Gradinarit

Gata pentru hibernare: așa supraviețuiesc plantele de grădină în sezonul rece

https://deavita.fr/deco-de-fete/noel/piece-montee-sapin-noel-3d-biscuits/

Când vremea devine mai incomodă și temperaturile se apropie încet de punctul de îngheț, nu este doar timpul pentru oameni și animale să facă pregătiri pentru iarnă. Grădina poate folosi acum o doză suplimentară de îngrijire, astfel încât să poată rezista la temperaturi geroase, zăpadă, gheață și grindină nedeteriorate și să strălucească din noua sa splendoare din nou în primăvară. Acesta este modul perfect de a pregăti oaza verde pentru iarna rece.

1. Îngrijirea gazonului în sezonul rece

Frunzele de toamnă greblează în mod regulat peste peluza verde

Multe grădini constau din părți mari sau mici de peluze. Un gazon bine îngrijit nu numai că este frumos să te uiți, ci te invită și să zăbovi, să faci un picnic sau să te joci și să alergi, mai ales primăvara și vara. Este necesară puțină întreținere pentru a menține iarba verde și luxuriantă cât mai mult timp posibil.

Pentru a asigura sănătatea gazonului de iarnă, iarna, grădinarii ar trebui să facă pregătiri importante toamna. În primul rând, aceasta include îndepărtarea prea multor frunze de pe suprafața ierbii. În timp ce un strat luxuriant de frunziș pe paturile de plante sau fructe și legume este cu siguranță un avantaj pentru iernare, dacă este posibil, nu ar trebui să se adune prea mult frunziș pe gazon. Practic, plantele de gazon sunt destul de robuste, dar au întotdeauna nevoie de suficientă lumină solară pentru a se putea dezvolta bine. Dacă lumina soarelui este blocată de un strat de frunze, gazonul poate deveni maro și se ofilesc și în curând un strat de mușchi împodobește fosta zonă de iarbă, deoarece mușchiul neexigent poate prospera în semi-întunericul umed sub stratul de frunze..

Greblarea regulată a frunzelor.Îngrijirea gazonului toamna

Când frunzele încep să cadă toamna, greblarea regulată a frunzelor este una dintre sarcinile esențiale din grădina de acasă. Cu suficientă lumină, plantele de gazon pot continua să crească până în noiembrie în acest fel, până când se pregătesc pentru hibernare.

Înainte de a intra în hibernare, gazonul ar trebui să fie bine tuns și din nou scarificat. Pentru ca lamele de iarbă să reziste bine la îngheț și zăpadă, este recomandabil să le scurtați cu aproximativ 4 centimetri mai mult pentru ultima cosit. Acesta este cel mai bun mod posibil de a preveni ruperea tulpinilor și moartea sub o posibilă încărcătură de zăpadă.

După ultima tundere a gazonului, locurile individuale în care s-au instalat o mulțime de mușchi și alte buruieni pot fi curățate de vizitatorii nedorite, astfel încât semințele de iarbă proaspătă să poată fi semănate din nou. Cu toate acestea, însămânțarea trebuie făcută bine înainte de primul îngheț din pământ, astfel încât semințele să poată încă germina suficient. Semințele de gazon proaspăt semănate trebuie să rămână cât mai umede posibil. Dacă toamna este destul de uscată, ar trebui să fie udată din nou.

Îngrijirea gazonului în sezonul rece

Indiferent dacă gazonul proaspăt a fost semănat, întreaga zonă de iarbă ar trebui să fie alimentată din nou cu un îngrășământ de înaltă calitate și, în special, bogat în nutrienți, toamna. Fertilizarea se face în mod ideal după ultima tundere a gazonului. Cu toate acestea, nu trebuie să utilizați același îngrășământ care să asigure o creștere abundentă primăvara și vara. Se recomandă un îngrășământ special de toamnă, deoarece oferă iarba nutrienților care sunt puțini în pământul înghețat iarna. Îngrășămintele care pregătesc optim gazonul pentru iarnă conțin mult potasiu, care se poate depozita foarte bine în celule și le poate face puternice împotriva înghețului. În același timp, un îngrășământ special de toamnă nu face ca firele de iarbă să crească prea puternic, astfel încât să nu se rupă din nou sub sarcina zăpezii. Sub Rasendoktor.at Grădinarii hobby pot afla despre diferitele produse pentru ultima fertilizare a gazonului din toamnă și pot comanda nutrienții potriviți pentru îngrijirea iernii a gazonului lor de acasă. Apropo, experții recomandă începerea fertilizării atât de devreme încât poți chiar fertiliza de două ori înainte de primul îngheț. Deci, gazonul este bine îngrijit.

După acest program extins de întreținere, gazonul este gata pentru iarnă. Când înghețul și zăpada se instalează, este încă bine ca suprafața ierbii să fie curățată în mod regulat de frunze, ramuri și alți necăjitori. În plus, peluza trebuie umblată cât mai puțin posibil pentru a nu pune prea multă tulpină pe tulpini.

