Să vă binecuvânteze

Uleiuri esențiale împotriva coroanei: cum puteți beneficia de efectele lor!

De când a început pandemia de coronavirus, mulți oameni s-au confruntat cu provocări fizice și emoționale severe care le-au afectat profund viața și starea de spirit. În timp ce virusul se răspândește și vaccinul este încă în curs de dezvoltare, mulți oameni apelează la medicina alternativă și la naturopatie pentru a-și consolida sistemul imunitar sau pentru a preveni transmiterea virusului. În cele ce urmează dezvăluim modul în care uleiurile esențiale pot ajuta împotriva coroanei.

Cum pot ajuta uleiurile esențiale în această criză gravă de sănătate?

Chiar și mirosul simplu al unui ulei esențial poate avea o serie de efecte fiziologice măsurabile asupra organismului,

Uleiurile esențiale sau componentele acestora sunt adesea folosite în produsele medicamentoase, în produsele cosmeceutice (produse cosmetice cu proprietăți medicinale), ca conservanți alimentari, potențatori ai aromelor, în medicina convențională și complementară, în aromoterapie și în industria wellness și spa. Uleiurile esențiale sunt populare nu numai pentru că mirosurile lor sunt plăcute și revigorante, ci și pentru că oferă atât de multe beneficii pentru sănătate și sunt considerate sigure în casă. Chiar și doar mirosul unui ulei esențial poate avea o serie de efecte fiziologice măsurabile asupra corpului, cum ar fi modificări ale ritmului cardiac sau ale tensiunii arteriale, modificări ale activității undelor cerebrale, modificări ale mișcărilor ochilor etc. De fapt, o serie de studii au arătat că parfumul uleiurilor esențiale efecte psiho-fiziologice și s-a dovedit că oferă o ușurare rapidă de stres și tulburări emoționale.

Efectele antimicrobiene și antivirale ale uleiurilor esențiale

Efectele antimicrobiene și antivirale ale uleiurilor esențiale

Sistemul imunitar este un sistem extrem de complex, care este responsabil pentru apărarea sănătoasă a organismului împotriva agenților patogeni dăunători. Cu toate acestea, anumiți factori de sănătate și stări mentale pot slăbi sistemul imunitar. Remediile naturale precum uleiurile esențiale pot face asta Susțineți răspunsul imun al organismului și ne afectează starea generală de sănătate.

Uleiurile esențiale au o listă lungă de proprietăți terapeutice, dar nu toate uleiurile funcționează în același mod. Unele uleiuri esențiale au o varietate de efecte în timp ce au o utilizare specifică. Unele uleiuri esențiale pot produce un răspuns rapid, în timp ce altele au un efect cumulativ mult mai lent. Aceste diferențe sunt determinate de ingredientele din uleiul esențial, doza utilizată și metoda de aplicare. Multe uleiuri esențiale pot lucra în sinergie între ele și pot trata mai multe aspecte de sănătate în același timp. Cu o infecție severă precum Covid-19, este important să alegeți un număr mic de uleiuri esențiale care să ofere beneficii atât holistice, cât și fiziologice pentru a spori bunăstarea fizică și mentală. În acest fel, sistemul imunitar este, de asemenea, stimulat în același timp.

Uleiul de rozmarin poate contracara apatia mentală și îmbunătăți respirația

Efectele uleiurilor esențiale precum antivirale naturale este încurajator, deoarece studiile clinice au arătat că unele dintre componentele sale inhibă replicarea virusului. Cu toate acestea, mecanismele prin care uleiurile esențiale pot slăbi virusurile sunt încă neclare. În schimb, există o serie de uleiuri esențiale cu efecte antimicrobiene și antibacteriene verificate din care să alegeți. Până în prezent, majoritatea uleiurilor esențiale etichetate ca antivirale au fost testate în principal împotriva virusurilor herpetice, deci nu se poate presupune că acestea vor ajuta automat în lupta împotriva Covid-19, dar pot susține sistemul imunitar indirect.

Uleiurile esențiale au numeroase alte proprietăți care pot atenua diferite simptome și pot ajuta la boala Covid-19. Acestea acționează ca antiseptice respiratorii, antiinflamatoare, mucolitice, medicamente febrile, antitusive, expectorante, decongestionante și antioxidanți. Toate uleiurile esențiale cu aceste proprietăți pot contribui la îmbunătățirea „terenului” din corp pentru particulele de virusuri infecțioase și la reducerea severității simptomelor.

