Terase

Idei de vitrare a terasei – 25 de terase vitrate inspirate

geamuri terasa-terasa-pardoseala din lemn-caramida-exotice-moderne-rustice-mix

Terasa acoperită este o extensie care ar putea deveni un spațiu de locuit uimitor pentru orele de agrement. Pridvorul închis cu sticlă are o mulțime de avantaje, mai ales atunci când doriți să petreceți mult timp în aer liber, dar vremea nu este deosebit de plăcută. Versiunea clasică ar trebui să includă cel puțin mobilier și un unghi maxim de vizualizare care să vă permită să profitați de priveliștea uimitoare a grădinii. Astăzi vom avea câteva idei pentru asta Vitrarea terasei și prezintă inspirații din cele mai impresionante proiecte de case. Vedeți aceste exemple uimitoare și inspirație din casele din Brazilia, Portugalia și Anglia.

Vitrare terasă cu sticlă afumată

terasa-vitrare-terasa-piscina-casa-moderna-arhitectura-vedere

Zilele devin mai calde, dar vântul rece de iarnă încă bate. Cu toate acestea, vă puteți bucura de căldura soarelui pe terasa dvs. vitrată. Acolo veți avea șansa să vă bucurați de o cină în aer liber, fără să vă faceți griji cu privire la țânțari și alte insecte. Vitrarea terasă vă oferă un spațiu în care vă puteți bucura de natură, dar în mediul sigur al casei. Ceea ce diferențiază terasa acoperită de grădina de iarnă este lipsa de verdeață luxuriantă din interior. Dar câteva ghivece de flori sunt în regulă. Accentul este pus pe marele peisaj exterior.

Vitrare terasă cu uși glisante

terasa-geam-terase-moderne-pietre naturale-deschise-sticla-pereti ferestre pereti

Vitrarea terasei are o serie de avantaje importante în comparație cu acoperișurile convenționale. Mai presus de toate, acest lucru creează spațiu suplimentar, ceea ce este un lucru bun, mai ales în casele mai mici. Terasa poate fi transformată rapid într-un spațiu pentru ore plăcute de cafea sau un spațiu de lucru suplimentar. Dacă creați geamuri bune și durabile cu ferestre de protecție termică de înaltă calitate, zona poate fi folosită și fără ezitare în lunile de iarnă.

Stai afară pe vreme rea

Terasa-vitrare-balcon-covor-mobilier-gradina-oras-design-modern

Cu toate acestea, prețurile pentru geamurile terase sunt aceleași cu cele pentru o mică grădină de iarnă și sunt de câteva mii de euro. Cât de mult depinde exact de dimensiunea terasei, de tipul de sticlă și, de asemenea, de orele de lucru necesare construcției. Cel mai bun mod de a afla mai multe este de la profesioniștii de pe site. Pereții mobili din sticlă oferă o alternativă populară care nu sigilează complet sau permanent zona din grădină. Acest lucru vă permite să vă bucurați de aer proaspăt și de o senzație imediată în aer liber vara. Pereții mobili din sticlă pot fi pur și simplu împinși lateral când temperatura este suficient de plăcută, permițându-vă să faceți plajă în aer liber. Efortul implicat este cu adevărat redus dacă cereri speciale precum acestea au fost îndeplinite de la început pentru geamul terasei.

Vitrare terasă-terasă-fereastră-perete-sticlă perete-canapea-luminator-arhitectură-modernă

Geamurile frumoase și curate arată că nu există nicio barieră între interior și exterior și oferă cea mai bună vedere la grădină și tufișuri. Cu siguranță nu este dificil să mențineți geamul curat, iar efortul de întreținere pentru geamul terasei nu ar trebui să fie o problemă. Este suficient un detergent de sticlă și o cârpă adecvată care să asigure o tehnică de ștergere curată. Pentru aceasta nu sunt necesare produse de îngrijire specială și detergenți.

