Tetovaže

31 tetovaža i njihova značenja Radje Nainggolan

Radja Nainggolan je belgijski profesionalni nogometaš. Rađa igra kao vezni za talijanski klub, Cagliari na posudbi iz milanskog Intera i također je kapetan. Cijelu karijeru odigrao je u Italiji i nosi nadimak Ninja. Također je predstavljao Piacenzu i Romu te se četiri puta zaredom pojavio u timu Serie A godine. Također je predstavljao belgijsku reprezentaciju na Euru 2016. Baš kao i drugi suvremeni nogometaši, Radjino tijelo također je puno brojnih tetovaža koje nam govore o njemu. Radja voli cvijeće i ima mnogo vrsta na tijelu, a leđa je također prekrio tetovažom u čast majci. Pogledajmo ona koja ima i značenja koja imaju.

Radja Nainggolan

Tetovaže na vratu

1. Tetovaža ‘Rose’

Sadržaj (kliknite za skok)

 • 1. Tetovaža ‘Rose’
 • 2. Tetovaža ‘Srce i krila’
 • 3. Tetovaža ‘Cvijeće i vrtlozi’
 • 4. Tetovaža ‘Neven’
 • 5. Tetovaže slova
 • 6. Tetovaža ‘bicep’
 • 7. Tetovaža ‘krizantema’
 • 8. Tetovaže ‘Cvijet i gušter’
 • 9. ‘Buddha’ tetovaža
 • 10. Riječi tetovaža
 • 11. Tetovaža s imenom
 • 12. Tetovaža ‘Zvijezde’
 • 13. ‘Zvjezdana’ tetovaža
 • 14. Citatna tetovaža
 • 15. Tetovaža ‘Zmija i riječi’
 • 16. Tetovaža ‘Wings and Words’
 • 17. Tetovaža ‘Kockice i datum’
 • 18. Tetovaža ‘kockice’
 • 19. Tetovaža ‘Broj’
 • 20. Citatna tetovaža
 • 21. ‘Swirl’ tetovaža
 • 22. Tetovaža prstima
 • 23. Tetovaža ‘Ayeha’
 • 24. Tetovaža ‘Brod i zvijer’
 • 25. Hailey Tattoo
 • 26. Tetovaža ‘crtani film’
 • 27. Tetovaža bodeža i očiju
 • 28. Tetovaža ‘nogometaš’
 • 27. ‘Mic’ tetovaža
 • 28. Tetovaža s imenom
 • 29. Kineska tetovaža
 • 30. ‘Ninja’ tetovaža
 • 31. Tetovaža ‘Dollar’

Tetovaža: Na prednjoj strani vrata nogometaša nalazi se velika tetovaža cvijeta ruže zajedno s nekoliko latica.

2. Tetovaža ‘Srce i krila’

Tetovaža: Stražnja strana Rađina vrata prekrivena je tetovažom srca zajedno s krilima koja se protežu prema van i prekrivaju i stranice vrata. Unutar srca nalaze se tri žute kuglice označene slovima “R, M i L”. Mala crna zvijezda također se može vidjeti tetovirana iznad lijevog krila.

Značenje: Mnoge Radjine tetovaže pokazuju njegovu ljubav prema obitelji, baš poput ove koja predstavlja njegovu sestru, Rianu, oca, Mariusa i njegovu majku, Lizi Nainggolan.

Tetovaže na desnoj ruci

3. Tetovaža ‘Cvijeće i vrtlozi’

Tetovaža: Gornji dio njegove desne podlaktice prekriven je hrpom cvjetova tratinčice zajedno s crtama u obliku velikog vrtloga, koje prekrivaju ostatak desne podlaktice i zapešća.

4. Tetovaža ‘Neven’

Tetovaža: Donji dio njegove desne podlaktice nastavlja se s temom cvijeća, na kojoj je tetoviran veliki neven.

5. Tetovaže slova

Tetovaža: Unutarnja strana njegove desne podlaktice sadrži tri slova iz tibetanskog jezika istetovirana na njoj.

Značenje: Slova na podlaktici iz tibetanskog jezika izgovaraju se kao “Ra, Da i Ja” i zajedno izgovaraju njegovo ime, Radja što znači kralj.

6. Tetovaža ‘bicep’

Tetovaža: Isti cvjetovi tratinčice koji se nalaze na nogometaševoj podlaktici također su tetovirani na desnom bicepsu.

7. Tetovaža ‘krizantema’

Tetovaža: U gornjem dijelu desne ruke i ramena nalazi se velika tetovaža cvijeta krizanteme. Ostatak tetovaža na nadlaktici spojen je vinovom lozom i cvijećem s kovitlatim linijama u pozadini koje pokrivaju prazna mjesta između.

