tehnologie

Casa în rețea: cu o casă inteligentă pentru o climă bună

Casă inteligentă casă modernă ferestre mari telecomandă dispozitive casnice și multimedia

Dispozitivele de uz casnic și multimedia pot fi controlate de la distanță într-o casă inteligentă. Locuința în rețea crește siguranța tuturor rezidenților, ajută la reducerea costurilor și economisește timp prețios grație proceselor automatizate. Componentele pentru case inteligente bazate pe aplicații sunt deja utilizate de peste 30% dintre germani.

Procesele cotidiene sunt digitalizate

Tehnologia de casă inteligentă controlează de la distanță iluminatul exterior prin smartphone

Tehnologia caselor inteligente este una dintre invențiile revoluționare. Procesele de zi cu zi pot fi automatizate în mare măsură și setare anumite dispozitive precum încălzirea, lumina sau difuzoarele pot fi controlate individual și adaptate nevoilor personale prin intermediul smartphone-ului sau computerului. Un studiu a constatat că consumatorii din Germania devin din ce în ce mai interesați de casa inteligentă. În consecință, aplicațiile inteligente pentru casă din domeniile medicinei, securității și încălzirii sunt considerate a fi deosebit de utile.

Încălzire, lumină sau difuzoare controlate individual și pornite prin smartphone sau computer

Majoritatea germanilor sunt în favoarea unei case inteligente. Dintre cei chestionați, 21% au spus că sunt case inteligente Aplicații sunt foarte interesante, în timp ce 39% au considerat tehnologia modernă interesantă și doar 16% au prezentat automatizarea ca fiind mai puțin interesantă pentru ei. În sondaj, 92 la sută dintre participanți au spus că ar putea folosi sistemele de asistență medicală ca o opțiune sensibilă, 68 la sută văd posibilități pentru tehnologia de securitate controlată de la distanță. Pentru 59%, încălzirea controlată de la distanță are sens, în timp ce 52% consideră interesante obloanele și ferestrele controlate de la distanță. Iluminarea controlabilă de la distanță este o posibilă aplicație pentru 46% dintre cei chestionați. 21 la sută sunt convinși de avantajele controlului automat al aparatelor de uz casnic.

Setări de sondaje inteligente la domiciliu pentru automatizarea caselor din Germania

Includeți o casă inteligentă la renovarea unei case?

Dacă vă gândiți să vă modernizați casa și, de asemenea, să planificați măsuri energice de renovare, cum ar fi înlocuirea unui nou sistem de încălzire, pentru a reduce costurile și a spori confortul de locuit, de ce să nu vă gândiți imediat la soluțiile inteligente pentru casă? Camerele controlabile în aer liber, deschizătoarele de uși digitale sau contactele digitale ale ferestrelor care comunică cu controlul încălzirii sunt domenii interesante de aplicare.

Includeți camere controlabile în zona exterioară în timpul măsurilor de renovare

Opțiuni de renovare și modernizare

Izolația termică poate fi mărită prin renovarea fațadei și ferestrelor în același timp. Un aspect important este modernizarea încălzirii, deoarece dispozitivele de încălzire din gospodărie provoacă cel mai mare consum de energie. Cu izolație, ușile casei protejează împotriva zgomotului și, în același timp, țin la distanță spărgătorii. Lucrările de renovare trebuie să fie întotdeauna efectuate de o companie specializată. Se poate solicita finanțare pentru o renovare energică. O evaluare energică a casei este efectuată cu un calculator special de renovare. Ulterior, diferite variante de renovare pot fi comparate între ele și costurile investiției pot fi calculate înainte de luarea deciziei pentru o măsură care oferă cel mai bun raport cost-beneficiu. Măsurile de renovare măresc valoarea unei proprietăți, în timp ce utilizarea tehnologiei caselor inteligente asigură o securitate și un confort suplimentar.

Lucrările de renovare și acoperișul verde reduc consumul de energie în gospodărie

Majoritatea utilizatorilor sunt convinși că economiile de energie pot fi realizate prin utilizarea tehnologiei de casă inteligentă. Pentru 32 la sută dintre cei chestionați, confortul suplimentar este în centrul atenției, în timp ce 24 la sută au declarat că sunt pozitivi cu privire la ușurința utilizării tehnologiei caselor inteligente. 48 la sută dintre participanți deja economisesc energie, 22 la sută descriu aplicațiile ca fiind fiabile. 13% dintre respondenți au raportat că beneficiile tehnologiei moderne justifică costurile. 12% dintre cei chestionați doresc întotdeauna să fie la curent cu cea mai recentă tehnologie. Primele variante cu fir au apărut încă din anii 1970. Astăzi, casa inteligentă reprezintă cea mai recentă generație de automatizare a casei.

Surse de imagine: pixabay.com / unsplash.com CC0