Uleiurile respiratorii precum menta pot îmbunătăți capacitatea de respirație

Uleiuri respiratorii cum ar fi menta, eucaliptul, acul de pin și boabele de ienupăr, de exemplu, pot ajuta la menținerea căilor respiratorii deschise și la îmbunătățirea capacității de respirație. De asemenea, pot acționa ca agenți expectoranți, antivirali și antimicrobieni și pot ajuta la „dezinfectarea” aerului înconjurător în spații înguste pentru a oferi sprijin general corpului. Deși nu se poate spune că uleiurile esențiale sunt un remediu miraculos pentru coronavirus, ele pot fi utile pentru persoanele care prezintă simptome mai ușoare de Covid-19 și nu au trebuit să fie spitalizate..

Sistemul imunitar și psihicul

Uleiul de lavandă poate reduce anxietatea

După cum sa menționat mai devreme, sistemul imunitar este direct legat de bunăstarea mentală, deoarece orice afecțiune psihologică negativă sau tulburare emoțională poate afecta capacitatea sistemului imunitar de a recunoaște agenții patogeni. Și asta Nivel de stres este un factor al unui răspuns imun eficient, deoarece modificările nivelurilor hormonilor de stres pot, de asemenea, să scadă imunitatea. Prin urmare, îmbunătățirea bunăstării mentale ne poate crește șansele de a lupta împotriva infecțiilor și bolilor. Aromaterapia cu uleiuri esențiale care au un efect înălțător, îmbunătățitor al dispoziției, calmant, relaxant, antidepresiv, stimulant și tonifiant poate da un impuls corpului și minții și poate contribui indirect la lupta împotriva coronavirusului.

Difuzor pentru uleiuri esențiale cu lumină

De exemplu, etericul Ulei de rozmarin contracarează apatia mentală și îmbunătățesc atât răspunsul imun, cât și respirația. Ulei de lavanda poate reduce anxietatea, regla nivelul hormonilor de stres și poate ajuta la diferite dificultăți de respirație. ulei de lamaie este un antioxidant și poate ascuți simțurile și regla ritmul cardiac și respirator. Geranium de trandafir este un adaptogen care are efecte antiinflamatorii și poate modula și hormonii stresului.

Uleiurile esențiale pot beneficia, de asemenea, familia și sănătatea mentală și emoțională a îngrijitorilor cu persoane bolnave. Exemple de uleiuri esențiale liniștitoare pentru minte și emoții sunt cardamom, busuioc, champaka, salvie, grapefruit, iasomie, mandarină, paciuli, petitgrain, trandafir, ulei de nard, tuberoză, vetiver și ylang-ylang.

Efectele sinergice ale uleiurilor esențiale

Efectele sinergice ale uleiurilor esențiale

Sinergia înseamnă colaborare. Sinergia apare în mod natural între diferitele componente ale unui ulei esențial și îi conferă beneficii terapeutice unice. Concentrația fiecărui ingredient într-un ulei esențial îi afectează și valoarea terapeutică. Uleiurile esențiale cu ingrediente și proprietăți similare pot fi amestecate pentru a deveni remedii de aromoterapie mai puternice. Singurul dezavantaj al unor astfel de amestecuri sinergice este că unele ingrediente pot avea efecte adverse. Prin urmare, este important să se revizuiască toxicitatea potențială a uleiurilor esențiale sau a constituenților acestora.

Care sunt posibilele utilizări ale uleiurilor esențiale??

Grapefruitul este un ulei esențial liniștitor pentru emoții

Înainte de a utiliza uleiuri esențiale pentru dvs. sau pentru alții, trebuie să știți că anumite uleiuri esențiale au un miros deosebit de puternic și nu sunt neapărat potrivite pentru copii sau femei însărcinate (al căror simț al mirosului este deosebit de sensibil).

1. inhalare directă Utilizarea unei benzi mirositoare sau a unui spray nazal poate îmbunătăți respirația sau vă poate ajuta să vă mențineți mintea limpede. Această metodă poate ajuta la ameliorarea simptomelor căilor respiratorii superioare, cum ar fi nasul blocat, strănutul, tusea, durerea în gât sau problemele respiratorii ușoare cauzate de infecțiile sinusale, febra fânului sau o răceală. Uleiurile esențiale utile includ lavandă, eucalipt, mentă, ac de pin și arbore de ceai. Uleiurile esențiale care s-au dovedit a fi eficiente pentru reducerea stresului, anxietății, iritabilității, oboselii sau pentru relaxarea generală includ mușcată, lavandă, mandarină, portocală, trandafir și vetiver..

Difuzoarele și spray-urile care conțin uleiuri esențiale pot acționa ca purificatoare de aer

2. Difuzoare și spray-uri nu sunt potrivite doar pentru menținerea aerului plăcut în cameră, ci servesc și ca purificatoare de aer, deoarece multe uleiuri esențiale au proprietăți antiseptice și antimicrobiene, de exemplu frunze de scorțișoară, eucalipt, mentă, arbore de ceai. Uleiurile esențiale care cresc vigilența mentală și îmbunătățesc memoria sunt bergamota, lămâia, menta și rozmarinul.

