Proiectarea și întreținerea grădinii

Decorațiuni de grădină asiatice – sugestii și simboluri din Orientul Îndepărtat

Decor grădină asiatică arbor-relax-corner-pool-palm-exotic-plants

Grădinile asiatice se caracterizează prin interacțiunea armonioasă a diferitelor elemente decorative precum plante, pietre și statui exotice. Designul grădinii în stil asiatic este legat de ideea echilibrului dintre cele cinci elemente – apă, foc, pământ, metal și lemn, care provine din filosofia popoarelor din Orientul Îndepărtat. Ce fel de decor de grădină asiatic Trebuie să proiectați o grădină în stil exotic sud-estic, veți învăța mai jos.

Decor grădină asiatică – apă japoneză în grădină

Decor de grădină asiatică bambus-fântână-apă caracteristici-rotund-piatră-far-ferigi

Nimic altceva nu aduce o relaxare mai mare a simțurilor decât sunetul blând al apei. Fântâna de bambus este un element tipic în grădina japoneză. Nu renunțați la plăcerea plăcută a apei și gândiți-vă unde puteți instala un element de apă în grădină.

Decorațiuni tipice grădinii asiatice – elemente de apă

Decor de grădină asiatică bambus-fântână-caracteristică de apă-bol-negru-grădină-de-piatră

Fântânile de bambus nu ocupă mult spațiu și, prin urmare, sunt potrivite și pentru grădinile mai mici. Dacă alegeți fântâni de bambus cu piese în mișcare, vă puteți bucura și de distracția care bate din bambus.

Caracteristica de apă din bambus poate rotunji caracterul asiatic al grădinii tale

Decor de grădină asiatică bambus-fântână-apă caracteristică-rockery-bolovan-bonsai-copac

Apa este un element foarte important în proiectarea grădinilor asiatice. Așezați una sau mai multe fântâni de bambus în grădina japoneză. Dacă aveți mai mult spațiu, iazul este o alternativă, pe care o puteți planta cu trandafiri de apă.

Decorațiuni de grădină asiatice – farurile simbolizează focul

Decor grădină asiatică iaz-far-metal-iarbă-verde

Adăugați o atmosferă irezistibilă cu unele faruri din grădina asiatică. Locul obișnuit este lângă iaz, astfel încât apa să reflecte lumina moale.

Decoruri frumoase de grădină asiatică – faruri din piatră și metal

decor-grădină-asiatică-iaz-piatră-far-pasăre

Aveți grijă cu farurile și alte elemente decorative – grădinile asiatice se caracterizează printr-un design clar, simplu și forme naturale. Figurile din piatră trebuie doar să sublinieze aspectul asiatic și în niciun caz nu par exagerate.

Decorațiuni de grădină asiatice – Cultul lui Buddha în proiectarea grădinilor

decor-grădină-asiatică-statuie-buddha-aur-palmier-colorat-tuplu-bambus

O statuie exotică a lui Buddha simbolizează seninătatea, înțelepciunea, iluminarea și liniștea și are un efect minunat de relaxant. Plasați-le acolo unde vă puteți bucura oricând de carisma extraordinară a acestui accesoriu de grădină.

Statui de Buddha pentru mai multă armonie și echilibru interior

decor-grădină-asiatică-statuie-buddha-bancă-metalică-piatră-copaci-verzi-grădină-bolovan

În lumea asiatică trebuie să urmați reguli speciale pentru a poziționa corect o statuie a lui Buddha. Mai presus de toate, în Orientul Îndepărtat, statuile capului lui Buddha sunt considerate nerespectuoase. Dacă nu ești budist și totuși vrei să găsești un loc bun pentru statuia lui Buddha, atunci te poți orienta către sentimentele tale interioare cu privire la ceea ce înseamnă Buddha pentru tine personal.

Planificarea decorațiunilor de grădină asiatice – Găsirea unui loc pentru statuia lui Buddha conform filosofiei Feng Shui

decor-grădină-asiatică-statuie-buddha-piatră-cenușie-palmier-bananier

Când alegeți un loc potrivit pentru Buddha dvs. în grădină, gândiți-vă de parcă ar fi vorba despre o persoană vie. Poziționați statuia într-un loc acoperit unde va fi protejat de ploi abundente, zăpadă și soare.

Decorarea grădinii asiatice – creați-vă propriul altar exotic al lui Buddha în grădină

grădină-asiatică-decor-iaz-apă-trandafir-buddha-statuie-pietre-far

Un alt lucru de care trebuie să ții cont atunci când poziționezi statuia lui Buddha este că cel mai bine ar fi dacă partea din spate a statuii ar fi protejată. Așa că puneți-l pe Buddha pe un perete, copac sau tufiș.

Efectul statuii lui Buddha conform Feng Shui

grădină-asiatică-decor-buddha-statuie-teracotă-stâncă-grădină-bolovan

Datorită energiei yin puternice, statuia lui Buddha poate aduce multă calmă în zonele cu probleme. Pentru a susține această energie, aranjați flori proaspete, lumânări sau fructe în jurul Buddha dvs. într-o compoziție estetică.

