Casele de vis

Casă cu acoperiș pent din beton între stânci – Design extraordinar din Norvegia

casă cu acoperiș pent fiord design casă roci peisaj împrejurimi exterior mobilier de grădină acoperiș înclinat vedere la soare seara

Locația în care se află casa cu acoperișul pent este înclinată spre sud și are o vedere minunată la mare. Lyngholmen este o insulă din arhipelag în Aust Agder, pe coasta de sud a Norvegiei. Locul este, de asemenea, la granița dintre peisajul stâncos și mare. Bineînțeles, zona este protejată de vânt de vegetație și roci, dar se deschide spre soarele de seară.

O casă cu un acoperiș acoperit între stânci

casă cu acoperiș pent fiord design casă roci peisaj împrejurimi exterior mobilier de grădină vedere spre acoperiș înclinată

Caracteristica principală a casei este evident acoperișul care leagă stâncile existente. Acest lucru nu numai că protejează spațiul exterior imediat de vânt, ci și articulează vederea la mare din casa fiordului. Construcția acoperișului mediază, de asemenea, pragul dintre interior și exterior și conectează natura cu clădirea.

casă cu acoperiș pent fiord design casă roci peisaj împrejurimi vedere păsări barcă cu motor plajă cu apă limpede

Articularea și redefinirea peisajului imediat au fost considerate importante în acest proiect. O nouă cale a fost creată de la casă la plajă. În plus, proprietatea are un debarcader nou, fără a afecta peisajul. Deoarece insula poate fi accesată doar cu barca, intrarea principală a casei este pe partea de sud pentru a forma o axă ușoară către plaja privată.

Luminile polarului lumină scurtă, fereastră transparentă până la tavan

Luminile ascunse în borne duc spre apă seara. Astfel, luminile bolardului îi salută pe cei care vin din mare. Vegetația existentă a fost, de asemenea, păstrată cu atenție, în timp ce volumul clădirii este în armonie cu împrejurimile.

Concept durabil

casă cu acoperiș pent fiord casa norvegiană design roci peisaj împrejurimi lambriuri din lemn beton sticlă vedere la mare gazon de punte

Acest proiect este conceput în așa fel încât casa cu acoperiș pent să înlocuiască o colibă ​​existentă din anii 1960. Noul plan trebuia dezvoltat în strânsă legătură cu planul etajului clădirii existente. Toate camerele din noul plan ar trebui să se încadreze în suprafața de 100 m².

casă cu acoperiș pent fjord casă casă fațadă îmbrăcată cu dependință din lemn în afara dușului stâncă

Pentru a maximiza suprafața utilă, întreaga circulație între camere a fost plasată sub un acoperiș mare. Acest lucru creează două aripi închise care sunt conectate de terasa exterioară. Aripa principală are un living în plan deschis și o bucătărie cu acces direct la dormitorul principal. Cealaltă aripă conține o cameră pentru copii și o cameră pentru oaspeți cu un birou. Fiecare cameră are propria intrare de pe terasa superioară din lemn.

casă cu acoperiș pent fiord design casă roci peisaj împrejurimi seara soare vedere din față

Scara articulează nivelurile de teren existente și creează un prag între cele două terase diferite. Scările transmit și cele două paleți materiale, platforma principală din beton alb și platforma superioară din lemn. Terasa este poziționată cu grijă pentru a fi bine protejată de vânt. Structura acoperișului se extinde peste terasă pentru a forma o protecție solară. Spațiul suplimentar de depozitare și camerele utilitare sunt ascunse sub platformele articulate.

Materiale pentru casă cu acoperiș monopitch

acoperiș din beton alb neted forme ciudate lemn vedere la mare

Acoperișul este realizat din beton armat cu grosimea de 270 mm, cu panouri izolante VIP de 40 mm. Este susținut de stâlpi de oțel cu un diametru de 100 mm, care sunt montați independent de pereți. Armăturile sunt aranjate dens pentru a evita fisurile. Structura în sine este impermeabilă, deci nu sunt necesare materiale suplimentare pentru acoperiș. Acest lucru conferă acoperișului o suprafață albă netedă, care creează un dialog interesant cu peisajul stâncos și conferă cabanei caracterul său inconfundabil.

Interiorul casei

casă cu acoperiș acoperit fiord casă norvegiană design roci peisaj împrejurimi chiuvetă interior masă de masă lampă suspendată vedere ușă de sticlă

Alegerea materialelor este simplă și totuși robustă. Betonul alb, sticla și cenușa sunt selectate cu atenție pentru a se potrivi culorilor naturale ale peisajului înconjurător. Astfel, clădirea se amestecă treptat cu împrejurimile sale. Paleta a fost redusă la aceste trei, iar materialitatea individuală este îmbunătățită și explorată în detalii.

fațadă de lemn între clădiri grădină cale de dale beton

Cenușa a fost folosită atât în ​​interior, cât și în exterior. În interior, cenușa este pur și simplu albă, dar pentru exterior lemnul a trebuit să fie întărit într-un proces termic.

casă cu acoperiș pent fiord design casă roci peisaj împrejurimi exterior mobilier de grădină acoperiș stâlpi de beton ușor

Rama ferestrelor și a ușilor sunt realizate toate prin tâmplărie personalizată și asamblate cu atenție într-un atelier local. Betonul este folosit și în interior și în exterior ca material de construcție pentru casă cu acoperiș monopitch. Șemineul și banca lungă sunt finisate în același beton alb ca acoperișul, terasa și scările.

Site-ul Arhitecților

casă cu acoperiș pent fiord design casă roci peisaj împrejurimi în afara zonei bărci mare

stânci insula vegetație plante flori sălbatice rugină

vulcan mare de stâncă în spatele casei zonei cu acoperiș înclinat cer plantat verde la lumina zilei

casă acoperiș pent fiord casă design roci peisaj mediu plan etaj proiect schiță insulă hartă