alimentatie sanatoasa

Ce alimente să consumi pentru hipertensiune arterială? Iată o listă și sfaturi

Un stil de viață nesănătos, cu puțin exerciții fizice și o dietă slabă poate, pe lângă vârstă și dispoziție personală, crește tensiunea arterială. La rândul său, acest lucru crește riscul multor boli. Din această cauză, este important să rămâneți activ și să mâncați dieta corectă. Ca în atâtea cazuri, natura oferă felul potrivit de mâncare. Astăzi enumerăm câteva alimente care scad tensiunea arterială. În cele ce urmează veți afla ce alimente ar putea acționa împotriva hipertensiunii arteriale – atât pentru prevenire, cât și pentru terapie.

Ce dieta pentru hipertensiune arterială?

Alimente pentru hipertensiune arterială - care alimente scad tensiunea arterială

Înainte de a ajunge la lista alimentelor pentru hipertensiune arterială, să vă oferim câteva sfaturi generale despre cum să scădeți tensiunea arterială. Pentru că nu este suficient doar să consumați din când în când anumite alimente antihipertensive. În general și preventiv, ar trebui să acordați atenție dietei adecvate pentru tensiunea arterială crescută. Ce alimente scad tensiunea arterială și care dintre ele cresc tensiunea arterială? Consultați aceste liste:

Ce alimente reduce tensiunea arterială:

 • Dacă este posibil, uleiuri alimentare neprelucrate care conțin acizi grași nesaturați
 • peste proaspat; Reduceți carnea (sare cu ușurință, cel mai bun condiment cu ierburi în loc de sare)
 • Apă minerală
 • Ceaiuri din plante și fructe, neîndulcite
 • fructe și legume

Și ce fructe și legume scad tensiunea arterială? Veți afla într-o clipă!

Alimente pentru hipertensiune arterială și care trebuie evitate

Alimente care reduc tensiunea arterială a ridica:

 • alimente bogate în grăsimi și zahăr
 • prea multă sare
 • carne și pește vindecat sau afumat
 • prea mult cârnat
 • prea multă brânză
 • Fast food
 • produse de cofetărie fabricate industrial
 • consumul frecvent de alcool

Electroliti pentru hipertensiune arterială

Alimentele pentru hipertensiune arterială sunt cele care conțin electroliți precum potasiu, magneziu și sodiu

Corpul are nevoie de suficienți electroliți pentru a trăi și a funcționa. Cu toate acestea, acestea afectează diferit tensiunea arterială. De exemplu, acum știm: Potasiul scade tensiunea arterială atunci când este administrat în cantități crescute. Deci, mâncați alimente bogate în potasiu pentru hipertensiune arterială (de exemplu, banane). Același lucru este valabil și pentru magneziu. În cazul sodiului, adică al sării, de exemplu, este invers. Oamenii au tendința de a trece peste vârf cu sărarea în aceste zile. Cu toate acestea, dacă doriți să contracarați hipertensiunea arterială cu alimente, este mai bine să reduceți consumul de sare.

Hrana pentru hipertensiune arterială – cacao

Cacao în ciocolata neagră are un efect antihipertensiv

Să începem cu un aliment cu tensiune arterială ridicată pe care oricine îl va iubi pe un dinte dulce. Ciocolata mult căutată vă poate normaliza tensiunea arterială, dar numai dacă este cu adevărat întunecată. Dar de ce este acest aliment antihipertensiv? Acest lucru se datorează cacao, care este conținută în cantități mai mari în ciocolata neagră și neagră, și mai precis flavanoizilor (substanțe vegetale). Un studiu a arătat că este posibilă o ușoară scădere (atât sistolică, cât și diastolică) de până la 2 mmHg pe o perioadă de 2 până la 12 săptămâni (acesta a durat studiul). Participanții au consumat în medie 670 mg de flavonoli. Apropo, ciocolata neagră este, de asemenea, un supresor minunat, natural al poftei de mâncare!

