Să vă binecuvânteze

Nu atinge fața ta! 5 sfaturi despre cum să rupi obiceiul!

Odată cu extinderea noului virus corona în întreaga lume, medicii au enumerat multe măsuri pe care oamenii le pot lua pentru a se proteja de infectarea lor. Ar trebui să vă spălați frecvent pe mâini, să vă tuseți coatele și să evitați contactul cu persoanele bolnave. Una dintre cele mai bune modalități de a opri răspândirea coronavirusului și de a încetini o pandemie este să nu mai atingeți fața. Dar acest lucru este adesea mai ușor de spus decât de făcut, deoarece este dificil pentru majoritatea oamenilor să scape de astfel de reflexe naturale.

De ce este atât de important să nu vă atingeți fața?

nu atingeți gura cu mâinile

Virușii pot supraviețui până la câteva zile pe suprafețe dure, cum ar fi clanțele ușii, balustradele și șinele subterane. Pe mâinile nespălate, agenții patogeni pot pătrunde în corp prin membranele mucoase ale gurii, nasului sau ochilor și ne pot infecta.

Atingerile faciale se întâmplă de obicei inconștient

A scăpa de atingerea feței este important

Cercetătorii de la Universitatea din Leipzig au publicat un întreg studiu în 2019 care a constatat că chiar și studenții la medicină (care sunt expuși la tot felul de germeni și bacterii) își ating fața în medie de aproape 25 de ori pe oră. Și, ca mulți dintre noi, acești studenți ne-au frecat ochii, și-au luat nasul sau și-au înfipt un deget în gură.

Ca și în cazul altor condiții care rezultă din obiceiuri proaste (cum ar fi mestecarea unghiilor), unii oameni au tendința de a-și atinge inconștient fața. Experții lucrează adesea cu pacienții pentru a aborda problema tratamentului. De cele mai multe ori este vorba despre înlocuirea obișnuinței cu una diferită sau ceva complet diferit. Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să scăpați de îmbrățișarea feței.

Să-ți muști unghiile este un obicei prost

1. Identificați factorii declanșatori

Fie din stres sau plictiseală, oamenii își ating fețele din multe motive diferite. Primul pas în reducerea atingerii feței este de a determina ce parte a feței atingeți cel mai mult și de ce. Recunoaște-ți declanșatoarele personale și găsește modalități de a reduce atingerea.

Dacă simțiți presiunea de a vă atinge fața, atingeți o altă parte a corpului

2. Redirecționați mișcarea

Psihiatrii recomandă ca pacienții să se concentreze pe un comportament contraceptiv acceptabil atunci când trebuie să renunțe la un obicei nesănătos. De exemplu, gândiți-vă la o altă parte a corpului pe care o puteți atinge. Dacă simțiți presiunea de a vă atinge fața, atingeți în schimb brațul sau genunchiul.

3. Numărați-vă atingerile faciale

Dacă vă aflați atingându-vă fața la un anumit moment sau într-o anumită situație – cum ar fi să vorbiți la telefon sau să citiți la birou – notați-o. Dacă păstrați o foaie de cont pentru o zi, subiectul devine mult mai prezent în a ta Fii cap.

Scapă de atingerea feței cu o minge de stres

4. Ține-ți mâinile ocupate

Dă-ți mâinilor altceva de făcut pentru a-ți ajuta subconștientul. De exemplu, puteți ține la îndemână un lanț de rugăciune din margele de lemn. Bilele de stres sunt, de asemenea, o modalitate excelentă de a vă distrage mâinile. Indiferent de obiectul pe care îl alegeți, asigurați-vă că îl dezinfectați cât mai des posibil, deoarece cel mai probabil va adăposti și un număr de germeni.

săpunul cu miros puternic vă poate trezi subconștientul

5. Folosește obiecte de uz casnic în avantajul tău

Indiciile senzoriale vă pot ajuta să vă mențineți mâinile de pe față, în special lucrurile care vă irită nasul. Pentru mușcăturile de unghii, de exemplu, există o serie de produse de ojă care miros și au un gust urât. Același lucru este valabil și pentru săpunul parfumat, cu miros puternic, care, prin simțul mirosului, vă poate trezi subconștientul pentru a vă reaminti să vă țineți mâinile departe de față.

măsuri de igienă împotriva coronavirusului măști de față gel dezinfectant și co

Obiceiurile sunt greu de schimbat. Amintiți-vă doar că nu vă atingeți fața este doar o modalitate de a vă proteja de gripă și coronavirusuri. Dar este esențial să vă amintiți orice alte măsuri preventive care vă pot ajuta să reduceți riscul de a dezvolta COVID-19. Dacă nu vă simțiți confortabil, rămâneți acasă și evitați contactul cu persoanele bolnave, spălați-vă frecvent mâinile (sau folosiți igienizant pentru mâini cu cel puțin 60% alcool) și dezinfectați suprafețele și obiectele care sunt atinse frecvent.

Referinţă: Studiază “Atingerile faciale spontane„Stephanie Margarete Müller, Sven Martin, Martin Grunwald