Casă și grădină

Cultivarea legumelor pe balcon – care legume sunt potrivite?

Legumele de pe balcon cultivă varietăți adecvate - locații de sfaturi

Din păcate, nu toată lumea este un proprietar de grădină fericit. Dar chiar și un balcon protejat de vânt și ploaie poate fi ușor transformat într-o mini-grădină înflorită. Balconul oferă suficient spațiu pentru cultivarea legumelor la diferite niveluri. Care sunt legumele pentru balcon și terasă care aduc recolte la fel de abundente ca în grădină? Aici vă oferim câteva sfaturi despre cum să creșteți Legume pe balcon.

Plantează legume pe balcon sau terasă

Legume pe balcon salată de ierburi roșii castravete grădină

Pentru ca bucătăria dvs. să fie alimentată cu ingrediente proaspete cât mai mult timp, nu faceți fără grădina de legume de la balcon! În primul rând, trebuie luată în considerare poziția balconului. Se recomandă locații sud, sud-est și sud-vest. Balconul ar trebui să fie suficient de calm, dar să permită și un schimb suficient de aer. Pentru cultivarea Legume pe balcon Atât ghivecele de flori, cât și jardiniere sunt potrivite.

Legume potrivite pentru cultivarea pe balcon: roșii

cultivarea roșiilor cherry roșii oala-galeata balcon plantarea legumelor

Când vine vorba de grădinile cu balcon, roșiile sunt esențiale! Plantele care au nevoie de căldură sunt probabil cea mai populară cultură și necesită puțină îngrijire. Pot fi plantate într-o cutie de balcon sau într-o oală ca plantă agățată. Puneți vasele cu roșii într-un loc însorit. Pentru a fi coapte și pline de aromă, roșiile au nevoie de mult soare și udare bună.

Cultivarea legumelor pe balcon sau terasă: castraveți

Castraveți în creștere pe balcon Ghivece de grădină Sfaturi de găleată Grădinărit

Al doilea loc pentru popularitate ca plantă de balcon este luat de castraveți. Au nevoie de căldură, soare și udare, altfel au un gust amar. Castraveții se pot cultiva fie în ghivece, fie în căzi de la mijlocul lunii mai.

Cultivarea fructelor și legumelor pe balcon: vinete

Plantarea plantelor de vinete - Balconul Plantelor de ghivece adecvate legumelor

Vinetele sunt una dintre cele mai exigente familii de umbră de noapte. Vinetele se cultivă abia după mijlocul lunii mai. Ele pot fi plantate numai în ghivece sau căzi.

Cultivați tu ardei și ardei iute

Paprika Peperoni Ghiveci de plantat Ghivece pentru cultivarea legumelor Sfaturi-Creșterea plantelor

O altă legumă populară este boia. La fel ca castraveții, este plantat din mijloc și are nevoie de mult soare. Soiurile de boia, pepperoni și peppercini pot fi cultivate cu ușurință într-o cutie sau cadă pe balcon. Ca și în cazul roșiilor, semințele trebuie cultivate în cutii de germinare în căldură în apartament, între 14 și 20 de zile.

Dovleceii pe propriul balcon

Balcon în grădină, sfaturi de dovlecei, flori în ghiveci, cutie

Zuccini sunt, de asemenea, minunate pentru grădina cu balcon. Se cultivă în ghivece sau găleți.

Creșteți bobul de foc

Fasole de foc balcon sfaturi terasă grădină de legume

Boabele de foc sunt aproape la fel de populare pe cât trebuie consumate și cultivate. Soiul de legume este foarte popular și poate fi plantat și pe balcon. Ocupă puțin spațiu și, la fel ca zuccini, poate fi cultivat în oale sau căzi.

Cultivarea legumelor proprii pentru balcon: salată verde

Salată verde, salată de frunze, ghivece de balcon, plante în ghivece - propagare mini grădină

Desigur, salata și salata nu trebuie să lipsească pe balcon. Salata este cultivată într-o oală sau într-o găleată.

Plantarea ridichilor

Cazi radicale cu balcon, legume de grădină

Pe balcon, ridichile prosperă și în cutia de balcon, precum și în oale sau găleți. Atunci când aveți grijă de ei, este important să vă asigurați că nu sunt supra-udați, altfel vor începe să putrezească sub pământ.

Plantarea legumelor pe balcon – morcovi

Soiuri de morcov sfaturi pentru cultivarea legumelor pe balcon

Merită și cultivarea morcovilor delicioși pentru balcon. O simplă cutie de lemn sau o găleată pentru balcon și sol este suficientă pentru a planta morcovii. Ierburile tolerante la frig, coapsul, ceapa de primăvară, mazărea dulce de zahăr etc. sunt potrivite și pentru grădina balconului.