Legume cu frunze verzi

Legumele cu frunze verzi ca hrană împotriva tensiunii arteriale crescute datorită potasiului

Dacă doriți să vă scădeați tensiunea arterială prin nutriție, veți folosi și legume cu frunze verzi. După cum sa menționat deja, alimentele bogate în potasiu sunt ideale pentru tensiunea arterială crescută și aceste legume conțin o mulțime de ele. Aici sunt recomandate în special varza, spanacul, salata română și racheta.

Reglarea hipertensiunii arteriale prin alimente – sfeclă roșie

Agenți antihipertensivi naturali - Consumul de sfeclă roșie pentru o tensiune arterială bună

Nu tuturor le place gustul pământesc al sfeclei roșii, dar aceste legume rădăcinoase sunt întotdeauna sănătoase – printre altele, deoarece leguma are un efect de scădere a tensiunii arteriale. Acest aliment cu tensiune arterială crescută este bogat în nitrați. Substanța este transformată în nitriți de către salivă și are capacitatea de a lărgi vasele de sânge, ceea ce la rândul său are un efect pozitiv atât asupra tensiunii arteriale sistolice, cât și a diastolice. De aceea, capsulele de sfeclă roșie sunt oferite și împotriva tensiunii arteriale. Deci sfecla roșie este un agent antihipertensiv natural perfect! Rămâne de cercetat dacă legumele pot reduce hipertensiunea arterială pe termen lung și în ce cantități ar trebui consumate.

Ce legume scad și tensiunea arterială? Ce zici de niște usturoi?

Ce alimente scad tensiunea arterială – usturoiul

Conform studiilor, usturoiul este un aliment bun pentru hipertensiune arterială

Usturoiul scade tensiunea arterială. Diverse studii au arătat că este un aliment bun pentru hipertensiune arterială. Aici scade tensiunea arterială sistolică și acest lucru se datorează conținutului ridicat de sulf. Deși sunt necesare mai multe cercetări pentru a demonstra acest efect, nu există nicio garanție că va fi rău să încercăm. La urma urmei, usturoiul are un gust minunat în feluri de mâncare!

Rodie pentru hipertensiune arterială

Rodia nu este la fel de eficientă pentru hipertensiune ca pe gânduri

Potrivit unor opinii, se spune că rodia poate influența tensiunea arterială. Și este de fapt un fruct bogat în vitamine și plante botanice. Dar poate acest aliment să scadă cu adevărat tensiunea arterială? Acest lucru nu a fost încă confirmat. Există acum destul de multe studii care au examinat dacă acest aliment poate acționa împotriva hipertensiunii arteriale. Sucul de rodie și extractul sub formă de capsule au fost testate. Până în prezent, însă, rezultatele sunt contradictorii și, prin urmare, dubioase. Deci, dacă căutați alimente care scad tensiunea arterială, ar trebui să încercați altele.

Lămâie pentru hipertensiune arterială

Lămâia și usturoiul se combină pentru un regim de scădere a tensiunii arteriale

Lămâia scade tensiunea arterială? În combinație cu usturoiul, se spune că face minuni ca leac! Se fierb 5 pene de lamaie si 30 de catei de usturoi intr-un litru. Apoi păstrați băutura finită în sticle și beți un pahar mic plin cu ea în fiecare zi timp de 3 săptămâni. Apoi luați o săptămână liberă și repetați regimul. Se spune, de asemenea, că această combinație de alimente pentru hipertensiune arterială vă ajută să pierdeți în greutate, ceea ce este important și pentru o tensiune arterială bună. Pentru fiecare kilogram pierdut, valoarea sistolică ar trebui să scadă cu până la 2,5 mmHg, valoarea diastolică cu 1,5 mmHg.

