Rețete

Faceți-vă semințe de păsări pentru sezonul de iarnă – 5 rețete și idei pentru stația de alimentare

Dacă doriți să faceți ceva bun pentru păsările locale care nu migrează spre sud, mai ales în iarna rece, le puteți oferi un loc de hrănire. La urma urmei, le este mai dificil să găsească hrană iarna, mai ales odată ce este zăpadă. Un alimentator de păsări care oferă adăpost suplimentar sau un loc simplu de hrănire este o idee minunată de care și tu poți beneficia: poți urmări păsările prin fereastră împreună cu copiii. Și cu cât mâncarea este mai variată, cu atât vei atrage mai multe specii de păsări în grădina sau balconul tău. Este deosebit de important să folosiți întotdeauna mâncare de bună calitate pentru păsări cu ingrediente care nu le vor face rău. Am dori să vă oferim câteva rețete cu care puteți chiar să faceți singuri păsări ieftine.

Faceți-vă semințe de păsări – care grăsime?

Faceți-vă singuri semințe de păsări - ce grăsime să folosiți pentru iarnă

Așa-numita hrană grasă, care, în funcție de ingredientele suplimentare, este potrivită atât pentru cei care mănâncă cereale, cât și pentru cei care mănâncă moale, le oferă păsărilor energia de care au nevoie pentru iarnă și chiar le poate salva viața în zilele deosebit de reci. Așa că faci mereu ceva bun atunci când faci tu însemna păsări. Seiul de vită este o sursă deosebit de bună de energie. Deoarece acest lucru poate deveni extrem de solid în timpul iernii la temperaturi scăzute, este recomandabil să amestecați două până la trei linguri de ulei de gătit la 500 g de seu de vită la topire..

Faceți-vă semințe de păsări, modelați-le și afișați-le în diferite moduri - idei

În caz contrar, grăsimea de nucă de cocos (nu uleiul de cocos!), Uleiul de floarea soarelui și alte uleiuri vegetale sunt de asemenea potrivite. Nu numai că grăsimea este o sursă excelentă de energie, ci și ține boabele laolaltă. Alternativ, puteți oferi, desigur, cereale, semințe, nuci și fructe uscate fără grăsimi. Pentru a face acest lucru, pur și simplu presărați amestecul pe o suprafață adecvată care ar trebui protejată de umiditate (de exemplu, o casă de păsări).

Amestecă-ți semințele de păsări – cu ce?

Faceți-vă semințe de păsări pentru iarnă cu costum de vită sau ulei vegetal

După cum sa menționat deja, diferitele specii de păsări preferă în mod natural și alimente diferite. Practic sunt potrivite toate tipurile de semințe, nuci și cereale. Băieților le plac și fructele uscate, inclusiv stafidele și coacăzele. Cu toate acestea, este esențial să vă asigurați că acestea sunt nesulfurate. În caz contrar, fructele uscate sunt toxice pentru păsări. În cele ce urmează am enumerat câteva ingrediente adecvate cu care puteți face un amestec personal ca semințe de păsări:

Faceți-vă semințe de păsări – ingrediente în plus față de grăsime și ulei:

 • Fulgi de ovăz (cereale integrale și multicereale)
 • Ortografiat
 • in
 • arahide zdrobite
 • Seminte de floarea soarelui
 • seminte de in
 • grâu
 • mei
 • Mac
 • Semințele de ciulin
 • tărâţe
 • Faguri
 • șolduri uscate
 • fructe de padure uscate
 • alune zdrobite
 • socul uscat
 • râme uscate
 • Ouă

Cum să faci singur semințe de păsări?

Faceți singur mâncare pentru păsări - folosiți cereale, semințe, miez, fructe uscate și insecte

Pentru a vă face alegerea un pic mai ușoară, am dori să vă prezentăm câteva idei de rețete cu ingrediente diferite pe care le puteți folosi atunci când faceți singuri păsări. Avem, de asemenea, câteva sugestii despre cum și în ce containere puteți oferi semințe de pasăre de casă. Pe un băț, într-o oală de lut, cu tăietori de prăjituri, în castroane cu fructe, cupe cu iaurt și ca găluște clasice de tit, sunt doar câteva dintre variantele posibile.

Faceți-vă semințe de păsări cu untură, fulgi de ovăz, nuci și semințe

Faceți-vă semințe de păsări din fulgi de ovăz și alte ingrediente

 • 250 g untură de porc nesărată
 • 250 g grăsime de cocos
 • 300 g de fulgi de ovăz
 • 250 g semințe de floarea soarelui
 • 50 g arahide tocate grosier
 • 50 g alune tocate grosier

Dacă doriți să faceți singuri această rețetă pentru semințe de păsări, topiți grăsimea într-o cratiță la foc mic. De îndată ce este lichid, puteți amesteca mai întâi fulgi de ovăz și miezuri și apoi nuci. Apoi scoateți oala de pe plită și lăsați amestecul să se răcească. Se amestecă frecvent pentru a preveni lipirea de oală. În cele din urmă, ar trebui să aveți o masă frământabilă pe care să o puteți modela și hrăni după cum doriți.

