Proiectarea unghiilor

Unghii din șelac – tot ce trebuie să știți despre tendința unghiilor!

Unghiile bine îngrijite și pictate frumos sunt o necesitate absolută pentru fiecare femeie. Indiferent dacă este luminos și colorat sau simplu și elegant – îți completează complet aspectul. Dar gama de proceduri din salonul de unghii poate fi uneori foarte copleșitoare. Luciu ridicat, timp minim de uscare, fără capete despicate sau pauze și o durată lungă de valabilitate – Shellac ne promite toate acestea. Dar ce sunt mai exact unghiile Shellac? Există o diferență între unghiile acrilice și gel sau Shellac sau gel? Citiți mai departe și aflați – în acest articol am adunat toate informațiile importante despre tendință pentru dvs.!

Îndepărtați oja UV Cât durează oja UV

Dacă v-ați săturat să vă revopsiți unghiile la fiecare câteva zile, pentru că oja se desprinde prea repede, atunci vă recomandăm să luați în considerare Shellac. Este blând cu unghiile, durează mai mult și unghiile fragile sunt un lucru din trecut.

Unghii de șelac – ce este șelac?

Oja Shellac oja uv experiență unghii roșii

Shellac a fost inventat și brevetat de compania americană „CND” (Creative Nail Design). Potrivit fondatorului companiei, Shellac combină cele mai bune proprietăți ale gelului și ale ojei normale. Produsul își datorează rezistența și duritatea așa-numiților fotoinițiatori care îi sunt incluși. Unghiile din șelac sunt realizate în 3 pași – în prima etapă se aplică stratul de bază, în al doilea oja în culoarea dorită și în a treia etapă stratul de etanșare. După fiecare pas, unghiile trebuie să se vindece sub o lampă cu LED-uri, la fel ca la oja cu gel. Întreaga procedură durează între 45 și 50 de minute și după aceea unghiile sunt rezistente la zgârieturi!

Diferența dintre șelac și gel?

unghii shellack dăunătoare pentru sănătate Faceți singur unghiile gel

În timp ce diferența dintre unghiile Shellac și unghiile gel nu te va surprinde, există câteva lucruri mici care fac ca cele două tipuri de manichiură să fie diferite.

 • Prima diferență între Shellac și Gel este aceasta Utilizare – Dacă decideți să utilizați unghiile cu gel, unghiile dvs. naturale trebuie mai întâi să fie așezate puțin și asprite, apoi se aplică gel adeziv și 2-3 straturi de gel din plastic și fiecare strat trebuie să se usuce și să se usuce sub o lampă UV timp de aproximativ 1 minut . Deoarece unghiile nu trebuie să fie așezate sau asprate atunci când se utilizează Shellac, acest tratament este considerat mai blând. Shellac aplică, de asemenea, mai multe straturi, dar acestea sunt mult mai subțiri și arată mult mai natural.

oja UV elimină diferența dintre unghiile acrilice și gel

 • Unghiile cu gel vă oferă posibilitatea de a vă aduce unghiile în absolut orice lungime și formă dorită – de la unghiile în formă de migdale la unghiile stiletto atrăgătoare, totul este posibil. Cu toate acestea, din moment ce Shellac este mai mult sau mai puțin o ojă, prelungirea unghiilor nu este posibilă.
 • Îndepărtarea Shellac este mult mai rapidă și mai ușoară decât în ​​cazul unghiilor cu gel – gelul are dezavantajul major că trebuie depus până la primul strat înainte de a-l îndepărta, ceea ce pune mai multă tensiune pe unghiile dvs..
 • Gelul este mult mai gros decât unghiile Shellac și din acest motiv durează puțin mai mult – aproximativ 3 până la 4 săptămâni.
 • Dacă doriți să vă întăriți unghiile, atunci gelul este o alegere mai bună.

Și care este diferența dintre unghiile acrilice și gel?

Cum obții oja din hainele uv elimina lacul

Lung, colorat și atrăgător sau simplu – unghiile artificiale au devenit o tendință care nu se va demoda niciodată. Cea mai frecventă întrebare din orice salon de unghii este diferența dintre unghiile acrilice și gel.

 • Prima diferență constă în materialul utilizat – masa pentru unghiile acrilice constă dintr-un amestec de pulbere acrilică și lichid. Deoarece acrilul se usucă foarte repede, raportul corect de amestecare are o mare importanță. În plus, amestecul trebuie amestecat cu puțin timp înainte de aplicare. Și, așa cum sugerează și numele, materialul folosit în unghiile cu gel este gelul.
 • Unghiile acrilice nu necesită o lampă specială UV sau LED pentru întărire – lumina zilei este suficientă.

oja uv experimentează îngrijirea unghiilor Shellac

 • Cu toate acestea, atunci când unghiile acrilice se usucă, se produc vapori usturători care sunt dăunători sănătății și nu trebuie inhalați. Nu există un astfel de risc cu unghiile cu gel sau Shellac.
 • Dacă este necesar, puteți îndepărta singur acrilul acasă cu un produs de îndepărtare normal al ojei cu acetonă.
 • Unghiile acrilice sunt mai rezistente decât unghiile cu gel, făcându-le mai bune pentru oricine dorește să-și întărească unghiile fragile.