Tetovaže lijeve ruke

8. Tetovaže ‘Cvijet i gušter’

Tetovaža: Lijevo rame i nadlaktica nogometaša prekriveni su drugom velikom tetovažom cvijeta okruženog lišćem. Na gornjoj lijevoj ruci, neposredno iznad lakta, nalazi se i tetovaža zelenog guštera.

9. ‘Buddha’ tetovaža

Tetovaža: Na gornjoj strani Rađine lijeve podlaktice nalazi se tetovaža zlatnog kipa Bude. Isti, kovrčavo obloženi dizajn s druge podlaktice kao što se vidi i na ovoj koji povezuje sve tetovaže.

Značenje: Iako je Rađa kršćanin, on je zapravo Indonežanin Batačkog porijekla po korijenima i također vjeruje u učenja budizma zbog čega je ovu tetovažu dobio na svom tijelu.

10. Riječi tetovaža

Tetovaža: Unutarnja strana lijeve podlaktice također sadrži nekoliko riječi tetoviranih na njoj na tibetanskom jeziku.

11. Tetovaža s imenom

Tetovaža: Lijeva nadlaktica nogometaša sadrži naziv, “AYSHA” tetovirano na njoj okomito uz glavu guštera.

Značenje: Ovo je još jedna od Radjinih tetovaža za članove njegove obitelji, s tim da se ova zove ime njegove preslatke kćeri, Ayshe Nainggolan.

12. Tetovaža ‘Zvijezde’

Tetovaža: Rađin lijevi biceps sadrži zakrivljenu liniju naizmjeničnih velikih i malih zvijezda tetoviranih na njemu, odmah do imena njegove kćeri.

Tetovaže na prsima i ramenima

13. ‘Zvjezdana’ tetovaža

Tetovaža: Na desnom ramenu nogometaša nalazi se tetovaža zvijezde.

14. Citatna tetovaža

Tetovaža: Riječi “One Life One Wish” tetovirane su na grudima Belgijanaca ispred pozadine kružnog dizajna i oblaka. Zmijska glava može se vidjeti i na sredini njegovih prsa.

Značenje: Radja je oduvijek želio biti nogometaš i ova tetovaža predstavlja sav njegov trud i strast prema igri koja ga je dovela toliko daleko u isto.

Tetovaže sa trbuhom

15. Tetovaža ‘Zmija i riječi’

Tetovaža: U sredini njegova trbuha nalazi se velika tetovaža zelene zmije, s repom na Rađinom struku, koji se kreće prema gore, kružeći oko nekoliko riječi tetoviranih u sredini trbuha i pružajući se prema gore s glavom na prsima nogometaša. Ostatak mu je želuca prekriven šarama zajedno s kovitlatim linijama koje su mu prekrivale ostatak trbuha.

Značenje: Riječi na sredini trbuha čitale su mu se,

„Živite bez pretvaranja

ljubav bez ovisnosti

slušati bez obrane

govoriti bez uvrede ”.

Radja je te riječi istetovirao na svom tijelu jer vjeruje u njih i želio je dati isti savjet svojim obožavateljima.

Tetovaže na leđima

16. Tetovaža ‘Wings and Words’

Tetovaža: Riječi “POČIVAJ U MIRU” tetovirane su neposredno ispod vrata nogometaša. Većina njegovih leđa prekrivena je tetovažom križa, zajedno s krilima. Ispod križa su datumi, “02-09-1955-18-10-2010” tetovirani, blizu njegovog struka.

Značenje: Ovo je velika tetovaža na Radjinom tijelu i za njega ima duboko značenje. Ova tetovaža prekriva tetovažu manjeg križa s krilima i nekoliko slova koja je imao istetovirati na leđima. Radja je ovu tetovažu dobio u čast svoje majke, Lizi Nainggolan kada je umrla 2010. Dolje navedeni datumi su datum njenog rođenja i datum kada je umrla.

Ručne tetovaže

17. Tetovaža ‘Kockice i datum’

Tetovaža: Gornja strana Radjine desne ruke sadrži tetovažu para kockica napravljenih ispred paukove mreže. Kockice prikazuju brojeve 5 i 4. Datum “02.05.2011” zajedno s brojem “4” tetoviran je odmah ispod kockica.

Značenje: Kockice predstavljaju njegov vlastiti datum rođenja jer je rođen 4. svibnja 1988. Datum ispod kockica je datum kada se oženio Claudijom. Broj 4 pored datuma predstavlja broj dresa koji nosi. Prisutna je i s druge strane.

