Să vă binecuvânteze

Întăriți sistemul imunitar și evitați bolile cu aceste sfaturi

Consolidați sistemul imunitar sfaturi-apărări-remedii slăbite-la domiciliu-viață sănătoasă

Acum că a sosit sezonul principal de răceală și gripă, este timpul să facem ceva preventiv pentru sănătatea noastră. Odată ce vă îmbolnăviți, vă bazați pe diferite medicamente care suprimă doar simptomele. Deci, este mai bine să faceți ceva în avans, astfel încât să nu se întâmple în primul rând. Cel mai bun mod de a face acest lucru este prin întărește-ți sistemul imunitar. În articolul de astăzi, veți afla cum puteți face acest lucru în mod natural pentru a vă proteja pe dumneavoastră și întreaga familie de boli.

Consolidați sistemul imunitar înainte de boală

Consolidați sistemul imunitar sfaturi-idei-nutriție-cotidian-copii-părinți

După cum știți, sistemul imunitar este responsabil pentru protejarea împotriva agenților patogeni. Cu toate acestea, nu vă puteți baza doar orbește pe ea. Pentru că pentru ca sistemul nostru imunitar să poată face ceva, el trebuie să fie puternic. Este greșit să credem că toate medicamentele oferite în farmacii pentru ameliorarea răcelii fac ceva împotriva agenților patogeni. Așa cum s-a indicat, ele doar ameliorează simptomele pe care le provoacă. Cauza însăși, adică virușii, rămân în organismul nostru. De asemenea, nu ajută la întărirea sistemului imunitar.

Consolidați sistemul imunitar și evitați medicația

sistemul imunitar-intareste-medicamentul-evita-gripa-sanatoasa-raceala

Așadar, nu vă lăsați ușor și nu credeți că există destule curative în zilele noastre. Pentru că nu este adevărat! Medicamentele și vaccinarea împotriva gripei sunt asociate cu riscuri care sunt mai bine evitate. Deci, este mai bine pentru corpul nostru și pentru sănătatea noastră viitoare dacă nu există boală în primul rând. O condiție prealabilă importantă pentru aceasta este că întăriți sistemul imunitar.

Motive pentru o apărare slabă

Consolidați sistemul imunitar bolile-gripa-răcelile-prevenirea căderilor

Viața cotidiană stresantă sau confortabilă face ca organismul nostru să sufere. Lipsa exercițiilor fizice, alimentele foarte procesate și legumele și fructele insuficiente slăbesc sistemul imunitar. Acizii și toxinele dăunătoare se acumulează în organism, care nu sunt doar baza perfectă pentru o boală. De fapt, răceala sau gripa sunt apoi folosite de organism pentru detoxifiere. Pentru că tocmai atunci, când este deja prea târziu, oferim corpului nostru ceea ce are de fapt nevoie în mod regulat. Îi oferim vitamine, odihnă și suficiente lichide. La urma urmei, vrem să ne revenim cât mai curând posibil. Dar de ce să aștepți până când ești deja bolnav? Este mai bine dacă întăriți sistemul imunitar la timp și boala chinuitoare nu apare în primul rând.

Cum îmi pot întări sistemul imunitar??

întărește sistemul imunitar bucătărie-gătit-legume-crude-bogate în nutrienți

Una dintre cele mai bune modalități de a întări în mod natural sistemul imunitar este să mănânci corect. O dietă sănătoasă este desigur foarte importantă în fiecare anotimp al anului, dar ar trebui să determine viața de zi cu zi, mai ales în sezonul rece și gripal. Dieta sănătoasă pentru întărirea sistemului imunitar este perfectă! Și, printre numeroasele legume și fructe, sunteți sigur că veți găsi unele care vă plac cel mai mult. Cu toate acestea, fructele și legumele nu sunt singurele alimente care întăresc sistemul imunitar. Am dori să vă prezentăm o listă importantă de alimente pentru întărirea sistemului imunitar.

