Rețete

Pregătirea pizza pe grătar cu și fără o piatră de pizza: rețete pentru aluat și toppinguri

Gătit pizza pe grătar Ingrediente Combinați sosul

Cine ar vrea să stea în bucătăria fierbinte vara pentru a coace pizza la cuptor? Ar fi mult mai ușor dacă pizza ar putea fi gătită pe grătar. Și poate face asta și – pizza în mod tradițional la grătar în SUA în lunile de vară. Nu numai pentru că este mai practic, ci și pentru că gustul este mai asemănător cu rețeta originală din cuptorul pentru pizza. În articol vă vom spune la ce trebuie să fiți atenți și cum se prepară o pizza pe piatra de pizza sau direct pe grătar. Veți afla totuși cum puteți face rapid un aluat de pizza și care topping are un gust deosebit de delicios.

Pizza la grătar – la ce să fii atent?

Pregătiți pizza pe rețeta de topping la grătar

Sezonul grătarului a început mult timp și cel târziu la mijlocul lunii iulie, toate rețetele de grătar pentru carne și cârnați au fost încercate. Dar meniul de seară nu trebuie să fie plictisitor – surprindeți familia și prietenii cu o pizza delicioasă pe grătar. Are un gust mult mai bun decât cele coapte la cuptor. Acest lucru se datorează faptului că cea mai bună pizza este gătită pe o suprafață foarte fierbinte. Grătarul pentru grătar se încălzește foarte repede și poate atinge cu ușurință temperatura optimă de 220 de grade. Delicatetea italiană poate fi făcută pe un grătar pe gaz, precum și pe un grătar cu cărbune. În funcție de tipul de grătar pe care îl aveți, cât de gros / subțire este aluatul și toppingul, cât de cald este vremea și unde se află bucătăria în aer liber (la umbră, într-o locație cu vânt), dispozitivul se poate încălzi mai repede / mai lent. Principalul lucru aici este – încercați. După câteva încercări, veți dezvolta un instinct sigur. În orice caz, aceste sfaturi vă pot ajuta la început:

pizza pe grătar faceți aluat de mozzarella de roșii proaspete

 • Întindeți aluatul de pizza subțire – se va termina mai repede.
 • Tăiați pizza finită doar cu un cuțit ascuțit pentru pizza.
 • Alegeți ingrediente pentru topping care trebuie încălzite doar – de exemplu, roșii, brânză, salam, prosciutto. Evitați ingredientele precum carnea sau peștele crud, ouăle.
 • Planificați procesul de coacere în detaliu – aluatul va fi gata foarte repede și, prin urmare, ar trebui să aveți grijă de el. Întrucât pizza va fi topping chiar pe grătar, ar trebui să aveți totul la îndemână. Deci pregătiți toate ingredientele, curățați grătarul și eventual piatra de pizza și încălziți-l.
 • O pizza pe grătarul cu cărbune are un gust tipic de fum de BBQ, cu care trebuie să te obișnuiești pentru prima dată.

Pregătirea pizza pe grătar – rețetă pentru aluat rapid

Faceți singur pizza la grătar

Următoarea rețetă pentru aluatul de pizza este excelentă pentru gătit la grătar. De asemenea, este extrem de rapid – în funcție de cât de multă drojdie se adaugă aluatului, poate crește într-o oră sau își poate dubla volumul pe parcursul întregii nopți. Datorită uleiului de măsline, aluatul finit nu se lipeste de grătar sau de lopata de pizza. NB: Aluatul este ceva mai ferm decât aluatul „normal” pentru cuptor, astfel încât să nu se dezintegreze pe grătar.

Ingrediente pentru opt pizza mici: 1 2/3 căni de apă călduță, 1/4 cană de ulei de măsline, 5 căni de făină (făină de grâu tip 550 sau 00), 2 lingurițe de sare, drojdie uscată sau drojdie proaspătă. În ceea ce privește drojdia: un pachet de drojdie uscată este egal cu jumătate de cub de drojdie proaspătă – ambele sunt suficiente pentru 500 de grame de făină. În orice caz, cu drojdia proaspătă trebuie să amestecați ingredientele într-un pre-aluat, în timp ce cu drojdia uscată, pre-aluatul se dovedește. În următoarea rețetă, adăugați o linguriță de nivel în aluat dacă o lăsați să crească peste noapte. Folosiți aluatul în aceeași zi, apoi adăugați două lingurițe de nivel.

pizza la grătar rețete de vară topping de aluat

Mod de preparare: Puneți apa și drojdia într-un castron, sfărâmați drojdia și dizolvați amestecând continuu. Așteptați câteva minute și apoi adăugați mai întâi uleiul de măsline, amestecați și apoi adăugați făina și sarea. Frământați aluatul cu mâinile timp de 6 până la 8 minute până când devine neted. Apoi formează aluatul în opt bile și pune-l într-un castron. Acoperiți cu o cârpă umedă și lăsați să crească într-un loc cald timp de 60 până la 90 de minute. Apoi aluatul ar fi trebuit să dubleze volumul – frământați-l din nou timp de 4 minute. Puteți pregăti sau congela aluatul făcut în acest fel în aceeași zi. Opțional, îl puteți păstra la frigider pentru noapte – în acest caz, va trebui să îl încălziți pe suprafața de lucru timp de 1 oră a doua zi. Abia atunci îl puteți lansa.

