Rețete

Rețetă Guacamole de Jamie Oliver – stil clasic și sud-american

Rețetă Guacamole de Jamie Oliver tortilla chipsuri care servește sugestie

Clasicul guacamole este o baie delicioasă cu avocado care nu numai că are un gust minunat, dar este și foarte sănătos. Rețeta poate fi, de asemenea, preparată foarte repede și este perfectă ca o masă de petrecere, servită cu niște chipsuri de tortilla. Cu acest starter delicios sunteți sigur că vă veți impresiona oaspeții și chiar veți obține puncte cu vegetarieni. În această postare veți găsi rețeta populară de guacamole de Jamie Oliver în două variante delicioase.

Rețetă Guacamole de Jamie Oliver petrecere-mâncare-deget-mâncare-nachos-dip

Rețeta originală pentru guacamol provine din America de Sud, dar s-a bucurat și de o mare popularitate în Europa în ultimii ani. Delicioasa baie se împerechează perfect cu diverse feluri de mâncare și poate fi preparată în moduri diferite. Bucătarii hobby pot chiar experimenta cu ingredientele și pot prepara ei înșiși o rețetă unică. Care sunt principalele ingrediente și cum se poate prepara guacamolul foarte repede? Vă vom dezvălui cu ajutorul rețetelor de Jamie Oliver.

Rețetă clasică de guacamole de la Jamie Oliver

Rețetă Guacamole de Jamie Oliver avocado-lime-chili

Dacă sunteți în căutarea unei idei de rețetă de start rapid, această delicioasă baie de avocado este perfectă. Rețeta clasică de guacamole a lui Jamie Oliver conține doar ingrediente proaspete și poate fi preparată în doar 10 minute. În plus, o porție are doar 91 de calorii și, prin urmare, este considerată săracă în calorii.

reteta-guacamole-jamie-oliver-ingrediente-clasice-taiate in bucati mici

Timp de preparare: 10 minute

Nivel de dificultate: foarte ușor

Valoare energetică: 91 de calorii pe porție

Ingrediente pentru 8 porții:

1/2 ceapa rosie mica

1-2 ardei iute roșii proaspete

3 avocado copt

1 buchet de coriandru proaspăt

6 roșii cherry coapte

2 tei

ulei de măsline nativ

guacamole-recipe-jamie-oliver-classic-avocado-dip-make-yourself

Pregătire:

1. Curățați ceapa roșie și miez un chili. Tăiați mărunt ambele ingrediente pe o masă de bucătărie.

2. Înjumătățiți avocado pe lungime, îndepărtați pietrele și folosiți o lingură pentru a slăbi carnea.

3. Apoi tăiați totul în bucăți mici și amestecați pe tablă.

4. Adăugați frunzele de coriandru, tăiați roșiile cherry și tăiați totul din nou mărunt. Apoi puneți într-un castron.

5. Adăugați sucul unei lime și 1 lingură de ulei de măsline. Asezonează după gust cu sare de mare, piper negru și puțin mai mult suc de lămâie.

6. Dacă se dorește, se trece celelalte chilli, se toacă mărunt și se presară deasupra guacamolului. Stropiți cu câteva frunze proaspete de coriandru și serviți cu chipsuri de tortilla, pâine plată sau biscuiți.

Rețeta clasică de guacamole de Jamie Oliver nu poate fi savurată doar ca aperitiv sau mâncare la degete la o petrecere. Îl puteți folosi pentru a pregăti tacos delicioase, burgeri sănătoși, wraps și burritos. Te hotărăști singur ca umplutură sau doar ca garnitură.

Guacamol în stil sud-american cu fasole neagră

reteta-guacamole-jamie-oliver-sud-american-stil-fasole-neagra

În cele ce urmează am dori să vă prezentăm o altă rețetă de guacamole de la Jamie Oliver, care oferă o variantă delicioasă a rețetei clasice. Scufundarea cu avocado este rafinată cu fasole neagră și diverse semințe. Această rețetă provine din bucătăria sud-americană și este din nou perfectă pentru vegetarieni și vegani. Este, de asemenea, fără lactate și fără gluten.

Timp de preparare: 15 minute

Nivel de dificultate: nu prea dificil

Valoare energetică: 83 de calorii pe porție

Ingrediente pentru 3 porții:

200 g fasole neagră conservată

2 avocado copt

1 var

1 roșie

1/2 ceapa rosie mica

1 cățel mic de usturoi

1/2 grămadă de coriandru proaspăt

25 g amestec de sâmburi / semințe

Batoane de legume sau pâine crocantă pentru servire

Pregătire:

1. Puneți o tigaie acoperită la foc cel mai mare și lăsați-o să se încălzească bine. Între timp, scurgeți fasolea neagră și adăugați-le în tigaia fierbinte. Se încălzește aproximativ 5 minute, agitând din când în când tigaia. Când fasolea se întunecă și începe să iasă, sunt gata.

2. Curățați și curățați avocado. Apoi, fie tăiați mărunt pulpa, fie puneți-o într-un castron cu o furculiță. Stoarceți sucul de lămâie și adăugați-l.

3. Tăiați mărunt roșiile, curățați usturoiul și ceapa și tocați-le împreună cu frunzele de coriandru. Adăugați totul la avocado, amestecați și condimentați după gust.

4. Așezați guacamolul pe o farfurie de servit, stropiți cu fasolea pufată și amestecul de piatră / semințe. Serviți starterul cu bastoane de legume sau pâine crocantă.

guacamole-recipe-jamie-oliver-burritos-wraps-avocado-dip

Este recomandabil să pregătiți guacamolul chiar înainte de consum, deoarece scufundarea își va pierde culoarea în timp. Avocado-urile utilizate sunt, de asemenea, foarte coapte, așa că vă sfătuim să le cumpărați cu câteva zile în avans.

guacamole-recipe-jamie-oliver-dip-correct-storage-tips

Sfat: Dacă doriți să păstrați guacamolul în frigider pentru a doua zi, puteți păstra culoarea acestuia dacă lăsați boabele de avocado în baie și acoperiți bine recipientul.