Nuci pentru hipertensiune arterială

Mănâncă nuci, fistic și migdale dacă ai tensiune arterială crescută

Majoritatea oamenilor știu acum că o mână de nuci, nesărate desigur, sunt recomandate pe zi. Deci, nucile sunt alimente minunate care scad tensiunea arterială și chiar semnificativ. Ar trebui să consumați trei nuci pe zi în acest scop. Acestea conțin acizi grași omega-3 și omega-6, care, așa cum am menționat deja, sunt importanți pentru reglarea tensiunii arteriale. Nu este de departe totul! Antioxidanții, potasiul, zincul și multe vitamine pot fi găsite și în nucă.

Ce alimente pentru hipertensiune arterială – fulgi de ovăz

Făină de ovăz ca aliment împotriva hipertensiunii arteriale în muesli sau terci

Cu doar 40 g de fulgi de ovăz vă puteți satisface nevoile zilnice și puteți avea un efect pozitiv asupra tensiunii arteriale. Acest lucru se datorează beta-glucanului de ovăz și potasiului care se găsesc ca ingrediente în fulgi. Așadar, merită să începeți dimineața cu un muesli sau terci delicios, de casă.

ulei de masline

Acizii grași nesaturați găsiți în uleiul de măsline curăță vasele de sânge și scad colesterolul

Ai auzit de dieta mediteraneană? Dacă nu, vă încurajăm să întrebați despre asta. Este o dietă extrem de sănătoasă, care are și o influență pozitivă asupra tensiunii arteriale. Uleiul de măsline, un produs important în această dietă, este antihipertensiv și ideal ca aliment împotriva hipertensiunii arteriale. Polifenolii și în special acizii grași nesaturați din ulei asigură acest efect. Acest lucru se datorează faptului că acidul oleic are capacitatea de a reduce nivelul colesterolului din sânge.

Oțet de mere pentru hipertensiune arterială

Hrana pentru hipertensiune arterială - oțetul de mere ca leac pentru sânge

Oțetul de mere este un remediu dovedit la domiciliu, care este bun pentru sănătate în multe feluri. De exemplu, conține potasiu și magneziu, care, după cum sa menționat mai sus, pot reduce tensiunea arterială. Oțetul de mere poate fi folosit ca leac sau sub formă de băutură cu vasc și miere. Mai presus de toate, se spune că băutura s-a dovedit în lupta împotriva hipertensiunii arteriale, așa cum explică mulți medici.

Stafide și curmale ca hrană împotriva hipertensiunii arteriale

Stafidele și curmalele sunt bogate în potasiu și fac o gustare sănătoasă, antihipertensivă

Ar trebui să evitați dulciurile dacă este posibil și vă puteți satisface pofta cu ajutorul fructelor uscate, de exemplu. Dar ce fruct scade tensiunea arterială sub formă uscată? Stafide! Și un studiu oferă, de asemenea, sfaturi despre cum să le consumați cel mai bine: o mână de trei ori pe zi. Pas cu pas, fructele ar trebui să scadă valorile tensiunii arteriale. Deci, înarmați-vă cu răbdare. Primele succese ar trebui observate după cel puțin 4 săptămâni și cel târziu 12 săptămâni. Cu toate acestea, în acest timp, observați întotdeauna valorile măsurate. Datele sunt, de asemenea, benefice și, la fel ca stafidele, sunt bogate în potasiu.

Scăderea tensiunii arteriale prin alimente – iaurt

Hrana pentru hipertensiune arterială - bacterii lactice din iaurtul cu conținut scăzut de grăsimi

Folosiți mai des iaurt sau lapte degresat. Se recomandă 400 g pe săptămână și cel mai bine este să optați pentru iaurt natural cu conținut scăzut de grăsimi pe care îl consumați fără zahăr. Acest aliment cu tensiune arterială ridicată este bun deoarece conține bacterii lactice.

