Decor și sărbători

Crearea cărții foto perfecte: sfaturi pentru implementarea corectă

Proiectați o carte foto Selectați o copertă și adăugați text Aranjați fotografiile cu stil Sfaturi utile pentru cadouri elegante la ocazii speciale

Noi, oamenii, trăim în era digitală a inundațiilor de imagini. De când un francez pe nume Joseph Nicéphore Niépce a făcut prima fotografie, peste 3 trilioane de fotografii au fost făcute în întreaga lume. O nouă fotografie este adăugată la fiecare două minute. În ciuda digitalizării moderne, imaginile sunt încă populare cu familia și prietenii. Drept urmare, cărțile foto concepute în mod elaborat continuă să se bucure de un interes viu. Cu cât sunt concepute mai originale, cu atât vor fi mai memorabile. Acest articol explică ce trebuie să aveți în vedere atunci când proiectați și cum puteți crea o carte foto perfectă.

Crearea cărții foto perfecte: totul depinde de concept

Creați cartea foto perfectă cu fotografii colorate de familie, linii orizontale și peisaje

Indiferent dacă este vorba despre fotografii extraordinare de nuntă sau despre petrecerea rotundă de ziua de naștere: Cartea foto perfectă trebuie să se bazeze pe un concept. Acesta servește drept ghid și face din privirea la fotografii o experiență cuprinzătoare. Un accent narativ prezintă amintirile într-o compoziție text-imagine emoțională. Un accent documentar – de exemplu în fotografiile memorabile de călătorie și vacanță, este, de asemenea, potrivit ca idee conceptuală. Este logic să enumerați imaginile într-o ordine specifică (cronologică).

Cărți foto proiectate individual ar trebui să fie aranjate în așa fel încât să prezinte cititorului un fir comun. Aruncate împreună imagini fără un concept mai degrabă animați observatorul să sară în grabă câteva pagini.

Adaptați numărul paginii cărții foto la ocazie și evidențiați-l cu imagini atmosferice

Ideea de cadou creativă pentru zilele de naștere și pentru Crăciun: o carte foto auto-proiectată

Orientarea tematică a cărții foto este decisivă pentru numerele de pagină necesare. Când vine vorba de documentația de călătorie, de exemplu, experții recomandă planificarea unei pagini sau a unei pagini duble pe stație. Numerele de pagini estimate pentru sărbători și evenimente ar trebui să se bazeze pe secvența cronologică a acestora. Dacă cartea foto prezintă fotografii de familie, toți membrii familiei primesc o pagină dedicată. Pentru a slăbi cartea foto între ele, unele pagini sunt rezervate peisajului atmosferic sau imaginilor simbolice.

Creați cartea foto perfectă: atunci când proiectați, asigurați-vă că este poziționată în mod ideal

Proiectează cartea foto perfectă: alege fotografii alb-negru și aranjează-le elegant

În plus față de un concept, cartea foto ar trebui să se bazeze practic pe bazat pe reguli de proiectare clasice. Există un aspect de pagină simetric dacă acest lucru nu distrage atenția de la conținut. Într-o anumită măsură, asimetriile pot însufleți cartea foto perfectă. Cu toate acestea, imaginile nu trebuie distribuite într-un mod pestriț. Este mai bine, raportul auriu de luat în calcul în proiectare. Pentru aceasta este recomandabil să împărțiți paginile într-un raport de 2: 1. Această proporție de 62:38 corespunde unei linii directoare care este echilibrată pentru percepția umană. De exemplu, fotografiile împodobesc partea superioară a paginii, în timp ce partea inferioară conține text. Un amestec de imagini în format portret și peisaj arată deosebit de frumos. Practic, are sens să decidem asupra unui aranjament stilistic.

Creați o carte foto: includeți un tip de text adecvat ca element de design

Alegeți literele pentru albumul foto și alegeți schema de culori pentru copertă

În ceea ce privește alegerea fontului în cartea foto expresionist-artistică, lizibilitatea este pe primul loc. Fonturile mari arată minunat sans serif. Dacă fonturile sunt mai mici, serifurile contribuie la un flux mai bun de citire. De altfel, când vine vorba de scris, deviza este: mai puțin este mai mult. Două sau maximum trei fonturi diferite fac ca cartea ilustrată să pară frumoasă. Fonturile „Times” sau „Times New Roman” pot fi folosite bine pentru texte mai lungi. Fonturi mai moderne, fără serif, precum „Helvetica” sau „Arial”, pun descrieri scurte, linie sau titluri în centrul atenției.