Pentru ca păsările să nu zboare împotriva panoului, este recomandabil să atașați motivele obișnuite ale păsărilor la panou. Acestea pot fi găsite în fiecare magazin de hardware și pot fi lipite de sticlă ca un film sau un autocolant. În plus, puteți atașa și fotografii de ferestre făcute de sine, care cu siguranță arată mai atractive și mai individuale. Indiferent de varianta pe care o alegeți, aceasta va proteja păsările de impact.

mobilier din fier cu verandă vitrată cu cadru negru

Vitrarea terasei contribuie, de asemenea, fundamental la eficiența energetică a casei și vă ajută să economisiți costurile de încălzire. Sticla creează o barieră și astfel izolație de intemperii în zona exterioară. Dacă este asigurată și o protecție rezonabilă a confidențialității, camera care este chiar lângă ea rămâne relativ rece, chiar și în lumina directă a soarelui. Iarna, temperatura camerei rămâne relativ constantă datorită acestei bariere aeriene naturale și căldura nu scapă afară. Trebuie menționat faptul că suprafața sticlei este întotdeauna mai puțin favorabilă din punct de vedere al izolației termice în comparație cu un perete. Cu vreme însorită, terasa vitrată poate fi încălzită de soare și dacă deschideți ușa terasei, această căldură poate pătrunde în casă.

formă rotundă neobișnuită

usi glisante de forma rotunda cu terasa vitrata

Cel mai simplu mod de a conecta o cameră la casă și de a o face cât mai rezistentă la intemperii este un paravânt din sticlă cu acoperiș de terasă din același material. În cel mai bun caz, geamul terasei are un sistem de alunecare. Pe vreme bună, terasa poate fi deschisă către restul grădinii prin rotirea sau glisarea ușilor. Când vremea este frumoasă, vă puteți bucura de terasă la maximum și fără restricții. Pe vreme rea este o cameră închisă. Deschiderea și închiderea sunt posibile prin șinele de ghidare atașate la acoperișul terasei și în podea. Drept urmare, aceste procese rulează rapid și fără eforturi mari. Cu toate acestea, aceste elemente pot fi adaptate la măsură și, prin urmare, sunt costisitoare.

Uși glisante din sticlă către grădină

pardoseala vitrata din lemn pardoseala mobilier de luat masa pietris

În ceea ce privește designul, practic pot fi posibile două concepte de proiectare pentru geamurile de terasă – cu geamuri fără ramă sau, pe de altă parte, cu cele încadrate. Ambele au avantajele și dezavantajele lor. Geamurile fără rame au avantajul că geamul în sine pare aproape invizibil. Ai impresia că stai afară, deoarece geamurile rulează unul lângă celălalt fără întrerupere. În celălalt caz, fiecare panou este setat într-un cadru, ceea ce face ca elementele individuale să fie mai stabile și mai stabile. Există opțiunea de a proiecta camera cu izolație termică și de a o încălzi iarna. Acest lucru permite utilizarea sticlei izolante în construcții. Gama de modele poate varia în consecință, la fel și costurile.

terase vitrate ferestre plante agățate casă

Geamurile fără cadru de fereastră nu sunt, așadar, la fel de termoizolante ca și cele cu cadru. Acest lucru se întâmplă pur și simplu pentru că zonele în care se întâlnesc două panouri nu pot fi sigilate 100%. Prin urmare, ce variantă alegeți nu depinde doar de ceea ce vi se pare mai atractiv din punct de vedere vizual, ci și de ce anotimpuri doriți să utilizați terasa. Dacă căldura este suficientă pentru dvs. de la sfârșitul primăverii până la începutul toamnei și dacă doriți doar să stați pe terasă în timpul acestui sezon, versiunile moderne fără ramă ar putea fi suficiente pentru dvs. Dacă doriți să utilizați și să încălziți zona terasei în zilele mai reci, ar trebui să alegeți varianta mai eficientă din punct de vedere energetic, cu un cadru care poate menține căldura în interior mai mult timp.

