Bijuterii

Cumpărarea diamantelor: la ce să te uiți atunci când cumperi pietre prețioase!

Diamantele sunt clasicul absolut printre pietre prețioase și se bucură de o mare popularitate atât în ​​timpurile calme, cât și în cele tulburi. O bijuterie de înaltă calitate este pentru totdeauna și nu numai că are valoare sentimentală, ci este și o investiție bună care poate fi transmisă de-a lungul mai multor generații. Și având în vedere schimbarea din industria modei și tendința către modele mai puțin opulente, dar elegante, atemporal, prețul diamantelor va continua să crească în viitor. Dar, în ciuda sau tocmai datorită gamei largi, poate fi dificil să găsești o bijuterie care îți place 100%. În acest caz puteți cumpăra aur și diamante și puteți avea bijuteriile proiectate de aur după propriile idei. Există câteva reguli de bază care ar trebui respectate la cumpărarea diamantelor.

Cumpararea diamantelor: Cum să găsiți un dealer de încredere

Cumpararea diamantelor sfaturi despre cum să alegeți corect

daca tu Cumpără diamante atunci ar trebui să găsiți mai întâi un dealer de încredere. Dealerii renumiți sunt certificați, pot fi contactați prin e-mail sau telefon și oferă asistență prin chat live chiar și după achiziție. Toate diamantele vin cu un certificat. Certificările IGI, HRD și GIA, de exemplu, sunt considerate de încredere. IGI reprezintă Institutul Gemmologic Internațional. Este recunoscut la nivel mondial și are numeroase laboratoare. HRD este o abreviere a lui Hoge Raad voor Diamant, un alt institut din Belgia specializat în evaluarea pietrelor prețioase. GIA este derivat de la Institutul Gemologic al Americii, o organizație expertă în materie de gemologie din Statele Unite.

Cumpărați diamante online

Cumpărarea diamantelor online ce să caute sfaturi

În trecut, pietrele prețioase de înaltă calitate erau disponibile numai în magazinele de bijuterii, în zilele noastre majoritatea dealerilor având și ele magazin online, unde se găsește întreaga gamă de produse. De regulă, vânzarea diamantelor este bine realizată, dar clienții ar trebui să ia în considerare câteva lucruri atunci când fac comanda. Cu siguranță ar trebui să clarificați aceste întrebări cu dealerul:

Proiectează-ți singur bijuteriile cu pietre prețioase și fă-le făcute de un bijutier

1. Disponibilitatea diamantelor oferite, cantitatea minimă a comenzii și termenele de livrare. Furnizorii cu reputație obțin de obicei scoruri de livrare scurte, deoarece au în stoc diamantele.

2. Controlul calității și certificate care dovedesc valoarea diamantului.

3. Costuri de transport, vămuire, asigurare, garanție de recuperare. Unii dintre dealeri oferă și livrarea de către un curier de securitate.

4. Opțiuni de plată speciale, cum ar fi serviciul de escrow pentru plata în avans și diverse metode de plată online.

La asta ar trebui să fii atent atunci când cumperi un diamant!

Cumpararea diamantelor pentru inelul de logodnă Sfaturi pentru cumpărători

Indiferent dacă diamantele sunt cumpărate pentru bijuterii sau ca investiție: există câteva criterii care sunt decisive pentru valoarea pietrelor prețioase. În primul rând, există cele patru C-uri, adică Claritate, Carat, Tăiat și Culoare. Fiecare piatră prețioasă este evaluată în conformitate cu cele patru C-uri.

  • Sub Greutatea în carate a unui diamant se înțelege prin greutatea sa reală, nu prin dimensiunea sa. Se poate întâmpla ca două diamante cu aceeași greutate în carate să aibă dimensiuni diferite. Criteriul nu este decisiv pentru prețul final, iar o greutate mai mare în carate nu este o garanție de înaltă calitate. Un carat cântărește 0,20 grame.

Cumpărați diamante online așa cum recunosc comercianții cu amănuntul

  • Taietura: Toate diamantele brute sunt tăiate manual. Dacă piatra prețioasă își poate dezvolta efectul complet depinde mai ales de tăietură. Depinde de o simetrie precisă între numeroasele fațete de diamant și de o lustruire magistrală. În funcție de modul în care sunt aranjate fațetele, se face distincția între mai multe tăieturi.
  • Puritatea este determinat conform unui standard strict de puritate. Cu cât un diamant este mai pur, cu atât este mai bună reflexia sa de lumină și, în consecință, cu atât mai mult sclipesc piatră prețioasă.

Cumpărând diamante ar trebui să fii atent la acest lucru

  • Culoarea este decisiv pentru raritatea diamantului. Majoritatea pietrelor prețioase sunt ușor colorate, diamantele fără culoare sau foarte puțin colorate sunt foarte rare și, prin urmare, sunt mai valoroase. Experții se orientează în funcție de o gamă de culori, în care diamantele sunt împărțite în trei grupe. Primul grup este format din pietre prețioase, care sunt aproape complet incolore, al doilea include diamante cu o nuanță gălbuie deschisă, iar al treilea este format din pietre prețioase cu un ton galben vizibil.