Să vă binecuvânteze

Studierea medicinii în Germania – cerințe și procedură

Medicina este una dintre cele mai populare, dar și una dintre cele mai exigente materii din Germania. Pentru a obține un loc la universitate, se efectuează un proces dificil de screening. Efortul merită, deoarece perspectivele de carieră și salariile medicilor sunt excelente. Acest articol explică cerințele de studiu și cursul de formare pentru profesia medicală. Dacă doriți să studiați medicina în Germania, citiți mai departe.

Studierea medicinei în Germania: calea către studiul medicinei

Studierea medicinei în Germania Prezentare generală a drumului către studiul medicinei

În Germania, un total de 36 de universități de stat și patru universități private oferă cursul de medicină umană. În 2019, au existat 1.687 de locuri pentru viitorii medici în semestrul de vară și 9.458 de locuri în semestrul de iarnă. Toate universitățile urmează o structură uniformă de studiu care se încheie cu examenul de stat. Drumul către școala de medicină este stâncos. Pentru o lungă perioadă de timp, cea mai bună medie posibilă Abitur, adesea 1,0 (numerus clausus), a fost singurul criteriu de admitere. În 2020, însă, procedura de alocare a locurilor de studiu a fost modificată. 30% din locurile de studiu sunt încă alocate prin intermediul NC, care trebuie să fie între 1,0 și 1,2 în media națională în medicina umană. O performanță similară este de așteptat și la cursurile de stomatologie, medicină veterinară și farmacie. Aproximativ 10% dintre solicitanți intră în sala de curs prin intermediul cotei de aptitudine suplimentare (ZEQ). Rezultatul în așa-numitul Test de grad medical (TMS), precum și pregătirea anterioară ca asistent medical sau paramedic. Deoarece singurul certificat Abitur nu oferă informații despre adecvarea unui candidat, 60% din locurile de studiu sunt alocate prin procedurile de admitere ale universităților respective..

Medicina în Germania – funcționează fără NC

Studii de medicină în Germania Cerințe și curs de studiu

Dacă niciunul dintre modurile menționate mai sus nu funcționează, absolvenții de liceu au alte opțiuni pentru a obține locul de studiu râvnit:

1. Bundeswehr: 2,2% din locurile de studiu în domeniul medicinii pot fi alocate prin Bundeswehr. Condiție preliminară: un test de aptitudine bun ca candidat la ofițer și o obligație de peste 17 ani.

2. Universități private: finanțarea se asigură printr-o subvenție sau în rate care sunt plătite în timpul sau după absolvire.

3. În străinătate: în Austria, Letonia, Polonia sau Ungaria NC nu se aplică și cerințele de admitere sunt, în general, mai relaxate. Diplomele din țările europene sunt recunoscute de Asociația Medicală Germană.

4. Programul medicilor de țară: medicii de țară și medicii de familie sunt puțini. Prin urmare, Bavaria sau Saxonia Inferioară oferă programe speciale la.

5. Procedura de loterie: Independent de NC, există posibilitatea de a participa la o procedură de loterie.

6. Plângere: Oricine are sentimentul că procedura de atribuire și testele de aptitudini asociate nu merg cu lucrurile potrivite, poate să dea în judecată și locul pentru universitate.

Cele mai bune universități pentru studierea medicinei

Medicina din Germania este studiată de cele mai bune universități

„Times Higher Education” întocmește un clasament anual al celor mai bune universități din lume. Pionierii în studierea medicinei în Germania sunt:

– LMU München

– TU München

– Universitatea din Heidelberg

Dacă o universitate este potrivită pentru studii depinde nu în ultimul rând de preferințele personale. Cei care doresc să studieze la o facultate mare merg la München, Berlin sau Heidelberg. Studiile medicale din Lübeck, Greifswald sau Oldenburg sunt foarte personale, cu doar 120 de studenți. Deoarece studierea este întotdeauna o chestiune de costuri, unii oameni se asigură că vor termina în perioada standard de studiu, dacă este posibil. Potrivit statisticilor, studenții la medicină din Würzburg, Regensburg și Aachen sunt deosebit de repede la absolvire. Studenții din Witten-Herdecke, Lübeck și Mannheim se simt deosebit de bine îngrijiți de lector. Apropo: la universitățile de stat, studenții plătesc doar o taxă semestrială. În plus, există costurile pentru chirie și cheltuielile de trai.

Curs de studii medicale

Studiați medicina în Germania cerințele și cursul de studiu

Domeniul medicinei necesită cel puțin șase ani și trei luni de studiu. Aceasta este urmată de formare de specialitate timp de cinci până la șase ani. Cursul se încheie cu examenul de stat și este împărțit în mai multe faze:

Preclinică

Cunoștințele științifice și medicale de bază sunt transmise în patru semestre. Cunoașterea latinei nu mai este o condiție prealabilă pentru studiu; achiziționarea limbii are loc în modulul de terminologie. Faza preclinică se încheie cu primul examen medical, physikum.

Tânără doctoră care studiază medicina în spital

clinică

Cursul principal de șase semestre este despre boli și tratamentele lor. Pe lângă prelegerile din domeniile anesteziei, oftalmologiei, chirurgiei, dermatologiei, geneticii umane, medicinii interne, neurologiei, ortopediei, urologiei, precum și farmacologiei și medicinei de urgență, studenții completează seminarii și stagii, cum ar fi stagiul clinic de patru luni. La sfârșitul clinicii, există al doilea examen medical extrem de solicitant.

An practic

Anul practic (PJ) este pe deplin orientat spre practica profesională și se concentrează pe chirurgie, medicină internă și opțional. La sfârșit se desfășoară al treilea examen medical oral și practic.

Provocați examenele medicale

cărțile medicale se pregătesc pentru examen

Diploma medicală este foarte solicitantă și solicită mult de la studenți. Cei care au învățat multe și apoi nu reușesc un examen sunt disperați la început. Cu toate acestea, există rapoarte în creștere despre sarcini incorecte, creatori de sarcini necalificate și recenzii proaste fără niciun motiv. Multe examene scrise trec acum printr-un proces automat de corecție automată – o practică care, apropo, este în mod constitutiv discutabilă. Oricine consideră că a fost tratat nedrept într-un examen oral sau scris nu trebuie să accepte acest lucru. Pentru ca întregul efort să nu fi fost în zadar, este recomandat, un expert să conteste un examen consultați în domeniul medicinei. În acest fel, orice erori juridice în procedură pot fi descoperite, nota îmbunătățită sau o nouă încercare de testare poate fi posibilă.

Studiați medicina în Germania și deveniți medic

Studierea medicinii în Germania te pregătește pentru examene

Preclinica, clinica și PJ alcătuiesc examenul de stat în trei părți. Cei care trec acest lucru primesc licența de a practica medicina în conformitate cu ÄAppO și, prin urmare, aprobarea de a lucra ca medic. Nu toți cei care și-au absolvit diploma de medicină sunt automat medic. Limba populară numește fiecare doctor medic. Cu toate acestea, este necesar să obțineți această diplomă academică printr-o disertație după ce ați studiat medicina. Oportunitățile de carieră pentru medici sunt considerate excelente – există locuri de muncă pentru absolvenții germani acasă și în străinătate în spitale și în cabinetele medicale private.