Călătorii și vacanță

Vacanță în Azore: obiective turistice și sfaturi pentru frumoasele insule din Portugalia!

Vedere panoramică uluitoare, jungle verzi și peisaje spectaculoase – o vacanță în mijlocul naturii este întotdeauna relaxare pură. Dacă nu aveți chef de călătorii lungi și preferați să stați acasă, vă puteți petrece desigur vacanța în Pădurea Neagră. Dar ce zici de o destinație nouă, interesantă și destul de necunoscută? Dacă anul acesta aveți nevoie de o pauză de la plajele de nisip supraaglomerate, complexe hoteliere și mile de petrecere, atunci veți fi pe mâini bune cu o vacanță în Azore. Ascuns în mijlocul Atlanticului albastru profund, arhipelagul portughez este o adevărată bijuterie și un exemplu unic al marii puteri a mamei naturii. Locația îndepărtată, pajiștile deluroase, stâncile și conurile vulcanice impresionante – Insulele Azore nu ar putea oferi mai multă diversitate și sunt locul perfect pentru pasionații de natură, plajă și în aer liber. Vă vom duce într-o călătorie de neuitat în paradis și vă vom dezvălui toate locurile și atracțiile minunate din Insulele Azore pe care cu siguranță nu trebuie să le ratați!

Este posibilă o vacanță în Azore în ciuda Coronei? Ar trebui să cunoașteți aceste reguli!

Cascade din Portugalia repere azore

Cu 157,7 infecții noi la 100 000 de locuitori, numărul infecțiilor cu coroană din Portugalia a atins, din păcate, vârful în ultimele săptămâni. Cu toate acestea, doar regiunea Algarve și capitala Lisabona sunt considerate în prezent zone cu risc ridicat, așa că nimic nu stă în calea vacanței dvs. în Azore. Călătorii nu trebuie să completeze un formular de înscriere și nu mai sunteți supus unei carantine în Germania. Cu toate acestea, un test corona negativ este obligatoriu pentru intrare. Un test rapid antigen nu trebuie să fie mai vechi de 48 de ore și un test PCR mai vechi de 72 de ore. Un test negativ este, de asemenea, necesar la check-in la hoteluri. Dacă stați mai mult de 7 zile, testele suplimentare vor fi efectuate în a 6-a și a 12-a zi. Aceste reguli nu se aplică celor care au fost complet vaccinați sau s-au recuperat.

Unde sunt Azore și când este cel mai bun timp de călătorie pentru vacanța dvs.?

Sfaturi pentru vacanță Azore Insula Sao Miguel Portugalia

Arhipelagul Azore este situat în mijlocul Atlanticului, între Europa și America de Nord, și se poate ajunge în aproximativ 5 ore cu avionul din Germania. Insulele sunt o regiune autonomă a Portugaliei, dar sunt situate la aproximativ 1400 de kilometri de Europa continentală. Vremea în Azore este destul de imprevizibilă și puteți experimenta toate cele patru anotimpuri într-o singură zi! Datorită locației lor, insulele se caracterizează printr-un climat oceanic-subtropical, care asigură că verile nu sunt prea fierbinți și iernile nu sunt prea reci. Fluctuațiile climatice scăzute fac din Azore o destinație populară de călătorie pe tot parcursul anului. Pentru a vă bucura de numeroase zile însorite, cu temperaturi plăcute, lunile dintre iunie și octombrie ar fi timpul ideal de călătorie pentru vacanța dvs. în Azore.

Cele 9 insule ale Insulelor Azore dintr-o privire

Sfaturi pentru vacanță în Azore Reglementări de călătorie în Portugalia Corona

Azore sunt un arhipelag portughez format din 9 insule și fiecare dintre ele are propriul său farmec. Pentru a vă putea planifica în mod optim vacanța în Azore, vă vom prezenta pe scurt cele 9 insule de mai jos.

  • São Miguel este principala insulă a Insulelor Azore și este încă cunoscută sub numele de insulă verde. Este, de asemenea, cea mai activă insulă vulcanică și acolo veți găsi izvoare excelente de vindecare, înconjurate de o natură frumoasă.
  • Sfanta Maria este cea mai veche și calmă insulă din Azore. Minunatele plaje cu nisip și peisajele variate îl fac un adevărat paradis pentru toți iubitorii de natură și adoratorii soarelui.
  • Terceira este insula capelelor și capitala pitorească Angra do Heroismo a fost recunoscută ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Un adevărat punct culminant sunt desigur capelele: există nenumărate dintre aceste lăcașuri de cult vesele și vesele de descoperit pe insulă.
  • Faial este denumită insula albastră, care se datorează în principal numeroaselor câmpuri de flori de hortensie albastră. Portul capitalei Horta este adesea folosit pentru excursii între Europa și Caraibe și merită întotdeauna o plimbare.

