baie

Baia inteligentă: 4 idei pentru tehnologiile caselor inteligente din baie

Controlați debitul inteligent al apei din baie prin intermediul aplicației

În zilele noastre toată lumea vrea să fie inteligentă. Casele noastre sunt, de asemenea, în rețea și automatizate. Acum există numeroase dispozitive și tehnologii pentru baia inteligentă. De la toalete cu spălare automată la oglinzi inteligente și accesorii inovatoare până la dușuri controlate de aplicații – tendința smart home oferă soluții de anvergură care pot spori eficiența și confortul în baie. Astfel de dispozitive de înaltă tehnologie pentru baia inteligentă nu sunt încă răspândite, dar tendința este ascendentă. Indiferent dacă sunteți gata să investiți în high-tech sau sunteți doar interesați de opțiunile existente, iată patru idei care ar trebui să îmbunătățească în mod semnificativ experiența de bine în baie.

1. Dușuri inteligente

Duș inteligent în baia inteligentă Începeți programul de duș de dimineață

Majoritatea dintre noi deschidem robinetul pentru a activa fluxul de apă. Cu sistemele inteligente, cum ar fi U by Moen, vă puteți controla dușul acum prin telefon mobil, comandă vocală sau printr-un panou de control înainte de a intra în duș. Dușurile producătorului american Moen nu sunt încă disponibile în Germania, dar arată ce ne putem aștepta în următorii ani.

Puteți porni și opri dușul de pe telefonul smartphone și puteți întrerupe dacă este necesar, de exemplu atunci când vă șamponați părul. În plus față de controlul sistemului de duș, puteți seta preferințe de duș, cum ar fi temperatura apei, în aplicația smartphone. De îndată ce presetările personalizate au fost create în aplicație, utilizatorul poate selecta ce program de duș ar dori să înceapă.

Smart Home Smart Bath duș Control vocal Alexa Amazon Echo

Puteți controla dușul prin comandă vocală, deoarece sistemele inteligente de duș funcționează cu dispozitive inteligente cu acasă. De exemplu, puteți spune lui Alexa (de la Amazon) sau Siri să pornească dușul sau să înceapă programul de duș de dimineață.

Un sistem inteligent de duș nu este o necesitate, dar pentru cei interesați de tehnologia caselor inteligente, ar putea fi ceva care poate fi adăugat la funcțiile casei inteligente. Proprietarii de case au opțiunea de a-și integra dușul în sistemul lor inteligent de casă și de a se bucura de confortul unui stil de viață conectat.

Controlează dușul prin aplicație Programul de duș la temperatura apei

O astfel de tehnologie ar putea avea, de asemenea, beneficii pentru mediu. Cu funcția de încălzire și pauză, utilizatorii pot economisi apă. Cu un sistem inteligent de duș, utilizatorii pot seta, de asemenea, temporizatoare pentru lungimea dușului, ceea ce le permite să rămână la timp și să controleze consumul de apă.

Există acum sisteme de duș inteligente pe piața germană, precum Smart Water de la Dornbracht, Amphiro și HydraO, care se concentrează în mod special pe economisirea apei. Dacă sunteți în căutarea unui sistem inteligent de duș, faceți câteva cercetări online și discutați cu profesionistul în proiectare pentru a vedea ce sistem ar putea funcționa în casa dvs..

2. Oglinzi inteligente pentru baie

Oglindă de baie Verdera cu comandă vocală de iluminare integrată Alexa Kohler

Dacă faceți o sarcină orientată spre detalii precum bărbierirea sau aplicarea machiajului în baie, lumina puternică este o necesitate. Acum, oglinzile inteligente vin în ajutor!

Oglinda de baie Verdera de la Kohler este un alt produs compatibil Alexa. Iluminarea integrată în oglindă poate fi setată la un mod specific sau la procentajul dorit de putere maximă prin comandă vocală. De exemplu, puteți spune: „Alexa, porniți lumina în modul de machiaj”. Sau puteți specifica exact cât de strălucitoare doriți să fie lumina, cum ar fi „Alexa, setați luminozitatea la 40%”.

