Ceas de mână

De ce este un Rolex atât de scump? Acestea sunt 5 dintre motivele pentru prețul ridicat

Te-ai întrebat vreodată de ce un Rolex este atât de scump? Ceasurile de lux elvețiene sunt printre cele mai populare mărci din lume, iar proprietarii de astfel de ceasuri sunt invidiați de mulți. Dar ce face mai bine? Nu sunt doar ceasuri normale cu servirea lui "luxos"-Etichete? După cum se dovedește, plătiți nu doar pentru nume, ci și pentru materiale, ceasornicarie și precizie în fiecare ceas.

Ceea ce face un Rolex atât de scump?

de ce rolex daytona este atât de scump

Ce face din Rolex unul dintre cele mai scumpe ceasuri din lume? Prețurile sunt într-adevăr justificate? Dacă vrei să știi, ar trebui urmăriți această demonstrație, în care este demontat un Rolex Submariner. Videoclipul arată complexitatea ceasului de lux în detalii rafinate. Demonstrația este desigur realizată de un ceasornicar profesionist, care meticulos și cu mare pricepere dezasamblează ceasul. Veți afla rapid că aceasta este o operă de artă foarte impresionantă formată din sute de piese individuale. Cine are o cerere mare de calitate a procesării și a Cumpărați un ceas pentru bărbați Rolex va fi cu siguranță fascinat de tehnologia filigranului care intră în aceste ceasuri.

Rolex este simbolul ceasorniciei elvețiene

Deși ceasurile Rolex au un preț ridicat, veți fi greu să găsiți un alt produs care are același nivel de calitate în fiecare piesă. Acesta este un fapt interesant și un motiv pentru care ceasurile de lux fine sunt atât de populare. De-a lungul timpului, Rolex și-a construit o reputație de calitate excelentă. Vind în principal ceasuri mecanice care sunt inerent incredibil de consumatoare de timp pentru a face.

Iată câteva dintre principalele motive pentru care un ceas Rolex este atât de scump. Vă rugăm să rețineți că această listă este departe de a fi completă și că ordinea articolelor individuale este irelevantă.

1. Designul ceasurilor Rolex necesită mult timp și efort

Designul ceasurilor Rolex necesită mult timp și efort

Ceasornicaria este o profesie solicitantă, iar ceasurile Rolex nu fac excepție. Un ceas Rolex are costuri de dezvoltare interne foarte mari în ceea ce privește designul și măiestria. Producătorul elvețian de ceasuri are chiar propriul laborator de cercetare și dezvoltare – de fapt, mai multe. Sunt facilități bine echipate și extrem de profesionale. Sarcina dvs. principală este să dezvoltați metode de producție mai eficiente și noi tehnici pentru a fi întotdeauna cu un pas înainte.

Pentru ca ceasurile lor să fie cele mai bune din lume, Rolex folosește unele echipamente sofisticate și precise, cum ar fi un microscop electronic și cromatograf cu gaze. Deoarece piesele pot fi destul de mici, este foarte important ca materialele utilizate să fie robuste și durabile. În camera lor de testare, piesele individuale sunt testate până când sunt distruse.

2. Ceasurile mecanice sunt scumpe de fabricat

Rolex Hulk cadran verde de ce atât de scump

Nici ceasurile mecanice nu sunt cele mai ieftine lucruri de construit. Datorită dimensiunii reduse a majorității pieselor, există o rată ridicată de erori în asamblare și fabricație. Majoritatea ceasurilor sunt, de asemenea, lustruite și finisate manual. De asemenea, luați în considerare faptul că acestea sunt fabricate în Elveția, unde domină costurile ridicate ale forței de muncă.

3. Rolex pare să nu menajeze cheltuieli

rolex datejust oyster perpetue din oțel inoxidabil aur cifre romane

Materialele de cea mai înaltă calitate sunt utilizate în producția de ceasuri Rolex. De exemplu, se utilizează predominant oțelul 904L, ceea ce este cu mult înainte chiar și de cele mai multe echivalente de piață de lux care utilizează oțelul 316L mai ieftin.

Acest oțel de 904L face ceasurile mai dure, mai strălucitoare și mai scumpe. Cadranele sunt adesea din aur alb, iar cadrele sunt de obicei din ceramică. Numerele în sine sunt adesea realizate din platină sablată, iar mișcările și cadrele sunt setate cu pietre prețioase reale. Toate acestea sunt materiale care vorbesc de la sine.

4. Rolex este un "Obsedat de control"

de ce este submarinul rolex atât de scump

După cum sa menționat anterior, calitatea ceasurilor Rolex este de neegalat. Dacă le comparați cu concurenții lor, cum ar fi Tag Heuer sau Omega, de exemplu, acestea sunt întotdeauna cu un pas mai bune.

Rolex produce aproximativ 800.000 de ceasuri pe an. Fiecare parte a procesului de producție este controlată de calitate, așa cum v-ați aștepta de la un obiect de lux. De exemplu, cadrele Rolex de pe unele ceasuri trebuie să fie atât de precise încât pietrele prețioase să nu poată pierde poziția lor ideală cu mai mult de un sfert din grosimea unui păr uman. Rolex controlează chiar topirea metalelor prețioase, precum aurul și argintul, care sunt utilizate în produsele lor.

5. Cu toate acestea, ceasurile Rolex nu au fost întotdeauna atât de scumpe

rolex deepsea cu brățară metalică și cadran albastru

Ceasurile Rolex nu erau atât de scumpe în trecut. Prețul lor a crescut de-a lungul anilor și în curând au devenit unul dintre cele mai scumpe ceasuri din lume.

În anii 1950, un Rolex Submariner costa aproximativ 1.460 de dolari, potrivit unor surse. Pentru comparație: un ceas Rolex ieftin costă în jur de 5000 de euro în aceste zile. Cu toate acestea, modelele care sunt cumpărate cel mai des se încadrează într-un interval de preț cuprins între 6600 și 9900 de euro.

Văzut în acest fel, un ceas Rolex de atunci nu ar fi fost mai scump decât un ceas mecanic pe segmentul de piață la prețuri medii sau ridicate de astăzi. Cu toate acestea, de-a lungul timpului a devenit clar că o astfel de investiție a dat cu siguranță roade în timp. Mulți oameni văd, de asemenea, ceasurile de lux ca o investiție bună.

rolex daytona ca investiție

Colecționarii iubesc și acest brand și sunt dispuși să plătească mulți bani pentru a-l purta. De fapt, Rolex Daytona deține recordul pentru cel mai scump ceas de mână vândut la licitație. Ceasul din oțel inoxidabil a aparținut lui Paul Newman și a fost vândut la casa de licitații Phillips din New York pentru un total de 17,8 milioane de dolari, depășind recordurile anterioare ale Bao Dai Rolex (5 milioane de dolari) și Patek Phillipe (11 milioane de dolari) . Rolex-ul lui Paul Newman este doar un exemplu al cât de special și de cool este de fapt acest brand.

de ce sunt scumpe ceasurile Rolex

În ciuda prețului lor enorm comparativ cu alte ceasuri, plătiți mult mai mult la Rolex decât pare. Ceasurile Rolex nu sunt doar un accesoriu practic, ci și o fuziune între tehnologie și arta ceasornicarului. Deci la întrebare "De ce este un Rolex atât de scump?" Pentru a răspunde, trebuie să înțelegeți și să apreciați măiestria, costul materialelor și timpul care trece în fiecare piesă.