Idei meșteșugărești

Meșteșuguri de Paște în școala elementară sau acasă cu copii de școală elementară – 7 idei

Se apropie unul dintre cele mai populare festivaluri. Paștele este o încântare pentru tineri și bătrâni cu motivele și temele sale frumoase și, ca multe alte festivaluri, încurajează artizanatul, crearea și decorarea. În consecință, Paștele este sărbătorit și în școala elementară. Și posibilitățile de a face ceva grozav cu copiii sunt nelimitate, iar proiectele sunt foarte distractive. De aceea, am pus laolaltă câteva idei pentru meșteșugurile de Paști în școala elementară pentru toți profesorii, dar și pentru părinții cu copii de școală elementară, cu care puteți petrece ore școlare creative sau după-amiază. Cu materiale simple, cei mici pot realiza proiecte grozave pentru obiecte de artizanat distractive de Paști în școala primară sau acasă.

Artizanat de Paști în școala elementară cu copii - folosiți hârtie pentru lucrări de artizanat

Meșteșuguri de Paște în școala elementară – ghirlandă de morcovi

Meșteșuguri de Paște în școala elementară - morcovi din hârtie împăturită pentru o ghirlandă

Începem cu o idee minunată pentru o ghirlandă de Paște, deoarece ghirlandele sunt festive și pot decora minunat fereastra, peretele sau zona dintre două lămpi și astfel creează exact starea de spirit potrivită. Acestea sunt morcovi simpatici cu aspect de acordeon, care se fac cu ușurință din hârtie. Fiecare copil a făcut cu siguranță fani la un moment dat, deci aceasta este o tehnică bine cunoscută. Deci, dacă sunteți în căutarea unor idei deosebit de simple pentru meserii de Paști în școala elementară, puteți face următoarea ghirlandă de Paște:

 • hârtie artizanală portocalie
 • hârtie artizanală verde
 • foarfece
 • Stick de lipici și lipici fierbinte
 • fire

Faceți o ghirlandă de Paște cu hârtie manuală - instrucțiuni pentru copiii de la școală

Tăiați hârtia portocalie în funcție de dimensiunea dorită de morcov (în exemplul 15 x 6 cm). Apoi îndoiți hârtia de pe una din cele două laturi lungi pe cealaltă ca un acordeon. Apoi îndoiți fâșia rezultată în mijloc pentru a obține un “V”. Aplicați lipici pe una dintre cele două părți interioare ale acestui „V”, după care lipiți cele două părți interioare împreună. Astfel se creează un triunghi care arată ca un morcov.

Lipiți morcovii pe un șir și faceți-vă chiar o ghirlandă de Paște pentru a decora

Apoi puteți face morcovul verde. Pregătiți o altă bandă, de ex. Aceeași dimensiune ca și pentru hârtia portocalie. Apoi tăiați un model în zig-zag pe una dintre laturile lungi. Vârfurile trebuie să aibă lungimi și lățimi diferite. Apoi rulați banda lung și lipiți capătul pentru a împiedica hârtia să se deschidă din nou. Lipiți verdele pe spatele morcovului. Faceți mai mulți astfel de morcovi (de exemplu, pentru meșteșugurile de Paști în școala elementară, fiecare copil poate face câte unul astfel încât să contribuie cu toții la o ghirlandă). Așezați sfoară în fața dvs. și distribuiți morcovii uniform pe ea. Lipiți-le pe loc cu lipici fierbinte.

Meșteșuguri de Paște în școala elementară – morcov rece cu șablon

Meșteșuguri de Paște în școala elementară - morcov 3D cu șabloane pentru tăiere și lipire

În timp ce ne referim la „morcovi”, am dori să vă oferim și această idee minunată pentru manualele de Paști din școala primară. Deci, dacă sunteți în căutarea de proiecte pentru meșteșuguri de Paște cu copii cu șabloane și instrucțiuni gratuite, de ce să nu o alegeți pe aceasta? Șablonul arată exact modul în care hârtia trebuie tăiată și tăiată și apoi doar lipită. Această ambarcațiune de Paște pentru copii este perfectă pentru a practica tăierea, deoarece tăierea va fi abundentă așa cum veți vedea.

