Terase

Alungarea țânțarilor pe terasă: aceste metode, remedii casnice și sfaturi ajută cu adevărat!

Zilele însorite și serile blânde de vară ne invită să ne petrecem timpul liber în grădină și pe terasă. Dar deja după o scurtă ședere în aer liber, și mai ales când se întunecă, îi observăm – micii sugeți de sânge care ne atacă brațele și picioarele expuse. Pe lângă mușcăturile mâncărime, aceste insecte pot transmite și o serie de boli infecțioase. Nu-l lăsa să-ți strice vara! Cum să alungi țânțarii și să-i ții departe de terasă, vei afla în acest articol.

Se pare că există multe modalități diferite de a ține la distanță țânțarii plictisitori. De la resursele casnice la plante parfumate la diferite dispozitive pentru respingerea țânțarilor. Aici vom rezuma toate opțiunile, astfel încât să puteți găsi un remediu adecvat pentru ciuma de țânțari pe terasa dvs..

Preveniți țânțarii pe terasă

Plaga de țânțari pe terasă ce să faci metode de sfaturi

Dacă aveți de-a face cu o infestare mare de țânțari pe terasă, trebuie mai întâi să vă puneți întrebarea: Ce atrage de fapt țânțarii și ce nu le place insectelor? Abia atunci te poți proteja în mod eficient pe tine și pe familia ta.

Primul lucru de făcut este să împiedici țânțarii să ajungă pe terasa ta. Deci, pentru a face acest lucru, trebuie să eliminați orice ar putea atrage insectele.

Fără apă stătătoare

Apa stând pe terasă atrage țânțarii

Tantarii depun ouale in orice apa stagnanta, neclorurata, fie ca este o piscina gonflabila sau un ghiveci de flori. Asigurați-vă că nu există apă stândă pe terasă pentru a împiedica înmulțirea dăunătorilor. Dacă aveți un iaz de grădină, puteți, de exemplu, să construiți o mică fântână sau altă caracteristică de apă, astfel încât apa să nu stea nemișcată.

Schimbați iluminatul

Trucurile împotriva țânțarilor de pe terasă schimbă iluminatul

S-ar putea să știți deja că lumina atrage țânțarii. Dar unele lumini preferă insectele, cum ar fi lumina albă. Dacă doriți să țineți țânțarii departe de terasă seara, folosiți lumini cu o proporție mare de galben, portocaliu sau roșu. Lumina colorată nu numai că protejează împotriva țânțarilor enervanți, dar creează și o atmosferă foarte plăcută.

stiai asta? Lămpile LED au o componentă ultravioletă scăzută, ceea ce le face dificil de perceput de țânțari și alte insecte. Deoarece fraierilor nu le plac LED-urile, de obicei stau departe de sufragerii și terase cu iluminare LED.

Păstrați grădina bine tunsă

Sfat împotriva țânțarilor Tundeți gazonul în mod regulat și tăiați plantele

Țânțarii adoră zonele umbrite care sunt create de creșterea excesivă a plantelor. Tufișurile, iarba înaltă și copacii crescuți sunt locuri de ascundere excelente pentru țânțari în zilele toride de vară, când au nevoie de o pauză de soare.

O modalitate sigură de a scăpa de mulți dintre acești dăunători este prin tăierea gardurilor vii, a tufișurilor și a altor verdeață pentru a curăța locurile ascunse și a vă asigura că nu există nicăieri pentru a fi lângă patio.

Dar nu te opri aici! De asemenea, aruncați o privire la grădinile vecinilor. Dacă sunt crescute și oferă adăpost mult pentru țânțari, ar trebui să le dați și ideea. Dacă toată lumea se alătură și își prune grădinile în mod regulat, țânțarii nu vor avea niciun loc în apropiere pentru a se așeza.

Evitați utilizarea produselor corporale parfumate

Nu folosiți produse corporale parfumate pentru a preveni țânțarii pe terasă

S-a dovedit că țânțarii sunt atrași de majoritatea parfumurilor utilizate în produsele cosmetice. Deci, nu este neobișnuit să atragem singuri țânțari pe terasă. Dacă nu utilizați geluri de duș parfumate și loțiuni de corp, este mai puțin probabil să vă înțepați.

