DIY

Artizanat cu dopuri – 30 de idei creative de reciclare pentru uz zilnic și ca decor

clipește cu idei de plută-instrucțiuni-decorare-bijuterii de zi cu zi

Încă o dată ne-ar plăcea să le oferim tuturor fanilor reciclării câteva idei minunate de artizanat. În articolul de astăzi vă vom arăta idei creative pe care le puteți folosi Artizanat cu dopuri a putea folosi. Pe lângă binecunoscutul forum, există multe alte lucruri originale pe care le puteți face. Așadar, nu mai aruncați dopurile de plută, colectați-le și petreceți după-amiezele ambarcațiunilor interesante pentru a vă decora casa minunat mai târziu!

Artizanat cu dopuri – pinboard din dopuri de vin

jucați cu buletinul de plută-faceți-vă-singur-material-de-plută-de-Crăciun

O tablă cu știfturi este cu siguranță clasicul dintre ideile de a face cu dopuri. Ia un tampon. Aceasta poate consta din carton, metal sau lemn. Apoi lipiți dopurile în poziție verticală pe această bază. O altă variantă este să umpleți o ramă pentru tablă sau o tavă cu dopuri și să proiectați o placă cu știfturi, ca în exemplul de mai sus. Plute pot fi, de asemenea, pictate minunat.

Artizanat cu dopuri – reciclarea dopurilor de vin

Tinker cu decor de perete din plută-diy-circle-pattern-design-design-pinboard

Dacă faceți o placă de pin din dopuri, puteți crea orice model doriți. Pentru a face acest lucru, așezați dopurile în direcții diferite, utilizați dopuri întregi sau discuri, jumătate de dopuri sau o combinație de variante diferite. Placa de pin poate avea, de asemenea, o formă rotundă sau neregulată, ca aceste idei de ambarcațiuni din plută pentru plăci de pin.

Ideea ramei

răsfățați cu ramă de tablă din plută-idee-simplă-cadru din lemn-fotografie

Găsim modul în care această ramă a fost concepută pentru a fi foarte originală. Folosiți un cadru mare și unul mic pe care îl lipiți pe o suprafață. În plus, partea din spate a tamponului trebuie decupată în zona cadrului mic, astfel încât să puteți schimba fotografiile. Apoi, puteți începe să jucați cu dopuri. Completați spațiul și experimentați cu modele.

Artizanat cu plută – coroană frumoasă

clipește cu plută coroană-ușă-coroană-artificial-floare-ferigă-panglică

Dacă joci cu dopuri, poți face tu chiar o coroană frumoasă ca aceasta. În funcție de decorațiunile suplimentare, puteți asorta coronița la o anumită ocazie. Florile de primăvară sunt potrivite, de exemplu, pentru o coroană de primăvară, fulgi de zăpadă pentru o coroană de iarnă. Pentru a lucra cu dopuri, veți avea nevoie și de margele. Alternați mărgele și dopuri și filetați-le cu sfoară.

Proiectați tava

clipește cu tavă de plută-masă-pahar-vin-struguri

Această tavă rotundă a fost mai întâi decorată cu un dop și apoi prevăzută cu o farfurie de sticlă. Poate că veți găsi și o tavă care este deja prevăzută cu sticlă. Dacă joci această idee cu dopuri, o poți folosi pentru a crea o masă laterală sau de cafea atractivă, adăugând picioare de masă potrivite.

Artizanat cu suporturi de plută

clipește cu dopuri de dopuri de plută-rame-din-lemn-vase-tigăi

Coastele practice cu dopuri pot fi, de asemenea, tencuite în același mod, numai fără o placă de sticlă. Puteți utiliza acest lucru pentru a vă proteja masa de masă de oale sau tigăi fierbinți. Dar această idee de meșteșug este potrivită și ca o scândură mică pentru bucătărie. Faceți pe cineva fericit cu proiectele meșteșugărești și folosiți-le ca idee de cadou.