Proiecte de artizanat rapid pentru copii pentru morcovi - Artizanat de Paști cu copii pentru fereastră

Imprimați șablonul pe hârtie portocalie și decupați mai întâi motivul numai de-a lungul contururilor. Apoi tăiați benzile de-a lungul liniei punctate și îndoiți capetele în locurile marcate (linii continue). Aceste capete îndoite vor deveni filele dvs. de lipici. Aplicați lipici acolo, arcați benzile pe cealaltă parte și lipiți-le pe bază. Apoi faceți verdeața și lipiți-o de morcov din spate.

Șabloane de artizanat pentru Paști – morcov tipărește aici.

Meșteșuguri de Paște în școala elementară – realizarea etichetelor de Paște

Decorare de Paști și primăvară - buchet de Paște cu ouă de hârtie acuarelă

Ideile excelente de Paști pentru copii sunt și pandantive cu care pot fi decorate nu numai buchetul de Paște, ci și fereastra sau candelabrul. Dacă doriți să realizați astfel de decorațiuni de Paște, sunt disponibile o mare varietate de materiale, de la lut de artizanat la carton și chiar lemn. Vă vom arăta cum puteți face singur pandantive de Paște din hârtie pentru obiecte de artizanat de Paști în școala primară Aqaurell.

 • Acuarele
 • Hârtie pentru culori de apă (alternativ, hârtia mai groasă este de asemenea potrivită, de exemplu, carton subțire sau carton)
 • apă
 • Tăietor pentru biscuiți în formă de ou
 • creion
 • foarfece
 • sare opțională și perie cu peri duri
 • culoare aurie
 • Perle
 • fire
 • Perforator
 • Documente și îmbrăcăminte adecvată
 • Recipiente pentru vopsele (cupe, boluri) și o tavă sau tavă veche sau altceva pentru a usca ouăle

Prepararea ouălor de Paște din hârtie cu copii - combinați acuarele și sarea

Cu ajutorul tăietorului pentru biscuiți, transferați forma de ou pe hârtie și apoi tăiați ouăle. Amestecați acuarele cu apă conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Nu trebuie să umpleți recipientul până sus. Între 2,5 și 5 cm este suficient pentru imersiune. De asemenea, puteți adăuga un pic de sclipici unor culori. Apoi puteți înmuia ouăle pregătite în diferite culori și puteți crea noi probe de culoare din nou și din nou.

Apoi puneți ouăle umede în recipientul pregătit pentru a se usca. Atâta timp cât sunt încă umede, le puteți stropi cu puțină sare pentru efecte interesante suplimentare. Boabele de sare absorb umezeala, creând modele frumoase. Odată ce culorile s-au uscat, puteți scoate sarea cu pensula. Apoi găuriți găurile în vârful ouălor și legați o bucată de sfoară cu un nod. Apoi, dacă doriți, decorați firul cu margele și legați capetele împreună pentru a crea o buclă pentru agățare.

Realizați decorațiuni de Paște din hârtie – pui drăguți

Meșteșuguri de Paști în școala elementară cu benzi de hârtie - pui mici de închis

Hârtie și ochi googly – de asta aveți nevoie pentru acești pui drăguți. Când terminați cu o buclă pe ea, îl puteți folosi chiar și ca pandantiv. Vă vom arăta cum le puteți face pentru Paști împreună cu copiii și cum puteți implementa cu ușurință ideea manualelor de Paști în școala elementară.

 • hârtie artizanală galbenă
 • hârtie artizanală portocalie sau roșie
 • Ochii googly
 • Lipici
 • foarfece

Mai întâi aveți nevoie de benzi de hârtie galbenă (lățimea aproximativă a unui deget și lățimea tăiată), pe care le desenați cu o riglă și apoi decupate. Alternativ, poate fi utilizată și o mașină de tăiat hârtie. De asemenea, ai putea pregăti benzile acasă și apoi să le aduci la școală odată ce ai terminat de tăiat. Aveți nevoie de 4 fâșii pentru fiecare pui, pe care le pliați foarte ușor o dată în mijloc (doar pentru a marca mijlocul). Apoi puneți o fâșie în fața dvs., puneți niște lipici în mijloc și puneți o secundă peste ea pentru a forma o cruce. Repetați acest lucru cu celelalte două benzi, după care lipiți cele două cruci una peste alta, decalate una de alta. Veți obține o formă de fulgi de zăpadă.

