baie

Plăci albastre pentru baie – 23 de exemple moderne

Plăci albastre, alb-cadă-mozaic-albastru-cer-cabină de duș-perete de sticlă

Albastrul este culoarea apei și a cerului și este adesea asociat cu un sentiment de libertate. Datorită efectului său calmant puternic, albastrul este foarte des folosit în proiectarea băilor. Baia trebuie să fie un loc de retragere unde puteți găsi relaxare și recreere adevărate. Cu plăci în albastru puteți transforma baia într-o adevărată oază de bine. Aruncați o privire la exemplele noastre și vedeți singuri cât de frumos plăci albastre poate arăta ca în baie.

Plăci albastre pentru mai multă liniște și liniște în baie

Placi albastre albastru închis-praf albastru-alb-cadă-chiuvetă-dulap de bază din lemn

Albastrul este singura culoare primară rece. Albastrul în mobilier conferă camerei un sentiment de echilibru interior și calmează simțurile. Diferitele nuanțe au efecte diferite asupra dispoziției. Tonurile deschise, precum albastrul bebeluș și albastru turcoaz, reprezintă libertate, inocență infantilă, seninătate și armonie, în timp ce albastru cobalt mai închis, albastru gri și albastru închis radiază putere, încredere și loialitate. Albastrul este culoarea perfectă pentru camerele care sunt folosite pentru relaxare, cum ar fi dormitoare și băi, de exemplu.

Plăci albastre în combinație cu alb

Gresie albastre cabină de duș-pantă-tavan-gresie-gresie-pardoseală-cobalt albastru-bază dulap

Diferitele nuanțe de albastru pot fi combinate frumos cu alb. Această combinație clasică arată foarte proaspătă, curată și răcoroasă, mai ales când vine vorba de mobilier pentru baie. Albul este o culoare care subliniază sentimentul de libertate. Combinația celor două culori amintește de zilele fără griji de vacanță, cerul albastru cu nori mici și valurile din ocean.

Accente de lemn și gresie albastră în baie

Gresie albastre de format mic-albastru închis-albastru-cobalt-alb-gresie-faianță-scaun de baie din lemn

O altă combinație șic este cea a plăcilor albastre și a lemnului. Lemnul conferă camerei multă căldură și contrastează puternic cu culoarea albastră rece. Contrastul este subliniat și de texturile diferite ale lemnului și de dale netede. Acest lucru creează armonie și un echilibru între cald și rece, cu cât contrastul este mai puternic între culori și texturi, cu atât mai bine.

Plăci albastre cu model în dungi

Plăci albastre albastru închis-albastru deschis-azuriu-cu dungi-blat oglindă-perete alb

Datorită conexiunii senzuale cu cerul și libertatea, albastrul este una dintre culorile care pot mări vizual camera. Multe apartamente sunt planificate astfel încât baia să fie de fapt cea mai mică cameră. Când vine vorba de un apartament mic, nu puteți greși optând pentru gresie albastră de baie. În combinație cu un model cu dungi, iluzia optică este chiar accentuată.

Albastru în combinație cu negru și gri

gresie-albastra-albastru-deschis-perete-de-perete-perete-sticla-neagra-gresie-pardoseala-de-blat-bazin-baza-dulap-gri-perete

Combinația dintre albastru și negru nu este de obicei foarte populară, deoarece cele două culori par prea întunecate și puternice pentru o cameră mică, cum ar fi baia. Cu toate acestea, dacă alegeți nuanțele potrivite de culoare, puteți crea o baie cu adevărat șic și elegant în negru și albastru.

Gresie albastre în baie cu accente colorate în stil street art

gresie-albastra-bebelus-albastru-alb-maro-street-art-dus-cabina-cadita-incorporata

Baia simplă tocmai a primit spiritul tineresc prin câteva accente colorate în stilul street art. Puteți găsi pe piață o varietate de plăci cu diferite modele și puteți crea o baie atât de neobișnuit de distractivă, fără efort suplimentar.

Baie de culoare albastru închis cu mozaic

placi-albastre-albastru-inchis-gri-albastru-mozaic-iluminat-indirect

Dacă optați pentru albastru închis în baie, atunci cel mai bine ar fi să compensați culoarea închisă cu iluminare indirectă. Apoi alegeți plăci cu luciu ridicat, astfel încât suprafața să reflecte lumina. Baia arată mai mare, în ciuda culorii albastru închis și puteți utiliza în același timp avantajele estetice ale nuanței chic.

Contrast puternic între alb și albastru închis

gresie-albastră-albastru-închis-geometric-nuster-alb-perete de perete despărțitor de sticlă

O altă modalitate de a compensa nuanța albastru închis este prin dale într-o culoare deschisă contrastantă, cum ar fi albul, de exemplu. Cu plăci de aceeași culoare și textură diferită, puteți separa cu ușurință și camerele din baie.

Proiectează o baie luminoasă cu gresie albastră

albastru-gresie-alb-mozaic-lemn-dulap-oglindă-oglindă-iluminat-indirect

Dacă apreciați senzația de spațiu, libertate și lumină, atunci optați pentru o combinație de gresie albastră și gresie albă. Plăcile de mozaic cu nuanțe de albastru și alb servesc drept conexiune vizuală. Mobilierul din lemn deschis conferă băii mai multă căldură.