Consolidați sistemul imunitar – dieta cu legume

întărește sistemul imunitar legume-copii-adulți-vitamine-nutrienți

Întărirea sistemului imunitar cu alimente este cea mai naturală opțiune. Legumele verzi în special sunt foarte potrivite pentru întărirea sistemului imunitar. Există, de asemenea, legume roșii, portocalii și galbene. Acest lucru se datorează faptului că sunt foarte bogate în ceea ce este cunoscut sub numele de beta-caroten, care, la rândul său, este un precursor al vitaminei A valoroase și stimulează producția de celule albe din sânge. Legumele potrivite cu care puteți întări sistemul imunitar includ broccoli, spanac și varză, acestea din urmă fiind deosebit de bogate în nutrienți, dar și roșii, morcovi, usturoi și alți praz și ciuperci. Pentru a beneficia la maximum de legume, este indicat să le consumați crude. Dacă nu vă place în mod deosebit acest lucru, puteți prepara și smoothie-uri ca alternativă.

Consolidați sistemul imunitar cu fructe

întărește sistemul imunitar fruct-fruct-smoothie-idee-sănătos

De asemenea, nu este un secret faptul că fructele pot întări sistemul imunitar. Citricele, care sunt bogate în vitamina C, sunt foarte potrivite aici. Acestea includ portocale, lămâi și grapefruit. Bananele, guava și fructele negre sunt la fel de utile în construirea sistemului imunitar. Acestea din urmă includ cireșe, struguri negri, coacăze, afine și mure. Dacă întăriți apărarea organismului cu fructe, cel mai bine este să combinați întotdeauna mai multe dintre aceste soiuri.

Construiți sistemul imunitar cu condimente

sistemul imunitar-intareste-condimente-sanatoase-imbunatateste-sanatatea

Condimentele pot fi folosite nu numai pentru a îmbunătăți felurile de mâncare, ci și pentru a prepara ceai cu ele. Numai piperul de cayenne nu este potrivit pentru ceai. Scorțișoara, ghimbirul, chimionul și oregano sunt foarte eficiente și pot fi, de asemenea, de mare ajutor dacă ați răcit deja. Deci, dacă doriți să consolidați sistemul imunitar într-un mod natural, nu ar trebui să vă lipsiți de aceste condimente. Curcuma conținută în curry întărește și sistemul imunitar. Este un condiment popular care este minunat de folosit la gătit. Condimentați, de exemplu, supele, sosurile sau diverse feluri de mâncare cu paste.

Băuturi pentru un sistem imunitar puternic

sistemul imunitar-întărește-lămâia-apa-vitamina-c-micul dejun-băutură

De asemenea, puteți consolida sistemul imunitar cu remedii casnice consumând anumite băuturi. Începeți dimineața cu o băutură utilă, dar foarte ușor de preparat, făcută din apă caldă, în care adăugați suc de lămâie proaspăt stors. Apa nu ar trebui să fie fierbinte, deoarece aceasta poate distruge vitaminele din lămâie. Ceaiurile de plante, pentru care cel mai bine este să folosiți ierburi locale, sunt la fel de eficiente. Acestea ar trebui, de asemenea, să fie de bază pentru a echilibra organismul acid.

Ceai sau apă în fiecare zi

sistemul imunitar-întărește-urzica-ceai-ierburi-băutură-locală

Ceaiul de urzică și cânepă sunt opțiuni foarte bune. Aceste băuturi pot fi consumate pe tot parcursul zilei. Combinați numai cu apă și evitați alte băuturi dulci sau carbogazoase, cum ar fi băuturile răcoritoare. De asemenea, ar trebui să consumați alcool dacă doriți să consolidați cu succes sistemul imunitar. Ceaiul verde sau ceaiul negru conțin multe substanțe sănătoase, dar ar trebui consumate în cantități mai mici pentru sistemul imunitar, deoarece conțin cofeină.

