Uncategorized

Bărbații în vârstă au mai mulți anticorpi în plasma sanguină cu COVID-19

Oamenii de știință au descoperit că spitalizarea cu COVID-19 face ca bărbații în vârstă să aibă un nivel ridicat de anticorpi în plasma sanguină. În consecință, acestea pot oferi o protecție mai bună împotriva bolii. O astfel de plasmă, care face parte din sânge, poate ajuta la tratarea infecției la alții. Cercetarea este primul pas în confirmarea faptului dacă o astfel de terapie este eficientă în tratarea COVID-19.

Bărbații în vârstă sunt donatorii de sânge preferați?

bărbații în vârstă ca donatori de sânge mai buni pentru plasmă împotriva coronavirusului

Oamenii de știință continuă să caute un vaccin eficient împotriva SARS-CoV-2. Tratamentele posibile care pot reduce riscul de deces sunt, prin urmare, cruciale în scăderea ratei de deces asociate bolii. Cu toate acestea, cercetările de până acum au arătat că puține terapii sunt eficiente. În plus, un studiu amplu al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a constatat că remdesivirul, cel mai promițător tratament pentru COVID-19, nu pare să facă o diferență semnificativă în rata mortalității. Un alt tratament posibil care poate fi eficient este terapia cu anticorpi de către purtători convalescenți cu o astfel de plasmă sanguină. Terapiile cu anticorpi funcționează prin perfuzarea unei persoane care are o infecție cu plasma unei persoane recuperate. Plasma pacienților care au depășit infecția poate conține anticorpi produși de corpul lor ca răspuns la infecția inițială.

analizând probe de sânge de la anticorpi sars cov 2 în timpul pandemiei

Cu toate acestea, pentru ca astfel de cercetări să continue, oamenii de știință au nevoie de o mai bună cunoaștere a compoziției plasmei sanguine. În acest fel, ei pot dezvolta o abordare standardizată adecvată a tratamentului. Prin urmare, cercetătorii au efectuat un studiu pentru a determina ce influență a avut vârsta, sexul și severitatea bolii asupra dimensiunii și calității generale a răspunsului anticorpilor unei persoane la SARS-CoV-2. Acest lucru este important deoarece un astfel de răspuns anticorp indus de COVID-19 poate varia semnificativ. Oamenii de știință din spatele studiului de față suspectează că acest lucru se poate datora faptului că anticorpii sunt de obicei legați de severitatea bolii. Simptomele COVID-19 pot varia de la nedetectabile la periculoase pentru viață. Știind care plasmă din sânge conține anticorpi de bună cantitate și calitate, poate facilita standardizarea și optimizarea tratamentului.

Rezultatele studiului

test pozitiv pentru anticorpi datorită covidului 19

Studiul a inclus 126 de adulți care și-au revenit din infecția cu COVID-19. Cercetătorii au extras sânge de la participanți, precum și informații despre vârsta și sexul lor. De asemenea, i-au întrebat dacă trebuie să fie spitalizați din cauza bolii. Echipa a analizat capacitatea plasmei de a neutraliza celulele SARS-CoV-2 din culturile celulare. Pentru a face acest lucru, ei au folosit, de asemenea, teste disponibile în comerț pentru a determina nivelul de anticorpi. În acest fel, oamenii de știință au reușit să afle că un răspuns puternic la anticorpi a fost asociat cu spitalizarea din cauza bolii, a sexului masculin și a vârstei înaintate. Ei descoperă, de asemenea, că cei spitalizați cu o astfel de infecție ar fi avut probabil simptome mai severe.

Globule albe din sânge prezentate în 3d

Îmbătrânirea și a fi bărbați au fost, de asemenea, asociate cu un risc mai mare de COVID-19 sever. Ca rezultat, rezultatele studiului au sugerat că severitatea unei astfel de boli ar putea fi cheia producerii anticorpilor eficienți. Cu toate acestea, autorii subliniază că studiul lor necesită investigații suplimentare. Acesta este cel mai sigur mod de a vă confirma rezultatele. Alți anticorpi non-sânge prezenți în căile respiratorii ale unei persoane ar putea fi, de asemenea, critici în neutralizarea virusului. Ei suspectează, de asemenea, că un astfel de studiu ar putea oferi o foaie de parcurs pentru identificarea persoanelor care ar putea fi donatori de sânge ideali în tratamentul COVID-19..