Pregătiți pizza pe grătar – combinați grătarul direct și indirect

Asigurați-vă pizza pe grătar

Următorul pas este să încălziți dispozitivul pentru grătar – este pornit cu 10-15 minute înainte de grătar. Dacă aveți un grătar pe gaz, puteți regla pur și simplu temperatura – vă explicăm procesul în detaliu mai jos. Dacă aveți un grătar cu cărbune, ar trebui să împărțiți zona grătarului în două zone, astfel încât să puteți combina grătarul direct și indirect în timpul pregătirii. Dar care este diferența dintre cele două metode? Dacă mâncarea este preparată la grătar pe căldură directă, aceasta se află peste cărbunii strălucitori. Se creează o crustă și mâncarea rămâne suculentă și moale în interior – perfectă pentru aluatul de pizza. Cu căldura indirectă, pe de altă parte, mâncarea nu este plasată direct peste cărbuni. Aici este nevoie de mai mult timp pentru a termina gătitul – perfect pentru toppingul de pizza. Care este cel mai rapid mod de a regla căldura directă și indirectă? Aranjați cărbunii numai pe o parte a grătarului. Deci, pe această parte, aveți cele mai bune condiții pentru un aluat de pizza crocant și, pe de altă parte, puteți garni pizza și prăjiți toppingul..

Pizza pe grătar: instrucțiuni pas cu pas

Coaceți pizza pe instrucțiunile rețetei la grătar

Și așa se prepară pizza pe grătar:

Pasul 1: Pregătiți sosul pentru pizza și ingredientele pentru topping pe o masă laterală. Accesoriile precum mănuși pentru grătar, tăietoare de pizza, clești pentru grătar, lopete pentru pizza, capace pentru grătar etc. ar trebui, de asemenea, să fie la îndemână.

Pasul 2: preîncălziți grătarul. Setați temperatura pentru grătarul pe gaz la 220 de grade și așteptați 10-15 minute. Pentru un grătar cu cărbune – împingeți cărbunii pe o parte, aprindeți grătarul cu cărbune și așteptați 10-15 minute.

Pasul 3: Rolați aluatul de pizza pe lopata de pizza și apoi așezați-l cu grijă pe grătarul cu gaz. Așezați aluatul direct peste cărbuni pe grătarul cu cărbune. Grătiți 2-3 minute, apoi rotiți cu clestele pentru grătar. Cu grătarul pe gaz puteți seta temperatura la 200 de grade, cu grătarul pe cărbune pizza poate fi preparată la grătar pe căldură indirectă.

Pregătiți pizza pe rețetele de sos de topping

Pasul 4: Ornează pizza rapid și ar trebui să fie gata în aproximativ 3 minute. Timpul indicat poate varia în funcție de tipul de grătar și este doar orientativ. Nu lăsați niciodată pizza nesupravegheată la grătar.

Pizza la grătar pe o piatră de pizza – instrucțiuni

Pizza grill pizza pizza prepară rețetă

Dacă pizza nu este pregătită direct pe grătar, ci pe o piatră de pizza, procesul diferă și el. În primul rând, piatra de pizza este bine curățată și ștearsă. Apoi grătarul este preîncălzit. Piatra de pizza este apoi acoperită și preîncălzită timp de 20-30 de minute.

pizza gratar prepararea retetelor de topping

Între timp, tăiați ingredientele în bucăți pe masa laterală, pregătiți sosul și aranjați accesoriile la îndemână. Apoi, întindeți aluatul de pizza pe lopata de pizza și așezați-l pe piatra de pizza. Coaceți pizza sub capac timp de trei minute, apoi întoarceți-o cu clestele pentru grătar, garnisiți și grătiți încă trei minute..

pizza grill pizza pizza instrucțiuni de coacere

NB: dacă aveți o piatră de pizza, va trebui să gătiți aluatul de pizza și toppingul la căldură indirectă. Cel mai bine este să aranjați cărbunii pe marginea grătarului astfel încât să se creeze un cerc gol în mijloc – și să așezați piatra de pizza chiar deasupra acestuia. Piatra în sine distribuie în mod regulat căldura pe întreaga sa suprafață, astfel încât pizza perfectă este coaptă pe fiecare grătar. La final, pur și simplu lăsați piatra de pizza să se răcească și curățați-o bine.

Mai departe în articol veți găsi diverse rețete cu ingrediente care sunt potrivite pentru o pizza pe grătar.