Culoarea fontului depinde de fundal. În funcție de caz, un contrast clar inspiră mai multă viață în cartea foto perfectă decât o schemă uniformă de culori. În cele din urmă, totul depinde de media aurie: De exemplu, ochiul uman percepe uneori negrul pe alb ca obositor. Cu un fundal colorat, luminozitatea este decisivă. Un font ușor este absolut necesar pe un fundal întunecat. Culorile strălucitoare pe un fundal colorat sunt mai potrivite pentru cărțile pentru copii.

Proiectați aspectul cărții foto

Alegeți fotografii de familie pentru albumul foto, o idee de cadou dulce și creativă pentru Ziua Mamei

Găsirea unui aspect adecvat pentru cartea foto perfectă nu este o sarcină ușoară. Nu trebuie neapărat să fie evident, ci să completeze subiectul ales. De exemplu, un design retro colorat subliniază cronicile familiei, în timp ce un aspect estival completează rezultatele sărbătorilor. Cărțile foto de afaceri tind să beneficieze de un fundal simplu și redus. Cu o culoare albă, cartea foto păstrează o anumită neutralitate. În principiu, poate fi folosit pentru aproape toate proiectele de carte foto.

Cu ajutorul unui software special, oricare dintre propriile cerințe de aspect poate fi implementată cu pricepere. Programele pentru începători oferă o gamă largă de șabloane de aspect simple sau atrăgătoare. De cele mai multe ori, soluțiile software oferă diferite șabloane care pot fi adaptate la ocazie. Desigur, puteți utiliza și propriile imagini ca șablon de aspect.

Selecția perfectă a imaginii pentru cartea foto

Proiectează cartea foto pas cu pas și fă-ți un cadou creativ pentru Ziua Tatălui

În ceea ce privește conținutul, cartea foto ar trebui să conțină cele mai frumoase și semnificative fotografii. Prima imagine de pe prima pagină ar trebui să introducă subiectul ca „poveste principală”. O imagine cu un vector este ideală pentru acest lucru: de exemplu, un portret care se deschide spre dreapta sau o compoziție de imagine care se întinde pe mai multe pagini. Secvențele de imagini sunt, în general, un dispozitiv stilistic captivant care aduce mai multă mișcare în cartea foto. Ele oferă privitorului senzația de a fi implicat direct în ceea ce se întâmplă. După ce celelalte imagini continuă călătoria fotografică, albumul ar trebui să se încheie cu o imagine finală expresivă. Dacă vectorul de imagine rulează spre stânga, cercul de imagine se închide armonios.

Coperta unică a cărții foto vă invită să aruncați o privire

creați o carte foto perfectă sfaturi utile despre design, cum ar fi determinarea numărului de pagini și aranjarea fotografiilor și a textului

O copertă minunată te face să vrei mai mult. Nu există limite pentru imaginație atâta timp cât motivul copertei este în concordanță cu conceptul. Pentru ca coperta să invite navigarea curioasă, ar trebui să fie de format mare. Înregistrările detaliate sunt la fel de legitime ca motivele de copertă, precum și contrastele clare și neclare interesante. De asemenea, poate avea sens să folosiți o secțiune de imagine neconvențională ca motiv al copertei. Acest lucru îi face pe observatori să fie curioși de conținut.

Încadrați fotografiile elegant, dar nu excesiv

Aranjați o idee de cadou creativ pentru ziua de naștere a unui prieten pentru a crea o carte foto

Cum își fac fotografiile proprii? Cu un cadru adecvat care îl separă de alte imagini. Pentru a vă asigura că marginea nu pare prea aglomerată, trebuie selectată la fel de subțire ca un milimetru. Cadrele atrăgătoare pot fi, de asemenea, utilizate într-un mod vizat și într-un stil standardizat. În cazuri excepționale – acolo unde se potrivește – cadrele Polaroid pulverizează accente pline de umor. Acesta este modul în care pot fi utilizate cliparts: fie într-o carte pentru copii, fie pe o secțiune de hartă fotografiată.