Păstrați alimentele pe care nu le veți alimenta imediat în frigider timp de maximum o săptămână sau porționați-le și congelați-le. Semințele de păsări se vor păstra câteva luni la congelator. Cu toate acestea, trebuie cu siguranță dezghețat înainte de hrănire.

Faceți-vă singuri semințe de păsări – fulgi de ovăz cu ulei, ouă și quark cu conținut scăzut de grăsimi pentru un tort bogat în energie

Faceți-vă semințe de păsări cu quark cu conținut scăzut de grăsimi și ouă

 • 3 ouă
 • 500 g quark cu conținut scăzut de grăsimi
 • 400 g grăsime vegetală (posibil mai mult) sau ulei vegetal într-o cantitate mai mică
 • 300 g de fulgi de ovăz
 • 100 g stafide nesulfurate
 • 250 g de nuci tocate grosier
 • 100-150 g făină

Este o rețetă foarte rapidă, care nu necesită să gătești. În schimb, cuptorul își asumă sarcina de a coace un tort din amestec. Deci, dacă doriți să faceți semințe de păsări cu copii fără a găti, această rețetă este perfectă. Doar grăsimea trebuie topită dacă folosești una. Dar cu ulei te economisești acest proces. Doar amestecați toate ingredientele împreună într-un castron. Copiii pot face și asta. Puteți face singuri semințele de păsări cu arahide, dar, desigur, puteți folosi și orice alte nuci. Este important să tăiați nucile, astfel încât păsările să le poată mânca și ele.

Apoi puneți amestecul într-o tigaie și coaceți tortul la 180 de grade timp de aproximativ 15 până la 30 de minute. De îndată ce prăjitura s-a răcit, puteți hrăni o mică parte și puteți stoca restul fie la frigider pentru câteva zile, fie bucăți individuale congelate timp de șase până la opt luni.. Important: Întotdeauna dezghețați bine înainte de hrănire!

Faceți-vă singuri semințe de păsări – rețetă pentru mâncătorii moi cu seu de vită și viermi de mâncare

Asigurați-vă hrana pentru păsări cu viermi de mâncare pentru diferite specii de păsări

 • 500 g costum de vita
 • 2 linguri de ulei de gătit
 • 500 g amestec de fructe uscate, fulgi fini de ovăz și viermi uscați

Topiți sueta de vită la foc mic și amestecați uleiul. Apoi adăugați amestecul alimentar auto-făcut, amestecați totul și fie lăsați-l să se răcească pentru a se forma cu mâinile, fie umpleți un recipient cu el (vedeți ideile de mai jos).

Faceți-vă singuri semințe de păsări – rețetă cu fructe uscate

Faceți-vă semințe de păsări - rețetă cu stafide și fructe uscate

 • 200 g de fulgi de ovăz
 • 150 g fructe de padure congelate
 • 100 g stafide (sau coacăze)
 • 100 g fructe uscate
 • 4 ouă fierte
 • Ulei de floarea soarelui sau de măsline

Înmuiați stafidele sau coacăzele în apă (de preferință peste noapte). Înmuiați fulgi de ovăz în puțin ulei înainte de preparare. Tocăm fructele uscate și ouăle și amestecăm toate ingredientele împreună. Cel mai bine este să împărțiți mâncarea moale pe care ați primit-o în porții de 100 de grame, pe care apoi le puteți congela. Dacă doriți, puteți adăuga încă 200g de costum de vită la această rețetă.

Faceți-vă semințe de păsări cu ulei de cocos

Pregătiți-vă singuri hrană pentru păsări cu ulei de nucă de cocos Palmin și ingrediente pentru consumatorii de alimente moi și pentru consumatorii de cereale

Pentru 1 pachet de Palmin, de exemplu, aveți nevoie de 150 g fulgi de ovăz, 100 g tărâțe de grâu și 50 g stafide pentru consumatorii de alimente moi sau 100 g semințe de floarea soarelui, semințe de cânepă și nuci tocate pentru consumatorii de cereale. Apoi, puteți face singuri păsările.

Dacă doriți să faceți semințe de păsări cu palmin, trebuie doar să topiți grăsimea și apoi să o amestecați cu boabele selectate. Dacă doriți să utilizați tăietori de biscuiți (a se vedea mai jos), pur și simplu le întindeți pe o foaie de copt sau hârtie de copt și umpleți-le cu amestecul de semințe, cereale și nuci chiar sub margine. Apoi se toarnă grăsimea ușor răcită și nu prea curgătoare.

Formarea hranei de casă pentru păsări – idei pentru stația de hrănire

Ideea pentru mâncare într-un dovleac scobit cu macrame

Puteți modela masa după cum doriți după pregătire și apoi închide-o în grădină, pe terasă sau pe balcon și protejată de pisici. O mare varietate de opțiuni și instrumente sunt disponibile în acest scop. Am dori să vă prezentăm câteva idei creative mai jos.

Faceți-vă semințe de păsări cu conuri de pin

Faceți loc de hrănire din conuri de pin pentru grădină și balcon

Legați sfoară în jurul tenonului, luați un pic din căptușeală cu o mână și apăsați-l pe tenon. Continuați să faceți acest lucru până când ați acoperit conul cu suficientă mâncare.

