Casă și grădină

Presiune scăzută a apei în casă: am nevoie de o instalație de apă menajeră?

Prea puțin sau schimbarea presiunii apei este, din păcate, un fenomen foarte frecvent în clădirile rezidențiale și casele unifamiliale. Aceasta înseamnă probleme cu dușul, robinetele care picură, apa care curge foarte încet în cisterna toaletei și irigarea ineficientă a grădinii. Cu alte cuvinte: confort redus. Dacă aveți o presiune foarte mică a apei în casa dvs., instalarea unei pompe de rapel ar putea fi soluția. Cu o instalație de apă menajeră puteți crește presiunea apei în întregul sistem și toate dispozitivele conectate la acesta: duș, baterie, toaletă, mașină de spălat, stropitor de grădină etc..

Presiune scăzută a apei în casă pentru duș, mașină de spălat, toaletă și Co.

Creșteți presiunea apei cu instalațiile de apă menajere

Există multe tipuri de pompe de apă sub presiune, deci trebuie să faceți câteva cercetări și să aflați care dintre ele Lucrări de apă menajere este potrivit pentru tine. Citiți recenzii, discutați cu alții și faceți alegeri inteligente despre casa dvs. în funcție de situația dvs. Pompele de rapel sunt de obicei accesibile, compacte și relativ ușor de instalat. Ceea ce nu obțineți de obicei cu aceste dispozitive este o modalitate de a regla presiunea suplimentară. Aceasta înseamnă că este important să aflați din timp câtă presiune de apă aveți acum și cât de multă capacitate de livrare trebuie să asigure pompa.

Măsurați presiunea scăzută a apei în casă cu un manometru

Măsurați presiunea apei

Un manometru al apei, numit și manometru, poate fi cumpărat de la un magazin de hardware și utilizat pentru a verifica presiunea apei existente. Dispozitivul afișează presiunea în bare sau psi (lire sterline pe inch pătrat). În mod normal, presiunea nu trebuie să depășească 5 bari (75 psi), deoarece acest lucru nu este bun pentru sistemul de instalare. Dacă presiunea curentă este de 2,75 bari (40 psi), luați în considerare utilizarea unei pompe de rapel care nu furnizează mai mult de 2,41 bari (35 psi). Cu toate acestea, există doar câteva pompe automate de apă menajere care pot fi utilizate pentru a seta presiunea de ieșire.

discutați cu un instalator despre instalarea și costurile unei instalații de apă menajere

De asemenea, trebuie remarcat faptul că:

  • Cât de mare este conducta principală de apă care intră în casă?

Instalarea este mai ușoară dacă dimensiunea conexiunii pompei de apă sub presiune se potrivește cu dimensiunea conductei liniei existente. Prin instalarea conductelor flexibile pe instalațiile de apă menajere, procesul este rapid și ușor. Deci, asigurați-vă că știți de ce dimensiune aveți nevoie.

  • Există suficient spațiu pentru o instalație de apă menajeră?

Spațiul limitat este întotdeauna o problemă importantă în aceste zile. Chiar dacă pompa este mică, trebuie totuși să planificați suficient spațiu, astfel încât pompa să poată fi întreținută și, de asemenea, să permită o bună circulație a aerului.

Locație pentru lucrările de apă menajere reci, uscate și rezistente la îngheț

  • Există o priză electrică în apropiere?

Majoritatea instalațiilor de apă menajere au un cablu de 0,5 până la 2 metri. După stabilirea locației, asigurați-vă că există o priză electrică în apropiere. Dacă nu există, atunci trebuie să vă gândiți dacă merită să instalați o nouă linie de alimentare pentru pompă.

  • Locația este uscată și fără îngheț?

Luați în considerare condițiile de mediu atunci când alegeți o locație pentru instalațiile de apă menajere. Garajul, pivnița sau grădina sunt bine izolate sau trebuie să protejați dispozitivul de frig și umezeală pentru a nu îngheța sau rugina?

Supape, conexiuni cu șurub și alte accesorii din magazinul de hardware

  • Cât de mult efort va fi?

Pentru ca totul să fie instalat corect, instalațiile de apă menajere trebuie conectate la conducta de apă din casă. Ar trebui să vă asigurați că conexiunile cu șurub sunt cât mai strânse posibil. De asemenea, este recomandabil să folosiți o bandă de teflon acolo, deoarece aceasta asigură o etanșare absolută. Este important să vă puteți întoarce în orice moment la rețeaua locală de apă atunci când vă conectați la alimentarea cu apă a casei.

Faceți câteva cercetări cu privire la munca de făcut și la cost. Puteți apela instalatori locali pentru a afla cât va costa instalarea unei instalații de apă menajere. Măcar știi cât ai economisi dacă ai face-o singur.

Lucrările de apă de casă pentru irigarea grădinii instalează aspersoare de grădină