Faceți suporturi de plută

clipește cu dopuri de plută-ochelari-decor de masă-piele-panglică

Acestea sunt o altă variantă pentru coastere. Sunt potrivite pentru recipiente mai mici, cum ar fi paharele, dar, desigur, pot fi și mai mari. Nu aveți nevoie de lungimea totală a dopului. Pentru fabricarea plutei, folosiți jumătate de dopuri sau felii subțiri și lipiți-le împreună în orice formă doriți. Puteți decora apoi marginea coastelor cu piele sintetică sau alt material.

Artizanat cu dopuri – instrucțiuni pentru vaze

clipește cu dopuri vaze-instrucțiuni-sticlă-lipici-reciclare

Aceste vaze sunt, de asemenea, foarte frumoase, făcute mai ușor decât ai putea crede. Deoarece dopurile lipite nu sunt deosebit de impermeabile, veți avea nevoie de recipiente din sticlă. Și apoi lipiți pur și simplu dopurile de vin colectate pe ele pentru lucrări de artizanat cu dopuri. Puteți folosi din nou întreaga lor lungime, le puteți tăia în jumătate pe lungime sau peste sau puteți folosi felii.

Decor pentru a configura

clipește cu decor de plută-litere-inițiale-pictură-roz-violet

În principiu, aceste litere sunt făcute în același mod cu placa de pin. Pentru a face obiecte de artizanat cu dopuri, aveți nevoie de un șablon sub forma literei alese. Materialul nu contează. Apoi lipiți pe dopuri, pe care le puteți vopsi și în avans după cum doriți. Cel mai bine este să lăsați dopurile puțin peste marginea tamponului, astfel încât să fie mai puțin vizibil.

Decor din plută pentru perete

Tinker-plută-inimă-decorare-perete-roz-roz-idee-cadou

Ce zici de crearea unei picturi murale din dopuri de vin? Alegeți orice motiv. Această inimă a fost concepută într-un aspect ombre. Mai întâi modelează inima și apoi estimează ce dopuri ar trebui vopsite cu ce culoare. După vopsire, puteți pune dopurile împreună sau le puteți lipi direct pe o suprafață pe care ați proiectat-o. O altă idee minunată de cadou pe care o puteți folosi pentru artizanat cu dopuri!

Casă de păsări Tinker

Tinker-Cork-Birdhouse-Decorate-Wine Cork-Wood-acoperiș

Puteți face chiar și o casă de păsări din dopuri de vin. Deoarece numai dopurile formează prea multe crăpături care nu pot ține ploaia departe de interiorul casei, ar trebui construită mai întâi o structură de bază din lemn. Pentru obiecte de artizanat cu dopuri puteți utiliza, de asemenea, o casă din lemn finisată și apoi acoperiți-o cu dopuri. Pentru acoperiș, utilizați discuri din lemn care imită țigla.

Coroană de dopuri

tinker-plută-coroană-oglindă-polistiren-inel-lipici

Aici puteți vedea o altă variantă pentru o coroană de flori. Pentru acest model s-a ales un inel din polistirol, apoi acoperit cu un dop. Pentru obiecte de artizanat cu dopuri, veniți cu diferite modele pentru a face coroana deosebit de atractivă. Îl puteți folosi pentru a decora pereți, uși sau, ca și aici, oglinzi și pentru a crea ochiuri interesante.

Fă-ți singur mobilul

Tinker-plută-lampă-candelabru-rustic-shabby-chic

Puteți utiliza un astfel de mobil pentru diferite stiluri de amenajare și, de asemenea, să vă creați propriul cu dopuri. Ochelele mici sunt introduse în dopuri. Legați fire de diferite lungimi, pe care apoi le legați de un inel. De asemenea, puteți echipa telefonul mobil cu o priză și apoi îl puteți folosi ca lampă.

