Proiectarea și întreținerea grădinii

O prezentare generală a plantelor perene cu înflorire roz – listă cu sfaturi de îngrijire pentru accente frumoase în pat

Prezentare generală a plantelor perene cu înflorire roz pentru grădină

Culoarea roz este romantică. De asemenea, reprezintă feminitatea și tinerețea, are un efect calmant și inocent și este foarte popular din acest motiv. Așadar, nu este de mirare că această culoare nu este folosită adesea în mobilier și decor, dar împodobește și grădina sub formă de flori frumoase. Astăzi am dori să ne concentrăm în special pe plantele perene, dintre care există numeroși reprezentanți în culoarea roz. Cu ele și alte soiuri în galben, roșu, violet, alb și chiar albastru, puteți crea un amestec de culori de vis. Mai jos avem o listă în care puteți găsi câteva specii de plante perene cu înflorire roz – cu sfaturi de îngrijire, desigur!

Flori perene roz – Bujor (Paeonia)

Bujorul erbaceu (Paeonia) cu flori parfumate primăvara

Începem cu un clasic prea frumos ca să nu fie menționat. Este disponibil atât ca plantă perenă, cât și ca arbust. Bujorii vin în multe culori, inclusiv roz. În plus, există mirosul minunat pe care îl emană florile. Deci, dacă sunteți în căutarea de plante perene cu înflorire roz, bujorul este o necesitate. Florile roz variază în nuanță în funcție de soi și pot fi mai palide sau mai puternice. De obicei, înfloresc în luna mai. Planta parfumată este cel mai bine plasată într-un loc însorit sau cel puțin parțial umbrit, unde ar trebui asigurată suficientă umiditate, deoarece bujorilor nu le place seceta. Din acest motiv, solurile argiloase sunt ideale dacă nu pot fi udate în mod regulat.

Nodul melcului (Polygonum affine)

Broasca de melc (Polygonum affine) este o plantă perenă cu creștere redusă

Cu această acoperire a solului nu trebuie să vă faceți griji cu privire la ciumele melcilor, deoarece este insensibil la ele. Florile roz-roz apar între mai și octombrie și reprezintă vârfurile plantei înalte de 25 cm. Trebuie tăiată primăvara, altfel numărul florilor va scădea. Nodul este plantat într-o locație însorită până la parțial umbrită, cu udare regulată.

Dost cu frunze rotunde (Origanum rotundifolium)

Dost cu frunze rotunde (Origanum rotundifolium) este perfect pentru paturile ridicate și grădinile de stâncă (2)

De asemenea, puteți obține plante perene cu înflorire roz, rezistente, cu dost cu frunze rotunde. În plus, este, de asemenea, veșnic verde și poate fi plantat pentru orice zonă din grădină, precum și pentru grădina de stâncă și în cadă. O locație însorită cu sol uscat este perfectă pentru această plantă perenă de 30 cm înălțime. Înflorirea nuanțelor roz și roz are loc între iunie și septembrie.

Crin de zi cu flori mari (Hemerocallis)

Crin de zi cu flori mari (Hemerocallis) cu flori atractive în trandafir și crem

Această perenă unică vine în multe culori diferite și combinații de culori, inclusiv roz. Floarea impresionantă apare în iulie sau, în funcție de soi, cel târziu în august. Crinii le place un loc însorit și udare regulată, fără apăsări. Cu înălțimea sa de 55 cm, poate fi plasat în mijlocul sau în spatele plantelor joase pentru a crea accente frumoase.

Garoafe (Dianthus) ca plante perene cu înflorire roz

Garoafele (Dianthus) ca plante perene cu înflorire roz vin în multe soiuri

Cu varietatea potrivită, puteți folosi cuișoare cu înălțimea lor de 15 cm ca o acoperire minunată a solului. Floarea ei minunat de frumoasă arată deosebit de delicată și fragilă și este deosebit de eficientă datorită frunzelor argintii. Garoafele ca plante perene cu înflorire roz înfloresc în mai și iunie și ca un loc însorit, unde preferă udarea normală, dar pot face față și perioadelor de uscare mai scurte. Garoafele sunt, de asemenea, veșnic verzi.

Floare de flacără (phlox)

Phlox este disponibil în diferite culori și combinații de culori

Floarea de flacără este una dintre cele mai cunoscute și populare plante perene. Motivul pentru aceasta este probabil înflorirea abundentă, precum și îngrijirea ușoară. Aceste plante perene sunt de culoare roz, dar vin în alte culori dacă doriți să le combinați. Și aceste plante perene oferă, de asemenea, înălțimi diferite, în funcție de soi. Deoarece phlox iubește soarele, este minunat potrivit pentru plantarea unor grădini însorite de stâncă unde este necesară udarea normală. Apoi, există o floare frumoasă și parfumată în iulie sau august.

