Să vă binecuvânteze

Antrenează-ți ochii și relaxează-te – cu aceste exerciții poți preveni problemele oculare

Îți poți antrena ochii? Nu doar oamenii care trebuie să poarte ochelari se gândesc la asta. Chiar și cei care nu doresc să se bazeze pe ochelari în primul rând, precum și oamenii care petrec mult timp în fața ecranului computerului, se întreabă adesea ce pot face pentru o vedere bună sau pentru a-și relaxa ochii suprasolicitați. Vă vom explica cum puteți folosi câteva exerciții practice pentru ochi pentru a vă relaxa sau a vă întări mușchii ochiului, pentru a preveni vederea slabă și pentru a vă face bine ochii.

Ochii se antrenează împotriva miopiei

Ochii se antrenează împotriva miopiei ca rezultat al lucrului la computer

Dr. William Bates a fost un oftalmolog din New York care a trăit din 1860 până în 1921, care credea că vederea slabă este rezultatul musculaturii oculare slabe. În consecință, el credea că se poate preveni ametropia făcând exerciții pentru ochi și întărind în mod regulat acești mușchi. Deci ar trebui să-ți antrenezi ochii. Și mai ales în epoca noastră actuală, unde lucrăm din ce în ce mai mult pe computer și petrecem ore întregi acolo, problemele de vedere par să apară din ce în ce mai frecvent. Privirea fixată la ecran pune doar tensiunea pe mușchii ochiului dintr-o parte – ochiul se uită doar la o distanță mică. Ce poti face?

Ochii se antrenează schimbând vederea aproape și departe

Exercitați-vă ochii privind pe fereastră - practicați aproape și departe

Pentru ca mușchiul ochiului să rămână practicat pentru a vedea în depărtare, ar trebui să-l exercitați în mod regulat. Acest lucru se aplică nu numai persoanelor care lucrează pe computere, ci tuturor celor care desfășoară în principal lucrări unde ochiul trebuie să vadă distanțe scurte: scris, citit, desen – lucrări tipice de birou.

Deci, unul dintre cele mai eficiente exerciții oculare pentru birou este să te uiți din când în când pe fereastră. Uită-te la cadrul ferestrei și imediat după aceea privește-te pe fereastră unde te concentrezi pe un obiect îndepărtat. Cu această schimbare, vă puteți antrena mușchii oculari și vă puteți întări vederea. De asemenea, puteți îmbunătăți claritatea ochilor în acest fel. Repetați acest lucru de mai multe ori pe zi, dar aveți grijă să nu vă strângeți ochii.

Concentrați-vă aproape și departe împotriva miopiei datorită muncii la birou

Dacă nu aveți o fereastră adecvată, puteți utiliza și degetele mari: Extindeți brațele în fața dvs. și degetele mari în sus (spațiu de 2 cm între degetele mari). Uită-te la degetele mari, apoi uită-te la ceva mai îndepărtat în cameră.

Adnotare: Dacă doriți să vă antrenați ochii și să vă îmbunătățiți hipermetropia sau miopia, din păcate va trebui să vă dezamăgim. Deși puteți face exerciții preventive. Cu toate acestea, miopia sau hipermetropia nu pot fi îmbunătățite din motive pur anatomice.

Relaxați mușchii ochilor

Relaxați mușchii ochilor cu masaje și gimnastică

Pe lângă antrenamentul muscular al ochilor, ochii au nevoie și de câteva exerciții de relaxare. Deci, puteți alege yoga pentru ochi, precum și alte exerciții pe care le puteți face spontan. Iată câteva exemple care antrenează și relaxează ochii:

Palming

Antrenează-ți ochii și relaxează-te cu palming de Dr. Bates

Palmingul este unul dintre acele exerciții de formare a ochilor dezvoltate de Bates. Încălziți palmele frecându-le împreună. Odată ce sunt calde, așezați-le pe ochii închiși, astfel încât să nu pătrundă nicio lumină. Nu trebuie să faci altceva. Rămâneți în această poziție timp de 20 până la 30 de secunde. De asemenea, puteți repeta acest exercițiu de relaxare de mai multe ori pe zi.

Exerciții oculare pentru globii oculari

Exercitați-vă ochii cu exerciții pentru ochi cu ochii închiși

Închideți ochii și începeți să-i mișcați de mai multe ori în sus și în jos. Apoi schimbați direcțiile: mai întâi de la stânga la dreapta și înapoi, apoi în diagonală. Repetați toate direcțiile de cinci ori. De asemenea, puteți adăuga indicații suplimentare acestor mișcări. Un alt exercițiu pe care îl puteți folosi pentru a vă antrena ochii, dar și pentru a vă relaxa, este acesta: Închideți ochii și desenați un opt în aer de mai multe ori cu vârful nasului. Capul se mișcă odată cu el, ceea ce înseamnă că mușchii gâtului se pot mișca și tensiunea poate fi eliberată.

Tensiunea gâtului poate duce, de asemenea, la scăderea fluxului sanguin. Deci, dacă vă relaxați gâtul în plus față de exerciții, puteți îmbunătăți circulația sângelui în ochi și, astfel, puteți întări nervul optic și îmbunătăți vederea..

Relaxați-vă ochii cu exerciții – masaj

Relaxați-vă ochii cu un simplu masaj pentru ochi DIY

Nu masați globul ocular în sine, ci luați puntea nasului între degetul mare și degetul mijlociu. Degetul arătător se sprijină din nou pe puntea nasului. Masați această zonă în mișcări circulare timp de 20 până la 30 de secunde. Puteți repeta acest masaj de mai multe ori pe zi și după cum este necesar.

Antrenează-ți ochii clipind și căscând

Clipirea hidratează ochii și alimentează neghia cu lichid lacrimal

Mai ales dacă priviți un ecran mult timp, dar și dacă umiditatea este prea scăzută, acest lucru poate duce la uscarea ochilor. Clipirea poate contracara acest lucru, deoarece retina este alimentată cu lichid lacrimal. Deci, dacă sunteți în căutarea exercițiilor pentru ochi bazate pe munca dvs. VDU, aceasta este o idee bună.

Fă-ți ochii apoși căscând și alimentează celulele cu oxigen împotriva stresului

Puteți intensifica lacrimile și căscând. Dar cum ar trebui să se realizeze acest lucru în mod intenționat? Uneori este suficient gândul căscatului. Dacă asta nu funcționează, pretindeți-vă că căscați. Apoi ar trebui să vină automat la aceasta cel târziu. Un mare efect secundar este că căscatul alimentează corpul și celulele cu o cantitate de oxigen, care la rândul său reduce stresul.

Yoga ochi

Exercitați-vă ochii cu yoga pentru ochi și preveniți problemele de vedere

După cum sa menționat mai devreme, vă puteți exercita, întări și relaxa ochii practicând yoga. Da, există într-adevăr yoga pentru ochi. Cu toate acestea, yoga ochiului este o interacțiune complexă de antrenament ocular, nutriție adecvată, exerciții de memorie și concentrare și multe altele. Oftalmologul japonez Dr. Kazuhiro Nakagawa oferă și o carte pentru acest lucru. Deci, dacă doriți să vă consolidați ochii și să încorporați exerciții în acest scop în rutina zilnică, puteți opta pentru yoga.