Idei meșteșugărești

Artizanat cu țesături fără cusut – 8 idei creative pentru a vă crea

Artizanat cu țesătură fără cusut-țesătură colorată-resturi-fustă de balet-kaestchen-pernă de inimă-roșu-albastru-portocaliu-verde-clutch-bag

Resturi de țesătură – pot fi găsite în fiecare gospodărie. Dacă aveți mai multă țesătură acasă de care nu aveți nevoie cu adevărat, nu o aruncați. Cu puțină creativitate și abilitate, puteți folosi resturi de țesături cu care nu știți ce să faceți, de exemplu, pentru a face perne moi, accesorii de modă și multe altele. Consultați ideile noastre pentru Artizanat cu țesătură fără cusut la. Sunt ușor de făcut și nici nu aveți nevoie de o mașină de cusut.

Artizanat cu țesătură fără cusut – pungă pentru tacâmuri

Artizanat cu țesătură fără cusut sac de tacâmuri-iută-maro-alb-pistol de lipici-maro-alunecare de hârtie

Această geantă elegantă pentru tacâmuri poate fi ușor tencuită cu țesătură de iută fără a coase. Tot ce aveți nevoie este un pistol de lipit, șablon de hârtie și vopsea acrilică albă. Dacă doriți, puteți scrie o bucată mică de hârtie cu numele oaspetelui dvs. sau un alt mesaj scurt, așa cum se arată în imagine, și atașați-l la buzunarul tacâmurilor.

Artizanat cu țesătură fără cusut pentru creșă

Artizanat cu țesătură fără cusut tipi-cort-lamele-din-lemn-țesături-colorate-resturi-perne-alb-covor-de-blană

Dacă aveți mai multe resturi lungi de țesătură, puteți construi acest cort tipi colorat pentru copiii voștri. În plus față de țesătura în benzi, aveți nevoie și de șipci de lemn de aceeași lungime, frânghie, burghiu, pistol de lipit și decorațiuni, dacă doriți.

În primul rând, construcția trebuie pusă împreună

Tinking cu țesătură fără a coase tipi-cort-șervețele-de-lemn-de-foraj-construcție-frânghie

Găuriți găurile pentru frânghie într-unul dintre capetele lamelelor de lemn așa cum se arată în imagine. Legați capetele cu găurile împreună. Coarda trebuie să treacă prin găuri. Celelalte capete ale lamelelor de lemn trebuie să fie ferm pe podea și departe. Construcția nu trebuie să se clatine.

Acoperiți cortul tipi cu țesătura

Artizanat cu țesături fără a coase tipi-cort-țesături-colorate-resturi-cravată-în jurul-lamelor-de-lemn

Tăiați resturile de țesătură în benzi lungi. Împletați benzile de sus în jos în jurul lamelelor de lemn. Lipiți capetele benzilor pe lamelele de lemn. Asigurați-vă că nu există găuri. Cu cât folosești mai multe țesături, cu atât mai colorat și mai distractiv arată cortul tipi.

Decorează cortul tipi terminat cu decorațiuni indiene

țesătură-fără-cusut-tip-cort-țesătură-colorată-resturi-de-lemn-construcție

Acoperiți construcția până la podea. Puteți decora cortul cu pene sau cu un captator de vise. Pune perne moi colorate și un covor mic în tipi. Deci, cortul este gata pentru o mulțime de jocuri distractive.

Tutu tutu pentru micile printese

fustă-țesătură-fără-cusut-fustă-de-balet-rămășițe-de-țesătură-colorate-albastru-cu-carouri-arc-fustă-cu-copii

Această fustă poate fi cusută rapid și ușor din benzi colorate de țesătură. Aveți nevoie de resturi de țesătură cu un model floral în roz, liliac, galben sau alte culori la alegere, foarfece și bandă elastică, pistol de lipit. Puteți utiliza mașina de cusut și firul numai dacă doriți.

Pregătiți mai întâi banda elastică

fustă-țesătură-fără-cusut-fustă de balet-foarfece-albe-elastice-fă-o singur

Tăiați o bucată de bandă elastică, trebuie să fie suficient de lungă pentru a se potrivi cu dimensiunea taliei copilului dumneavoastră. Legați sau lipiți cele două capete ale elasticului împreună. De asemenea, le puteți coase cu o mașină de cusut sau manual.