Cimbru (timus)

Cimbru (timus) pentru grădina de ierburi și pentru ornament

Cu greu te gândești la cimbru atunci când cauți plante perene cu înflorire roz. Nu numai că obții o plantă ușor de îngrijit și destul de înflorită, care miroase plăcut, dar o poți folosi și pentru preparate delicioase. Cimbrul este un condiment excelent, deci este perfect pentru grădina de ierburi. Dar chiar și într-un pat de flori simplu, perena este o adevărată bijuterie și poate decora zonele din față. Un loc însorit și uscat își satisface nevoile naturale. Perioada de înflorire este de la începutul până la mijlocul verii, între mai și iulie.

Urzică indiană (Monarda fistulosa)

Urzică indiană roz (Monarda fistulosa) cu o floare interesantă

Această perenă înaltă tolerează minunat o locație însorită până la parțial umbrită. De asemenea, nu este necesară multă apă și se descurcă bine cu o secetă foarte scurtă. Florile sunt deosebit de interesante. Acestea sunt de așteptat între iulie și septembrie și apar cu un parfum plăcut și un ton pal până la destul de puternic roz. Șoldurile indiene sunt plante perene cu înflorire roz pe care le veți aștepta din nou în fiecare an. Pentru că sunt rezistente.

Inima sângerândă (Dicentra spectabilis)

Inima sângerândă (Dicentra spectabilis) este o plantă populară de grădină pentru umbră parțială

Inima apoasă este o plantă de grădină foarte populară și motivul pentru aceasta este forma extraordinară a florii, care, așa cum sugerează și numele, arată ca o inimă apoasă. Rozul și albul sunt combinația perfectă de culori aici, nu crezi? Inimile sângerânde sunt plante perene roz rezistente care preferă umbra parțială și să înflorească între aprilie și iunie. Cu cei 80 cm, ei cresc, de asemenea, relativ ridicat, spre deosebire de alte plante perene, astfel încât florile lor pot fi minunate arătate în avantaj.

Bergenia (Bergenia)

Bergenia (Bergenia) ca perenă cu înflorire roz, cu multe flori

Bergenii ca plante perene cu înflorire roz sunt plante perene adevărate splendide, deoarece impresionează printr-o înflorire luxuriantă în diferite culori, precum nuanțe de alb și roz. Este tolerant la secetă și iubește soarele, dar poate prospera și la umbră, unde îngrijirea este și mai ușoară. Arbustul veșnic verde înflorește între martie și mai și, prin urmare, este unul dintre florile de primăvară. La 40 cm, este relativ mic și poate fi plantat oriunde, de exemplu pentru a umple golurile.

Frumoase plante perene cu înflorire roz – anemone de toamnă (Anemone hupehensis)

Anemona de toamnă (Anemone hupehensis) este perfectă pentru plante perene cu înflorire roz în patul de toamnă

Această frumusețe în roz necesită un sol normal și slăbit. Evita insa inundarea. Locația perfectă este penumbra. În funcție de soi, există perioade diferite de înflorire pentru anemone, în timp ce aceasta înflorește în special între august și octombrie, deci este perfectă pentru patul de toamnă. Anemonele se vor răspândi rapid singure, pe care le puteți preveni tăind florile ofilite. În acest fel, florile nu pot produce semințe.

Maestrul pădurii Sham (Phuopsis stylosa)

Mufă de pădure (Phuopsis stylosa), deoarece plantele perene cu înflorire roz au flori sferice

Perena își datorează numele faptului că florile sale amintesc de cele ale pădurii. Acestea sunt aranjate într-o formă sferică, făcându-le deosebit de interesante. Culoarea lor variază între roz, roz și violet. Găsiți un loc însorit pentru acesta cu sol normal până la uscat. Acolo această plantă perenă se va simți splendidă și vă va mulțumi cu o înflorire luxuriantă între iunie și august. De altfel, sunt plante perene cu înflorire roz, care cresc foarte jos și ating doar 15 cm înălțime.

Plante perene cu înflorire roz – Meads-Götterblume (Dodecatheon meadia)

Floarea Meads a zeilor (Dodecatheon meadia) este similară cu ciclamenul și iubește soarele

Florile zeilor de la Mead amintesc foarte mult de frumosul ciclam, nu crezi? Dacă doriți plante perene mici, cu înflorire roz și încă mai aveți spațiu liber într-o zonă însorită până la parțial umbrită din grădină, puteți opta pentru această frumusețe delicată. Grădina stâncoasă este ideală. Florile se formează pe tulpini individuale relativ mult deasupra frunzelor și atârnă ca clopotele. Apar în mai și iunie. Solul normal până la cel umed este cel mai bun pentru această plantă.

