Rețete

Rețetă de tort curcubeu cu și fără Smarties pentru coacere

Rețetă de tort curcubeu topping-cremă de brânză-unt-ombre-bază

Dacă sunteți în căutarea tortului perfect pentru o petrecere de ziua de naștere a copiilor sau pentru o altă petrecere amuzantă, tortul curcubeu, cunoscut și sub numele de tort curcubeu, este garantat să fie alegerea potrivită. Culorile strălucitoare ale aluatului fac tortul extrem de plăcut și, fără îndoială, aduc o bună dispoziție. Și, deși la prima vedere poate părea că prăjiturile colorate sunt dificil de făcut, promitem că nu este. Ca dovadă a simplității sale, avem o rețetă simplă de tort curcubeu pe care o puteți coace din nou ocazional.

Rețetă tort curcubeu ziua de naștere-tort-idee-copii-adulți-fericiți

În afară de diferitele baze, aveți nevoie și de o glazură sau așa-numitul topping dacă faceți singuri un tort curcubeu. În acest fel, capătă un aspect mai atractiv. În plus, efectul surpriză este deosebit de grozav, deoarece din cauza cochiliei, nimeni nu se va aștepta cât de colorat este interiorul tortului. Glazura poate fi pur și simplu albă sau colorată în orice culoare.

Rețetă de tort Rainbow – Ingredientele

Rețetă de tort curcubeu-color-pastel-colorat-alimentar-ușor-de-coacere

 • 150 g de făină
 • 6 ouă
 • 150 g amidon de porumb
 • 225 de grame de zahăr
 • 2 pachete de zahăr vanilat
 • 5 lingurițe praf de copt (acoperit)
 • Colorant alimentar în tonurile dorite (de exemplu, culori de gel Wilton fără gust)
 • 5 linguri de apă fierbinte

Pentru topping:

 • 1000 g crema de branza
 • 500 g ciocolată albă

Coaceți rețeta tortului curcubeu

Tort curcubeu-rețetă-tip-punct-model-decorare-fă-o-singur-idee-rețetă

 1. Bateți ouăle în apă fierbinte până se spumează. Se amestecă zahărul și zahărul vanilat.
 2. Se amestecă făina, praful de copt și amidonul de porumb împreună într-un castron separat și se adaugă treptat la amestecul de zahăr-ou.
 3. Distribuiți aluatul uniform în șase boluri mici (aproximativ 120-130 g per castron) și folosiți vârful unui cuțit pentru a colora aluatul (amestecați roz și albastru pentru violet).
 4. Căptușiți una sau chiar mai bine două tigăi cu formă de arc (18 sau 20 cm diametru) cu hârtie de copt. Coaceți unul după altul în cuptorul preîncălzit la 190 de grade timp de 10 până la 13 minute.
 5. După coacere, lăsați fiecare bază de tort curcubeu să se răcească, scoateți-le din matriță și coaceți aluatul următor.

Cum să faci un tort Rainbow – Topping

tort-curcubeu-reteta-fondant-straturi-inimi-fata-de-ziua-de-nastere

În cele din urmă topping-ul este pregătit. Acest lucru nu doar împodobește exteriorul tortului, ci și subdivizează bazele individuale, astfel încât, pe de o parte, să poată fi prezentate în cel mai bun avantaj al lor, dar, pe de altă parte, aderă și mai bine unul la celălalt și nu prea au gust. uscat când mănânci. În loc de topping, puteți face, de asemenea, un tort curcubeu cu fondant. Acesta este pur și simplu rostogolit și așezat în final peste tort.

Rețeta de tort curcubeu pentru topping este, de asemenea, foarte ușor de preparat. Topiți ciocolata albă la un cazan. Între timp, amestecați crema de brânză cu un mixer până când este cremoasă. Ciocolata topită este apoi ridicată treptat sub crema de brânză și agitată bine, după care toppingul ar trebui să se așeze în frigider timp de una până la două ore.

