Să vă binecuvânteze

Ameliorează mâncărimea din mușcăturile de insecte cu remedii casnice – care uleiuri esențiale sunt potrivite?

Ca și cum mușcătura insectelor nu ar fi fost destul de rea, de obicei urmează o mâncărime cumplită la scurt timp după aceea. Acesta este un pericol mai mare, mai ales pentru copii, deoarece dacă zgârie înțepătura, rana se poate infecta rapid. Prin urmare, este important să găsiți remedii anti-mâncărime pentru a o opri. Dar ce poți face împotriva mâncărimii dacă nu vrei neapărat să folosești imediat medicamente? Remediile casnice pentru mâncărime sunt, desigur, o opțiune excelentă. Am dori să vă prezentăm 7 uleiuri esențiale care pot fi utilizate pentru ameliorarea mâncărimii și să vă explicăm de ce ar trebui să fiți conștienți.

Ameliorează mâncărimea cu uleiuri esențiale – reguli de bază

Utilizați uleiuri esențiale pentru a ameliora mâncărimea după mușcăturile sau mușcăturile de insecte

Uleiurile esențiale trebuie utilizate corect, astfel încât să puteți ameliora mâncărimea, dar, de asemenea, să nu provocați iritarea pielii. Apoi le puteți folosi și împotriva mâncărimilor la copil. Respectați următoarele reguli dacă doriți să utilizați uleiurile ca remedii casnice pentru mâncărime:

 • Nu aplicați uleiuri esențiale direct pe piele; amestecați-le întotdeauna cu un ulei purtător. Uleiurile vegetale sunt potrivite pentru aceasta.
 • Uleiurile esențiale antimicrobiene reduc riscul de infecție.
 • Uleiurile esențiale antiinflamatoare schimbă modul în care corpul reacționează la înțepăturile și mușcăturile de insecte. Acest lucru poate ajuta la ameliorarea mâncărimii.
 • Persoanele cu alergii nu trebuie să utilizeze uleiuri esențiale, deoarece pot provoca reacții alergice. De exemplu, cei cu astm ar putea avea un atac de astm.

Remedii casnice pentru mușcăturile de țânțari – ameliorează mâncărimea cu ulei de mentă

Uleiul de mentă calmează mâncărimea datorită efectului său de răcire asupra pielii

Uleiul de mentă este un ulei foarte puternic și, prin urmare, nu trebuie utilizat pe răni deschise, în ciuda uleiului purtător, deoarece poate provoca arsuri și poate agrava rana. Menta are un efect de răcire, care este excelent pentru ameliorarea mâncărimilor. În plus, uleiul are un efect antimicrobian și reduce riscul de infecții. Dacă doriți să ameliorați mușcăturile de țânțar mâncărime sau alte mușcături mai ușoare sau mușcături, uleiul de mentă este ideal. Pentru cazurile mai severe este mai bine să nu-l utilizați.

Ulei de arbore de ceai pentru mâncărime

Utilizați ulei de arbore de ceai pentru a ameliora mâncărimea și pentru a reduce riscul de infecție

Uleiul din arbore de ceai poate fi folosit și pentru copii. Are efecte antimicrobiene și antibacteriene, reducând riscul de infecție și inflamație. După cum sugerează studiile, uleiul de arbore de ceai acționează, de asemenea, ca un antihistaminic natural, care influențează activitatea receptorilor de histamină din organism și poate reduce astfel reacțiile alergice, mâncărimea și umflarea.

Ulei de lavanda

Uleiul de lavandă poate ameliora mâncărimea și poate calma pielea pufoasă

Acest ulei miraculos nu poate doar ameliora mâncărimea, ci și mușcăturile și înțepăturile dureroase. Puteți folosi uleiul atunci când doriți să opriți mâncărimea după o mușcătură de țânțar, dar și cu o înțepătură de albină sau mușcătura furnicilor de foc. Combinați uleiul de lavandă cu efectul său calmant, dacă doriți să ușurați mâncărimea.

