arhitectură

Proiectarea unei intrări în casă – o casă unifamilială cu o ușă modulară din lemn

clădire intrare design iluminat perete cortină fațadă piatră naturală beton expus

O casă unifamilială modernă, cu un concept care a fost gândit până în cele mai mici detalii – așa poate fi descrisă Casa Tetris. Vila urbană cu acoperiș plat nu numai că are un design redus, dar atrage atenția și cu peretele cortină. Piatra naturală, betonul și sticla sunt combinate cu pricepere, iar rezultatul final este impresionant. Punctul culminant absolut este, însă, ușa modulară din lemn, de 4 metri înălțime, care întâmpină oaspeții. Așa se poate proiecta o intrare generoasă, minimalistă – alăturați-vă unui tur virtual și vă vom arăta perfecțiunea puristă!

Proiectați intrarea casei – ușa din față adaugă o notă naturală fațadei minimaliste

perdele de protecție solară fațadă vilă casă oraș

Situată în orașul Suwa din Kuweit, Casa Tetris este situată într-o zonă dens populată, unde vilele orașului sunt aproape una de alta. O casă unifamilială minimalistă a fost construită pe proprietatea de 500 de metri pătrați, cu latura lungă orientată spre stradă. În consecință, a fost planificat un ecran de confidențialitate în conformitate cu specificațiile proprietarului casei, care ar trebui să le protejeze zona privată. Arhitecții au decis un zid cortină. Se compune din trei detalii prefabricate care au fost instalate pe fațadă la fața locului. Două dintre componente adăpostesc sistemul pentru verticală, a treia – pentru ventilația orizontală controlată a spațiului de locuit.

clădire intrare design panouri din piatră naturală placare fațadă modern plantat

În același timp, elementele din piatră naturală atrag atenția și îmbunătățesc vizual clădirea. Cei șase stâlpi oferă ecranul de confidențialitate dorit și, în același timp, permit lumina soarelui să intre în interior. Plantele care se cățără slăbesc aspectul strict minimalist al peretelui cortină. Chiar în fața ei, arhitecții au proiectat o parcare acoperită pentru mai multe mașini.

Închisă pe stradă, casa se deschide lateral spre grădină – parterul cu geamuri generoase devine o insulă de liniște inundată de soare și, în același timp, privată. Un zid de beton protejează și partea laterală a casei familiei.

Proiectați o intrare în casă – ușa frontală modulară este un adevărat punct de atracție

clădire design intrare ușă dublă din lemn mâner metalic

Ușa frontală din lemn este un adevărat punct culminant – este alcătuită din două module separate. În dreapta este o ușă înaltă de 4 metri – aici sunt primiți oaspeții. În stânga există o altă ușă din față cu o înălțime standard, care este utilizată în fiecare zi. De asemenea, este mai larg și mai practic – de exemplu, mobilierul nu trebuie demontat și remontat. Chiar și o zonă mare de locuit se potrivește prin ușa din față.

clădire intrare design ușă modulară din lemn modern

Cele două uși au mâner din oțel inoxidabil la interior și sunt îmbrăcate în lemn. Boabele atractive și nuanța maro-roșiatică creează un contrast captivant fațadei de beton în gri. Un ghiveci înalt de flori cu plante perene native oferă intrării în casă o lovitură suplimentară.

Proiectați intrarea casei – elemente de apă și o grădină minimalistă de iarnă pe hol

clădire intrare proiectare hol hol caracteristici plante de interior

Conceptul minimalist este continuat pe hol. Pereții simpli, podeaua așezată cu plăci de piatră naturală și tavanul suspendat formează fundalul perfect pentru decorarea imaginativă cu pietre albe de râu. Iluminatul încorporat lasă subtil anumite colțuri în prim plan. Punctul culminant absolut este grădina mică, așezată în conformitate cu principiile orientale de proiectare, cu un copac și un mic iaz de grădină.

Proiectați o intrare în casă – tavan suspendat cu lumini încorporate pe hol

clădire intrare design suspendat deckke iluminat încastrat bancă lemn

Când oaspeții intră în casă pentru prima dată, sunt întâmpinați într-o zonă spațioasă, cu un tavan înalt de 4 metri. Ferestrele înguste permit lumina soarelui să intre pe hol. Ventilația controlată a camerei de zi și cablurile pentru iluminat sunt ascunse în spatele tavanului suspendat. În ciuda suprafeței mari, mobilierul era rar – o masă futuristă din lemn oferă o suprafață de sprijin pentru genți de mână, chei și altele asemenea.

clădire intrare formă lemn lung masă zonă de luat masa modern fereastră covor

Holul duce la o zonă de locuit îngustă, dar foarte lungă. Este împărțit în mai multe zone – o zonă de luat masa pentru până la opt persoane, o cameră de zi cu mobilier confortabil din piele și o bucătărie. Un perete mare de sticlă separă zona de living de hol.

Proiectați o intrare în casă – partiție din sticlă

clădire intrare proiectare cameră separator sticlă din lemn

Schema de culori este menținută în mod deliberat simplă – culoarea nisipului, împreună cu albul antic și cremul fac ca camerele să pară mai spațioase și mai luminoase. Accentele sunt setate în primul rând cu materiale naturale precum granitul și wengeul, care creează contraste captivante și aduc varietate în interior.

Arhitecții talentați de la Massive Order s-au confruntat cu provocarea de a proiecta o vilă privată de oraș, protejată de străini, pe un teren foarte deschis, în mijlocul unei zone dens populate. Cu multă creativitate și un sentiment extraordinar, au reușit să proiecteze și să construiască o casă confortabilă, funcțională și în același timp elegantă. Peretele cortină, care, pe de o parte, oferă ecranul de confidențialitate dorit și, pe de altă parte, condimentează designul simplu, iar ușa frontală modulară din lemn atrage automat atenția. Holul luminos și purist, cu un perete de sticlă, întâmpină oaspeții cu stil. Mobilierul extrem de luxos și elegant îndeplinește cele mai înalte standarde de confort. Este o mică oază în mijlocul marelui oraș, unde familia se poate relaxa.

clădire proiectare intrare izolare fonică pereți acoperiș

clădire design intrare proiect acoperiș iluminat panouri

clădire intrare formă ușă din față lemn înalt din oțel inoxidabil mâner ușă

design intrare casă casă unifamilială ușă din beton din lemn fără geamuri

casa intrare design vilă fereastră fereastră ușă schiță

proiectați planul de intrare al casei la etajul al doilea

design casa intrare plan etaj primul etaj

Proiectați placarea fațadei de intrare ușor

proiectare intrare casă schiță casă unifamilială vedere laterală

Proiect de la biroul de arhitectură Ordinea masivă