Scăderea tensiunii arteriale natural cu dieta – Cartofi

Cartofii conțin fonoli, potasiu și antioxidanți și pot reduce tensiunea arterială

Fonolii, potasiul și antioxidanții sunt ingredientele active din cartofi care au un efect de scădere a tensiunii arteriale. Acest lucru este valabil mai ales pentru soiurile intens colorate, cum ar fi cartofii albastru și roșu. Pigmentul vegetal carotenoid, care este, de asemenea, pozitiv pentru inimă, este prezent și acolo în cantități mari. Bineînțeles, asta nu înseamnă că acum puteți ronțăi tone de cartofi prăjiți. Este important să pregătiți și să mâncați cartofii sănătos.

Pepeni

La fel ca fructele kiwi, pepenele verde este bogat în antioxidanți, iar ananasul are un efect de subțiere a sângelui

Pepenele verde este bogat în aminoacid citrulină. În corpul nostru, aceasta este transformată în arginină. La rândul său, acest lucru face ca vasele de sânge să se lărgească și sângele să circule mai bine – o condiție prealabilă importantă pentru prevenirea sau contracararea unei creșteri a tensiunii arteriale. Ce alte fructe sunt benefice pentru hipertensiunea arterială? La fel ca pepenii verzi kiwi bogat în antioxidanți precum luteina și aminoacizii și ananas are un efect de subțiere a sângelui, făcându-l un fruct care scade tensiunea arterială.

roșii

Roșiile din salată sau suc reglează nivelul tensiunii arteriale

Cu greu cineva își poate imagina salata fără aceste delicatese. Și nu trebuie! Licopenul, acidul folic și potasiul se găsesc în cantități mari în roșii și asigură faptul că organismul nostru poate descompune nu numai toxinele, ci și colesterolul. Acesta din urmă, la rândul său, este important, astfel încât să nu se formeze depozite pe pereții vaselor. O modalitate bună de a consuma roșii dacă doriți să utilizați alimente pentru tensiune arterială crescută ar fi sucul de roșii. Bea un pahar pe zi pentru a te bucura de efectele sale benefice.

Hrana pentru hipertensiune arterială – Fără alcool!

Alcoolul are un efect negativ asupra tensiunii arteriale și trebuie evitat

Desigur, atunci când căutați alimente pentru hipertensiune arterială, este important, de asemenea, să știți pe care să le evitați. Nu veți fi surprinși să aflați că vă sfătuim împotriva alcoolului. Alcoolul este o idee proastă, mai ales dacă aveți probleme cu tensiunea arterială. Funcționează astfel: La început dilată vasele de sânge, ceea ce scade tensiunea arterială. Pentru unii, acest lucru face să pară că este potrivit ca agent de scădere a tensiunii arteriale. Cu toate acestea, această fază durează doar o perioadă scurtă de timp, deoarece ulterior constrânge vasele de sânge și crește tensiunea arterială. În plus, tensiunea arterială nu se poate regla ca urmare. Dacă luați deja medicamente pentru tensiunea arterială, alcoolul le poate afecta și ele. De asemenea, nu uitați că în băuturile alcoolice există mult zahăr. Acest lucru mărește masa de grăsime de pe abdomen, ceea ce are și un efect negativ asupra tensiunii arteriale. Asigurați-vă că aveți cel puțin trei până la patru zile fără alcool pe săptămână.

Ce alimente scad tensiunea arterială??

Lista alimentelor pentru hipertensiune arterială - Acest lucru este bun pentru sistemul cardiovascular

Desigur, alimentele menționate sunt departe de singurele pe care le puteți încerca să vă scadă tensiunea arterială. Iată câteva altele:

Alimentele antihipertensive naturale:

 • chili
 • Ierburi (de exemplu patrunjel, usturoi sălbatic, urzică, lavandă și țelină)
 • Păducel
 • hibiscus
 • Orez brun (datorită aleuronului pe care îl conține); Nu orez convențional post-tratat!
 • caisă
 • avocado
 • Pepenele galben
 • Alune de padure
 • Fistic
 • Migdale
 • Hrişcă
 • secară
 • Ortografiat
 • fenicul
 • conopidă
 • brocoli
 • Gulie
 • ciuperci

Puteți găsi câteva rețete de hipertensiune arterială în acest articol.