Terase

Proiectarea unei terase cu gabioane: idei de protecție împotriva vântului, borduri de terasă și paturi ridicate

Gabioanele sunt folosite în multe feluri în grădina de acasă. Anterior folosite doar ca decor, acestea au devenit acum un element important de design în zona exterioară. V-am oferit deja diverse idei de design cu iluminare. În postarea de astăzi ne concentrăm asupra diferitelor utilizări ale terasei. Indiferent dacă susțineți o terasă ridicată, ca o graniță sau ca un paravânt: există multe modalități de a vă proiecta terasa cu gabioane.

Proiectarea unei terase cu gabioane: o prezentare generală a diferitelor utilizări posibile

Gabioane ca margine de terasă și idei pentru amenajarea grădinii cu piatră și lemn

Datorită aspectului lor natural și numeroaselor utilizări posibile, gabioanele s-au impus ca un element important de grădină. De asemenea, sunt adesea folosite în proiectarea teraselor și oferă o soluție personalizată pentru zonele cu probleme.

Gabioane ca graniță terasă

Ideile folosesc gabioane ca margine de terasă

Dacă terasa este împărțită optic în mai multe zone, puteți utiliza gabioane ca margine de terasă. Sunt deosebit de funcționale pentru zone confortabile de ședere cu șeminee. Gabioanele protejează grădina și peluza din jur de scântei și oferă protecție împotriva vântului pentru zona de relaxare.

Susțineți terasa de pe pantă cu gabioane

terasă înălțată cu gabioane crash ideas pentru design

Gabioanele pot fi folosite ca protecție a pantei pentru terasă pe proprietăți cu podea deschisă și cu pantă mare. Pentru ca coșurile de oțel umplute să susțină terasa, acestea trebuie instalate corect.

Terasă pe pârtie cu idei de prăbușire a gabioanelor

Gabioane superioare sunt montate pe o fundație. Mai întâi sunt instalate coșurile din plasă, dacă este necesar, pot fi sprijinite suplimentar cu stâlpi de oțel. Acestea sunt apoi umplute pe site. În ceea ce privește umplutura, există numeroase variante dintre care puteți alege: de la faianță cu granulatie grosieră până la sticlă spartă. Sunt posibile și combinații de mai multe materiale.

Gabioane sub patio pentru a prăbuși ideile

Gabioanele nu sunt doar practice, rapid de ridicat și ieftine în comparație cu pereții de piatră. De asemenea, sunt bune pentru mediu. Insecte, șopârle și alte animale mici pot fi găsite în golurile dintre pietre. De asemenea, le puteți planta după cum doriți, acest lucru nu va afecta stabilitatea construcției.

Gabioane ca protecție împotriva vântului pentru terasă

Vânt pentru terasă cu gabioane Idei pentru casă

Nu trebuie să închideți întreaga terasă cu gabioane. Deoarece chiar și gabioanele utilizate în mod special oferă o protecție perfectă împotriva vântului și pot conține zgomot. Acesta poate fi folosit, de exemplu, pentru a proteja terasa din fața dormitorului. Un perete din gabioane îndeplinește o altă funcție importantă – protejează terasa de ochii curioși.

Gabioane ca protecție împotriva vântului pentru ideile de patio

Pentru ca gabioanele înalte să fie într-adevăr stabile, ele sunt adesea susținute suplimentar cu stâlpi de oțel. Construcția construcției ar trebui să fie cu siguranță efectuată de un specialist. În grădina mică trebuie să luați în considerare și faptul că gabioanele aruncă o umbră groasă. În plus, pietrele se încălzesc foarte puternic vara și apoi degajă căldură. Deci nu este tocmai ușor să plantezi zona direct în fața gabioanelor.

Paturi ridicate din gabioane pentru terasă

Design de grădină cu gabioane și paturi ridicate din lemn ca idei de protecție a vieții private

Amenajarea paturilor ridicate cu gabioane este ceva mai simplă. Nu trebuie neapărat să fie personalizat. În multe cazuri, producătorii au în stoc module de coșuri din plasă prefabricate, care pot fi umplute cu diferite materiale, după cum este necesar.

Gabions plantează idei de patio cu plante veșnic verzi

Înainte de a planta patul ridicat, subsolul trebuie să fie compactat, iar patul ridicat trebuie să fie acoperit cu căptușeală pentru iaz. Arbuști, plante perene și acoperirea solului pentru grădina de stânci sunt deosebit de potrivite pentru plantare. Peretele gabionului se poate încălzi foarte mult vara, așa că alegeți doar plante iubitoare de căldură.

Paturile ridicate cu gabioane se prăbușesc și terasa de pe pantă este plantată cu plante

O altă opțiune este susținerea paturilor ridicate cu stâlpi de gabion. Coloanele coșului de piatră tăiau o figură fină atât cu cutii de flori din lemn, cât și cu căzi din oțel corten. Puteți planta flori domestice iubitoare de căldură, acoperire a solului și plante perene scăzute în cutiile de flori din lemn. Numai adevărații adoratori ai soarelui, cum ar fi cactușii, suculentele și ierburile ornamentale din regiunile deșertice, se vor simți confortabil în căzile din oțel corten. Acest lucru se datorează faptului că oțelul se încălzește sub razele puternice ale soarelui.

Pergolă din gabioane și lemn pe terasă

Pergola cu gabioane creează idei pentru acoperiș

Doriți să instalați o pergolă în grădină? Apoi, puteți susține structura din lemn cu stâlpi de gabion. Ele pot fi plantate cu ușurință cu plante cățărătoare și arată foarte natural. Stâlpii nu sunt doar o atracție reală, ci oferă și construcție stabilitate suplimentară.

Proiectează o pergolă cu gabioane și idei pentru o bancă și o masă de grădină

O pergolă cu stâlpi de gabion poate fi ușor combinată cu mobilier din lemn și gabioane. Fie că este o bancă din gabioane sau o masă pentru zona de luat masa în aer liber: opțiunile de design sunt pur și simplu nesfârșite și nu există limite pentru acestea. Construirea unei bănci din gabioane și panouri din lemn, de exemplu, este un proiect pe care chiar și cei fără experiență îl pot face cu ușurință. Pur și simplu aveți panoul de lemn tăiat la dimensiune în centrul clădirii, montați coșurile din sârmă de gabion în locația dorită și umpleți-le. Așezați placa de lemn pe ea – și gata!

Decorează cu gabioane

Terasă cu iarbă artificială și gabioane și idei de ziduri de sprijin

Gabioanele sunt un element foarte decorativ. Umplut cu piatră naturală, clincher, cărămizi sau sticlă, puneți accente în grădină. De asemenea, puteți folosi gabioane pentru a înfrumuseța apele de pe terasă.

Paturi ridicate și ecrane de confidențialitate pentru terase cu gabioane

Gabioanele sunt adevărate atracții în grădina de acasă. Ar trebui să solicitați sfatul unui specialist, astfel încât să îl puteți pune în lumina potrivită. Opțiunile de design sunt practic nesfârșite și nu există limite pentru propria creativitate. Puteți utiliza gabioanele atât ca element decorativ, cât și ca soluție completă. Peretele gabionului economisește spațiu și poate fi adaptat la teren. Puteți chiar să integrați bănci în pereți joși.

Proiectare grădină cu idei de gabioane pentru accent decorativ

De altfel, gabioanele sunt adesea folosite de arhitecții caselor de lux. Sunt deosebit de populare pentru proprietățile lor de absorbție a sunetului.