Respingeți țânțarii cu un ventilator în aer liber

Tânțarii alungă în aer liber cu ventilatoarele

Nu degeaba îi vezi pe fani în interior și în exterior în zone bogate în țânțari, cum ar fi tropice. De fapt, sa demonstrat că un ventilator reduce aterizarea insectelor la persoanele care stau în apropiere cu 45 până la 65%. Un ventilator nu numai că îngreunează țânțarii să zboare împotriva fluxului de aer, ci ajută și la dispersarea dioxidului de carbon emis de oameni. Așa că așezați ventilatoarele acolo unde petreceți cea mai mare parte a timpului pe terasa voastră.

Alungarea țânțarilor în mod natural: Aceste opțiuni sunt disponibile

Cum să lupți și să scapi de țânțari pe terasă

Tantarii au un simt al mirosului foarte puternic. De fapt, acesta este principalul motiv pentru care sunt atrași de oameni și alte animale. Dioxidul de carbon creat atunci când respirați și multe dintre parfumurile pe care le degajăm sunt irezistibile acestor dăunători. Tânțarii consideră, de asemenea, un număr mare de mirosuri neatractive. Acestea pot fi folosite pentru a alunga dăunătorii fără a recurge la substanțe chimice sau la alți agenți de respingere.

Plantele ca remediu natural împotriva țânțarilor de pe terasă

Respingeți țânțarii pe terasă cu plante de busuioc

Cele mai ecologice modalități de a alunga țânțarii pe terasă sunt plantele și ierburile, al căror parfum ține țânțarii departe. Puteți să le plantați în ghivece și să le poziționați lângă scaunul de pe terasă.

Ardeți zațul de cafea și alungați țânțarii

Ardeți zațul de cafea și alungați țânțarii în zona în aer liber

Atunci când sunt utilizate corect, zațul de cafea este unul dintre cele mai bune remedii casnice pentru țânțari. Dacă doriți să alungați țânțarii cu zaț de cafea, trebuie să le ardeți. Această metodă este adesea utilizată de persoanele care lucrează în agricultură. Pentru ca zațul de cafea să respingă țânțarii, acesta trebuie să fie complet uscat. Așa că îl puneți pe niște folii de aluminiu și adăugați câteva picături de ulei pe grătar. Apoi aprindeți lichidul, așteptați până când focul este aprins și apoi sufocați-l cu o cârpă umedă. Fumul va ține țânțarii departe de patio.

Respinge țânțarii cu lumânări în aer liber

Tânțarii alungă lumânările DIY citronella afară

Alungă țânțarii și creează în același timp ambianța perfectă pentru o seară relaxantă de vară cu lumânări citronella. Puteți să le faceți singur cu ajutorul acestor instrucțiuni și să le așezați pe masă sau lângă scaun.

Uleiurile esențiale ajută împotriva țânțarilor de pe terasă

Țânțarii alungă în mod natural uleiurile esențiale ale terasei

Chiar dacă stați afară, un difuzor sau o lampă de parfum pentru uleiuri esențiale pot ține țânțarii departe. Desigur, puteți aplica uleiul esențial pe piele, dar va trebui diluat și va fi mai puțin eficient. Cele mai bune uleiuri esențiale de țânțari sunt lemongrass (citronella), lavandă, eucalipt de lămâie și rozmarin.

Apa cu usturoi și oțet ca remediu pentru țânțari

Repelenți de țânțari Apă de usturoi într-o sticlă de pulverizare

Puteți face singur un insectifug simplu din remedii casnice precum usturoiul și oțetul. Pentru a alunga țânțarii cu apă de usturoi, fierbeți mai întâi câțiva căței de usturoi. Apoi, folosiți apa pe care ați obținut-o când ați gătit-o, puneți-o într-o sticlă de pulverizare și pulverizați în jurul curții. Puteți folosi, de asemenea, oțet de cidru de mere, deoarece mirosul său va speria în mod natural țânțarii.

Cum și de ce usturoiul alungă țânțarii, veți afla în această postare.

