Rețete vegane

Înlocuitor de ou – dacă nu există ouă de pui pot fi tolerate

Înlocuitor de ouă-ouă de pui-produse-înlocuitoare-animale-vegane

Ouăle fac parte din majoritatea meniurilor pentru tineri și bătrâni, dar se poate întâmpla să fii fără ele. Din motive de sănătate, etice sau de altă natură, a Înlocuirea ouălor recomandabil. Deși evitarea ouălor de pui este adesea văzută ca o provocare majoră, există multe modalități de a le înlocui. Cu puțină creativitate, nimic nu va sta în calea prăjiturii de brânză, a chiftelei și chiar a ouălor amestecate.

Înlocuirea ouălor din motive de sănătate, etice sau din alte motive

Înlocuirea ouălor-ouă de găină-intoleranță-intoleranță-gălbenuș de ou-proteine

Mai întâi trasăm linia dintre alergia la ouă și intoleranță. Un diagnostic individual poate fi utilizat pentru a verifica dacă există o intoleranță la gălbenuș de ou sau proteine. De multe ori, ouăle de la alte animale servesc ca o alternativă bună. ECARF – Fundația Centrului European pentru Cercetarea Alergiei, a compilat o listă extinsă a modului în care ouăle pot fi de fapt înlocuite cu alternative naturale. În plus, există din ce în ce mai multe mijloace industriale pe piață care pot face fără substanțe chimice.

Do-it-yourself substitut de ouă vegetală – aplicare

Înlocuitor de ouă-placă-umplere-ouă-vegan-starter

Ouăle sunt folosite în aproape fiecare rețetă de tort, deoarece acționează ca un agent de legare în aluat. Cu toate acestea, puteți face fără ea atunci când coaceți. Oferim o prezentare generală a unor variante.

Semințele de chia ca substitut de ou 

ou-înlocuitor-vegan-chia-semințe-gel-consistență

Ouăle de pui pot fi înlocuite foarte bine cu semințe de chia și astfel se garantează o toleranță foarte bună. Se amestecă o linguriță de semințe de chia măcinate cu 3 lingurițe de apă pentru a forma o consistență de gel. Cantitatea de gel de chia produsă este echivalentă cu un ou de dimensiuni medii.

Înlocuitor de ou făcut din sos de mere pentru produse de patiserie suculente

ou-înlocuitor-vegan-piure de mere-pregătire-geba% cc% 88ck-Frucht

O alternativă bună pentru ouă este sosul de mere. Este ideal ca substitut de ou în smochine umede și produse de patiserie suculente. Gustul său dulce și acru dispare aproape la coacere, motiv pentru care este adesea folosit. Un ou din rețetă poate fi înlocuit cu trei linguri sau aproximativ 80 de grame de sos de mere.

Semințele de in servesc ca înlocuitor sănătos al ouălor

ou-înlocuitor-vegan-semințe-de-in-făină-produse-vegetale

Semințele de in măcinate pot fi folosite pentru un aluat consistent, roz sau de aluat de pâine. Două linguri de oleaginoase sănătoase amestecate cu trei linguri de apă înlocuiesc un ou.

Înlocuitor de ouă vegană pentru produse de patiserie dulci – banană

ou-substitut-vegan-banana-geba% cc% 88ck-bake-muffin

Când faceți o patiserie dulce, puteți înlocui un ou cu o jumătate de banană coaptă. Pentru a face acest lucru, pur și simplu bateți banana și amestecați aluatul. La coacere, aroma de banane nu se pierde complet, motiv pentru care celelalte ingrediente ar trebui să se armonizeze bine cu fructele dulci.

Pudră de copt oțet de mere ca înlocuitor al ouălor

Când coaceți, puteți folosi un ou cu un amestec de praf de copt sau bicarbonat de sodiu și acid de fructe. Se amestecă o linguriță de praf de copt sau bicarbonat de sodiu, o lingură de oțet de mere sau suc de lămâie, o lingură de ulei neutru și 2-3 linguri de apă spumantă. Nu se poate gusta oțetul.

Înlocuitor de ou – amidon sau făină ca agent de legare în loc de ou

produse-vegetale-înlocuitoare-ouă-pudră-vegană

Dacă este nevoie de ou pentru îngroșarea sosurilor, pot fi folosite în schimb diferite tipuri de amidon sau făină. Un ou poate fi înlocuit cu două lingurițe de porumb, cartof sau amidon de tapioca diluat cu două linguri de apă spumantă. O lingură de făină de soia, făină de lupin (aveți grijă la alergiile la lupin), făină de nucă de cocos și făină de migdale înlocuiesc fiecare un ou.