Legați fâșiile de țesătură pe elastic

rochie-țesătură-fără-cusut-fuste-de-balet-țesături-colorate-resturi-dungi-albe-cravată-elastice

Luați o bucată de țesătură în culoarea dorită și legați-o în jurul elasticului așa cum se arată în imagine. Fâșiile de țesătură trebuie să fie suficient de lungi, astfel încât, atunci când sunt pliate în jumătate, să aibă o lungime potrivită pentru înălțimea copilului dumneavoastră.

Legați benzile unul lângă altul cu banda elastică

rochie-țesătură-fără-cusut-fustă de balet-culoare-țesătură-resturi-alb-elastic

Cravată câte bucăți de țesătură doriți. Deci, tutu tutu este gata. Puteți adăuga arcuri mici în culoarea pe care doriți să faceți fusta și mai colorată și mai frumoasă.

Pat moale pentru câini din țesătură din lână

țesătură-fără-cusut-fleece-pat-câine-gri-roșu-rotund-cu-carouri

Faceți acest pat confortabil pentru câinele dvs. Veți avea nevoie de o bucată mare de lână sau de o pătură veche din lână, bumbac sau alt material de umplutură și foarfece.

Măsurați și tăiați țesătura din lână

țesătură-fără-cusut-fleece-pat-câine-roșu-gri-cu-carouri-fă-te-singur

Tăiați două bucăți rotunde egale din țesătura din lână. Trebuie să fie aproximativ mai înalți decât câinele tău. Marcați cu ace la aproximativ 10 cm de marginea fiecărui cerc de lână.

Umpleți patul de câine și terminați

țesătură-fără-cusut-fleece-pat-câine-gri-roșu-cu-carouri-umplere-vată

Faceți tăieturi cu foarfecele care merg la aproximativ 10 cm în cercul de țesătură din lână, așa cum se arată în imagine. Asigurați-vă că benzile mici au o lățime de aproximativ un centimetru. Așezați cele două cercuri de lână una peste alta și legați-le benzile. Înainte de a lega toate fâșiile, nu uitați să umpleți patul cu vată.

Perne mici pentru inimă fără a coase

Tinker-tesatura-fara-cusut-inima-perna-portocaliu-roz-albastru-rosu-tesatura-resturi-de-atarnat

Confecționarea cu țesături fără cusut este ușoară și foarte distractivă. Aceste perne drăguțe pentru inimă sunt făcute în același mod ca patul pentru câini. Aveți nevoie de resturi moi de țesătură (fetru sau lână este cel mai bun) în două culori, foarfece, vată și stilou.

Tăiați forme de inimă din țesăturățesătură-fără-cusut-pernă-inimă-roșie-albastră-foarfece-cravată-do-it-yourself

Puneți cele două bucăți de țesătură una peste alta și tăiați două forme identice de inimă din ele. Desenați o inimă cu linii la 4 cm de margine. Tăiați benzi mici așa cum se arată în imagine. Tăieturile trebuie doar să atingă marcajul. Legați benzile din cele două straturi împreună.

Umpleți perna inimii cu vată

tesatura-fara-cusut-perna-inimii-roz-albastru-inchis-vata-foarfeca

Înainte de a lega toate benzile împreună, umpleți perna inimii cu vată. Tăiați capetele benzilor mici.

Artizanat cu țesătură fără cusut – o cutie de bijuterii din carton șic și materiale reziduale colorate

țesătură-fără-cusut-cutie-de-bijuterii-bucăți-rotunde-de-țesături-de-făcut-singur

Puteți crea cu ușurință o cutie atât de elegantă. Ai nevoie de resturi colorate de țesătură, carton, bandă de hârtie, vată, lipici și foarfece.

Mai întâi faceți cutia din carton

tricot-țesătură-fără-cusut-cutie-de-bijuterii-rotund-cutie-mică

Tăiați benzi și cercuri din carton și lipiți-le împreună cu banda de hârtie, așa cum se arată în imagine. Rezultatul ar trebui să fie o cutie mică de carton rotundă cu capac.

Continuați să clintiți cu capacul moale

rochie-țesătură-fără-cusut-cutie-de-bijuterii-rotund-mic-din-carton-colorat-vată-de-țesătură

Luați niște vată sau altă umplutură și așezați-o pe partea superioară a capacului. Tăiați o bucată rotundă din țesătura viu colorată. Piesa trebuie să aibă aproximativ o rază cu 1-2 cm mai mare decât raza capacului rotund din carton. Lipiți țesătura pe capac așa cum se arată în imagine.