Topping de pizza cu cârnați și mozzarella

pizza cârnați cârnați rukola ciuperci

Tocmai ai făcut un grătar cu prietenii în weekend și au mai rămas cârnați? Apoi puteți grăta următoarea pizza cu ingredientele rămase. Ai nevoie de topping: brânză mozzarella, ciuperci, rachetă, sos pesto și bineînțeles cârnații care au fost deja la grătar. Pur și simplu grătiți pizza pe o parte, întoarceți-o și garniți cu sosul pesto, ciuperci și frunze de rachetă. Continuați să grătiți până când brânza se topește și apoi scoateți-o din grătar. Distribuiți uniform cârnații pe bucăți.

Sfatul nostru: Nu grătiți niciodată o pizza cu un topping de ouă sau carne crudă – 3-4 minute la căldură indirectă pur și simplu nu sunt suficiente pentru ele. Rezultatul final este fie că aluatul va arde, fie carnea și ouăle nu vor termina de grătar. Ouăle și carnea crude sunt periculoase!

Toppinguri de pizza cu legume cu frunze și slănină

pizza grill bacon cu frunze cheddar toppinguri rețetă

Ingrediente: ulei de măsline, cățel de usturoi proaspăt stors, 2 căni de legume cu frunze tocate mărunt și fierte, 1 cană de brânză cheddar rasă, 1/4 cană de slănină.

Mod de preparare: Se prepară baconul separat la grătar și se lasă deoparte. Grătiți aluatul de pizza pe o parte timp de 3-4 minute până când aluatul devine crocant, apoi răsturnați ușor cu cleștele pentru grătar. Se peria aluatul cu uleiul de măsline, se întinde regulat cățelul de usturoi presat, se acoperă cu legumele cu frunze și brânza cheddar și se coace încă 1-2 minute. De îndată ce brânza se topește, ornează pizza cu slănină.

Pregătiți pizza pe grătar: rețetă pentru topping cu prosciutto, porumb și busuioc

pizza gratar reteta toppinguri porumb busuioc branza prosciutto

Ingrediente: 2 linguri de ulei de măsline, 1 cățel de usturoi proaspăt stors, brânză mozzarella rasă, boabe de porumb proaspete, 30 de grame de prosciutto, foarte subțire, tăiate în bucăți de 2,50 cm, 1 cană de busuioc proaspăt și tocat mărunt, 1 1/2 cani de rachetă, 1/4 linguriță de piper.

Mod de preparare: Grătiți pizza pe o parte, răsturnați-o, periați cu uleiul de măsline, garnisiți cu cățelul de usturoi presat fin, șunca de prosciutto, boabele de porumb și brânza mozzarella. Grătiți încă 2-3 minute până când brânza se topește. Apoi presară racheta și busuiocul tocat mărunt pe pizza, presară cu piper.

Pizza delicioasă fără carne: rețetă cu brânză feta, roșii și sos pesto

pizza grill tomate brânză rețetă topping

Ingrediente: 1/2 cană sos pesto, 4 roșii, felii mărunt, 1/2 cană brânză feta, rasă, piper proaspăt măcinat după gust, 1/4 cană frunze de busuioc, tocate mărunt.

Prajiti pizza pe o parte, apoi intoarceti-o si ornati cu sosul pesto, rosii si branza feta. Coaceți încă 2-3 minute sub capac, apoi scoateți pizza cu lopata de pizza. La final, presară frunzele de busuioc tocate mărunt.

Nici o pizza nu are un gust la fel de bun ca cea de casă. Pasionații de bucătărie nu trebuie să se limiteze neapărat la coacere – grătarul de grădină oferă o altă opțiune. În loc să stați în bucătăria fierbinte, puteți sta confortabil la umbra răcoritoare din grădină. Desigur, această delicatesă din Italia nu își va pierde gustul și invers – grătarul se încălzește foarte repede și, prin urmare, este cea mai bună condiție prealabilă pentru o pizza delicioasă și crocantă. În orice caz, trebuie să urmați aceste sfaturi atunci când pregătiți mâncarea:

 • Pregătiți singur aluatul pentru pizza – în funcție de câtă drojdie adăugați, aluatul va merge mai repede sau mai lent.
 • Temperatura optimă pentru pizza perfectă este de 220 de grade. Dacă aveți un grătar pe gaz, puteți seta cu ușurință temperatura dorită. Dacă aparțineți proprietarului unui grătar de cărbune, atunci trebuie să controlați constant procesul de coacere.
 • Cu cât aluatul este mai subțire și se toarnă garnitura, cu atât pizza va fi mai rapidă.
 • Nu ornați niciodată pizza cu carne crudă, pește sau ouă. Trebuie să le pregătiți întotdeauna separat în avans.
 • Procesul de gătit diferă în funcție de tipul de grătar pe care îl aveți. Cu grătarul cu cărbune, pizza este preparată la grătar mai întâi cu căldură indirectă și apoi cu căldură directă. Acest lucru nu este necesar cu un grătar pe gaz.
 • Încercați rețetele pentru aluat de pizza și toppinguri delicioase și lăsați-le să aibă un gust bun pentru dvs.!