Să vă binecuvânteze

Dezinfectarea măștii: cele mai bune metode în funcție de tipul de mască

Măștile faciale sunt un subiect controversat chiar acum. Rezultatele cercetărilor arată că efectul protector sau eficacitatea măștilor de față împotriva virusului corona sunt insuficiente, deoarece acestea nu pot filtra 100% din particulele de virus din aer. Dar, deși autoprotecția nu este garantată, tot mai mulți oameni poartă măști pentru a reduce cel puțin riscul de a infecta o altă persoană. În multe țări, purtarea unei măști de protecție în public este deja obligatorie, astfel încât probabilitatea de transmitere a virusului corona către populație este redusă. Masca trebuie curățată după fiecare utilizare. Vă explicăm mai jos dacă și cum puteți dezinfecta o mască.

Dezinfectați masca chirurgicală

Puneți corect și scoateți masca chirurgicală

Măștile chirurgicale, cunoscute în continuare sub numele de aparate de gură și nas (MNS), sunt în prezent puține în întreaga lume. A fost cazul: o mască chirurgicală trebuie schimbată la fiecare două ore sau de îndată ce este hidratată. Acum, medicii spun că măștile de unică folosință pot fi refolosite de același purtător, atâta timp cât nu au fost purtate mai mult de 4 până la 6 ore în locuri cu risc ridicat, cum ar fi spitalele.

Dezinfectați măștile de față cu lumină UV

Într-o postare pe Facebook, Chen Wi-po, un urolog din Taipei, a spus o sesiune de radiații de 30 de minute cu lampă UV-C pe fiecare parte a măștii de față utilizate este suficientă pentru a o steriliza corespunzător. De exemplu, spitalele și metrourile din China și Moscova sunt dezinfectate cu lumină UV. De altfel, vânzarea de lămpi UV-C online a crescut de la începutul crizei coroanei.

Dezinfectați masca cu alcool în sticla spray

Huang Ching-tai, șeful diviziei de boli infecțioase de la Spitalul Memorial Chang Gung din Linkou, a declarat că masca folosită a fost inclusă și pe ambele părți Presărați alcool poate pentru a le dezinfecta. Cu toate acestea, masca trebuie să se usuce bine înainte de a o purta.

Dezinfectați masca și fierul la 80 de grade

Profesorul Klaus-Dieter Zastrow de la Institutul de igienă din Berlin a explicat imaginii în care se află masca cuptor dezinfecta ar putea. Pur și simplu preîncălziți cuptorul la 80 ° C și lăsați masca să se usuce timp de 30 de minute. De altfel, această temperatură poate fi utilizată și cu un Fier a ajunge. Un punct din simbolul de călcat înseamnă „Nu călcați fierbinte”. Aici fierul se încălzește între 80 și 105 grade Celsius. Mai presus de toate, este important ca materialul să nu fie deteriorat atunci când este încălzit. Dacă masca prezintă semne de deteriorare, este mai bine să o aruncați.

Dezinfectați masca de țesătură

Spălați și dezinfectați măștile din țesătură în mașina de spălat

Cu și fără filtre, modele monocrome sau colorate: măștile simple din țesătură sunt acum purtate din ce în ce mai mult în viața de zi cu zi. Pentru uz privat, ele își servesc în mod ideal scopul ca bariere din țesături. Respiratoarele auto-cusute pot în mașina de spălat spălându-se. Pentru a ucide cu adevărat virusurile, sunt necesare temperaturi de spălare de 60 de grade. Dacă doriți, puteți călca masca după aceea.

Dezinfectarea măștii în cuptorul cu microunde este periculoasă

prudență: Măștile de față se aprind în cuptorul cu microunde! Utilizatorii rețelelor sociale împărtășesc imagini cu măști de față arse pentru a avertiza asupra pericolelor microundelor, după ce postările virale au recomandat introducerea măștilor de pânză în pungi de plastic și microunde pentru 2 până la 3 minute.

Pericol de incendiu de la măștile din cuptorul cu microunde

Administrația pentru alimente și medicamente din Taiwan a propus recent o soluție destul de nouă pentru refolosirea măștilor chirurgicale. Se recomandă ca Mascați într-un aragaz pentru orez sterilizați fără apă timp de 3 minute. Dar Dr. Frankie Wood-Black, director de inginerie și fizică la Northern Oklahoma College, crede, de asemenea, că această metodă este potențial periculoasă.

Dezinfectați masca într-un aragaz pentru orez fără apă

Dezinfectați masca N95 / FFP3

măștile ffp3 oferă cel mai înalt nivel de protecție

Abrevierea ffp3 reprezintă cel mai înalt standard de siguranță al unei măști respiratorii și înseamnă o rată de filtrare de 99% a particulelor din aer până la 0,6 μm. Majoritatea măștilor FFP3 au o supapă.

Măștile N95 sunt de obicei destinate unei singure utilizări. 3M, un cunoscut producător de măști N95, a efectuat teste interne ale diferitelor strategii de sterilizare și nu susține niciuna dintre ele. Cu toate acestea, în perioade de lipsă, refolosirea acestora trebuie privită și ca o strategie de capacitate de criză, conform CDC, pentru a asigura disponibilitatea continuă. Pe baza cercetărilor limitate disponibile, radiațiile UV germicide, peroxidul de hidrogen vaporizat și căldura umedă au arătat cele mai promițătoare metode potențiale de decontaminare a FFR în spitale. Pe site-ul dvs. web au rezumat toate cercetările legate de decontaminarea FFR înainte de a le reutiliza.

Reutilizați masca n95

Pentru uz casnic, nu există o bună practică definitivă pentru dezinfectarea și refolosirea N95. CDC raportează că utilizarea prelungită a măștii N95 poate fi sigură până la 8 ore și încurajează fiecare utilizator să revizuiască recomandările fiecărui producător înainte de a urma această strategie. Este important ca capacitatea de filtrare și potrivirea măștii să nu fie compromise.

Frecvența cu care o mască poate fi refolosită în condiții de siguranță depinde de mai mulți factori, inclusiv dacă utilizatorul ar fi putut fi expus la coronavirus, cum a fost stocată și dacă masca era murdară. Presupunând că exteriorul măștii este necontaminat și că există o contaminare minimă sau fără virus, CDC sugerează că măștile pot fi agățate pentru a se usca între utilizări sau depozitate într-un recipient respirabil. Următoarea strategie a fost sugerată de mai multe organizații pe baza faptului că coronavirusurile își pierd viabilitatea în mod semnificativ după 72 de ore. Există mai multe videoclipuri online despre cum să îmbrăcați și să scoateți corect masca pentru a minimiza contactul cu partea din față. Iată un exemplu bun: