Decor și sărbători

Decorează vazele și schimbă casa

vaze -decorați-ceramica-bujori-roz-portocaliu

Vazele sunt potrivite în mod minunat pentru a vă decora casa într-un mod elegant și variat – în fiecare dintre cele patru anotimpuri și mai ales, bineînțeles, de Crăciun. Aici puteți găsi puțină inspirație și puteți afla tot ce trebuie să știți despre vaze.

Marea varietate de vaze

vaze -decorați-bujor-primăvară-trandafir-sticlă-vază

Oamenii folosesc vaze de mii de ani. În cele mai vechi timpuri ele erau desigur mai mult decât un simplu obiect decorativ. Chiar și atunci, acestea erau folosite pentru a vă face casa mai atractivă, dar vaza avea în primul rând un scop foarte practic. Acestea erau containerele de depozitare prin excelență, comparabile cu containerele noastre de depozitare actuale.

Ce tipuri de vaze există??

vaze -decorați-art nouveau-antic-sticlă-ornamente-aur

Din moment ce Amforele greco-romane În cursul istoriei au apărut tipuri foarte diferite de vaze. Această diversitate se reflectă și astăzi în diferitele sale forme. Trăsătura distinctivă centrală este, desigur, mai puțin forma și dimensiunea unei vaze, ci materialul din care a fost făcută. Cele mai cunoscute și mai răspândite sunt cu siguranță vazele din sticlă și porțelan sau cele din ceramică. Acestea sunt de obicei utilizate pe scară largă ca vaze de flori. Vazele din lemn sau metal sunt oarecum mai puțin frecvente în gospodării. Apoi sunt în principal elemente decorative pure, care sunt destinate să stabilească accente vizuale în apartament. Vazele chinezești sau chiar vazele istorice sau antice, care sunt râvnite ca obiecte de colecție, sunt, de asemenea, o specialitate. Vazele Art Nouveau sunt, de asemenea, foarte populare printre colecționari. Aceste obiecte decorative decorate cu abilitate nu pot fi găsite numai în magazinele de antichități, dar și magazinele online oferă o selecție extinsă Vaze Art Nouveau. Vasele proiectate în stilul secolelor al XIX-lea și al XX-lea sunt un plus minunat pentru orice cameră.

Cu ce ​​pot fi umplute vazele??

vaze -decorați-negru-elegant-întunecat-aranja-flori

O vază nu poate fi umplută numai cu apă și flori. În funcție de design, le puteți actualiza și cu o gamă întreagă de alte lucruri și le puteți oferi un farmec suplimentar. Mai presus de toate, vazele de sticlă frumoase, care sunt transparente, pot fi umplute într-un mod variat și în funcție de anotimpuri.

arc Flori, în special lalele, desigur, simboluri asemănătoare primăverii, cum ar fi iepurași mici din lemn sau ouă în diferite dimensiuni, diferite ierburi
vară Floarea-soarelui, elemente de vară precum nisipul fin care amintește de plajă, umbrele mici și suveniruri elegante
toamnă Ramuri, frunze uscate în diferite culori, fructe uscate, tulpini de grâu care amintesc de timpul recoltării
iarnă Ramuri de brad, conuri de pin, vată care pot fi utilizate cu ușurință pentru a simula zăpada

Cum poate fi decorată o vază de Crăciun??

vaze-decorare-Crăciun-ven-conuri-masă-decorare-festiv

Cu o vază de sticlă puteți crea cu ușurință un decor de Crăciun atmosferic și festiv. Pur și simplu umpleți vaza cu, de exemplu, bile de Crăciun în diferite dimensiuni și culori. Stelele de paie în combinație cu vata ca înlocuitor al zăpezii sunt, de asemenea, minunate. Sau le puteți umple cu nuci, în special nuci, cu felii de portocale uscate și cu condimente de Crăciun precum anason stelat sau un băț de scorțișoară. Vazele care nu sunt transparente sunt ideale pentru a ține ramuri de brad, care pot fi apoi decorate în mod similar cu un pom de Crăciun. În cele din urmă, în funcție de dimensiunea sa, puteți folosi o astfel de vază pentru a găzdui o poinsettia – aici este menită planta – și pentru a ascunde oala cea mai puțin atractivă.

Cum și unde este cel mai bun loc pentru a amplasa vazele?

vaze-decorare-modern-sticlă-ceramică-alb-stil de viață

Din păcate, nu există un răspuns clar la aceasta. Alegerea locului potrivit depinde în mod natural de dimensiunea vasei și, pe de altă parte, desigur, de natura și mobilierul casei dvs. Cu toate acestea, ca regulă generală, ar trebui să așezați întotdeauna o vază acolo unde este cel mai puțin probabil să fie răsturnată accidental. Desigur, vazele decorative trebuie să fie, de asemenea, vizibile și, dacă este posibil, la lumină.

Unde poți găsi vazele potrivite pentru tine?

decor-vaza-sticla-decor-transparent-sticla

Atât comerțul cu amănuntul staționar, cât și cu amănuntul online oferă o gamă largă de vaze. Magazinele de articole de uz casnic, magazinele speciale de decorațiuni și, în special, magazinele de mobilă sunt perfecte pentru cumpărăturile cu succes de vaze. Pe scurt: Oriunde există accesorii de casă de cumpărat, aveți garantat că veți găsi ceea ce căutați, atât local, cât și online, iar cu puțină răbdare veți găsi și vaza de vis..

Surse de imagine: Domeniul public CC0