Terase

Așezarea plăcilor de piatră pentru terasă și grădină – sfaturi și idei de design

Dale de piatră pentru terasă -dale de urmărire-piscină-modernă-protecție-intimitate-iluminare-hasu

Vine sezonul cald, soarele strălucește plăcut și cerul albastru creează speranță și o bună dispoziție, te simți relaxat doar pentru a fi afară. Zona de recreere locală chiar în fața ușii sunt grădini și terase, care pot fi proiectate ca o bucată privată de spațiu în aer liber, pe gustul dumneavoastră. Un element de design special este acoperirea podelei, care creează un cadru demn. Sunt foarte populare Plăci de piatră pentru terasă, care oferă o varietate de înfățișări, modele și tipuri de piatră naturală.

Așezarea plăcilor de piatră pentru terasă și grădină – determinați zona terasei și alegeți faianța terasei

Dale de piatră pentru terase-dale de terasă-modern-gri-casă-grădină-iluminat

Sunt posibile mai multe variante ca plăci de piatră pentru terasă și grădină – piatră naturală, cum ar fi granit, calcar și gresie, dar și piatră artificială și diverse aspecte din lemn. Cantitatea de plăci de terasă utilizate poate fi convertită rapid online cu ajutorul practicului calculator de terasă. În avans ar trebui să știți exact zona terasei și dimensiunile plăcilor. Puteți calcula cu ușurință câte plăci sunt necesare pe metru pătrat și le puteți comanda sau cumpăra imediat.

Așezarea plăcilor de piatră pentru terasă și grădină – subsolul este esențial

Plăci de piatră pentru terasă - plăci de terasă-așezare-curățare-vârfuri

Înainte de a așeza plăcile terasei, ar trebui să obțineți o imagine de ansamblu clară a subsolului și să verificați capacitatea portantă a acestuia. Este necesară o ușoară pantă pentru a asigura scurgerea apei. În caz contrar, structura va deveni umedă atunci când plouă și se va deteriora în timp. Se recomandă un gradient de aproximativ 2%.

Așezați plăci de piatră pentru terasă și grădină pe pietriș

Dale de piatră pentru terasă-dale de terasă-trotuar-pavaj-acoperire-grădină

Așezarea plăcilor de piatră pentru terasă și grădină poate fi realizată cu succes pe pietriș cu mortar sau cu un sistem special de fixare sau lagăre de plăci. Se începe întotdeauna pe peretele casei sau într-un punct în care se pune multă valoare din motive optice – zona de intrare, trepte, ușa de la patio, trotuar etc..

Așezarea plăcilor de terasă – se recomandă un gradient de aproximativ 2%

dale-de-piatră-terase-terase dale-trotuar-mare-pietriș-tufișuri-de-gard

Pentru îmbinările dintre plăcile terasei, se ține seama de grosimea plăcii, prin care se recomandă ca acestea să fie de 3 până la 5 centimetri și să poată fi realizate cu ușurință folosind distanțierele disponibile în domeniul construcțiilor. Îmbinările sunt umplute cu nisip de îmbinare, după cum este necesar. Alternativ, nu se folosește niciuna, dar zona așezată este încadrată cu pavaje sau pietre pentru a preveni alunecarea plăcilor terasei..

Așezați plăci de terasă cu mortar

dale-piatră-terasă-dale terase-granit-mare-lemn-pietriș-b & amp; b

Plăcile de piatră pentru terasă și grădină ar putea fi așezate pe teren solid cu mortar. Agentul de legare este aplicat drept și uniform în colțuri și în mijlocul plăcii. Apoi, fiecare placă este poziționată corect și aliniată cu un ciocan de cauciuc și nivel de spirit, astfel încât să existe din nou un gradient către drenajul apei de ploaie.

Tăiați plăcile de terasă la dimensiune

dale-piatră-terasă-terasă dale-așezare-amenajare-grădină mare

Plăcile de piatră pot fi aduse într-o formă diferită și tăiate după cum este necesar, în special la margini, colțuri și curbe ale trotuarelor. Plăcuța este tăiată cu un polizor unghiular mai întâi pe spate și apoi pe față.

Așezați plăci de piatră pentru terasă și grădină cu rulmenți de plăci

dale-piatră-terasă-dale terase-gresie-gri-modern-relief-mare

Dacă plăcile de terasă sunt așezate cu rulmenți de plăci, este posibil să le compensați ulterior cu ajutorul discurilor speciale și să le înlocuiți foarte ușor mai târziu, dacă este necesar. Suporturile pentru plăci pot fi tăiate la lungimea utilă cu un ferăstrău.

Tratarea diferențelor de culoare din plăcile terasei

piatra-lespede-terasa-terasa lespezi-calcar-gradina-bușteni-tufișuri

În multe cazuri, se poate observa o diferență de culoare între diferitele pachete de dale de terasă. Se recomandă să faceți o prezentare generală și să le sortați imediat după cumpărare. În acest fel, panourile diferit colorate pot fi distribuite optic uniform la montare.

Curățarea plăcilor de piatră pentru terasă și grădină – sfaturi importante

dale-piatră-terasă-dale terase-gri-piscină-șezlonguri-palmieri-modern

Plăcile de piatră trebuie curățate temeinic în fiecare an, pentru a menține terasa și grădina cu un aspect bun. Folosiți numai produse de curățat speciale pentru terasă. Astfel veți curăța din nou toate suprafețele de piatră. Împrăștierea normală poate fi, de asemenea, evitată cu un produs de curățare special pentru fațade. Indiferent de remediu, ar trebui să-l lăsați să acționeze mai întâi și apoi să curățați ferm. Nu este nevoie să curățați cu un curățător de înaltă presiune din cauza posibilelor deteriorări ale structurii de piatră.

