arhitectură

Casă îngustă cu un design minunat – reconstrucție cu terasă și dormitor

casă îngustă proiectare reconstrucție arhitectură terasă dormitor casă fațadă copac

În postarea de astăzi vă oferim un exemplu de aspect practic al camerei care funcționează optim pentru o casă îngustă din Australia. Clădirea transformată are o terasă și un dormitor în inima orașului Fitzroy, Melbourne. Suprafața totală a apartamentului este de modest 79 de metri pătrați. Zona găzduiește, de asemenea, un amestec dens de case ale muncitorilor și terase mici. Toate au dimensiuni modeste, multe sunt întunecate și reci. Majoritatea acestora se află în starea lor inițială, cu o fațadă simplă care ascunde un grup de cărămizi și bare de protecție în curtea din spate..

Aceste clădiri creează o rețea de volume detaliate și variabile, care contrastează puternic cu simplitatea fațadei străzii. În acest context, atunci când se construiește pe partea din spate a unei proprietăți, trebuie să se acorde o atenție deosebită micii și texturii date pe culoarea formei construite existente. În acest context, sarcina pentru proiectant este să răspundă la asamblarea unor cantități mici, maximizând în același timp posibilitățile proprietarilor.

Mediul potrivit pentru o casă îngustă

amenajare casă îngustă reconstruire spațiu de locuit arhitectură minimalistă din cărămidă amenajare practică cameră amenajare șemineu

Când Fitzroy a fost gentrificat, arhitecții au văzut că reînnoirea are loc într-o manieră nesimpatică. Există numeroase exemple ale acestei colecții de cărămizi întunecate și bare de vreme înlocuite de obiecte contemporane mari care le domină contextul. Tactica de pe Moor Street a fost de a maximiza funcțiile interioare și spațiul disponibil în timp ce răspundea la context. Astfel, arhitecții au creat o singură clădire din trei obiecte mici în loc de un singur monolit contemporan.

Inițial, la proprietate era o casă la fel de îngustă, dar era întunecată, rece și înghesuită. Fosta cameră de zi era împărțită în jumătate de o scară, iar singurul dormitor era la mezanin. Sarcina a fost de a crea o casă funcțională îngustă cu două dormitoare la un buget. Restricțiile spațiale, vizualizările ușoare și moderne, progresive au condus la reproiectare.

O casă îngustă convertită stabilește noi standarde

casă îngustă proiectare reconstrucție arhitectură terasă dormitor cameră de zi bucătărie baie plan de etaj proiect 3d plan

Cu spațiu limitat disponibil, spațiile restrânse erau un bonus de care echipa ar trebui să folosească bine. Nu au existat dovezi de la parter pentru a menține integritatea acestei arhitecturi umile din cărămidă. La o inspecție mai atentă, putem observa patru pași pe fereastra bucătăriei. Acestea formează un nivel interesant și un proces de descoperire.

casă îngustă proiectare reconstrucție spațiu de locuit fereastră minimalistă scări placă perforată fațadă casă

O deschidere care arată ca un dulap de bucătărie oferă, de asemenea, acces la scara inundată de lumină și la etajul al doilea. Acesta constă dintr-un dormitor matrimonial, dressing, baie și al doilea dormitor, care poate fi folosit și ca birou.

amenajare casă îngustă reconstruire spațiu de locuit ferestre minimaliste scări jos plante cu plăci perforate

Scara se integrează cu designul general ca element extern și servește ca dispozitiv pentru a filtra lumina zilei prin centrul clădirii. În proiectul de construcție pentru o casă atât de îngustă, panourile perforate din material durabil au fost o alegere de succes. Acestea protejează apartamentul de la est și creează o lumină pătată care curge deasupra scării și în interior. Culorile strălucitoare se schimbă pe măsură ce lumina zilei se schimbă în timpul anotimpurilor.

amenajarea casei înguste reconstruirea în aer liber a terasei bisericii scări plante

Vederile bisericii vecine și caracteristicile sale iconice sunt încadrate de ferestre și luminatoare poziționate cu precizie în tot apartamentul. Acest lucru creează un sentiment stratificat de conectivitate.

casă îngustă proiectare reconstrucție arhitectură terasă dormitor casă fațadă copac exterior

Peisajul extern a inspirat proiectele arhitecturale pentru crearea de noi spații prin alinierea punctelor de vedere specifice. Vitrarea operabilă asigură, de asemenea, iluminare naturală și ventilație încrucișată, în timp ce volumele înclinate surprind o calitate a luminii frumoasă, în continuă schimbare.

casă îngustă reconstrucție acoperiș fațadă casă material durabil forme circulare

În exterior, fațada estică pliată replică o aripă de înger, care protejează mai presus de toate clădirea de dedesubt – un omagiu pentru inspirația bisericii. Un astfel de element de construcție articulează, de asemenea, înălțimea și, în același timp, oferă o intimitate mai bună unei case înguste.

proiectarea casei înguste refacerea acoperișului material durabil forme triunghiulare

amenajare casă îngustă remodelare ferestre perforate plăci de fier cercuri găuri

casă îngustă proiectare reconstrucție interior biserică minimalistă acoperiș înclinat

casă îngustă proiectare reconstrucție spațiu de locuit scări minimaliste geam lampă suspendată

casă îngustă proiectare reconstrucție spațiu de locuit scări minimaliste placă perforată fațadă est terasă plante

casă îngustă reconstrucție spațiu de locuit scări minimaliste placă perforată fațadă casă

casă îngustă proiectare reconstrucție spațiu de locuit scări minimaliste placă perforată fațadă lampă suspendată scaune de masă

amenajare casă îngustă reconstrucție spațiu de locuit arhitectură minimalistă din cărămidă aspect practic al camerei

dormitor design casă îngustă pereți albi scaun din lemn

casă îngustă design baie țiglă albă chiuvetă oglindă prosop cabină de duș robinet negru

casa ingusta design reconstructie arhitectura terasa dormitor sufragerie bucatarie baie plan schita

casă îngustă design reconstrucție arhitectură terasă dormitor cameră de zi bucătărie baie plan de etaj

Site-ul Arhitecților