DIY

Repotarea plantelor de apartament, ce să ia în considerare

Oală-albă-din-ceramică

La început și până în primăvară, este timpul să acordați o atenție nouă plantelor voastre. Acum ar trebui să fii al tău Repotezați plantele de interior. Doar alegerea ghivecelui de flori joacă un rol important. Chiar și atunci când te transplantezi, există câteva lucruri pe care ar trebui să le știi înainte de a începe.

Repotezați plantele de interior – alegeți ghivece mai mari

mic-copac-transplant-lumina-soarelui

Ar trebui să mergi la Repotezați plantele de interior Nu alegeți un ghiveci de flori prea mare, crezând că acest lucru va oferi plantei mai mult spațiu pentru a crește. Acest lucru este adesea fatal pentru plantă. Noul ghiveci de flori ar trebui să fie puțin mai mare decât cel vechi. Plantele sunt întotdeauna plantate în următorul ghiveci mai mare.

Transplantarea plantelor de apartament – Asigurați un drenaj bun al apei

Repetați plantele de apartament din plante într-o oală

Îți face griji pentru asta Repotezați plantele de interior în noul ghiveci pentru scurgerea apei. Acoperiți orificiul sau orificiile pentru scurgerea apei cu câteva bucăți de oale de lut și pietre mici. Pe aceste bucăți grosiere se toarnă puțin nisip mai fin. Apoi puneți deasupra un strat din solul pregătit, cu care creați adâncimea necesară pentru plantarea florii.

Pașii către repotting

Repot-plantă

Dacă doriți să repotați plantele de apartament, cel mai bun mod de a le scoate din vechiul ghiveci de flori este să vă așezați mâna stângă pe deschidere cu degetele strânse. Tulpina este între ele. După aceea, întoarcem oala și atingem fundul de câteva ori, iar atunci când repotăm plantele de interior, asigurăm-vă că tulpinile sunt întotdeauna în centru. După ce umplem oala cu sol, o apăsăm ușor când rădăcinile sunt fragede și mai tari când sunt mai dure, apoi udăm planta cu generozitate pentru a sigila solul și pentru un contact mai bun între sol și pentru a avea grijă de rădăcini.

Îngrijirea ulterioară

Împletirea transplantului de plante de casă din sol

Pentru a scoate planta din ghiveci mai ușor, ar trebui să umeziți solul cu una sau două ore înainte. În acest fel, se separă mai bine de restul solului, împreună cu solul care înconjoară rădăcinile. Dacă în ciuda acestui fapt și în ciuda apăsării de jos a vasului, planta nu se desprinde, atingeți marginea superioară a vasului răsturnat pe un obiect mai mare, cum ar fi marginea unei mese. Scuturăm o parte a solului din jurul rădăcinilor sau o îndepărtăm cu degetele. Dacă există multe rădăcini cu multe ramuri, tăiați o parte din ele. Astfel pot crește cei noi și mai puternici. Dacă planta are puține rădăcini, păstrați-o. Părțile rădăcinii uscate sau putrede sunt, de asemenea, tăiate până la partea sănătoasă. Planta repotată trebuie așezată într-un loc protejat, umbros. Dacă vremea este mai rece, lăsați-le în interior pentru o zi sau două. Ar fi un avantaj dacă pulverizați planta cu apă din când în când, deoarece activitatea rădăcinilor este perturbată. Cel mai bine este să repotați plantele de apartament atunci când vremea este caldă și calmă.

Idei de decor pentru casa ta

Plante-agățate-de-vase-de-gătit-vechi

Suculentele sunt plantele de apartament perfecte

Porc-plante-uscate-pământ-silice

Mai puțină apă pentru cactuși

Transplantarea cactușilor-mici-și-mari

Sol bogat pentru plantele de interior

Plantă de apartament-cum-să-transplant-în-cameră

Design iubitor

Repot idei de tăiere-plante de apartament