Plăci de piatră pentru terasă și exterior din granit 

dale-piatră-terasă-dale terase-gri-moderne-exterioare-garnit-bradstone

Granitul este un material popular pentru plăcile de terasă și este bine cunoscut pentru robustețea și insensibilitatea sa la intemperii. Aparține grupului de pietre dure și este durabil, rezistent la căldură, frig sau umezeală. Motiv pentru care este foarte popular pentru toate desenele exterioare.

Obțineți un aspect răcoros cu plăcile de granit în aer liber

dale de piatră-terasă-dale de terasă-gri-maro-piatră naturală-granit-B & amp; B

Grant este foarte ușor de îngrijit ca podea, dar la fel ca orice piatră naturală poate absorbi uleiuri și grăsimi. De ce ar trebui eliminate acestea cât mai repede posibil. Impregnarea imediat după ce plăcile au fost așezate asigură un finisaj perfect și asigură longevitatea.

Travertin

dale-piatră-terasă-dale terase-travertin-piscină-luminos-modern-casă

Travertinul ca acoperire a podelei atât pentru interior cât și pentru exterior nu este în zadar. Poate fi proiectat într-o casă clasică, la țară sau în stil mediteranean și oferă ceva pentru fiecare gust. Plăcile din piatră de travertin se caracterizează prin nuanțe și găuri tipice de culoare caldă. Proiectanții recomandă combinarea pereților casei ușoare cu travertinul în culoarea nucului ca pardoseală și iluminarea optică a locurilor umbrite cu travertin luminos.

Plăci de piatră pentru terasă în aspect de lemn

dale de piatră-terasă-dale de terasă-lemn-aspect-apă-iaz-gard-calcar

Panourile cu aspect de lemn sunt deosebit de populare atât pentru utilizare în interior, cât și în exterior și sunt alternativa ideală, ușor de întreținut la lemnul real. Panourile cu aspect de lemn combină durabilitatea betonului și aspectul cald și confortabil al lemnului. O notă romantică este creată în grădină atunci când panourile cu aspect de lemn și verdeață frumoasă sunt asamblate în jurul unui iaz.

Plăcile de terasă din calcar sunt rezistente la îngheț condiționat

dale-piatră-terasă-terase dale-mediteranean-terasă acoperiș-lemn-șezlonguri-ratan

Calcarul este atractiv datorită tonurilor sale prietenoase de cremă și șampanie și creează un design izbitor pentru grădină și terasă. O caracteristică tipică sunt în mare parte incluziunile întunecate, care dau caracterul inconfundabil al acestei pietre naturale, dar sunt considerate „zone slabe” atunci când este geroasă..

Scări minunate de calcar în nuanțe calde și naturale

dale-piatră-terasă-dale terase-mediteranean-grădină-exotică-scări-calcar

Sfatul nostru: jucați-l în siguranță și comandați care plăci ca rezervă pentru un posibil schimb la cumpărare. Impregnați pardoseala din piatră naturală imediat după așezare.

Plăci de gresie pentru spații elegante în aer liber

dale-piatră-terasă-dale terase-gresie-ghiveci-plante-maro-gri

Gresia nu este considerată o rocă exotică în sine. În această țară este cunoscut pentru culoarea sa de bază, variind de la roșiatic la galben-portocaliu până la tonuri bej. Proporția mare de cuarț din gresie asigură longevitatea și face suprafața deosebit de robustă. Umbra roșu-galben nu este nicidecum agitată, dar oferă o porție suplimentară de căldură la apus sau în lumina dimineții.

Nu faceți fără plăci frumoase de piatră pentru terasă și grădină

dale de piatră-terasă-dale de terasă-modern-calcar-albastru-mobilier de grădină-ratan din plastic

Suprafața despărțită a plăcilor de piatră și marginile sparte păstrează aspectul natural și ușor rustic al pietrei naturale. Dacă vă alegeți plăci de piatră naturală pentru terasă și grădină, gresia este cu mai multe fațete, cu tonurile sale calde, iar granitul reprezintă designul exterior clasic și restrâns.

Combinați plăcile de piatră pentru terasă în diferite înfățișări într-un mod plăcut

piatra-lespede-terasa-terasa lespede-caramida-trepte-scari-gradina-ghivece de flori

Plăcile de piatră de diferite dimensiuni sau cele realizate din diferite tipuri de piatră pot fi combinate cu succes dacă se menține un curs paralel de îmbinare.

Tăiați plăci de piatră și așezați-le cu gust

dale de piatră-terasă-dale de terasă-galben-gresie-mobilier de grădină-ratan-răchită

Așa-numitele mașini de așezat țiglă oferă mai multe opțiuni pentru amenajarea plăcilor și sunt considerate a fi mai flexibile atunci când vine vorba de modele creative.

Tencuială din piatră naturală sau artificială pentru grădină și terasă

dale-de-piatră-terasă-dale terase-pavaj-foc-loc-rotund-intimitate-gard-de-protecție

Cărămida ca alternativă la plăcile de piatră cu un stil vintage

dale de piatră-terasă-dale de terasă-cărămidă-roșu-șezlong-ratan-plastic