Decorează coșul

tinker-plută-coș-plută-idee-lipici-reciclare-sticle de vin-ușor

Dacă doriți un coș de picnic frumos, încercați acest proiect de plută. Un coș finisat este conceput pur și simplu cu dopuri întregi la exterior. Cel mai bine este să începeți de la vârf și să coborâți. Lipiți rândurile individuale eșalonate unele de altele, așa cum se face cu zidăria. Acest lucru creează un model mai interesant.

Mobilier DIY

Tineri-plută-mobilier-deco-fotoliu-fă-te-singur-upcycling

Puteți condimenta chiar și mobilierul vechi cu dopuri de plută. Este, fără îndoială, o treabă laborioasă care necesită și o mulțime de dopuri, dar puteți oferi mobilierului vechi un aspect nou. Tinând cu dopuri, puteți condimenta fotolii, scaune sau bănci și le puteți folosi în interior sau pe terasă.

Meșteșug cu copii

jucărie-plută-copii-figuri-bufniță-fetru-bricolaj

Copiii se vor bucura, de asemenea, de jucării cu dopuri. Și puteți folosi figurile primite pentru decorare ulterior. Bufnițele sunt deosebit de populare în acest moment. Sunt realizate din fetru și știfturi pentru ochi. Deoarece este foarte ușor să lucrați cu fetru, micuții dvs. vă pot ajuta fără probleme. Cifrele sunt potrivite și pentru joacă.

Artizanat pentru fiecare ocazie

tineri-plută-curcan-folz-culori-de-toamnă-copii-își-fac-aceștia-ace

Dacă faceți figurine cu dopuri, vă puteți orienta și către o anumită ocazie. Astfel de curcani de toamnă, de exemplu, sunt perfecti pentru toamnă. De Paște puteți face iepuri, pui sau găini și la reni de Crăciun sau spiriduși de Crăciun. Decorațiunile pot fi realizate rapid cu pâslă în culori potrivite.

Ștampilă DIY din dopuri

tinker-cork-stamp-stamp-children-color-pattern-tinker-idea

Ștampilele sunt o modalitate excelentă de a crea imagini sau felicitări. Cu toate acestea, de multe ori nu aveți la îndemână ștampila potrivită sau nu puteți găsi motivul de care aveți nevoie. În acest caz, puteți, de asemenea, pur și simplu să vă aruncați propria ștampilă cu dopuri. Pentru a face acest lucru, motivul dorit este pur și simplu sculptat în plută cu un cuțit.

Fă-ți singur bijuteriile

pandantiv-lanț-plută-tinere-original-butoane-cadou-colorate

O atracție excelentă pentru ținuta elegantă este bijuteriile realizate din dopuri de vin. Există multe variante diferite pentru aceasta, care includ coliere, precum și cercei. Pandantivele de mai sus sunt formate din nasturi și discuri metalice cu o gaură. Se adaugă și un ochi pentru cealaltă parte prin care se poate fileta un lanț.

Remorci ștampilate

tinker-plută-pandantiv-lanț-cheie-cheie-imprimeu-motive

Aici puteți vedea o altă idee pentru remorci. Pentru a face obiecte de artizanat cu dopuri, tăiați mai întâi felii. Puteți apoi să le șlefuiți pentru a obține o suprafață netedă. Apoi decorați geamurile cu orice ștampile și motive, după care le puteți vopsi în culori. Puneți un ochi mic în fiecare dintre geamuri și pandantivele sunt gata.

Mini terariu ca breloc

remorcă-tub-plută-terariu-idee-mușchi-pământ

Ați văzut probabil terarii pentru plantare ca decor. Puteți face singură o versiune mini umplând eprubete cu pietricele, sol și orice plante care sunt potrivite în acest scop. Pentru exemplul de mai sus, a fost folosit mușchi. Pentru obiecte de artizanat cu dopuri, echipați dopurile de vin cu astfel de “capace” pe care cu siguranță le puteți găsi într-un magazin de hardware. Ochelarii sunt ușor de umplut cu o pâlnie auto-fabricată din hârtie. Adăugați câteva picături de apă pentru a hidrata mușchiul. De asemenea, puteți lipi un magnet pe eprubetă pentru a decora frigiderul.