Prețuri Shellac și cele mai bune mărci Shellac

Cum să eliminați șelacul de pe unghii unghiile subțiri după gel

Unghiile din șelac sunt mult mai ieftine decât unghiile din acril sau gel – o procedură costă de obicei între 30 și 35 de euro. În funcție de oraș și salonul de unghii, prețul ar putea desigur să varieze puțin – dar nu va depăși 40 de euro. Ei bine, care sunt cele mai renumite mărci Shellac și care Shellac este cel mai bun? După cum sa menționat deja, oja inovatoare a fost inventată de compania „CND”, care este cel mai mare furnizor de produse pentru îngrijirea profesională a unghiilor din lume. Cu 152 de nuanțe, alegerea culorilor este foarte mare și există cu siguranță ceva pentru fiecare gust. Alte mărci care au o gamă de oje Shellac în gama lor sunt „Gelish” cu 141 de culori, „Opi” cu 71 de culori și „Essie” cu 36 de culori.

care șelac este cea mai bună culoare de lac de unghii neon

Lacurile de unghii au fost inventate în urmă cu aproximativ 2 ani, care sunt similare gelului, dar costă mult mai puțin. Acestea sunt cunoscute sub denumirile „Gel shine” sau „Miracle Gel” și sunt disponibile în fiecare farmacie bine aprovizionată. Efectul gel asigură o durată mai mare de valabilitate în comparație cu oja convențională. Ceea ce le deosebește de unghiile Shellac este doar uscarea – nu este necesară nicio lampă UV, dar durează și mai mult.

Cât durează Shellac?

ce este durabilitatea lacului de unghii uv shellack faceți-vă unghiile cu gel

Shellac este o ojă de lungă durată? Răspunsul la această întrebare este un „Da!” Răsunător. Spre deosebire de oja convențională, durează aproximativ 2 săptămâni. Și toate acestea fără zgârieturi sau capete despicate! Cu toate acestea, așa-numita „regulă de 2 săptămâni” se aplică unghiilor Shellac. Deoarece oja Shellac devine mult mai grea în timp și, prin urmare, este din ce în ce mai dificil de îndepărtat, ar trebui să îndepărtați oja UV după maxim 14 zile.

Unghii Shellac – Instrucțiuni Shellac acasă

experiențele cu lac de unghii cu gel întăresc sfaturile subțiri de îngrijire a unghiilor

Nu trebuie să mergeți la salonul de unghii pentru unghii Shellac frumoase – există acum multe lămpi cu LED și UV și toate echipamentele pentru uz privat pe piață. Deoarece prețurile sunt în jur de 50 de euro, aceasta este și alternativa mai ieftină. Dar, înainte de a face Shellac singur, sunt recomandate câteva tratamente de la un nail artist profesionist – în acest fel veți vedea cum se face. Și așa se poate aplica Shellac:

 • În primul pas, unghiile sunt depuse și li se dă forma dorită.
 • Aplicați stratul de bază și apoi lăsați un cui după celălalt să se întărească timp de 10 secunde sub lampa LED.
 • Apoi se aplică două straturi subțiri de ojă colorată, care trebuie uscate și sub lampă.
 • În cele din urmă, aplicați stratul superior de etanșare și așezați din nou mâinile sub lampă timp de 10 secunde.
 • Acum, masează-ți crema de mâini hidratantă în mâini și unghiile cool Shellac sunt gata!

Cum să eliminați șelacul de pe unghii?

Cum pot scoate coaja de pe unghii și oja dăunătoare

Ați aplicat cu succes oja Shellac și acum este momentul să o îndepărtați? Vestea bună este că puteți elimina singur schellac! Vă vom explica cum să faceți acest lucru mai jos. La demontarea Shellac, unghiile nu trebuie să fie așezate și asprate, ceea ce poate fi văzut ca un avantaj. Cu toate acestea, pentru a îndepărta oja UV, se folosește acetonă veche. Cu toate acestea, întrucât are reputația proastă de a fi dăunător unghiilor, deoarece îndepărtează grăsimea și umezeala de pe acestea și poate duce la unghii fragile și piele uscată, compania „CND” oferă un solvent fără acetonă. Este disponibil și în Germania.

îngrijire shellack după gel unghii sfaturi îngrijire unghii

Cum să eliminați Shellac acasă:

 • Puneți îndepărtarea ojei cu acetonă pe tampoanele de bumbac.
 • Înfășurați tampoanele de bumbac în jurul unghiilor și apoi înfășurați-le din nou strâns cu folie de aluminiu.
 • Lăsați să acționeze aproximativ 10-15 minute și apoi fie ștergeți șelacul, fie îl îndepărtați cu grijă de pe unghii.
 • Conform experienței Shellac, îngrijirea după întreaga procedură este o necesitate absolută – aceasta este singura modalitate de a împiedica spargerea unghiilor Shellac. Deci, tratați-vă mâinile cu o porție bună de cremă de mâini. Chiar mai bine ar fi ulei de cocos sau ulei de arbore de ceai.