Lumina de control pentru oglinda de baie mai inteligentă Verdera

Oglinda Kohler poate controla, de asemenea, funcțiile celuilalt echipament inteligent de baie și, în acest fel, oferă o experiență de baie complet conectată la rețea. Gadgeturile Kohler Konnect sunt controlate prin intermediul aplicației Konnect, un asistent de comandă vocală sau manual.

3. Toalete inteligente

neorest toto toilet smart

Deși nu este mult diferită ca formă și design de o toaletă standard, toaleta de înaltă tehnologie oferă caracteristici care nu sunt evidente, dar sunt destul de practice. Acestea includ, de exemplu, controlul automat al capacului sau spălarea automată a igienei toaletei.

Neorest by Toto oferă ambele. Toaleta are o glazură ceramică antibacteriană care reduce acumularea de bacterii și minimizează creșterea mucegaiului. Datorită unui proces de electroliză, apa din toaletă rămâne curată. Fiecare apă folosește doar 1,28 litri de apă, făcând toaleta o alegere ecologică și durabilă.

Numi din Kohler

Numi este numele toaletei inteligente inovatoare a lui Kohler. Poate fi adaptat individual la setările fiecărui utilizator, inclusiv iluminarea ambientală, transmisia muzicală Bluetooth, încălzirea scaunelor și chiar funcția de încălzire a picioarelor. Numi oferă o funcție de curățare personalizată, obținând în același timp o eficiență excepțională a apei. La fel ca alte produse Kohler Konnect, toaleta inteligentă poate fi controlată prin comandă vocală sau o aplicație.

Duravit BioTracer – toaletă controlată de aplicație cu analiză de urină

toaletă inteligentă Duravit Biotracer analiza urinei

După cum sugerează și numele, toaleta inteligentă poate analiza complet automat urina utilizatorului. Valorile măsurate sunt apoi trimise către smartphone sau tabletă prin intermediul aplicației asociate. BioTracer înregistrează zece indicatori în urină: conținutul de glucoză, numărul de leucocite, procentul de sânge, valoarea proteinelor, valoarea cetonică, valoarea nitritului, valoarea bilinogenului în urină, valoarea bilirubinei, valoarea pH-ului și greutatea specifică. Dacă valorile măsurate se abat de la normă, utilizatorul este informat imediat.

4. Fitinguri fără contact

Robinetele de baie fără atingere economisesc apă

Fitingurile fără contact au devenit obișnuite, în special în toaletele publice. Nu numai că împiedică oamenii să curgă apa, dar sunt și mai igienici decât opțiunile standard, deoarece nu trebuie să atingeți comenzile robinetului pentru a le porni și opri. Cu toate acestea, aceste robinete pot fi dificil de utilizat, deoarece de obicei trebuie să puneți mâinile într-o anumită poziție.

Fiting fără atingere de la Dornbracht

Dornbracht Touchfree baie inteligentă, mixer fără contact

Touchfree de la Dornbracht este un accesoriu fără contact, fără senzor vizibil la robinet. Controlul apei se bazează pe controlul activ al mișcării din domeniul tehnologiei de înaltă frecvență. De îndată ce vă apropiați de chiuvetă, debitul de apă este activat automat. Similar unui detector de mișcare, controlul apei poate fi programat după cum doriți. Există chiar și setări pentru dezinfecția termică și temperatura apei.

Controlați capacul toaletei Kohler Konnect cu aplicația

În timp ce mulți consumatori ar putea fi interesați de conceptul de casă inteligentă, există probabil mulți alții care consideră că o astfel de tehnologie nu este necesară în baie. În cele din urmă, se reduce probabil la preferințele personale și la bugetul disponibil pentru baia inteligentă.

Casa conectată este despre sisteme inteligente de casă care ar trebui să ne ușureze viața – chiar și momentele mici. Imaginați-vă că apa din duș este adusă la o temperatură confortabilă în timp ce vă dezbrăcați. Este vorba despre confort și setări personalizate.

Kohler Verdera Spiegel Alexa asistent vocal