Artizanat cu dopuri – organizator pentru bijuterii

cercei-cork-buletin-de-plută-organizator-de-bijuterii-cercei-cu-lanț

Din nou folosind principiul pin board, puteți crea și un astfel de organizator. Diferența este că, în loc să folosiți știfturi, lipiți cârlige mici în dopuri. Apoi puteți închide cercei și lanțuri pe aceste cârlige și le aveți întotdeauna gata de înmânat. Dacă faci acest accesoriu cu dopuri, nu mai trebuie să te lupți cu bijuteriile înnodate din cutia de bijuterii.

Faceți șervețel cu conuri de plută

accesorii-mobilier-baie-plută-tapet-plută-tapițerie-plută

Acest proiect este potrivit pentru covorașele de podea, pe de o parte, dar poate fi folosit și pentru realizarea de covorașe sau de alergare de masă. Folosiți un covor simplu, antiderapant, pentru obiecte de artizanat cu dopuri, pe care apoi le lipiți cu dopurile. De asemenea, puteți folosi orice țesătură, cum ar fi lenjeria pentru alergători de masă. Asigurați dopurile cu lipici fierbinte.

Inele de șervețel din dopuri

decorațiune-plută-decorare-masă-șervețel-inel-perlă-sârmă

Și, în timp ce sunteți deja în procesul de realizare a decorațiunilor pentru masă, puteți face imediat astfel de inele de șervețel. Pentru obiecte de artizanat cu dopuri, aveți nevoie și de sârmă și câteva margele aleatorii care sunt înfiletate pe sârmă. Sârma este apoi introdusă în cele două părți ale dopului. Acum puteți rula șervețelele și le puteți decora cu inele.

Idei de artizanat din plută pentru rame pentru poze

tinker-cork-board-frame-cork-idea-pretty-pattern

După cum se știe, ramele pentru tablouri vin într-o mare varietate de modele și stiluri. Cu toate acestea, dacă doriți să decorați peretele cu ceva de casă, puteți decora și o ramă finisată cu dopuri. Pentru a lucra cu dopuri, utilizați orice cadru gata pregătit sau construiți unul singur. Tu decizi ce model proiectezi. Exemplul de mai sus cu o placă este o alternativă excelentă la placa de pin.

Magneți din dopuri

magneți-plută-din-plută-fă-te-singur-cu-bandă-magnetică-frigider-decorare-fotografie

Dacă aveți niște dopuri cu desene frumoase, le puteți transforma în magneți practici și le puteți folosi pe frigider, un perete magnetic sau alte suprafețe magnetice. De asemenea, sunteți binevenit să pictați sau să ștampilați singuri motive. Pentru a lucra cu dopuri, împărțiți dopurile în lung pe jumătate. Lipiți o bandă magnetică pe partea plană și magneții sunt gata.

Ideea pentru grădină

Tinker-plută-plasture de legume-iarbă grădină-litere-tabel-nume-etichetă

Plute pot fi folosite chiar ca un mic ajutor pentru cei duri. Sunt potrivite ca mese mici cu care puteți eticheta patul. Deci, știi întotdeauna exact ce se plantează unde. Scrieți numele plantei de legume sau condimente pe un plută, lipiți o frigăruie Schschlik în plută și apoi puneți-o în locul potrivit în pat. De asemenea, puteți folosi o furculiță veche în loc de o frigăruie pentru artizanat cu dopuri.

Asigurați-vă singur o placă cu știfturi de plută

pictură-plută-murală-face-tu-singur-model-materiale-naturale

Aici puteți vedea o altă idee despre cum puteți face o placă cu știfturi deosebit de atractivă. După cum puteți vedea, cu puțină imaginație, sunt posibile decorațiuni minunate. Utilizați un astfel de design ca o placă de pin sau pur și simplu decorați orice perete. Realizați orice forme și modele pentru pictura murală și bucurați-vă pe dvs. sau pe altcineva.