Întăriți un sistem imunitar slăbit cu mult exercițiu

sistemul imunitar-întărește-mișcarea-circuitul-de-înot-cu-aer-proaspăt

Toate aceste alimente sunt fără îndoială benefice, dar nu suficiente dacă există altfel o lipsă de exercițiu. De asemenea, puteți întări un sistem imunitar slab prin exerciții fizice sau cel puțin plimbări lungi în aer curat. Acesta este un mod excelent de a începe ziua, de exemplu. Activitățile fizice fac ca circulația să funcționeze, ceea ce, la rândul său, ajută corpul să excrete substanțe nocive mai eficient și astfel să le purifice. Mergeți să înotați, să faceți jogging sau să mergeți cu bicicleta. Dar nu vă suprasolicitați, pentru că veți obține exact efectul greșit. Abordați-l moderat!

Odihnă și relaxare

sistemul imunitar-întărește-odihna-somnul-fără-stres-rămâne-sănătos

Stresul este la fel de dăunător ca și lipsa exercițiului. Acest lucru se întâmplă în primul rând la locul de muncă, astfel încât trebuie să se creeze un echilibru. Diverse exerciții de relaxare sunt perfecte dacă doriți să vă consolidați sistemul imunitar. Somnul suficient nu trebuie nici subestimat. La urma urmei, de asta are nevoie corpul pentru a-și reveni. Regula de bază aici este de 7 până la 8 ore. Copiii au nevoie chiar de un somn mai mare, în funcție de vârsta lor. Dacă acest lucru nu este suficient, celulele imune ale corpului sunt reduse. Rezultatul este un sistem imunitar slăbit. Cu mult somn (dar nu prea mult!) Puteți întări sistemul imunitar.

Evitați alimentele dăunătoare și îmbunătățiți sistemul imunitar

sistemul imunitar-intareste-zaharul-grasimile-daunatoare-slabe-de-aparare

A mânca sănătos merge mână în mână cu evitarea alimentelor dăunătoare, astfel încât să puteți consolida cu succes sistemul imunitar. Deoarece produsele nesănătoase îl slăbesc. Produsele dăunătoare includ zahărul și grăsimile nesănătoase, cum ar fi untura, margarina și uleiurile vegetale rafinate. Deoarece cu greu puteți face uleiuri în gătitul zilnic, înlocuiți-le cu ulei de măsline, de in sau de cânepă. Un înlocuitor foarte bun și sănătos al zahărului este mierea. Nici nu trebuie să menționăm că mâncarea rapidă este dăunătoare. Dacă doriți să consolidați sistemul imunitar, ar trebui să evitați și biscuiții, chipsurile, prăjiturile, dulciurile și alte produse care pot fi cumpărate gata făcute și preferați să le pregătiți singuri cu alimente mai sănătoase.

Consolidați sistemul imunitar după antibiotice

sistemul imunitar-întărește-probiotice-de-viață-sănătoase-prevenirea-bolii

Dacă ați dezvoltat deja o boală pe care ați vindecat-o cu antibiotice, nu este încă timpul să expirați. Antibioticele te-au ajutat cu siguranță pe tine sau pe sistemul imunitar rapid și au alungat bacteriile și virusurile nedorite – dar în același timp și toate microorganismele bune care trăiesc normal în corpul tău și asigură o floră intestinală echilibrată. În principiu, antibioticul ucide orice, cu excepția ciupercilor. Acesta este și motivul pentru care mulți pacienți dezvoltă o infecție fungică după tratamentul cu antibiotice. Acum este momentul să vă consolidați sistemul imunitar.

Probiotice

sistemul imunitar-întărește-iaurtul-probiotic-flora intestinală-echilibrează-bacteriile-sănătoase

De asemenea, este important să întăriți sistemul imunitar care a fost slăbit de antibiotice și să completați tratamentul cu probiotice. Iaurturile probiotice, care reconstruiesc flora intestinală, sunt de asemenea potrivite pentru acest lucru. Apoi asigurați-vă că boala nu se mai întoarce urmând sfaturile menționate mai sus și consolidând astfel sistemul imunitar.