Făina de soia servește ca înlocuitor de ouă vegan

ou-substitut-vegan-liant-făină-sta% cc% 88rke-soia-făină

Făina de soia este un substitut popular de ouă printre vegani. Dar are un gust ușor de nuci, ceea ce nu place tuturor. Pentru a obține coeziunea bună a oului, amestecați o lingură de făină de soia cu 1-2 linguri de apă.

Rețetă cu înlocuitor de ou – omletă fără ou

Ou-înlocuitor-vegan-ouă-omologate-rețetă-soia-tofu

Chiar și veganii nu trebuie să se descurce fără gustul ouălor amestecate. Cu ajutorul tofuului de mătase, tofu ferm și a adăugării de turmeric și condimente, rețeta tradițională poate fi interpretată într-un mod mai sănătos și mai ecologic. Se toarnă tofu cu o furculiță și se prăjește ușor într-o tigaie cu puțin ulei. Dacă doriți, puteți adăuga lapte de soia pentru a obține consistența dorită. Pentru condimente folosiți o sare specială de condimentare – Kala Namak, care este bogată în sulf și oferă gustul tipic de ouă. Se presară mărar proaspăt și se adaugă câteva picături de ulei de in.

Înlocuitor de ouă vegan pentru prăjituri, bezea, merengue, macarons, cremă de marshmallow – albușuri de ou false făcute din leguminoase

ou-înlocuitor-vegan-albușuri-ou-aquafaba-cireș-mazăre-mixer

Cu această rețetă puteți face albușuri fără a folosi ouă. Din apa de naut sau fasole, care este de obicei aruncată, puteți face cu ușurință și rapid alternativa vegană a zăpezii cu gheață, numită și aquafaba, dumneavoastră. Adăugați 1/2 linguriță de praf de copt sau tartru și aceeași cantitate de suc de lămâie în apa de naut din pahare și conserve și frecați prin conținutul de amidon pentru a forma zăpadă fermă. Saramura este de obicei mai bine tolerată decât leguminoasa în sine.

Albușuri de ou vegane cu înlocuitor de ou – făcute din semințe de in

Ou-înlocuitor-vegan-albușuri-de-ou-in-mixer-desert-desert

O a doua variantă vegană a albușurilor convenționale se obține atunci când semințele de in sunt fierte cu apă și cernute. Masa rezultată poate fi biciuită în albușuri de ou false cu un mixer. Doar asigurați-vă că apa trebuie să fiarbă și să nu se baloneze, altfel „nămolul” va fi prea gros și nu va mai filtra prin sita de păr.

Alternative pentru ouă de animale

ouă-animale-înlocuitoare-pui-ouă-prepelițe-ouă-specii-păsări

Dacă ați fost diagnosticat cu o alergie la ouăle de pui, ar trebui să fiți testat și pentru o posibilă alergie încrucișată. Consumul altor ouă de animale este exclus sau, dimpotrivă, este permis printr-un diagnostic medical. Pe lângă găini, gâște, rațe, prepelițe și struț depun ouă. Ouăle de prepeliță au un gust foarte asemănător cu ouăle de pui și sunt adesea vândute în magazine alimentare bune. Sunt ușoare, dar este nevoie de 4-5 dintre ele pentru a înlocui un singur ou de pui. Ouăle de rață, gâscă și struț se caracterizează printr-un gust mai intens. Toate cele patru specii de animale pot fi procesate ca de obicei, doar proteinele fierte din ouă de gâscă și struț arată destul de sticloase și nu atât de albe. Puteți obține diferite tipuri de ouă direct de la fermieri sau le puteți comanda online.

Înlocuitor de ouă în carne tocată pentru chiftele

Pregătește-rețetă-delicioasă-quark-delicios-înlocuitor-ouă

În prepararea tradițională a chiftelelor, oul este întotdeauna inclus printre ingrediente. Cu toate acestea, puteți face fără asta și vă puteți baza pe quark cu conținut scăzut de grăsimi sau iaurt natural. Sunt necesare trei ouă pentru fiecare 500 g de carne tocată, fiecare dintre acestea putând fi înlocuită cu trei linguri de quark. În ceea ce privește gustul, chifteaua are un gust neutru și nu doar quark. O altă alternativă este să adăugați cartofi rasi.

Produse industriale de înlocuire a ouălor

Înlocuire-ouă-vegan-ambalaj-industrial-cumpăra-pudră

Mulți producători oferă acum înlocuitori de ouă fabricați industrial. Cu toate acestea, toleranța individuală este discutabilă, motiv pentru care fiecare trebuie să testeze singuri produsele. Nu este neobișnuit să se proceseze aditivi și amelioratori de aromă incompatibili. În magazinele de produse naturiste puteți găsi o pudră de înlocuire a oului făcută din făină de lupin sau amidon de porumb.