18. Tetovaža ‘kockice’

Tetovaža: I na gornjoj strani njegove lijeve ruke nalazi se tetovaža para kockica, na objema je prikazan broj 3.

19. Tetovaža ‘Broj’

Tetovaža: Na lijevoj ruci tetoviran je i broj “4”.

Značenje: Broj predstavlja broj dresa koji je nogometaš nosio.

20. Citatna tetovaža

Tetovaža: Na bokovima obje ruke nalaze se citati iscrtani na njima. Desna sadrži “Hate to Lose”, dok lijeva sadrži “Love to Win” tetovirano na njoj.

21. ‘Swirl’ tetovaža

Tetovaža: Na prstenjaku njegove lijeve ruke tetovirana je mala vrtložna linija.

22. Tetovaža prstima

Tetovaža: Prsti njegove desne ruke sadrže slova “A, I, A i M” tetovirana na njima.

Tetovaže lijeve noge

23. Tetovaža ‘Ayeha’

Tetovaža: Na stražnjoj strani gornje lijeve noge nalazi se tetovirano ime Aysha.

Značenje: Radja je ovu tetovažu dobio kako bi pokazao svoju ljubav prema svojoj kćeri, Ayshi Nainggolan.

24. Tetovaža ‘Brod i zvijer’

Tetovaža: Lijevo bedro nogometaša sadrži tetovažu broda koji plovi zajedno s lancem koji okružuje brod u kružnom obliku. Ispod broda je lice režajuće pantere, a na vrhu lanca tetoviran je transparent s natpisom “FIGHTER”.

25. Hailey Tattoo

Tetovaža: Noga nogometaša lijeve noge sadrži mali dizajn cvijeća s natpisom istetoviranim ispod njih s imenom “HAILEY” tetoviranim unutar transparenta.

26. Tetovaža ‘crtani film’

Tetovaža: Unutarnja strana njegove lijeve potkoljenice sadrži tetovažu malog crtanog klinca koji nosi crvene boksačke rukavice.

27. Tetovaža bodeža i očiju

Tetovaža: Prednja strana njegove lijeve potkoljenice sadrži tetovažu ukrašenog bodeža koji prolazi kroz sjajno plavo oko. Drška bodeža sastoji se od šaka dviju ruku koje se drže jedna za drugu.

28. Tetovaža ‘nogometaš’

Tetovaža: Na vanjskoj strani lijeve potkoljenice nalazi se tetovaža nogometaša s rukama na struku i lijevom nogom naslonjenom na nogometnu loptu. S lijeve strane nogometaša također je tetovirana maslinova grančica, a s desne strane istetoviran transparent s natpisom “NINJA”

Značenje: Tetovaža predstavlja samog Radju u njegovom crvenom dresu, AS Rome, a transparent predstavlja nadimak koji je dobio, Ninja.

Tetovaže na desnoj nozi

27. ‘Mic’ tetovaža

Tetovaža: Radjino desno bedro sadrži tetovažu mikrofona na kojoj je crvena kapa s brojem 4, zajedno s kovitlatim glazbenim linijama tetoviranim oko mikrofona.

Značenje: Radja voli glazbu, zbog čega je i dobio tetovažu mikrofona na tijelu. Broj na kapici predstavlja njegov broj dresa.

28. Tetovaža s imenom

Tetovaža: Na stražnjoj strani desnog bedra nalazi se ime. Na njoj je tetoviran “Manuel”.

Značenje: Ovo je ujedno i tetovaža za člana obitelji. Radja je ovu tetovažu dobio kako bi pokazao svoju ljubav prema svom bratu, Manuelu Nainggolanu.

29. Kineska tetovaža

Tetovaža: Vanjska strana desne potkoljenice sadrži tri kineska slova tetovirana na njoj.

Značenje: Kineski likovi izgovaraju ime njegove sestre Riane. Ono što mnogi ljudi ne znaju je da su Riana i Rađa blizanke, a ona također igra nogomet za ženski tim AS Rome.

30. ‘Ninja’ tetovaža

Tetovaža: Desno tele Belgijanca sadrži tetovažu lica glave nindže s dva mača iza sebe u obliku križa. Broj “4” također je napisan na glavi ninje.

Značenje: Ninja predstavlja Rađin nadimak, a broj predstavlja broj nogometaševog dresa.

31. Tetovaža ‘Dollar’

Tetovaža: Unutarnja strana njegove desne noge, neposredno iznad gležnja, sadrži tetovažu znaka dolara. Riječ “Las Vegas” također je tetovirana ispod znaka dolara, ali tetovaža nije viđena mnogo.