Să vă binecuvânteze

Îmbunătățiți igiena orală – curățați limba corect

Igiena orală cuprinzătoare nu include doar spălarea regulată a dinților, ci și îngrijirea potrivită pentru limbă. Este o parte esențială a gurii și este acoperită cu o membrană mucoasă. Deși umple în mare măsură cavitatea bucală atunci când gura este închisă, aceasta intră în contact atât cu dinții, cât și cu gingiile. Deși oferă un teren de reproducere pentru diferite boli dentare și ale gingiilor, este adesea neglijat în igiena orală. Vă vom explica cum să vă curățați corect limba și, astfel, să vă îmbunătățiți igiena orală.

Îmbunătățirea igienei orale: de ce este logic să curățați limba?

ce să faci împotriva respirației urât mirositoare și cum să cureți limba

Mâncarea și băutul pot provoca formarea de reziduuri pe limbă, care în timp se extind în depozite semnificative. Acestea sunt o cauză comună a halitozei neplăcute, care nu este doar o povară pentru cei afectați. În același timp, bacteriile se găsesc în aceste depozite, care, datorită mediului cald și umed, văd un teren de reproducere ideal în fața lor. Acest lucru promovează nu numai inflamația, ci și riscul de apariție a cariilor dentare și a bolilor parodontale. Ca urmare, riscul tratamentului dentar sau al protezelor dentare crește. Cei afectați pot avea, de asemenea, un simț al gustului afectat, deoarece funcția papilelor gustative este distorsionată.

Îmbunătățirea igienei bucale Ce trebuie să faceți cu privire la sfaturile cu respirație urâtă

Spălatul dinților nu ajută prea mult în acest caz. Deși asigură curățarea dinților și previne astfel riscuri suplimentare, nu este în niciun caz o garanție a unei igiene orale adecvate. În schimb, ambele ar trebui combinate astfel încât o combinație de curățare a limbii și curățarea dinților să asigure cele mai bune rezultate posibile. Periuțele de dinți electrice sunt testate un ajutor suplimentar și sunt un aspect important al unei igiene orale adecvate.

Îmbunătățirea igienei orale: cum să curățați corect limba?

Curăță-ți limba și scapă definitiv de respirația urât mirositoare

Curățarea limbii are loc după Spălați dinții. Este important să aveți grijă atunci când faceți acest lucru. Oricine tratează limba prea brutal ar putea în cel mai rău caz să rănească suprafața membranei mucoase. Prin urmare, merită să folosiți un raclet pentru limbă sau o perie specială pentru limbă, concepută pentru nevoile pielii sensibile. Limba este curățată din spate în față. În mod ideal, limba ar trebui să fie relaxată și scoasă din gură cât mai mult posibil.

Îmbunătățiți igiena orală împotriva respirației urât mirositoare Spălați-vă dinții

O atenție deosebită trebuie acordată spatelui limbii. Deoarece în această zonă există de obicei semnificativ mai multe bacterii decât pe restul limbii. De asemenea, trebuie să aveți grijă aici, astfel încât să nu existe nicio senzație de bâlbâit la curățare. Acesta este un alt motiv pentru care o periuță de dinți obișnuită este inadecvată. Periile speciale pentru limbă sunt mult mai plate și nu amenință să lovească faringele.

Pas cu pas: așa se curăță limba

Sfaturi de igienă orală pentru dinți și limbă sănătoși

Înainte ca limba să poată fi curățată corespunzător, sunt necesare anumite ustensile. Aceasta include o perie pentru limbă sau un raclet pentru limbă, un pahar plin cu apă și, dacă este necesar, puțină apă de gură sau pastă de dinți. Apoi procedați după cum urmează:

1.) Dinții se curăță cu o periuță de dinți normală sau electrică. Apoi se folosește ața.

2.) În funcție de nevoile dvs., peria pentru limbă este scufundată în puțină apă de gură în prealabil sau untă cu puțină pastă de dinți. Acest lucru creează un sentiment de puritate suplimentară.

3.) Peria pentru limbă sau răzuitorul pentru limbă se trage peste limbă din spate în față, precum și din față în spate.

4.) Acest proces se repetă până când învelișul s-a desprins de limbă.

5.) Apoi răzuitorul de limbă este așezat cât mai departe posibil pe spatele limbii și tras în față.

6.) Curățarea este terminată când învelișul este îndepărtat de pe limbă.

7.) În cele din urmă, gura este clătită cu apa furnizată.

Îmbunătățiți igiena orală: Merită curățarea profesională a limbii??

Sfaturi de curățare a limbii la dentist

În plus față de curățarea regulată a limbii la domiciliu, curățarea profesională la dentist este un plus util. Procedura este diferită de acasă. Limba este pătată în prealabil cu un gel de curățare. Limba este apoi curățată cu o perie moale sau cu un sistem cu ultrasunete. Acest lucru elimină, de asemenea, acumulările adânci de bacterii și puteți scăpa în cele din urmă de respirația urât mirositoare.