Proiectarea și întreținerea grădinii

Plantați iarba fântânii în grădină pentru textură și culoare

Fântână iarbă-grădină-modern-grădină design-acoperire sol

Dacă doriți să obțineți textura în grădina dvs., ar trebui să luați în considerare cu siguranță ierburile. Varietatea tipurilor este imensă, deci poate fi dificil să faci o alegere. Pentru a vă ajuta puțin, am dori să vă prezentăm o anumită specie care vă place cu siguranță. Aceasta este iarba fântânii (Pennisetum setaceum). Acea Iarbă fântână în grădină oferă o culoare și o textură frumoase și poate fi utilizat aproape oriunde datorită flexibilității sale.

Iarbă fântână în grădină – specimen ușor de întreținut

Fântână iarbă-grădină-inspirație-design-primăvară-vară

Iarba fântânii este, de asemenea, extrem de ușor de îngrijit, ceea ce reprezintă un alt motiv pentru popularitatea sa. Indiferent dacă este în grădină, în ghiveciul de flori de pe terasă sau balcon sau pe terasa de pe acoperiș, aceste ierburi nu ar trebui să lipsească în primul rând. Am dori să vă împărtășim sfaturi despre îngrijire și câteva informații despre iarba fântânii din grădină.

Iarbă fântână în grădină cu culori atractive

Fântână iarbă grădină găleată coș coș proiectare idee decorativă

Ceea ce diferențiază această buruiană de altele este culoarea ei interesantă. La nivelul solului, planta are lame verzi de iarbă care se transformă treptat de la Burgundia la culoare neagră spre vârf. În acest fel, iarba fântânii din grădină se adaptează perfect la celelalte plante, dar în același timp rămâne un accent și un adevărat punct de atracție.

Textură în grădină

Fântână-iarbă-grădină-decorativă-rânjitoare-plantă-africană

Motivul pentru aceasta nu este doar culoarea. Capetele amintesc de cozile de vulpe și cad în exterior ca o fântână. De aici vine și numele ierbii. Frunzele apar primăvara și împodobesc planta până la sfârșitul verii și adesea până toamna. Iarba fântânii din grădină arată deosebit de frumoasă atunci când bate un vânt ușor și copacii se leagănă înainte și înapoi.

Dimensiune compactă

Fântână-iarbă-grădină-ghiveci-de-flori-coș-plante-acoperiș-terasă-balcon

Un alt beneficiu pe care îl oferă acest tip de buruieni este dimensiunea sa. Plantele mediu-mari nu ocupă mult spațiu în grădină. Acesta este un mod rapid și ușor de a găsi un loc potrivit pentru a afișa iarba fântânii în grădină.

Crestere rapida

Fântână-iarbă-grădină-floare-ghiveci-frunze-verde-roșu

Mai mult, iarba se caracterizează printr-o creștere rapidă. Deci nu trebuie să cheltuiți mulți bani pe o plantă crescută complet. Într-un timp foarte scurt, veți avea o grădină de fântână crescută în grădină, care încadrează frumos plantele inferioare în prim-plan sau servește ca fundal interesant.

Proiectați paturi de flori în funcție de mărimea plantei

Iarbă fântână în textura grădinii sfaturi pentru îngrijirea patului de flori

Un pat de flori este de obicei împărțit în trei rânduri. În zona din față se află plantele și florile joase. Plantați speciile medii-mari în rândul din mijloc. Iarba fântânii din grădină își poate găsi și locul aici. În spatele ei așezați din nou plantele superioare. În acest fel puteți fi siguri că fiecare plantă este observată și nu pierdută.

Iarbă fântână în grupuri

fântână-iarbă-grădină-pennisetum-setaceum-umbra medie-înaltă-parțială

Oricât de atractive sunt ierburile, ele nu vin de obicei ca o singură plantă. Puteți contracara acest lucru creând grupuri. Aceasta înseamnă un amestec de cel puțin trei ierburi. Între fiecare fântână iarbă din grădină, lăsați suficient spațiu între ele pentru ca fiecare dintre plante să se dezvolte bine.

Iarba fântânii ca o singură plantă

Fântână iarbă grădină ghiveci de flori petunie floare galbenă ideea aranjament

Ca o singură plantă, iarba este potrivită din nou într-un ghiveci sau jardiniere. Asigurați-vă că recipientul este suficient de mare pentru iarbă. Dacă marginea superioară are un diametru de 60 cm, acest lucru este suficient. Deoarece ghiveciul de flori este de obicei privit din toate părțile, ar trebui să plantați iarba fântânii în mijloc. Lăsați-l în pace sau înconjurați-l cu alte plante inferioare, cum ar fi petunii sau clopote magice, care adaugă culori mai interesante aranjamentului.

Udând iarba

Iarbă fântână în grădină, jardiniera-terasă-decorare-roz-flori

Înainte de a planta iarba fântânii în grădină, slăbiți bine solul. Îi place foarte mult solul liber. De asemenea, nu are voie să țină apă. Lăsați întotdeauna solul să se usuce puțin înainte de următoarea udare. Iarba fântânii este destul de tolerantă la perioadele uscate, cu condiția să se așeze, ca să spunem așa, adică s-au format rădăcini puternice.

Iarbă fântână în grădină – Locația

Fântână-iarbă-grădină-student-flori-galbene-portocalii-gazon-paturi

În principiu, iarba fântânii din grădină este destul de robustă. Cu toate acestea, vă recomandăm să alegeți un loc la umbră parțială sau un loc în est sau sud-est pentru a planta iarba. Planta nu primește soarele puternic după-amiaza vara atât de bine. Există riscul să vă usuce vara.

Iarburi iarna

Iarbă fântână în grădină umbră parțială-castel-câine-culoare-flori-roz

Iarna, iarba fântânii rămâne în grădină și nu necesită nicio îngrijire specială. Dacă locuiți într-o regiune cu un climat blând, ar trebui să o tăiați în februarie. Lăsați o lungime de șase până la opt centimetri. Acest lucru înseamnă că iarba dvs. poate crește din nou la maxim și vă poate încânta cu structura sa frumoasă în sezonul următor. În iernile reci, va fi probabil necesar să replantați iarba. În astfel de regiuni este cultivată ca plantă anuală.