Decorațiuni de grădină asiatice – porți din grădină care amintesc de țările din sud-est

decor-grădină-asiatică-japoneză-torii-roșu-zăbrele-lemn-arțar-rockery

Un alt exemplu tipic de decorațiuni de grădină asiatice este poarta în stil chinezesc sau japonez. Porțile de grădină chinezești au o formă rotundă și un decor tipic. Forma rotundă dă armonie în conformitate cu arta chineză a Feng Shui, al cărei scop este să recunoască legile naturale și să le aducă în armonie cu mediul nostru.

Porți rotunde chinezești pentru un echilibru între energiile ying și yang

decor-grădină-asiatică-poartă-din-lemn-grădină-cale-de-piatră

În schimb, se crede că formele dreptunghiulare expulzează energia negativă. Prin urmare, acestea trebuie evitate sau dacă acest lucru nu este posibil, efectul negativ poate fi compensat cu alte elemente armonice.

Porți japoneze (torii) ca decor de grădină asiatică care arată calea către iluminare

decor-grădină-asiatică-torii-grădină-bancă-de-piatră

Torii sunt un element tipic al arhitecturii japoneze care poate fi văzut adesea lângă intrarea în sanctuarele budiste și shintoiste din Japonia. Personajul înseamnă „scaun de pasăre”, nu se știe de unde provine numele. Porțile japoneze sunt în mare parte din lemn sau piatră și marchează legătura dintre lumea fizică și cea spirituală.

Creați o grădină zen rock pentru echilibru interior și mai multă liniște

decor-grădină-asiatică-zen-piatră-grădină-bolovan-mușchi-verde

Zenul este arta de a te bucura pur și simplu de viață fără efort interior. Grădinile de stâncă Zen sau „Karesansui” în japoneză sunt un caz special al grădinilor japoneze formate din nisip, pietriș, pietre și bolovani. Aproape alte plante, cu excepția mușchiului, nu sunt utilizate în proiectarea grădinilor zen.

Decor de grădină asiatic estetic – grădină Zen

decor-grădină-asiatică-grădină-de-stâncă-zen-bolovan-nisip

De asemenea, nu există apă în grădina Zen și este înlocuită de structuri ondulate în pietriș sau nisip. Greblarea și contemplarea grădinii Zen are un efect calmant asupra minții și se obține cu ușurință o stare de meditație.

Creați o grădină zen și faceți calculele corect

grădină-asiatică-decorare-stâncă-grădină-bolovan-far-pietre

Crearea unei grădini zen este ușoară. Ai nevoie de pietriș, nisip, unele pietre mai mari, mușchi și alte decorațiuni și plante asiatice de grădină. Bolovanii mari nu trebuie să formeze forme geometrice adecvate. Răsturnați liniile astfel încât să se îmbine. Deci, unde este începutul și sfârșitul, nu trebuie să fii observat.

Decorarea grădinii asiatice – proiectați un pod în grădina de stâncă

decor-grădină-asiatică-grădină-japoneză-grădină-de-bambus-lemn-pod-far-piatră

Podurile cu forme armonioase peste iazurile mici sunt o altă caracteristică tipică a grădinii asiatice. Când vine vorba de grădinărit, puteți face, de asemenea, o cale din lemn sau bambus care acționează ca un pod.

Relaxează colțul din grădină pentru o relaxare reală în aer curat

decor-grădină-asiatică-pat-agățat-cu-dungi-roșii-de-iaz-nuferi

Pentru a vă bucura de frumusețea grădinii aveți nevoie de un colț confortabil și confortabil. Proiectează-ți propriul refugiu în stil asiatic. Puteți obține aspectul cu un pat agățat confortabil și decorațiuni de grădină asiatice.

Decorațiuni de grădină asiatice și foișor

decor-grădină-asiatică-grădină-de-piatră-roșu-scaun-felinar-terasă-verde-vază-tatami

Decorați foișorul cu decorațiuni în stil asiatic. Oferă aspectul complet al grădinii tale asiatice cu felinare roșii, vaze de porțelan și covorase tatami.

Decoratiuni asiatice pentru gradina – plante tipice in gradina

decor-arta-asiatica-bonsai-copac-far-teracota-piatra-ghiveci

Din fericire, multe plante tipice țărilor asiatice sunt, de asemenea, adaptate la climatul european. Cele mai faimoase plante asiatice includ pinul, cireșele ornamentale, speciile de rododendron, magnolia și bambusul. Faimoșii copaci bonsai acționează, de asemenea, ca un accent frumos și decor tipic de grădină asiatică.

Decorațiuni de grădină asiatice – completați imaginea generală a grădinii dvs. cu plantele potrivite

decor-grădină-asiatică-japoneză-arțar-roșu-grădină-design

Asigurați-vă că alegeți în special soiuri de plante rezistente, deoarece acestea vor trebui să supraviețuiască în grădina dvs. pe tot parcursul anului. Mai întâi luați în considerare conceptul de grădină și creați o combinație armonioasă și ordinea plantelor.

Arțarul japonez este un copac cu care poți oferi grădinii tale un aspect asiatic

grădină-asiatică-decorare-piatră-far-japoneză-arțar-grădină design

Gândiți-vă la estetică și, de asemenea, la poziționarea celorlalte elemente în spațiul grădinii. Alegeți cel mai bun loc pentru fiecare plantă, astfel încât să aveți o vedere de poveste a grădinii pe tot parcursul anului.

Decorațiuni de grădină asiatice – creați o oază de relaxare

grădină-asiatică-decorare-buddha-statuie-grădină-japoneză-arțar-iarbă