Puii de hârtie ca o simplă idee de artizanat pentru copii de Paști

Acum lipiți întotdeauna două capete opuse ale benzilor împreună, creând inele. La final primești o minge. Tăiați aripile din hârtie galbenă și lipiți-le de minge. Apoi mai faceți un cioc, lipiți-l de minge și adăugați ochii googly. De altfel, orice alte animale tipice de Paște, cum ar fi un iepure sau o oaie, pot fi, de asemenea, produse în acest fel. Deci, puteți reproduce și manualele de Paști în școala elementară. Mingea formează întotdeauna baza și culoarea sa, precum și celelalte elemente sunt adaptate animalului respectiv (de exemplu, minge albă, picioare negre, urechi și gură pentru o oaie; minge maro, bej sau alb, urechi lungi și mustăți dacă sunteți a face un iepuraș de Paște cu copii etc.).

Idei de artizanat pentru Paști – faceți imagini de Paște cu hârtie de țesut

Meșteșuguri de Paști în școala elementară cu șabloane pentru colorat - folosiți hârtie de șervețel în loc de culori

Imprimați pagini de colorat cu ouă de Paște (sau alte motive de Paște) și puneți hârtie de șervețel pentru copii. Copiii de la școala elementară apoi smulg bucăți mici din hârtia de țesut, le sfărâmă și le folosesc în loc de culori pentru a proiecta oul de Paște. Copiii pot deveni foarte creativi și pot face poze frumoase de Paște. Ideea este, de asemenea, foarte potrivită dacă faceți felicitări cu copiii de Paști pentru părinți sau bunici.

Faceți o oaie cu bețe de urechi

Realizați decorațiuni de Paște cu copii - oi făcute din tampoane de bumbac pentru a pune sau închide

Oaia asta nu-i chiar drăguță? Este ideea perfectă pentru obiecte de artizanat de Paști în școala elementară, prin care oile pot decora, de asemenea, o felicitare sau pot fi proiectate pe ambele părți și folosite ca pandantiv. Așa se face:

 • tampon de bumbac
 • Lipici
 • hartie alba
 • foarfece
 • stilou negru
 • creion roz sau creion
 • Șnururi (2 pe oaie)
 • bandă

DIY cu bețișoare pentru urechi și șnururi de îmbrăcăminte pentru copii - faceți-vă singuri oile de Paște

Tăiați o bucată de formă ovală din hârtia albă și una mai mică pentru cap. Apoi tăiați mugurii de bumbac de pe bețișoare. Aplicați lipici în secțiuni pe marginea hârtiei ovale și aranjați capetele de vată una lângă cealaltă. Apoi treceți la secțiunea următoare. Ar trebui să lucrați în secțiuni pentru a menține lipiciul să nu se usuce în timp ce sunteți ocupat cu o altă zonă. După ce ați lipit marginea, continuați în interiorul acestui prim cerc, fiecare rând nou se suprapune peste cel anterior.

Instrucțiuni simple pentru copiii de școală elementară - oi ca idei de artizanat de Paști

Apoi faceți capul: creați un ponei și două urechi cu bețișoarele, apoi vopsiți fața cu stiloul și pometii roz. De asemenea, puteți decora capul cu o fundă frumoasă. În cele din urmă, lipiți șnururile pentru picioare în spate. Aveți două opțiuni: Dacă doriți să puteți instala oile ca o figură, îndreptați partea superioară a clemelor (cele pe care le strângeți împreună pentru a le deschide) în jos. De asemenea, puteți atașa clemele invers și apoi le puteți folosi pentru a prinde și spânzura oile undeva.

Faceți ouă de marmură cu spumă de ras

Faceți-vă fotografiile de Paști cu spumă de ras și vopsele acrilice ca idei de artizanat pentru Paști și copii

V-am arătat deja cum să faceți poze interesante cu cremă de ras și vopsele. Desigur, puteți utiliza și această tehnică pentru a face ouă marmorate ca aceasta. Mai întâi, tăiați ouă mari din carton. Apoi puneți spuma de bărbierit într-un recipient plat și presărați multe stropi de vopsea peste ea (de exemplu, cu vopsele acrilice). Folosind un frigărui shashlik, faceți modelul de marmură trăgându-l înainte și înapoi prin culori.

Pictură și artizanat cu copii în primăvară - ou mare de Paște cu efect de marmură

Apoi așezați foaia de hârtie peste ea și apăsați-o ușor în spumă. Scoateți-l din nou și așezați-l pe o suprafață pentru a permite culorilor să aibă efect pentru o vreme. Apoi trageți spuma de pe foaie cu un raclet, o spatulă sau alt instrument adecvat. Probele de culoare trebuie apoi transferate pe hârtie. Ouăle terminate pot fi perforate și închise sau afișate într-un cadru.