Tetovaže

Naldovih 5 tetovaža i njihovo značenje

Ronaldo Aparecido Rodrigues je bivši brazilski nogometaš koji je poznat po svom nadimku Naldo. Igrao je kao centaršut. Naldo ima nekoliko zanimljivih tetovaža na tijelu, posebno onu koja ga je učinila prilično poznatim među nogometašima. Tetovaža na leđima, da! Ogromno remek -djelo njegovo je posebno priznanje kršćanskim uvjerenjima i vjeri u Isusa Krista. Hajdemo istražiti druge tetovaže koje ima.

Naldo

1. Tetovaža za ruke

Dizajn narukvice Naldo Naldo tetovaža za ruke

Tetovaža: Na lijevoj nadlaktici Nalda nalazi se traka dizajnirana plemenski.

Značenje: Plemenski dizajn simbol je zaštite, snage i moći. To je uobičajen način odavanja počasti bogatoj kulturi i naslijeđu. Također, neki ljudi dobivaju plemenske dizajne posebno za obilježavanje važnih postignuća svog života.

2. Tetovaža imena žene i sina

Tetovaža supruga i sina Naldo tetovaža

Naldo rukom piše tetovažu

Tetovaža: Pokrivajući veliki dio njegova unutarnjeg desnog bicepsa, možemo nekoliko imena istetovirati.

Značenje: Imena na tetovaži su njegova sina i supruge. Ime djeteta mu je Naldo (Naldo Aparecido Rodrigues) i ime njegove supruge je Carla, (Carla Paludo Rodrigues).

3. Tetovaža ‘Isus Krist i anđeli’

Tetovaža leđa Naldo

Tetovaža: Na leđima Naldo ima veličanstven komad tetovaže koji prikazuje Isusa Krista na raspeću zajedno s dva anđela, s obje strane. Na desnoj strani se vidi kut držanja gitare, dok na lijevoj strani kut drži srce. Na dnu tetovaže vide se transparenti koji nose portugalski natpis koji se može pročitati kao “De Todo o Nos Livrai vrijeme Amém”.

Značenje: Ova tetovaža govori nam o Naldovoj vjeri i vjerskim uvjerenjima. On je pobožan kršćanin i duboko vjeruje u Isusa Krista i njegove blagoslove. Isusova tetovaža na raspeću predstavlja kako se Isus Krist odrekao svog života radi čovječanstva. Portugalsko pisanje, prevedeno na engleski, znači („Izbavi nas od zla, Amen“). Tetovažu je izradio tattoo umjetnik Frank Kassebaum.

“Vrlo sam religiozan i vjerujem u Boga. To je za moju obitelj i uvijek će me štititi. ”

4. Pisanje na ruci

Naldo lijevom rukom piše tetovažu

5. Tetovaža ‘Krunice i perle s križem’

Naldo krunice perle i tetovaža s križnim privjeskom

Tetovaža: Kuglice krunice zajedno s križnim privjeskom tetovirane su na Naldovoj lijevoj podlaktici. Tetovaža je ispisana odmah ispod njegovog plemenskog benda.

Značenje: krunica predstavlja Djevicu Mariju, dok je Sveti Križ prikaz jedinog božanskog lika kršćana, tj. Isusa Krista. Tetovaža nam govori da je Naldo kršćanin, točnije da je čvrst katolik. Sveti križ zajedno s perlicama krunice simbol je zaštite za nositelja.