Cap de șarpe ardezie (Chelone obliqua)

Cap de șarpe ardezie (Chelone obliqua) cu frunze de culoare verde închis și flori roz

Această plantă perenă roz este, de asemenea, un exemplar foarte frumos și interesant. Alegere liberă în ceea ce privește locația, deoarece se simte bine la umbră pe sol uscat, precum și la soare, unde ar trebui udat mai regulat. Florile roz vin în propriile lor datorită frunzelor verde închis și înfloresc între iulie și octombrie. Deci planta ideală de toamnă. Planta rezistentă crește până la 70 cm înălțime.

Coniflor purpuriu (Echinacea purpurea)

Coniflor purpuriu (Echinacea purpurea) cu flori frumoase pentru designul patului

Pălăriile de soare violete, ca plante perene cu înflorire de vară și roz, transformă grădina într-un peisaj tipic de luncă și atrag, de asemenea, numeroase albine și fluturi. Perioada de înflorire este cuprinsă între iunie și septembrie. Locația trebuie să fie însorită, solul să fie uscat până la normal și bine drenat. Deoarece aceste plante perene înfloresc atât de abundent, le puteți folosi și ca flori tăiate pentru a decora masa cu ele fără ca patul de flori să devină gol. Coniflorul purpuriu robust de iarnă vă va încânta în fiecare an cu florile sale destul de simple, dar frumoase.

Wollziest (Stachys byzantina)

Cel mai Wollziest (Stachys byzantina) cu flori roz și frunze blană, gri-argintiu

La Wollziest, nu doar florile frumoase sunt cele care atrag atenția. Frunzele gri-argintii, care sunt moi și blană, nu sunt mai puțin interesante. De aici provine numele. Tocmai aceste frunze fac din planta un exemplar atractiv care atrage atenția tuturor chiar și în afara perioadei de înflorire. Cu cei 40 cm, Wollziest este un strat de sol ideal, care se simte confortabil și în grădini însorite de pietriș sau stânci și este mulțumit de un sol uscat. Floarea de vară își obține florile între iunie și septembrie. Acestea sunt accente frumoase în mijlocul frunzelor pufoase și gri.

Yarrow (Achillea millefolium)

Șarpanta (Achillea millefolium) devine din ce în ce mai puternică la culoare odată cu înaintarea în vârstă

Locația pentru șarpe trebuie să fie însorită și uscată la normal. Apoi, ea primește condițiile ideale pentru o frumoasă înflorire în culoare roz, care are loc între iunie și august. Culoarea roz a plantei de 50 cm înălțime devine din ce în ce mai puternică de-a lungul anilor.

Ciste (Cistus purpureus) pentru plante perene cu înflorire roz

Trandafirul de piatră (Cistus purpureus) are flori mari într-un roz puternic și galben

De asemenea, puteți obține plante perene cu înflorire roz cu trandafirii de piatră. Florile sunt mari și grădină grădina între mai și iulie. Deoarece nu este o plantă rezistentă, este necesară protecția pentru iarnă. În timpul anotimpurilor mai calde, din nou, este necesară o locație la soare. După înflorire, tăierea trebuie făcută. Acest lucru garantează o creștere densă și compactă a plantei.

Asterul de mirt (Aster ericoides)

Myster aster (Aster ericoides cu flori luxuriante în roz deschis

Florile acestor plante perene roz amintesc de margarete. Cu toate acestea, astrii de mirt cresc mult mai sus cu 120 cm. Perena se mai numește iarbă din septembrie, ceea ce sugerează deja că înflorirea va avea loc în septembrie sau cel târziu în octombrie. Găsiți-l ca un loc însorit, cu sol normal umed și așteptați cu nerăbdare o mare de flori.

Mazăre comune (Lathyrus latifolius)

Mazăre dulce (Lathyrus latifolius) pentru amenajarea grădinii și plante perene cu înflorire roz

Cu mazărea dulce veți obține plante perene frumoase cu înflorire roz, care pot fi folosite și ca plante urcătoare pentru a decora bare sau garduri. Deoarece există diferite culori de flori, este recomandabil să combinați mai multe dintre ele în grădină. Puteți alege, de asemenea, între soiurile anuale non-rezistente și cele care vor răsări din nou în anul următor. Se simt confortabil la umbra parțială, dar și la soare și preferă solul uscat. Deci, perena perfectă de vară. Crește până la 2 metri înălțime și înflorește între iunie și septembrie.

Lumanare magnifica (Gaura lindheimeri)

Plantați lumânarea magnifică (Gaura lindheimeri) în patul de flori din grădină

Splendida lumânare este disponibilă în alb și roz, dar și în versiuni în două tonuri care apar între iunie și octombrie. O locație uscată și însorită este cea mai bună pentru plantă, unde se poate dezvolta liber și crește până la 80 cm înălțime. Deoarece nu este o plantă perenă deosebit de rezistentă, ar trebui luată în considerare protecția iernii pentru a ajuta la iernare.