Pulverizați pe peroxid de hidrogen

Țineți țânțarii departe de patio cu apă oxigenată

Pentru a obține o respingere a țânțarilor de casă, amestecați o treime de apă oxigenată și două treimi apă și pulverizați preparatul pe și în jurul curții dvs., mai ales acolo unde stați și mâncați. Optează pentru peroxid de hidrogen 3% pentru a nu dăuna plantelor.

Respinge țânțarii cu ulei de cedru

Uleiul de cedru ajută împotriva țânțarilor de pe terasă

Un amestec de ulei esențial de cedru diluat cu apă poate fi pulverizat pe peluză și plante perene pentru a alunga insecte precum muștele și țânțarii. Nu numai că uleiul ține țânțarii departe, dar le poate distruge și ouăle.

Ce ajută împotriva țânțarilor de pe terasă?

Ce ajută împotriva țânțarilor de pe terasă Dispozitive anti-țânțari

Dacă ați făcut tot ce puteți pentru a crea un mediu ostil împotriva țânțarilor și repelenții naturali nu funcționează, atunci poate fi necesar să luați măsuri mai dure.

Folosiți dispozitive anti-țânțari

Dacă nimic altceva nu funcționează împotriva țânțarilor sau pur și simplu nu doriți să pierdeți timpul cu resursele menajere, vă puteți proteja terasa de dăunători cu un dispozitiv modern anti-țânțari.

Repelenții pentru țânțari sunt disponibili în diferite versiuni. Cele mai multe dintre acestea au avantajul că nu utilizează substanțe chimice și sunt considerate inofensive pentru sănătatea umană. În schimb, utilizați unde sonore, frecvențe radio sau lumină albastră pentru a menține insectele la distanță. Majoritatea acestor dispozitive funcționează cu energie electrică, deci tot ce aveți nevoie este o priză.

Există, de asemenea, repelenți împotriva țânțarilor care funcționează fără electricitate și cu un cartuș de gaz. Acest lucru încălzește trombocitele cu ingrediente active speciale care creează o zonă largă de protecție împotriva țânțarilor timp de ore.

Respinge țânțarii de pe terasă cu fum

Spirala anti tantari ca remediu eficient impotriva tantarilor de pe terasa

Diverse amestecuri de tămâie, bobine de tămâie și conuri de tămâie oferă o alternativă ieftină la dispozitivele de apărare. Așa-numitele bobine anti-țânțari sunt potrivite pentru utilizarea în aer liber și fumul care apare face ca țânțarii enervanți să fugă rapid.

Puneți capcane pentru țânțari

Puneți capcana pentru țânțari pe terasă și luptați împotriva țânțarilor

Pentru a ține țânțarii ca niște țânțari de pe terasa dvs., puteți configura câteva capcane pentru țânțari. Puteți să le faceți singuri sau să le cumpărați gata făcute. Iată câteva idei.

Capcană DIY pentru țânțari din apă și detergent

Pentru a face cea mai simplă capcană de țânțari, umpleți un recipient precum o găleată cu apă și adăugați detergent. Deoarece țânțarii au nevoie de apă stagnantă pentru a-și depune ouăle, apa pe care o furnizați îi va atrage. Cu toate acestea, detergentul elimină tensiunea superficială și insectele se îneacă. De asemenea, puteți crește eficiența acestei capcane îndreptând o sursă de lumină către apă, deoarece țânțarii vor fi atrași și de ea.

Capcană pentru țânțari în sticlă de plastic

Combaterea țânțarilor Faceți-vă capcanele de țânțari pe terasă

V-am arătat deja cum să construiți o capcană pentru muște din fondurile bugetare. Folosind același principiu, puteți face și voi o capcană împotriva țânțarilor și o puteți instala lângă scaunul de pe terasă. Dezavantajul acestei variante este că nu arată foarte frumos.

Pentru a face capcana pentru țânțari, aveți nevoie de o altă umplutură decât capcana pentru muștele casei. Se amestecă puțină apă cu zahăr și se adaugă drojdia. Se produce dioxid de carbon, care atrage insectele. Tânțarii își găsesc drumul în pâlnie, dar nu pot găsi ieșirea din cauza deschiderii mici și se îneacă.

Luptați țânțarii pe terasă