arhitectură

Renovarea unei case listate – combinând arhitectura modernă și stilul arhitectural tradițional

arhitectura tradițională din coliba muncitorilor din trecut cu elemente albe

Dacă doriți să renovați o casă listată de gradul II, acesta este un exemplu excelent în acest sens. Această fostă casă a muncitorilor se află la colțul a două străzi din Fremantle, Australia. A servit arhitecților ca o bază interesantă pentru construirea unei case moderne unifamiliale. Conceptul era să păstreze și să evidențieze coliba existentă.

Renovați și revitalizați casa listată

fațadă exterioară cu fereastră mare și ușă de garaj pe stradă

Casa este formată dintr-un birou separat și un dormitor. Acestea pot fi închiriate de proprietar în viitor, dacă doresc. Suprafețele foarte lustruite din marmură „Nero Marquina”, beton cu oxid alb și lemn negru lucios creează un contrast dramatic cu suprafețele brute și mate ale casei. Deci, a existat un contrast intenționat care se referă la materialele originale cu o suprafață opusă. Proprietarii intenționau să folosească parcurile și cafenelele din apropiere ca o extindere atunci când își renovează casa de clasa I.

Reînnoiți arhitectura clasică într-un mod modern

zona exterioara cu gratar si containere pentru plante integrate

Ordinul cerea o casă modernă de familie, care să rămână fidelă casei populare a muncitorilor și să primească în continuare completări funcționale și interesante. Din acest motiv a existat o manipulare minimă, lucru pe care îl puteți face la fel de bine atunci când renovați o casă de gradul II.

tavan cu sipci din lemn negru și iluminat modern cu lumini led

Astfel de schimbări au inclus instalarea luminatoarelor pe hol, transformarea bucătăriei și a băii ponosite existente într-o baie mai mare, de dimensiuni familiale. În plus, arhitecții au reînnoit toaleta și veranda rotundă inițială, precum și lucrările generale de restaurare.

fațada casei din sticlă de cărămidă și metal renovează casa modernă catalogată

Proprietarii l-au angajat pe arhitectul de patrimoniu Phillip Griffith pentru realizarea proiectului și au acceptat recomandările sale. Singura modificare a zidurilor exterioare existente a fost extinderea unei deschideri existente pentru conectarea la noile fabrici.

Chiuvetă din marmură neagră cu oglindă în baie

Echipa a ascuns, de asemenea, zidurile clădirii noi sub streașina existentă. O bucătărie, o curte interioară, un birou, un garaj, precum și un dormitor și o baie la etajul superior formează noua lucrare, pentru care arhitecții au putut să renoveze o clădire catalogată.

Design funcțional al spațiului de locuit minimalist

sufragerie cu televizor peste șemineu și picturi

Împărțind zonele de locuit, biroul și dormitorul de mai sus pot fi închiriate la cerere în viitor. Biroul de la parter trebuia să fie consecvent ca mărime și formă cu contractele de închiriere comerciale vecine de pe strada George. Materialele de înaltă calitate bazate pe limba existentă a regiunii au fost, de asemenea, de o importanță decisivă pentru menținerea caracterului străzii.

Camera de studiu cu scaun și monitoare în alb și negru cu podea din beton

Parapetul unghiular al biroului se referă la linia acoperișului casei originale. O suprimare a înălțimii clădirii până la mijlocul amplasamentului crește peste stradă. În acest fel, se aliniază la est. Materialitatea leagă proiectul de contextul său.

Combinați lamele din metal și cărămidă și renovați o clădire protejată

Zidăria din cărămidă roșie preia elementele existente ale îmbinării, în timp ce buiandrugele din beton interpretează fostele buiandruguri ale colibei într-un mod modern. Peretele de cărămidă roșie, vitrată, în trei nuanțe, așezat într-un model ombre, se înfășoară în jurul biroului și se joacă cu tonurile roșii tradiționale ale casei. Placarea cărbune-aluminiu de mai sus trebuia să se mute în fundal și să domine nivelul străzii.

curte interioară și trecerea la bucătăria modernă cu insulă de bucătărie și uși glisante din sticlă

Cheia contractului cu care arhitecții au reușit să renoveze o astfel de casă listată a fost un sentiment de spațiu pe mica proprietate. Liniile de vedere de la intrarea prin curtea interioară până la rândul de case au fost decisive pentru proiectare.

hol lung în stil clasic de clădire cu podea din scândură și pereți albi

Un tavan întunecat suspendat formează trecerea de la clădirea casei la bucătărie cu tavanul superior. Pragurile de nivel și acoperirile de podea potrivite, de asemenea, merg de la bucătărie la curtea interioară. Spațiile de depozitare din dormitoarele existente modernizează, de asemenea, casa într-un mod respectuos. Halatele nu se potrivesc cu suprafețele existente.

Renovați zona în aer liber și casa listată

extinderea casei casă unifamilială modernă din casa muncitorului vechi zid de cărămidă

Prin urmare, amenajarea teritoriului a fost prevăzută ca o extensie a arhitecturii. Arhitecții au proiectat diverse inserții, cum ar fi un iaz și un grătar de beton. Aceasta din urmă era de fapt o extindere literală a parterului.

Masă de masă din marmură și lucrări de artă pe pereții din bucătărie

Designerul de mobilier Jack Flanagan a primit comanda să creeze o bază sculpturală din metal pentru masa de masă de marmură. Acest lucru se potrivește perfect elementului fix de mobilier. Oțelarii Steele & Co. a colaborat la construcția jaluzelelor verticale care filtrează soarele de vest până la dormitorul de la etaj și alte elemente personalizate din oțel.

*Site-ul Arhitecților

Stil arhitectural păstrat, cu șemineu din lemn și mobilier modern în living

gresie în baie în combinație cu un lavoar din marmură cu un robinet negru

Plan de etaj pentru casa listată care renovează bucătăria

Renovați o schiță și un plan de etaj pentru o întreagă clădire listată