Există, de asemenea, câteva lucruri de luat în considerare atunci când vine vorba de acoperișuri. Pe de o parte, ar trebui să vă gândiți dacă acesta ar trebui să fie, de asemenea, din sticlă sau dintr-un material opac. Cu primul, trebuie remarcat faptul că ar trebui adăugată o bună protecție solară, deoarece soarele încălzește camera extrem de rapid prin acoperișul vitrat, ceea ce poate fi foarte inconfortabil chiar și cu ferestrele deschise și chiar și într-o zi însorită de iarnă..

pardoseală din gresie vitrată din sticlă afumată

În plus, ar trebui luată în considerare o înclinare bună. La urma urmei, când zăpada începe să se dezghețe, ar trebui să poată aluneca de pe acoperiș fără probleme. Acest lucru este deosebit de important, deoarece devine mai umed și, prin urmare, chiar mai greu atunci când se dezgheță. Cu siguranță nu trebuie să ne amintim de o construcție stabilă. Deoarece acoperișul din sticlă nu oferă o izolație perfectă, zăpada se dezgheță de obicei foarte repede, mai ales atunci când geamul de la terasă este încălzit.

De asemenea, primiți sfaturi cu privire la necesitatea unei protecții suplimentare pentru acoperiș. De multe ori este recomandabil să asigurați acoperișul casei cu câteva grinzi transversale care să țină zăpada abundentă și astfel să prevină căderea pe acoperișul de sticlă și spargerea acesteia. Acesta este de obicei cazul în care s-a ales o pantă mai puțin abruptă pentru acoperișul din sticlă sau dacă distanța dintre cele două acoperișuri este puțin mai mare, adică nu există o tranziție lină.

Podea și tavan din lemn

Terasă cu geamuri din lemn, vedere la munte

Odată ce ați ales tipul de pereți și acoperiș, este timpul să începeți să vă gândiți și la pardoseală și tavan. În cazul unui acoperiș din sticlă, panourile din tavan nu sunt necesare. Cu un acoperiș închis, puteți alege lemn sau panouri, precum și orice tencuială. Trebuie acordată puțină atenție pardoselii, mai ales dacă geamul poate fi deschis. Apoi, chiar și vânturile ușoare pot transporta nisip și alte murdării pe terasă. Prin urmare, o acoperire ușor de îngrijit este un avantaj. Plăcile și plăcile de piatră sunt probabil cele mai bune opțiuni. Dacă prețuiți lemnul, vă puteți aștepta la o întreținere relativ complexă, deoarece chiar și cu geamurile de pe terasă, lemnul este mai mult sau mai puțin expus vremii. Laminatul este o alternativă foarte ieftină. Cu toate acestea, nu trebuie să vă permiteți să lăsați accidental ferestrele deschise pe timp de ploaie și vreme rea, deoarece umezeala va distruge această suprafață atractivă.

podea din lemn vitrate pardoseală plante tropicale

Dacă ați planificat și ați gândit totul bine, în curând vă veți putea bucura de designul dvs. atractiv de grădină dintr-o zonă de relaxare confortabilă. Nu vrem să negăm că investiția merită. Dar dimpotrivă! Mai ales dacă casa dvs. este puțin mai veche și, prin urmare, nu este echipată cu ferestre mari, grădini de iarnă și modele de terase vitrate sunt modalitatea perfectă de a vă simți mai aproape de grădina dvs. chiar și pe vreme rea.

Ferestre din podea până în tavan și baldachin de sticlă

veranda terasa vitrata usi pliante cadru negru

Integră șemineul în aer liber

fotoliu terasa vitrata semineu exterior

Canapea de grădină cu uși glisante cu terasă

Terasă vitrată Anglia piscină ceață în afara zonei de lectură a șemineului

Ideea de cadru alb cu geamuri terase

acoperiș terasă vitrată sufragerie albă în aer liber

fereastră de acoperiș din lemn verandă vitrată

bucurați-vă de razele soarelui vitrate vitrate mobilier de luat masa

terase vitrate mobilier de luat masa mobilier din fier