Faceți-vă semințe de păsări într-o oală de lut

Formați sau închideți mâncarea de casă pentru păsări într-o oală de lut

Legați șnurul pentru a atârna în centrul unui băț mic și filetați bucla prin orificiul de scurgere de jos. Bata împiedică alunecarea completă a liniei. Apoi întoarceți vasul de lut în sensul corect. Acum puteți să vă faceți propria semință de păsări și să umpleți oala cu ea. Lipiți un băț mai lung în mijlocul mâncării, pentru ca păsările să o țină mai târziu. Închideți clopotul alimentar rezultat.

Cu tăietoare de cookie-uri pentru cookie-uri

Faceți pandantive frumoase din semințe de păsări folosind tăietori de biscuiți

Puteți face singuri prăjituri cu semințe de păsări cu tăietoare standard de prăjituri. Așezați o bucată de hârtie pergament sau un alt tampon, întindeți formele peste ea și umpleți-le cu mâncarea de casă și încă caldă. Acest lucru nu ar trebui să fie prea curgător, altfel va rămâne fără matrițe. Așa că lăsați-l să se răcească puțin și să devină mai gros.

Folosiți vasele de iaurt pentru turnare

Idee pentru formarea clopotelor alimentare cu cupe de iaurt și sfoară

Luați o oală de iaurt de orice dimensiune, introduceți o gaură mică în partea de jos prin care înșirați cablul pentru agățare și umpleți-o cu mâncarea. Odată ce s-a întărit, puteți tăia cana și scoate-o. Simțiți-vă liber să legați o crenguță pe șnur pentru ca păsările să se așeze.

Asigurați-vă semințe de păsări – instrucțiuni cu fructe proaspete sau boluri de fructe

Agățați boabe, semințe și nuci în fructe sau boluri cu fructe

Tăiați un măr în jumătate, scoateți-l puțin și umpleți gaura cu căptușeala. Multe păsări le plac fructele proaspete, așa că vor ciuguli și mere. Alternativ, puteți utiliza, de asemenea, coaja de portocală sau lămâie ca recipient, atașați-o cu șnur și atârnați-o în exterior, umplută cu semințe de pasăre..

Faceți-vă semințe de păsări în cupe

Puneți mâncarea într-o ceașcă și lipiți un băț în ea pentru ca păsările să stea

Dacă doriți să utilizați cupe vechi, vechi, le puteți umple pur și simplu cu mâncare, introduceți un băț la un unghi ușor și apoi atârnați paharul în exterior de mânerul său imediat ce masa s-a setat.

Faceți-vă semințe de păsări cu o rolă de toaletă

Idee simplă pentru hrănitorul de păsări realizat din rulouri cu unt de arahide

Pentru un loc de hrănire din role de toaletă, cel mai bine este să folosiți unt de arahide pentru împrăștiere și apoi rulați rola acoperită prin amestecul dvs. de alimente. Rola poate fi apoi pur și simplu pusă pe o ramură sau prevăzută cu șnur pentru agățat. Puteți alege, de asemenea, această idee dacă faceți singuri semințe de păsări cu copii.

Faceți-vă propriile găluște

Formați găluște cu mâini și închideți fără plasă

Dacă doriți să faceți singur găluștile clasice, nu aveți nevoie nici măcar de o matriță. Luați sfoară și legați un nod gros sau un băț mic pe el. Lăsați mâncarea pregătită să se răcească suficient pentru a lucra cu mâinile, dar nu atât de mult încât să fie prea greu de modelat. Apoi luați o cantitate mai mare de furaje, apăsați un nod sau o crenguță în masă, formați o minge cu mâinile și apoi agățați-o în grădină. Ați făcut deja o găluște de casă.

Deoarece prepararea este foarte ușoară, vă puteți crea propriile găluște spontan și din mers. Printre altele, acestea sunt potrivite pentru a-ți face propriile găluște, untură, dar și grăsimi vegetale și seu de vită. Nu folosiți plase pentru agățare, deoarece păsările pot fi prinse în ele și chiar pot muri.

Păsările se hrănesc vara sau iarna?

Folosiți insecte și viermi pentru hrana păsărilor vara

Toată lumea știe că puteți și ar trebui să faceți singuri hrană pentru păsări iarna sau chiar să le furnizați deloc. Cu toate acestea, așa ceva nu este bun doar pentru prietenii noștri cu pene în această perioadă a anului. Chiar și vara poți răsfăța păsările cu mâncare. Cu toate acestea, furajul diferă în compoziția sa în funcție de sezon. În timp ce alimentele bogate în grăsimi din rețetele de mai sus sunt perfecte pentru iarnă pentru a oferi păsărilor o energie adecvată, alimentele de vară ar trebui să includă mai multe alimente de origine animală. Deci, dacă vrei să faci semințe de păsări vara, adaugă insecte și viermi. Acestea sunt din ce în ce mai puțin în sălbăticie și servesc, de asemenea, ca hrană pentru tineri.