Vacanță de vară Portugalia Corona cele mai frumoase plaje din Azore

  • Pico este insula balenelor și numele insulei este vulcanul Pico de 2351 metri înălțime, care este, de asemenea, cel mai mare din Portugalia.
  • Sao Jorge este denumită în continuare „Insula Dragonului” și este un adevărat paradis pentru toți drumeții. Acolo vă puteți aștepta la conuri vulcanice cu pante abrupte, peisaje fermecătoare, iar în văile protejate puteți admira numeroși copaci de balauri și plante de protecție a naturii.
  • Graciosa este a doua cea mai mică insulă din Azore și înseamnă „cea grațioasă”. Deși există doar 4 orașe mici acolo, insula oferă câteva trasee de drumeții variate și de poveste. Punctul culminant absolut pe Graciosa este traseul de drumeție circular, care duce lângă magnificul bazin al craterului „Caldeira da Graciosa” în peștera de sulf de poveste „Furna do Enxofre”.
  • Flores este așa cum sugerează și numele insula florilor. Dacă doriți să vă bucurați de o natură neatinsă, atunci Flores este cu siguranță o necesitate într-o vacanță în Azore. Faceți o scurtă plimbare și lăsați-vă fermecați de pădurile frumoase cu cascade și pâraie, numeroasele flori și munții abrupți.
  • Corvo este cea mai mică insulă locuită din Azore și este încă cunoscută sub numele de insula craterelor vulcanice și a corbilor. Singurul loc în care Vila do Corvo este de fapt unul dintre cele mai mici orașe din Europa. Solitudinea și liniștea conferă insulei un farmec aparte și un farmec unic.

 Lacul craterului Sete Cidades este obligatoriu în fiecare vacanță din Azore

Sete Cidades Crater Lake Azores Atracții de vacanță

Conuri vulcanice impresionante, stânci uluitoare și natură accidentată – nu e de mirare că Azore sunt cunoscute și sub numele de „Hawaii al Europei”. În timp ce arhipelagul este binecuvântat cu nesfârșite minuni naturale, nimic nu se apropie de frumosul lac crater Cidades de pe Sao Miguel. Se întinde pe 4 kilometri pătrați și se odihnește într-un crater în formă de cazan de origine vulcanică. Mergeți deasupra suprafeței apei și priviți peste marginea craterului vulcanic și cu greu veți putea înceta să fiți uimiți. Sete Cidades este împărțit în două lacuri conectate printr-un canal îngust și pod rutier – cel mai mare Lagoa Azul și Lagoa Verge.

Atracții turistice în Azore Sete Cidades Portugalia

Locul pitoresc găzduiește unele dintre cele mai bune puncte de vedere și este, fără îndoială, unul dintre cele mai populare obiective turistice din Azore. Este, de asemenea, una dintre cele 7 minuni naturale din Portugalia – motiv suficient pentru a face o mică călătorie. Fermecătorul sat Sete Cidades merită, de asemenea, o vizită și este ideal pentru o plimbare relaxantă. Minunează-te la biserica de basm din Sao Nicolau sau mergi pe acoperișul celebrului hotel „Monte Palac”. Deși hotelul a dat faliment în 1990, iar clădirea s-a destrămat de atunci, este încă deschis publicului. Există un graffiti colorat cu inscripția „Bine ați venit la cea mai bună priveliște din lume”, pe care cu greu îl puteți contrazice.

Lacul Lagoa do Fogo

Lagoa do Fogo Azores concediu cele mai frumoase insule Portugalia

Apă albastră turcoaz înconjurată de o natură luxuriantă, munți abrupți și dealuri pitorești din câte se vede – toate acestea vă așteaptă într-o vacanță în Azore! Înconjurat de munți vulcanici și învăluit în nori, se află pitorescul lac Lagoa do Fogo de pe insula Sao Miguel. Tradus, Lagoa do Fogo înseamnă ceva de genul lac de foc, iar pitoreasca lagună are aproape 600 de metri înălțime și, prin urmare, este una dintre cele mai fotografiate și vizitate atracții din Azore. Mai ales la începutul după-amiezii, apa apare în cea mai frumoasă strălucire și asigură fotografii excelente și demne de Instagram. Ceea ce face locul atât de special și unic este că este situat într-un peisaj complet curat. Fără case, fără sate – doar natură și oameni. Toți iubitorii de natură pot descoperi multe specii endemice de plante și păsări pe vulcan și în jurul acestuia – viață care poate fi văzută doar în această formă în Azore.

Vulcanul Pico

Vacanța Azore vulcanul Pico cele mai frumoase insule din Portugalia

Cel mai înalt munte din Portugalia vă așteaptă pe insula Pico – 2351 înălțimea Montanha do Pico. Frumos, amenințător și magnific – nimic nu te poate pregăti pentru frumusețea muntelui. Ponta do Pico este un stratovulcan, adică un stratovulcan format din mai multe straturi de lavă și material liber. Faceți o drumeție de-a lungul peisajului uluitor pentru a admira priveliștile minunate din vârf. Urcarea este un pic provocatoare și nu pentru toată lumea, dar cu siguranță merită. Dacă aveți noroc și vremea cooperează, veți avea vederi excelente asupra insulelor Terceira, Gracioa și Faial.