2. Faceți plante perene rezistente la iarnă

Pregătirea plantelor de grădină pentru plantele perene Eriken de iarnă

Plantele perene se numără printre rezidenții ușor de îngrijit din grădina de acasă. Multe specii sunt chiar rezistente și, prin urmare, pot rămâne în grădină în ger, zăpadă și frig. Dar este bine și pentru plantele perene fierte tare dacă cel puțin rădăcinile sensibile sunt protejate iarna. Înghețul persistent al solului poate deteriora grav rădăcinile plantelor, mai ales dacă solul nu este protejat de o pătură groasă de zăpadă care rămâne pe loc pentru o perioadă lungă de timp.

Un strat natural de frunze este o bună protecție împotriva înghețului. De aceea, frunzele și ramurile care acoperă pământul din jurul plantelor perene pot rămâne îndrăgostite. De asemenea, este posibil să se protejeze solul împotriva înghețului solului cu un strat suplimentar de mulci din scoarță sau lână specială de plante. În paturile de plante mai mari, cearșafurile din polistiren pot oferi, de asemenea, o protecție suplimentară împotriva înghețului solului. Folia cu bule poate proteja părțile individuale ale plantelor.

Plantele de grădină se mută în cartierele lor de iarnă în jurul cădițelor de lămâi pe role

Plantele perene mici și speciile nu suficient de rezistente ar trebui să se mute cu siguranță în cartierele de iarnă. În acest scop, acestea sunt plasate în jardiniere ori de câte ori este posibil și iernate în magazia de grădină, în seră sau în garaj, de exemplu. Cu toate acestea, se recomandă prudență la mutarea în cartierele de iarnă. Fiecare plantă are cerințe diferite aici. În timp ce speciile deosebit de sensibile ar trebui să se miște la mijlocul lunii octombrie, este important pentru alte plante ca acestea să rămână în sălbăticie până la îngheț, astfel încât lăstarii lor să se dezvolte suficient. Aceasta este singura modalitate prin care plantele pot să încolțească din nou în mod corespunzător primăvara. Chiar și în camerele de iarnă, nu trebuie să fie prea cald și, mai presus de toate, să nu fie înfundat sau chiar întunecat. Un loc răcoros, dar protejat de îngheț, cu multă lumină este ideal.

Înainte de a intra în hibernare, plantele perene trebuie udate în mod regulat. Cu toate acestea, este esențial să ne asigurăm că nu se acumulează apă în pământ. Când se instalează îngheț, excesul de apă poate îngheța și deteriora rădăcinile plantei. Plantele trebuie udate bine înainte de primul îngheț și apoi protejate de lumina directă a soarelui excesivă. Este ideal să udați bine plantele și apoi să le faceți rezistente la iarnă cu o lână de plante sau foi de poliester.

Grădinarii hobby pot face cu încredere fără a-și tăia plantele perene toamna. Părțile excesive ale plantelor se sting oricum în iarna rece, iar părțile care cad în formă formează un strat protector natural excelent împotriva înghețului și frigului. Cu toate acestea, plantele perene cu răspândire deosebită pot fi legate între ele, astfel încât să nu se rupă sub greutatea zăpezii. Plantele perene foarte înalte pot fi tăiate din nou toamna din același motiv. Toate celelalte specii sunt tăiate doar primăvara.

3. Faceți jardiniera rezistentă la iarnă

Iarnați jardiniere la pragul toamnei

Plantele de containere trebuie, de asemenea, să fie pregătite pentru iarnă la timp. Deoarece cantitatea limitată de sol dintr-o jardiniere poate îngheța foarte repede, plantele de containere ar trebui să se mute într-un spațiu de iarnă adecvat înainte de primul îngheț. Plantele de containere iubesc, de asemenea, un loc răcoros, uscat și inundat de lumină pentru a petrece lunile reci acolo. Temperaturile sub 10 dar nu semnificativ sub 5 grade sunt ideale pentru majoritatea plantelor în ghivece. Mutarea trebuie făcută cât mai târziu posibil, dar înainte de primul îngheț grav. Dacă nu aveți ocazia să pregătiți spații de iarnă adecvate pentru plantele din grădină, puteți plasa și favoritele dvs. într-o grădiniță. Sub vienna.at De exemplu, sunt listate toate pepinierele din Viena care oferă un serviciu de iernare pentru plantele sensibile de grădină. Cu toate acestea, este recomandabil să cereți un loc cald pentru plantele de grădină cât mai devreme posibil. Capacitățile creșelor sunt limitate, iar serviciul este foarte popular. Costurile iernării în creșă variază de la furnizor la furnizor. Dacă vă întrebați la centrul local de grădină vara, veți fi bine pregătiți pentru prima lovitură rece din toamnă.

