Terase

Sfaturi pentru îngrijirea corectă a plantelor din grădina de iarnă

Plante în grădina de iarnă. Dale de piatră podea cadru din lemn

E mai bine ca în zilele reci de iarnă Plante în grădina de iarnă a păstra. Grădina de iarnă reprezintă un mic colț de natură în pereții propriei case. Acest minunat spațiu solar protejează plantele de frigul de iarnă, dar adesea servește și ca un loc ideal pentru relaxare. Sera de zi este adesea folosită ca cameră de zi în zona în aer liber, unde puteți petrece ore relaxante cu o carte preferată, muzică ușoară și, desigur, o cină delicioasă. Nu mobilierul, ci alegerea plantelor joacă cel mai important rol aici. Alegeți tipurile de plante care vă plac cel mai mult. Grădina de iarnă oferă orhideelor ​​exotice sau plantelor ușor de întreținut, care nu înfloresc, o scenă grozavă, iar dvs. – ocazia de a vă realiza ideile frumoase.

Ce plante din grădina de iarnă?

Plantele din conservă palmieri gresie oală mobilier alb perne verzi

Plantele din grădina de iarnă au nevoie de aceeași îngrijire ca vara – udare, fertilizare, tăiere etc. De regulă, grădinile de iarnă sunt decorate cu plante tropicale și subtropicale: palmieri, liane, Benjamini, ferigi, citrice. Clima ușor schimbătoare a zonelor tropicale și subtropice permite acestor plante să crească pe tot parcursul anului. Ei primesc în mod constant căldură și lumină în cantitățile de care au nevoie. O temperatură și umiditate ridicate ajută la dezvoltarea vegetației dense. Nu este surprinzător faptul că plantele din regiunile sudice ating dimensiuni enorme în mediul lor natural. Prin urmare, este foarte important să creezi un mediu cât mai aproape de casa ta.

Udați plantele în seră în mod corespunzător

îngrijirea plantelor cu efect de seră zonă de relaxare stand pentru plante

Mulți Plante în grădina de iarnă nu suferă de îngrijiri insuficiente, ci de îngrijiri excesive. Și, în majoritatea cazurilor, asta înseamnă exces de umiditate a solului. Apa în picioare poate duce la putrezirea rădăcinilor. Ar trebui să cumpărați un contor de umiditate pentru grădina de iarnă. Cu cât temperatura este mai ridicată, cu atât trebuie să fie mai mare umiditatea. Aproape toate plantele adoră să-și spele frunzele. Puteți folosi aceeași apă pentru aceasta pe care o folosiți pentru irigații. Regula generală a udării este – este mai bine să o lăsați să se usuce decât să o turnați peste. Nu trebuie să rămână apă în castron. Când vasul este plin la o oră după udare, acesta trebuie aruncat. Trebuie să știți că temperatura zilnică a aerului afectează nevoile de apă ale plantelor.

Iluminare și căldură adecvate – o garanție pentru succes

Se cultivă plante cu terase vitrate

Grădina de iarnă trebuie proiectată în așa fel încât lumina necesară plantelor să fie ușor asigurată. În acest scop, pereții, ca și tavanul, sunt preponderent din sticlă. Dacă observați că plantele dvs. sunt palide sau au frunze galbene, cu siguranță aveți nevoie de mai multă iluminare. De asemenea, rețineți că ar avea nevoie de mai multă lumină în perioada de înflorire. Aranjați speciile înflorite pe rafturile din apropierea ferestrelor. Plantele cu frunze întunecate și cărnoase preferă zonele umbrite. Spațiul de lângă fereastră este mai cald, dar dacă fundația este din piatră, rădăcinile ar putea deveni bolnave. Folosiți suporturi din lemn sau rafie. Curenții de aer provoacă, de asemenea, mari daune plantelor.

balcon vitrat ca grădină de iarnă

Plantele din acoperișul de sticlă al serii mențin un apartament cu balcon

Verificați adesea dacă totul în seră este în stare bună. Aceasta înseamnă verificarea marginilor acoperișului pentru a preveni scurgerile de apă, etanșarea balamalelor ușilor și ferestrelor și, dacă este necesar, înlocuirea garniturilor de cauciuc. De asemenea, nu uitați să păstrați geamurile curate. Se știe că geamurile murdare blochează 40% din lumina zilei și iarna va fi o problemă pentru dvs..

ferestre mari pentru lumina zilei suficientă

grădină de iarnă plante în ghiveci obiecte antice papagal

copaci mici pe masă

Plantele din grădina de iarnă sfaturi de îngrijire masă solidă masă din piatră consolă

Zona de luat masa în grădina de iarnă

seră îngrijire plante acoperiș sticlă cameră soare

palmele mari în ghivece

iarna plante de gradina palmieri ecran de confidentialitate sticla usi glisante casa

Palmieri, ferigi și cuști pentru păsări

plante de conservare cultivă palmele ferigi  mobilier de epocă cu patio vitrat plante în ghiveci

camera de soare plante de îngrijire a iernii masă orhidee

scaun solar camera colț fereastră bancă stil victorian

scaun de seră plante cățărătoare mobilier din ratan

plantele de seră cultivă felinare soare udătoare