Baie cu gresie albastră de diferite dimensiuni

albastru-gresie-alb-cadă-chiuvetă-toaletă-raft-scaun de baie

În această baie cu un design minimalist clar, sunt combinate doar două culori – albastru și alb. Cu toate acestea, nu este nici rece, nici plictisitor. Efectul se obține alegând cu atenție nuanțele și plăcile în patru dimensiuni diferite.

O combinație de texturi diferite în baie

gresie-albastru-mozaic-gresie-dungi-albe-gresie-lavoar-dulap cu baza din lemn

Puteți combina cu succes dale în albastru acvamar cu diverse texturi și modele. Plăcile albastre au o suprafață strălucitoare cu un relief care reflectă lumina. Cabina de duș este separată vizual de plăci netede cu un model dungat. Mozaicul în gri, alb și albastru oferă un aspect complet și contrastează cu dulapul de bază cald din lemn.

Baie cu gresie albastră și mozaic

mozaic-gresie-albastră-albastru-deschis-albastru-închis-alb-blat-chiuvetă-vanitate-oglindă-baie

Acesta este un alt exemplu de cât de proaspătă și frumoasă poate arăta combinația dintre albastru și alb. Îmbinările albe arată ca dungile și împreună cu mozaicul și iluminarea bună conferă camerei o senzație de spațiu.

Baie caldă, luminoasă, cu mult lemn

albastru-gresie-cer-albastru-model-geometric-alb-blat lavoar-podea din lemn-dulap de bază din lemn

Cu podele din lemn și câteva accente din lemn, vă puteți transforma baia într-un spațiu confortabil pentru relaxarea sufletului și a corpului. Aici se realizează echilibrul perfect între cald și rece și, în ciuda combinației reci de albastru acvamarin și alb, aveți senzația de apropiere de natură.

Plăci de format mic în partiția de duș

gresie-albastru-pastel-albastru-acvamarin-cadru-de-perete-de-format-mic

Iluminarea de pe tavanul cabinei de duș arată exact ca și cum lumina naturală ar veni de sus. Frumoasa culoare albastru deschis subliniază și sentimentul de libertate.

Combinație armonioasă de dale albastre și albastre

gresie-albastra-azur-alb-dungi-cu-puncte-model-blat-bazin-baie-oglinda-iluminat

Podeaua și cabina de duș sunt acoperite cu plăci albastre de culoare azurie. Deci, puteți pune accent pe elementul popular din baie. Combinația albastră și albă este reîmprospătată de plăci decorative cu modele de puncte și dungi.

Bej și albastru închis – o combinație perfectă de culori din natură

Immagini 4563

Albastru închis și bej merg împreună la fel de frumos ca nisipul și lacul. Echilibrul dintre cald și rece se obține cu ușurință cu această combinație.

Dungi albastre în două nuanțe pe „fundalul” alb

gresie-albastru-gri-albastru-albastru închis-alb-blat lavoar-aspect de beton-gresie

Dacă vrei o baie în culori neutre mai reci și stricte, atunci poți opta pentru nuanțele albastre, care par, de asemenea, gri. Dulapul de bază repetă tonul albastru deschis.

Mozaic și dale cu dungi albastre

gresie-albastru-albastru-deschis-cu-dungi-mozaic-gresie-alb-gresie-cadă-perete-gri

Mozaicul oferă întotdeauna băii un aspect clasic și luxos. Forma pietrelor mici contrastează cu plăcile mari și decorează camera.

Baie elegantă în albastru turcoaz cu gresie cu modele diferite

gresie-albastră-turcoaz-acvamarin-mozaic-pete-model-alb-gresie-perete-dungi

Dale, mozaic cu dungi și plăci cu modele colorate sunt așezate una lângă cealaltă. Simțiți-vă liber să experimentați diferite accente, atât timp cât culorile plăcilor se potrivesc frumos.

Baie azurie cu gresie în dungi

albastru-gresie-cer-albastru-cu-dungi-de-dus-cabina-de-sticla-perete-alb-blat dulap-bazin

De asemenea, puteți experimenta cu ordinea plăcilor. În imagine, plăcile mai întunecate sunt așezate în așa fel încât benzile să nu meargă la rând. Acest lucru creează o iluzie de mișcare și reîmprospătează aspectul băii.

Contrast între plăcile albe și albastre închise

gresie-albastră-mozaic-alb-gresie-perete-lemn-dulap-oglindă-de-perete

Este o idee bună să așezați dale dreptunghiulare întunecate cu chit alb. În acest fel, forma geometrică apare mai bine și rezultatul este o expansiune sau creștere optică a spațiului.

Placi dreptunghiulare albastru deschis cu chit alb

gresie-albastră-cer-albastru-alb-chit-duș-cabină-perete-sticlă-baie-oglindă

Dacă optați pentru plăci într-o singură culoare, atunci proiectați îmbinarea într-o culoare contrastantă. Alegeți dale cu luciu ridicat, astfel încât baia să nu pară prea plictisitoare.