Ponta Delgada, Sao Miguel

Ponta Delgada Sao Miguel cele mai frumoase orașe din Azore Sfaturi Portugalia

Deși Azore nu au recunoscut niciodată orașul Ponta Delgada de pe insula Sao Miguel ca fiind capitala oficială, acesta este de fapt centrul economic al grupului de insule. Cu arhitectura lumii vechi, străzile de basm și o scenă culinară înfloritoare, orașul merită întotdeauna o excursie. Lăsați-vă fermecați de atmosfera specială și faceți o plimbare lungă de-a lungul promenadei portului și înapoi prin orașul vechi. Cu multe biserici mici, mănăstiri și locuri frumoase, Ponta Delgada atrage ca nimeni altul și este, fără îndoială, una dintre cele mai bune modalități de a experimenta întregul farmec al Insulelor Azore. În vestul orașului veți găsi Gruta do Carvão – o peșteră de lavă care este, de asemenea, cea mai lungă de pe insulă la 1912 metri. 

Algar do Carvao

Algar do Carvao Pestera Insulele Insulelor Azore

În timpul unei vacanțe în Azore, aveți ocazia unică de a descoperi numeroase comori naturale și de a coborî literalmente într-un vulcan – nu ceva ce mulți alții pot spune despre ei înșiși. Peștera vulcanică Algar do Carvao se află pe Terceira și este fără îndoială punctul culminant absolut al insulei. Stalactitele uluitoare și o ploaie nesfârșită cauzată de umezeala internă fac călătoria prin vulcan aproape ca dintr-o altă lume. O experiență cu adevărat unică pe care nu o poți experimenta nicăieri altundeva în lume. Datorită sistemului scărilor și tunelului de acces, vizitarea peșterii este absolut simplă și sigură. La o adâncime de aproximativ 90 de metri, vă așteaptă un lac mic și pitoresc, care este alimentat de scurgeri și apă de ploaie. Priveliștea către cer prin defileul vulcanic nu poate fi descrisă în cuvinte – trebuie doar să o experimentați! Pentru a vă bucura de jocul special al culorilor și de strălucirea culorilor lichenilor și mușchilor, ar trebui să vizitați Algar do Carvao în jurul prânzului, când lumina soarelui ajunge mult în coș..

Parcul Terra Nostra

Sfaturi pentru băile termale Terra Nostra Garden Azores

Parcul Tera Nostra de pe Sao Miguel oferă vizitatorilor tot ceea ce definește o vacanță în Azore: pace pură și relaxare în mijlocul naturii. Parcul a fost amenajat în secolul al XVIII-lea, iar numeroasele plante native și exotice îi conferă o atmosferă caraibiană. În parc există, de asemenea, o piscină nostalgică, care, cu apa caldă, bogată în fier, de 38 de grade, vă invită să înotați și să zăboviți. Izvoarele termale și cursurile de apă nu numai că au un efect relaxant, dar pot ajuta și la boli precum reumatismul.

Vacanță Azore: băile termale din Furnas

Băile termale Furnas Portugalia Azore Sărbători 2021

Dacă sunteți în vacanță în Azore, ar trebui să vizitați cu siguranță izvoarele termale din Furnas pe Sao Miguel. Ce zici de o baie fierbinte în mijlocul grădinii botanice, în rezervația naturală sau cu vedere la ocean? Sunteți răsfățați pentru alegere, deoarece în Fortunas apa fierbinte țâșnește dintr-un total de 22 de izvoare. Azore sunt de fapt cunoscute în întreaga lume pentru băile termale benefice și frumoase. Poca da Dona Beija din Furnas, care este deschisă până seara târziu, este deosebit de populară. Conține 5 băi termale cu temperaturi diferite și asigură astfel distracția finală la scăldat!

Observarea balenelor în Azore

Vizitarea balenelor Portugalia Azore

Un must absolut în fiecare vacanță din Azore? Observarea balenelor! Balenele se simt în mod special acasă în jurul arhipelagului și pot fi observate aproximativ 30% din toate speciile de balene din lume! Unele specii trăiesc permanent în ape, iar altele trec pe lângă migrația lor. Cele mai frecvent balene reperate sunt balenele, balenele tânără și balenele albastre și există multe companii pe tot parcursul anului care urmăresc balenele pe diferitele insule. Doriți să înotați cu delfinii? Multe specii de delfini se îndepărtează și de pe coasta Insulelor Azore.

Sfaturi pentru vacanță în Azore Reglementări de călătorie în Portugalia Corona