Cu toate acestea, există și câteva specii rezistente care pot petrece sezonul rece în aer liber dacă sunt protejate adecvat împotriva înghețului. Acest lucru se face cel mai bine cu o lână specială pentru plante, care ar trebui să protejeze atât cada, cât și părțile supraterane ale plantei. Covoarele de perie sau de perie oferă, de asemenea, protecție împotriva înghețului. Rădăcinile plantelor în ghiveci pot primi, de asemenea, un strat natural de protecție prin frunze, ramuri mici sau părți similare ale plantelor. De exemplu, frunzele raclate împreună pe gazon pot servi în continuare unui scop util.

Protecție împotriva înghețului din sac de in pentru trandafiri mini în găleată

Este important ca protecția împotriva înghețului să fie permeabilă la aer și lumină. De asemenea, ar trebui să fie posibilă udarea regulată a plantelor și trebuie să existe o deschidere prin care excesul de apă să se poată scurge. Pentru a proteja suplimentar plantele în ghivece care hibernează în aer liber de înghețul solului, ghivecele ar trebui să fie așezate pe cote speciale sau pe coastele care le ridică la câțiva centimetri de sol. Apropo, în timpul iernii, numai ghivecele de plante care sunt potrivite pentru cele mai scăzute temperaturi aparțin afară. Materiale precum teracota pot exploda cu ușurință din cauza înghețului de sol și, prin urmare, ar trebui mutate în cartierele de iarnă.

Și în timpul iernii, plantele în ghiveci trebuie udate în mod regulat, dar numai cu măsură, deoarece excesul de apă nu se usucă la fel de bine și poate îngheța rapid în cazul plantelor care hibernează în aer liber. În grădină, plantele în ghiveci trebuie udate numai atunci când nu există îngheț acut. Plantele de containere care s-au mutat în cartierele de iarnă trebuie udate după cum este necesar. Acestea fiind spuse, solul ar trebui să înceapă să se usuce. Plantele dau un alt semnal când frunzele sau florile încep să se îndoaie sau să se ofilească. Cu toate acestea, udarea nu trebuie făcută mai frecvent în trimestrele de iarnă, deoarece altfel rădăcinile se pot putrezi prea ușor.

4. Furnizați paturi cu un strat protector

Pregătirea plantelor de grădină pentru iarnă Oferiți paturi cu un strat protector de material de mulci

Plantarea paturilor este ușor de pregătit pentru iarnă. Un strat protector din materiale naturale este de obicei suficient pentru a trece paturile peste iarnă. Frunzele greblate sunt cele mai potrivite pentru acest lucru. Un strat suplimentar de mulci din coajă sau lemn de perie sunt, de asemenea, ideale ca strat protector natural pentru paturile de grădină. Solul poate continua să respire bine și să fie alimentat cu apă datorită materialului organic. Dacă iarna un strat gros de zăpadă acoperă frunzele și coaja de mulci, paturile din grădină sunt deosebit de bine protejate de îngheț.

bulbi noi și semințe puse în toamnă crocus înflorit în zăpadă

Dacă este foarte uscat toamna și iarna, ar trebui să udați din nou înainte de primul îngheț și zăpadă. Totuși, aici este necesară moderarea, deoarece dacă apa de irigație rămâne în pământ, aceasta poate îngheța când se instalează îngheț și poate deteriora plantele din sol..

Oricine așteaptă cu nerăbdare abundența mugurilor în primăvară ar trebui să folosească ultimele săptămâni fără îngheț din toamnă pentru a planta bulbi și semințe noi. Atâta timp cât solul este încă moale și cald, bulbii și semințele pot germina bine și pot deveni primii purtători de primăvară după înghețul amar.

5. Tăiați copaci, tufișuri și garduri vii

Tăiați copaci, tufișuri și garduri vii în toamnă

Copacii, tufișurile și gardurile vii iernează foarte bine fără protecție suplimentară împotriva înghețului. Grădinarii hobby îi pot face totuși puternici pentru iarnă dând din nou o mână în octombrie și tăind lăstarii prea lungi. În sezonul rece, copacii, tufișurile și gardurile vii trage seva din lăstari înapoi în vecinătatea trunchiului; lăstarii mai răspândiți mor mai devreme sau mai târziu oricum. Dacă sunt tăiate din nou toamna, plantele au mai multă putere pentru restul părților și pot să încolțească mai ușor primăvara.

Cel mai bine este să tăiați lăstarii de pe copaci și tufișuri până la trunchi. Gardurile vii pot fi, de asemenea, tăiate cu putere înainte de iarnă. Cu toate acestea, această lucrare nu ar trebui să aibă loc semnificativ mai târziu decât în ​​octombrie și ar trebui finalizată înainte de primul îngheț. În acest fel, pădurile și gardurile vii sunt bine pregătite pentru iarnă.

Arbust de grădină cu rochie de toamnă surprins de zăpadă

Surse de imagine: pixabay.com (licență CCO) @inarieklof / @roegger / @ verena-timtschenko / @Wolfblur / @ Hans-2 / @ TanteTati

unsplash.com (licență CCO) @ pgreen1983 / @macrobioticos / @californon / @samuelzeller / @anniespratt