Tort colorat cu curcubeu – Cum se stratifică?

reteta-tort-curcubeu-tort-curcubeu-original-tort-curcubeu

Odată ce toppingul a devenit puțin mai ferm, puteți începe stratificarea etajelor individuale. Este important să respectați secvența corectă de culori, așa cum se poate găsi și în curcubee (roșu, portocaliu, galben, verde, albastru și violet). Așadar, puneți mai întâi baza roșie pe farfuria de tort. Apoi acoperiți acest lucru cu topping. Apoi este rândul podelei cu culoarea portocalie și un alt strat de topping. Așa că repetați totul cu toate etajele. Pe lângă topping, fundul poate fi acoperit și cu gem pentru a obține un gust fructat. Când toate straturile sunt una peste alta, întregul tort este acoperit cu restul de topping de sus și pe părți. Ați terminat cu întreaga rețetă de tort curcubeu. Prăjiturile cu topping trebuie să stea întotdeauna în frigider pentru o vreme înainte de a servi pentru a pregăti. Tortul iese din frigider chiar înainte de servire.

Rețetă de tort curcubeu fără topping

tort-curcubeu-rețete-idei-lumini-tort-tort-goale

Desigur, puteți face și fără acoperirea tortului și doar separați bazele cu topping. În acest fel, bazele de tort colorate rămân vizibile, ceea ce este și foarte atractiv. Asigurați-vă că nu utilizați prea mult topping între podele în acest caz, astfel încât să nu se stoarcă și să acopere marginile. De asemenea, puteți preveni acest lucru folosind un topping ferm și rece.

Plăcintă cu smântână

tort-curcubeu-rețetă-smântână-decorare-culori-colorate-dulciuri

Există două modalități de a obține un tort curcubeu cu smântâni. În principiu, puteți folosi aceeași rețetă pentru tortul curcubeu ca mai sus. Apoi, aveți în continuare opțiunea de a ascunde Smarties în interior sau de a le folosi pentru a decora exteriorul. Pentru ultima variantă, trebuie să rețineți că decorarea ar trebui să aibă loc imediat înainte de servire. Dacă Smarties-ul stă prea mult timp pe topping, se îmbibă din cauza umezelii, devin mai palizi și pot decolora toppingul. Bomboanele sunt potrivite pentru proiectarea diferitelor modele și, de asemenea, pentru etichetare (de exemplu, pentru numele sau vârsta copilului de naștere).

rețetă-tort-curcubeu-smântână-umplere-farfurie-tort-surpriză

Un alt tutorial interesant pentru tortul curcubeu este cel pentru smântânile ascunse din interior. Pentru a face acest lucru, însă, trebuie să faceți o mică modificare a rețetei de tort curcubeu sau a bazelor finite. De fapt, găsești găuri în mijlocul celor patru etaje inferioare (roșu, portocaliu, galben, verde) astfel încât să se creeze o cavitate atunci când sunt suprapuse una peste alta. Dar apoi, ca de obicei, straturile sunt alternate cu sol și topping. Înainte de a adăuga fundul albastru, umpleți cavitatea cu smântânile, după care continuați să stivați. Acesta este cât de ușor este să obții prăjiturile perfecte pentru copii, de care și adulții s-ar bucura.

Tort colorat cu decor colorat

tort-curcubeu-rețetă-spritz-decorare-culori-colorate

Când vine vorba de decorare, puteți schimba rețetele de tort curcubeu după cum doriți și lăsați imaginația să se elibereze. Deci, dacă ați terminat rețeta de curcubeu curcubeu și vi se pare prea plictisitor toppingul alb, nu îl puteți colora doar pe acesta. De asemenea, puteți adăuga ornamente frumoase cu o seringă pentru tort, folosind și culori curcubeu. Apoi, designul tortului devine și mai colorat.

Tort alternativ

tort-curcubeu-rețetă-idee-tort-roll-wrap-cream-filling-cream

Odată ce îl veți obține și promitem că se va face rapid, puteți încerca și alte variante, cum ar fi această rolă de ploaie. De asemenea, aluatul nu trebuie să fie prelucrat în mai multe baze. Aluatul colorat poate fi folosit pentru a crea o singură bază. Pentru a face acest lucru, pur și simplu adăugați-le în tigaie, lingură cu lingură, fără a le amesteca. Acest lucru creează de fiecare dată un model diferit și interesant.

Rețetă originală din Copil, copil și mare.