Care sunt contra Shellac?

Cum se îndepărtează oja de pe țesătură Sfaturi Ghid de unghii în gel pentru începători

V-am explicat deja ce este Shellack și cum este aplicat. Acum, vom intra în întrebarea dacă Shellac este rău pentru unghii.

 • Cel mai mare dezavantaj și motivul pentru care Shellac ar putea fi dăunător este modul în care este eliminat. Tratamentul cu acetonă este foarte agresiv, atât pe piele, cât și pe unghii. Consecințele sunt pielea uscată și unghiile fragile, care sunt, de asemenea, mai susceptibile la diverse infecții fungice și ale unghiilor. Din acest motiv, mulți dermatologi recomandă să vă faceți unghiile o pauză de cel puțin 2-3 zile între fiecare manichiură.
 • Înainte de a aplica o ojă în gel, trebuie să vă asigurați că unghiile sunt perfect sănătoase. Dacă cuticula sau patul de unghii sunt deteriorate în vreun fel, nu vă recomandăm să folosiți Shellac. Astfel de probleme scurtează termenul de valabilitate, iar Shellac nu durează atât de mult cât ar trebui.
 • Utilizarea unei lămpi UV pentru întărire este un alt dezavantaj care trebuie luat în considerare serios. Nu mai este un secret faptul că razele UV sunt dăunătoare. Pe de o parte, sunt considerați un factor declanșator al cancerului și, pe de altă parte, duc la apariția unor pete de vârstă. Chiar dacă iradierea durează doar câteva secunde și probabilitatea apariției cancerului ca rezultat este foarte scăzută, se recomandă aplicarea unei creme de mâini cu protecție UV în prealabil.

Unghii din șelac – diferența dintre lămpile UV și LED?

unghiile cu lampă cu LED-uri fac singură unghiile cu gel Instrucțiuni

Principiul de funcționare cu lămpi LED și UV este practic același – lumina și radiația asigură oja UV se întărește și se usucă mai repede. Singura diferență constă în tipul de iluminat. Lungimile de undă ale lămpilor UV sunt largi și din acest motiv întărirea durează puțin mai mult. Dar funcționează cu toate unghiile artificiale – atât cu acril, cât și cu unghii cu gel sau Shellac. Cu o lampă LED, lungimile de undă sunt mai înguste, iar unghiile sunt complet uscate după câteva secunde. În ceea ce privește prețul, lămpile cu LED costă puțin mai mult – dar durează și mai mult. Vă întrebați dacă puteți lăsa un LED sau oja normală să se usuce cu o lampă UV? Răspunsul este „Da!” – un mare avantaj al lămpilor cu LED este că sunt potrivite pentru uscarea tuturor lacurilor de unghii. Dar lampa LED și oja UV nu funcționează, deoarece razele LED nu pot activa gelul UV.

Întărește unghiile cu gel – chiar te ajută?

Unghii Shellac experiențe de lac de unghii uv

Dacă unghiile sunt subțiri sau predispuse la rupere și la capetele despicate, atunci vă recomandăm să întăriți unghia cu gel. Gelul este aplicat în mai multe straturi și apoi vindecat sub o lampă UV, care la rândul său asigură unghii stabile și rezistente la rupere. Cel mai frumos lucru cu privire la întărirea unghiilor cu gel este adecvarea lor pentru utilizarea de zi cu zi – o ojă spartă după curățarea sau spălarea vaselor este acum un lucru din trecut! Chiar și agenții de curățare agresivi nu mai sunt un pericol.

Blistere cu lac de unghii – aceasta ar putea fi problema!

Vopsirea unghiilor de toamnă oja normală cu lampă UV

Indiferent cât de mult am încerca uneori să ne vopsim unghiile – uneori aceste blistere mici și enervante apar pe ele. Pentru ca acest lucru să nu vi se mai întâmple, avem cele mai frecvente cauze pentru dvs..

 • Temperatura camerei este prea ridicată – Un fapt puțin cunoscut este că căldura murdărește oja. Deci, cel mai bine este să vă păstrați lacurile de unghii într-un loc răcoros sau să le puneți la frigider cu o zi înainte de utilizare.
 • Se agită oja – Fiecare femeie a făcut acest lucru cel puțin o dată în viață. Dar acesta este un alt motiv pentru vezicule enervante. Așadar, vă recomandăm să rulați oja înainte și înapoi între mâini data viitoare.
 • Prea mult lac de unghii – Prea multe straturi de lac de unghii se vor usca logic mai încet și probabilitatea formării câtorva bule este, de asemenea, mult mai mare.
 • Diferite produse – Deoarece produsele de la diferite mărci au ingrediente diferite, este foarte posibil să nu se înțeleagă bine.

Dezavantajele Shellack întăresc unghia cu gel