Sufragerie

Investiți în veselă și tacâmuri fine – sfaturi despre porțelan și argint

set de veselă de porțelan nobil-jantă alb-aurie-modern-unghiular

Porțelanul este în mod clar clasicul printre materialele pentru serviciul de cină. De înaltă calitate și nobil, fiecare set de veselă din porțelan este un cadou prețios și este oferit și astăzi pentru nunți. Indiferent dacă este în alb sau cu decorațiuni ornamentate și jante aurii, un set de mese din porțelan adevărat scoate mai bine vasele la vedere și este considerat gloria încununătoare a fiecărei mese. Plăcile de porțelan într-un design artistic sunt adesea atât de frumoase încât pot fi chiar agățate pe perete ca decor. Dacă ați decis să investiți în veselă și tacâmuri fine, atunci merită să citiți articolul nostru astăzi. Vă vom răspunde la câteva întrebări pentru a vă ajuta să alegeți.

Veselă nobilă – care stil mi se potrivește?

fine china-modern-white-floral-decor-formes-gourmet

Clasic sau modern? Alb sau colorat? Vesela și tacâmurile nobile nu sunt cumpărate în fiecare zi, deci ar trebui să clarificați mai întâi ce stil, ce model și ce tonuri de culoare ar fi cele mai bune pentru masa dvs. de masă festivă. Mai jos vă prezentăm câteva look-uri superbe care vă pot ajuta să alegeți.

Veselă nobilă în stil vintage și casă de țară

veselă nobilă porțelan-anii 50-decor alb-floral-margine ondulată

Vesela nobilă, în stil vintage, are un farmec special, căruia nimeni nu poate rezista. Prelucrarea detaliată și decorațiunile, cum ar fi o margine ondulată și decorarea în relief, sunt caracteristici tipice ale seturilor din anii 50, 60 și 70. Frumoase și romantice fără timp, ele amintesc de vremea iubitoare când ai fost invitată la cina de duminică a bunicii. Dacă doriți să vă delectați cu o notă de romantism și atemporalitate în vremea noastră, atunci vă puteți surprinde oaspeții cu o veselă din porțelan setată în stil vintage sau casă de țară.

Veselă modernă din porțelan în forme unghiulare

vesela-nobila-portelan-alb-moderne-unghiulare-forme

Seturile de veselă geometrice în forme unghiulare sau curbate creează o combinație reușită de eleganță și extravaganță și au devenit deja standardul. Cu seturile de veselă din porțelan moderne, te joci mai degrabă cu forme decât cu culori. Și, deși nu există limite la modele, albul simplu este întotdeauna la modă și nu poate părea niciodată deplasat la ocazii festive.

Veselă de porțelan fin – albă sau colorată?

Set de vase de porțelan nobil-model-alb-colorat

Nu puteți greși cu culori clasice și modele atemporale. Porțelanul alb pur captivează prin limbajul de design foarte redus și conferă eleganței fiecărui aranjament. Pentru cei cărora le place simplu și elegant, porțelanul clasic alb este exact. Dar dacă doriți o cultură de masă cu decoruri de ornamente luxoase curbate și în culori vii, trebuie să alegeți cu atenție. Trebuie să fii sigur că îți va plăcea acest look pentru vesela ta pentru mulți ani de acum încolo.

Pentru cei care nu doresc să fie complet alb, oferim 3 sugestii pentru modele atemporale:

  • Vase din porțelan în albastru și alb

Cu porțelanul, modelele fine albastre sunt clasice absolute și cunoscut sub multe nume, cum ar fi modelul de ceapă, modelul de flori veșnice, sakurile albastre și albastre indiene. Inspirat de motivele și tehnicile din Orientul Îndepărtat, decorul tradițional din porțelan albastru și alb este întotdeauna actualizat. Combinația de albastru și alb poate arăta, de asemenea, modernă, emană o prospețime minunată și creează senzația de coastă perfectă pe masă.

  • Veselă din porțelan cu jantă aurie

O jantă fină de aur pe porțelanul alb clasic aduce o notă de lux pe masă și arată foarte sofisticat. Cei cărora le place mai mult luxul pot arunca o privire asupra colecției Rosenthal Versace pe care se întâmplă www.alberding.com am găsit. Decorul veselei de porțelan de înaltă calitate strălucește cu simbolism, mult aur și creează o punte între trecut și ultra-modern.

  • Vase din porțelan cu decorațiuni de fructe și flori 

Mâncărurile colorate cu fructe și decorațiuni florale sunt doar lucrurile dacă vă plac culorile proaspete și farmecul rural. Chiar și dimineața devreme vă poate pune într-o dispoziție bună. Cu cât culorile sunt mai proaspete, cu atât te simți mai activ!

Set de veselă din porțelan pentru câte persoane?

vesela-nobila-portelan-auriu-roz-albastru-margine ondulata-fler-vintage-romantism

Cu cât locuiesc mai mulți oameni în gospodărie și cu cât aveți oaspeți mai des, cu atât aveți nevoie de mai multe feluri de mâncare. De exemplu, seturile de veselă pentru 6 sau 8 persoane sunt ideale pentru uz zilnic și pentru o gospodărie pentru 2 persoane. Dar dacă vă decideți pentru o veselă simplă, atemporală, eternă și de înaltă calitate și care va fi scoasă doar cu ocazii speciale, atunci cel mai bine este să țineți cont de viitor și să cumpărați un serviciu pentru cel puțin 12 persoane.

Sfaturi de aplicare pentru vase din porțelan

mașină de spălat vase fină-alb-modern-îngrijită

Aproape orice alt material nu depozitează căldura la fel de durabil ca porțelanul. Acest lucru îl face deosebit de potrivit pentru servirea preparatelor calde. Dar pot fi folosite vasele din porțelan la cuptorul cu microunde sau la cuptor? Da, porțelanul este 100% microundabil dacă nu are o jantă aurie sau alt strat metalic. În general, porțelanul de înaltă calitate poate fi introdus și în cuptor fără probleme, deoarece este considerat ignifug. Totuși, ceea ce ar trebui să evitați este șocul termic, adică schimbarea rapidă a temperaturii unui material, cum ar fi o placă din frigider și în cuptorul preîncălzit. În cazul porțelanului de proastă calitate, vasele se pot sparge și chiar se pot despărți complet.

Tacamuri nobile din argint – tovarășul perfect pentru porțelan

tacamuri-nobile-tacamuri-portelan-jante-aur-decor-tacamuri-argintii

Atunci când alegeți tacâmurile, acordați atenție calității materialului prelucrat. Materialele de înaltă calitate includ argint și oțel inoxidabil. Tacâmurile din argint impresionează prin farmecul său atemporal și s-ar armoniza perfect cu noul dvs. serviciu de porțelan. Subliniază carisma „aurului alb” și îmbunătățește vizual masa. Diferența dintre tacâmurile de argint adevărat și tacâmurile placate cu argint este dificil de văzut la prima vedere, dar ștampila oferă informații despre gradul de argintare. Argintul 925 este de cea mai bună calitate, în timp ce numerele cuprinse între 120 și 180 indică grosimea stratului de argint aplicat în grame.