Acoperiți marginea capacului cu țesătură

țesătură-fără-cusut-cutii-de-bijuterii-lipite-pe-carton-de-țesătură colorată

Tăiați o fâșie din țesătura viu colorată. Decupați o altă fâșie de carton subțire. Lipiți țesătura mai întâi pe banda de carton, apoi pe marginea capacului așa cum se arată în imagine. Tăiați resturile. Tăiați două cercuri din cartonul subțire. Trebuie să poată intra în capac și cutie. Tăiați cercuri de altă culoare din țesătură și așezați-le unul peste celălalt așa cum se arată.

Decorați capacul și cutia cu țesătură

țesătură-fără-cusut-cutie-de-bijuterii-mică-rotundă-colorată-din-țesătură-roz-carton

Lipiți cercurile din carton și țesături împreună. Cercul de potrivire intră în capac și este atașat cu adeziv. O altă bandă este decupată din țesătura colorată. Cu aceasta, cutia mică de bijuterii este acoperită din exterior.

Cutia de bijuterii are nevoie și de o husă pentru pereți

țesături-fără-cusut-mici-rotunde-roz-colorate-lipite-pe-țesătură

Cercul de carton acoperit cu țesătură merge în partea de jos a cutiei și este atașat cu adeziv. O acoperire pentru interiorul cutiei este realizată în același mod.

Pasul final și cutia rotundă de bijuterii sunt deja realizate

rochie-țesătură-fără-cusut-cutie-de-bijuterii-rotund-mică-de-culoare-roz-țesătură-carton-lipire

Instalați capacul de carton în cutie așa cum se arată în imagine. Tăiați un cerc, a cărui formă corespunde cu partea de jos a cutiei și lipiți-l.

Artizanat cu țesătură fără cusut – șorț drăguț din două straturi de resturi de țesătură

țesătură-fără-cusut-șorț-negru-alb-puncte-portocaliu-panglică

Pentru a face singur acest șorț drăguț, aveți nevoie de două bucăți subțiri de țesătură de aceeași dimensiune (sau de două eșarfe vechi, de exemplu), foarfece, panglică, fier și bandă de călcat.

Pregătirea materialelor

țesătură-fără-cusut-șorțuri-țesături-rămășițe-verde-negru-alb-puncte-portocaliu-panglică

Mai întâi, împăturiți o bucată în două. Așezați banda de călcat între cele două capete așa cum se arată și călcați astfel încât să se lipească. Repetați cu cealaltă bucată de țesătură.

Lipiți țesăturile și arcul împreună

țesătură-fără-cusut-șorțuri-verde-negru-alb-punctat-portocaliu-arc-călcat

Lipiți cele două bucăți de țesătură și arcul împreună cu banda de călcat. Deci șorțul este gata. Desigur, puteți experimenta cu țesăturile și culorile sau puteți adăuga decorațiuni cu banda de umeraș.

Geantă de ambreiaj modernă realizată din plasetă și curea veche

Tricou-țesătură-fără-cusut-pungă-ambreiaj-albastru-verde-placemat-împletit-centură-neagră

O altă idee pentru a lucra cu țesături fără a coase – o pungă chic. Este ușor de realizat, iar materialele sunt foarte ieftine. Luați un șervet în culoarea dorită și pliați-l așa cum se arată. Lipiți cu ajutorul pistolului de lipit și lăsați să se usuce. Faceți o gaură în centură, astfel încât să se potrivească cu dimensiunea sacului.

O geantă elegantă cu curea este deja gata

țesătură-fără-cusut-pungă-ambreiaj-verde-șifon-împletit-cu-curea-neagră-lipită

Bandați banda cu centura pe spatele sacului, astfel încât să nu cadă când deschideți sacul. Pentru a face ca centura să se lipească mai bine, puneți ceva greu pe el până când lipiciul se usucă.

Puteți găsi instrucțiuni pentru punga pentru tacâmuri Aici

Puteți găsi instrucțiuni pentru cortul tipi Aici

Puteți găsi instrucțiuni pentru tutu Aici

Puteți găsi instrucțiuni pentru patul de câine Aici

Instrucțiuni pentru perna inimii pot fi găsite Aici

Instrucțiuni pentru cutia de bijuterii pot fi găsite Aici

Instrucțiuni pentru șorț pot fi găsite Aici

Instrucțiunile pentru ambreiajul pot fi găsite Aici