3. De actualitate utilizare, astfel încât uleiurile esențiale să poată fi absorbite prin piele. Asigurați-vă că acestea trebuie utilizate întotdeauna foarte diluate într-un ulei de bază.

Care uleiuri esențiale împotriva coroanei?

Uleiuri esențiale cu efecte antimicrobiene și antivirale ca purificatoare de aer

Purificator de aer împotriva particulelor de virus din aer

Noul coronavirus este transmis prin aer. De aceea, puteți utiliza uleiuri esențiale pentru dezinfectarea camerei în difuzoare, sticle de pulverizare sau aerosoli. Iată câteva dintre cele mai bune uleiuri cu proprietăți antibacteriene și de purificare a aerului din interior:

– ulei de bergamotă

– Ulei din frunze de scorțișoară (Cinnamomum zeylanicum Nees)

– Ulei de eucalipt – toate speciile, inclusiv Eucalyptus radiata, Eucalyptus globulus și Eucalyptus smithii

– ulei de suliță de lavandă (Lavandula latifolia)

– Ulei Litsea Cubeba (May Chang)

– Menta (Mentha × piperita)

Uleiuri esențiale care întăresc sistemul imunitar sau inhibă virușii

Uleiuri esențiale care întăresc sistemul imunitar sau inhibă virușii

– ulei de bergamotă

– Cajeput (Melaleuca leucadendron) numit și erica de mirt

– Ulei de eucalipt – toate speciile, inclusiv Eucalyptus radiata, Eucalyptus globulus și Eucalyptus smithii

– Ulei de lavandină (Lavendula latifolia)

– lemongrass (Cymbopogon citratus)

– Uleiul de Manuka (Leptospermum scoparium), numit și mirtul Mării Sudului

– Balsam de lămâie (Melissa officinalis)

– Ulei de Niaouli (Melaleuca quinquenervia)

– Camfor (Cinnamomum camphora)

– Ulei de rozmarin (Rosmarinus officinalis)

– Ulei de arbore de ceai (Melaleuca alternifolia)

– Ulei de cimbru (Thymus vulgaris)

Uleiuri esențiale adaptogene și antioxidante

Uleiuri esențiale adaptogene și antioxidante

Unele uleiuri esențiale sunt numite Adaptogeni clasificate deoarece se știe că au un efect „normalizator” asupra proceselor corpului, eliberării hormonilor și stresului. Aceasta înseamnă că efectele lor pot fi fie energizante, stimulante, tonifiante, fie calmante și relaxante, în funcție de necesități. Uleiurile esențiale adaptogene pot ajuta la reglarea nivelului hormonilor de stres, la creșterea rezistenței, la îmbunătățirea răspunsului imun, la reglarea tensiunii arteriale, a ritmului cardiac și respirator, la scăderea inflamației și la prevenirea și vindecarea bolilor.

Exemple de uleiuri adaptogene: Bergamotă, tămâie, mușcate de trandafir, lavandă, lămâie, balsam de lămâie, trandafir, neroli, curcuma, ylang-ylang.

Antioxidanți sunt susținători de top în lupta împotriva stresului oxidativ, contribuie la îmbunătățirea sistemului imunitar și la menținerea sănătății corpului. Uleiurile esențiale din citrice, piper negru, ghimbir și oregano, de exemplu, au efect antioxidant.

Uleiurile esențiale pot ajuta, de asemenea, la ameliorarea tusei spasmodice

Uleiurile esențiale pot fi, de asemenea, utilizate Ameliorarea de la tuse convulsivă a contribui. Cele mai bune metode de aplicare sunt inhalarea cu abur sau frecarea sânilor. Exemple de uleiuri esențiale pentru calmarea tusei sunt benzoin, chiparos, musetel roman, fenicul, fragonia, lavanda, mirt (verde), manuka, maghiran.

Notă: Uleiul de benzoin, mușețelul roman, fragonia, lavanda și manuka sunt potrivite pentru copii sau persoane sensibile într-un difuzor sau într-un amestec diluat de 0,5% până la 1% și se aplică pe tălpile picioarelor.

infectie la plamani este o infecție gravă și care pune viața în pericol la plămâni cauzată de bacterii, viruși sau ciuperci. Frecțiunile toracice și inhalările pot fi utile în perioada de recuperare până la 6 luni după boală:

Uleiurile esențiale cu efecte antiinflamatoare asupra căilor respiratorii și regenerarea țesuturilor sunt benzoin, lemn de cedru, tămâie, niaouli cu linalool sau nerolidol și cimbru cu linalol.

Pentru mai multe rețete excelente de amestecuri de aromoterapie, consultați acest articol!