arhitectură

Case prefabricate: rapide, ușoare și acum foarte individuale

Case prefabricate -arhitect-ajutor-fațadă-tec

Casele prefabricate permit constructorilor să își planifice și să-și construiască propria casă rapid, ieftin și fără surprize neplăcute. De aceea se bucură de o popularitate din ce în ce mai mare. Între timp, casele prefabricate pot fi, de asemenea, proiectate mult mai individual decât se întâmpla acum câțiva ani.

Casele prefabricate pot fi asamblate în trei zile

case prefabricate ușor-ușor-asamblate-fațadă-ușă-față

Construirea unei case în mod tradițional durează luni. La casele prefabricate este mult mai rapid: odată ce subsolul sau fundația sunt la locul lor, casa propriu-zisă poate poate fi asamblat în două până la trei zile. Ferestrele, ușile și racordurile pentru instalația sanitară și electrică sunt deja instalate în piesele prefabricate ale casei. După aceste două-trei zile, interiorul casei prefabricate poate fi apoi realizat. Deoarece asamblarea unei case prefabricate din piese prefabricate este atât de rapidă și relativ ușoară, proprietarii de clădiri pot economisi nu numai timp, ci și bani. La urma urmei, timpul de lucru în Germania este foarte scump.

Casele prefabricate pot fi comandate în diferite etape de extindere. Dacă constructorul este dispus să facă singur lucrările interioare, de exemplu, poate economisi bani în comparație cu o casă amenajată de furnizor gata de ocupare. Există chiar și opțiunea de a livra kitul și de a asambla singură întreaga casă prefabricată. Aceasta este de departe cea mai ieftină opțiune. Cu toate acestea, confortul suferă de acest lucru, desigur, iar construirea casei poate dura puțin mai mult până când totul este gata pentru ocupare.

Casele prefabricate lasă loc dorințelor individuale

Case prefabricate asamblează rapid-fațada-podea-până-tavan-ferestre

Datorită producției standardizate, casele prefabricate au o calitate consistentă și pot fi asamblate rapid. Desigur, acest lucru este în detrimentul individualității. Cu toate acestea, există acum un spațiu considerabil de manevră chiar și cu case prefabricate. Dacă posibilitățile în acest sens cu așa-numitele case convenționale nu sunt suficiente, mulți furnizori de case prefabricate vă permit să stați direct cu un arhitect și să proiectați piesele casei prefabricate în funcție de dorințele dumneavoastră. Acest lucru lasă mai multă libertate, de exemplu, atunci când împărțiți camera, dar de obicei costă mai mulți bani. În general se poate spune, că tot ceea ce depășește echipamentul standard al unei case prefabricate determină creșterea rapidă a costurilor. Cu toate acestea, în cele din urmă, constructorii sunt mult mai ieftini decât dacă planifică și construiesc o casă folosind metode convenționale.

Case prefabricate în diferite variante

case prefabricate rapid-individualitate-fațadă-culoare-materiale

Casele prefabricate de diferite tipuri pot fi vizualizate în expoziții de modele de case, astfel încât constructorii să poată avea o primă impresie. Mulți furnizori de case prefabricate au așezări întregi de case în acest scop.

Casele prefabricate nu mai trebuie neapărat să fie din lemn. Construcția standului din lemn este încă predominantă pe piața casei prefabricate. Dar acum există și case prefabricate din elemente de construcție solide prefabricate. În cele din urmă, există o gamă întreagă de opțiuni pentru fațadă: lemnul, cărămida din clincher, tencuiala sau pietrele Yton sunt doar cele mai populare opțiuni pentru placarea casei prefabricate.

Casa arhitectului pur: individuală, dar mai scumpă

grădina din față a acoperișului de la podea până la tavan a arhitectului

În ciuda acestei libertăți de proiectare, casa pur proiectată de arhitect oferă în mod firesc mai multe posibilități ca constructor de a implementa chiar și cereri neobișnuite de proiectare. Cei care urmează acest traseu lucrează cu arhitectul la alegerea lor toți pașii de la planificarea casei până la finalizarea acesteia în mare parte strâns împreună. Arhitecții buni oferă proprietarilor de clădiri o gamă largă de servicii legate de planificarea și construirea propriei case. Acest lucru face munca clientului mult mai ușoară, dar poate fi costisitoare.

calculați costurile așteptate

case prefabricate-moderne-rapide-de construcție

Un calculator de buget online oferă informații despre costurile așteptate pentru diferite tipuri de case. De exemplu, proprietarii de clădiri pot calcula câți bani ar economisi cu o casă prefabricată în comparație cu casa unui arhitect sau cât de multă muncă personal ar trebui să facă pentru a rămâne într-un anumit buget.

Arhitecții pot ajuta și la casele prefabricate

case prefabricate-moderne-terasa-acoperis-galben-fatada

De altfel, consultarea unui arhitect independent poate fi utilă și pentru casele prefabricate. El poate monitoriza în mod competent că lucrările la casa prefabricată se desfășoară în mod corespunzător și, astfel, să protejeze clientul de surprize neplăcute. În plus, arhitecții au experiență în citirea contractelor și, prin urmare, pot recunoaște în prealabil o formulare neclară. „De aceea ar trebui să cereți sfatul unui arhitect sau inginer civil înainte, în timpul și după faza de construcție atunci când construiți o casă prefabricată”, sfătuiește expertul în arhitectură din Hamburg Giorgio Gullotta. În majoritatea cazurilor, el așteaptă o taxă de 1000 până la 1500 de euro pentru un arhitect implicat într-o astfel de funcție. În opinia sa, aceștia sunt semnificativ mai puțini bani decât costul oricăror greșeli, deranjamente sau neînțelegeri la care constructorii neexperimentați se pot aștepta.