Ce să faci cu mâncărime – ulei de lămâie ca ajutor

Uleiul de lămâie poate preveni răspândirea bolii insectelor în organism

Un studiu din 2014 a constatat că lămâia ar putea avea proprietăți antiinflamatorii. Acest lucru, desigur, îl face ideal pentru combaterea inflamației și pentru a scăpa astfel de declanșatorul durerii și mâncărimilor. Acest lucru face mușcăturile și înțepăturile mai puțin dureroase. În plus, uleiul de lămâie are un efect antimicrobian și poate preveni astfel răspândirea unor boli de la insecte.

Utilizați uleiul de camfor pentru remedierea casei pentru a ameliora mâncărimea

Uleiul de camfor are un efect de încălzire și este potrivit numai pentru mâncărime, dar nu și pentru arsură

Uleiul de camfor este, de asemenea, un bun remediu pentru mâncărime. Are un efect de încălzire a pielii și în acest fel poate ameliora mâncărimea cauzată de unele insecte. Cu toate acestea, uleiul de camfor chiar ajută la mâncărime. Dacă mușcătura sau punctul de usturime arde, nu folosiți acest ulei esențial, deoarece efectul de încălzire poate agrava și senzația de arsură.

Mâncărime din mușcăturile de insecte – mușețel ca remediu

Uleiul de mușețel este antiinflamator și va opri mâncărimea și arderea

Ce altceva poate ajuta la mâncărime? Mușețelul este un remediu minunat pentru o mare varietate de afecțiuni, inclusiv mâncărimi cauzate de înțepături și mușcături de insecte. Efectele sale calmante, combinate cu proprietățile antiinflamatorii deja dovedite în unele studii, pot reduce reacțiile alergice ușoare și pot ameliora durerea și mâncărimea cauzată de unele insecte.

Ulei de hamamelis împotriva mâncărimilor după mușcătura de insectă

Uleiul de hamamelis din hamamelis are un efect antibacterian și previne infecțiile

Deși uleiul de hamamelis nu este de fapt un ulei, am dori să-l numim, deoarece are efecte benefice de ameliorare a mâncărimii ca remediu la domiciliu. Curăță rana cauzată de mușcături și are efect antibacterian, reducând riscul de infecție. În plus, uleiul este antiinflamator și este adesea utilizat împotriva vânătăilor.

Uleiul de hamamelis este o apă care se extrage din frunzele hamamelisului. Deci, întrucât nu este de fapt un ulei esențial, nici nu trebuie amestecat cu un ulei purtător.

Cum folosești uleiurile

Ameliorați mâncărimea cu remedii casnice - Ce să faceți împotriva mușcăturilor de insecte mâncărime

După ce ați amestecat uleiurile esențiale cu un ulei purtător, îl puteți aplica direct în zona afectată și lăsați-l să funcționeze. Utilizați uleiurile așa cum este descris de producător și este bine să solicitați întotdeauna sfatul medicului dumneavoastră sau al altui expert înainte de a le utiliza. Acest lucru este valabil mai ales pentru Femeile însărcinate și care alăptează!

Ce uleiuri esențiale trebuie evitate??

Ce uleiuri esențiale nu sunt potrivite pentru înțepături și mușcături de insecte?

În timp ce unele uleiuri esențiale sunt eficiente pentru ameliorarea mâncărimilor și a altor afecțiuni cauzate de mușcăturile și intepăturile de insecte, altele pot face exact opusul și pot agrava simptomele. Din această cauză, ar trebui să le evitați. Acestea sunt uleiurile din:

 • Benzoin
 • Cassia de scorțișoară
 • fenicul
 • Molid
 • dafin
 • Cuisoare
 • oregano
 • pătrunjel
 • pimento
 • salvie
 • Gălbenele
 • ace de pin
 • cimbru
 • cinammon

Tratați mușcăturile de țânțari cu uleiuri esențiale ca remedii casnice la copii și adulți

Studiu privind uleiul de arbore de ceai Aici.

Studiul proprietăților antiinflamatorii de ulei de lavanda.