Proiectarea și întreținerea grădinii

Crearea unei grădini de ierburi – sfaturi de grădinărit în interior pentru cultivarea plantelor de bucătărie

<Ghivece de teracotă subțiri drenaje apă găuri ierburi sfaturi de grădinărit

Fiecare masă are un gust mult mai bun cu ierburi proaspete! Ierburile nu sunt doar un ingredient de gătit, ci și un remediu puternic. Multe specii pot fi cultivate în grădină sau într-o oală pe pervaz. Cine nu ar vrea să se bucure de florile și mirosurile lor în propria lor casă! În acest fel, aveți întotdeauna la îndemână mărar, coriandru, pătrunjel, rozmarin și cimbru! Ai vrea pe a ta Creați o grădină de ierburi, cu toate acestea, trebuie să respectați câteva reguli!

Creați o grădină de ierburi în bucătării

ierburi culinare aromate condimente plantare ghivece de udare plastic

Ierburile sunt foarte decorative ca plante de apartament și dau bucătăriei o notă mediteraneană. Majoritatea nu sunt foarte pretențioși la întreținere. Cu toate acestea, trebuie să fie într-un loc însorit și udate în mod regulat. Ierburile mediteraneene precum cimbru, oregano sau rozmarin prosperă, de asemenea, cu mai puțină apă decât melisa, arpagicul sau tarhonul. Unele specii sunt foarte sensibile la prea multă apă. Ierburile aromatice trebuie, de asemenea, recoltate conform anumitor reguli, astfel încât plantele să poată crește din nou.

Creați o grădină de plante – care sunt amestecurile potrivite de plante?

 

Ierburi condimentate Amestec de ghiveci Crearea unui balcon Grădină Sfaturi Idei

La fel ca alte plante de apartament, ierburile sunt deosebit de sensibile la anumite boli transmise de sol. Amestecul adecvat de ghiveci poate fi cumpărat în orice magazin. Amestecul trebuie să fie ușor și apoi să se scurgă bine. Pentru ca mirodeniile să înflorească, trebuie să fii conștient de Creați o grădină de ierburi Mai bine să primiți sfaturi cu privire la amestecul potrivit de sol. Ierburile din ghiveci trebuie fertilizate relativ ușor, astfel încât gustul să nu fie afectat – o dată pe lună este suficientă. Ierburile sudice sunt obișnuite cu solurile sărace.

Ghivece pentru ierburi culinare

Sfaturi de cultivare a ghivecelor de turbă Plantarea ierburilor de bucătărie Grădinar hobby

Ghivecele din teracotă și lut sunt clasicele pentru ierburile de bucătărie și sunt de obicei oferite cu găuri de scurgere a apei. Ghivecele de turbă cu găuri de drenaj se bucură, de asemenea, de o popularitate din ce în ce mai mare și, prin urmare, sunt o altă variantă pe care o puteți folosi dacă doriți să vă creați propria grădină de plante. Sunt potrivite și cutii mici de flori.

Unele plante pe bază de plante prosperă, de asemenea, foarte bine în grădina dvs., astfel încât să le puteți găsi și acolo. Dacă supraviețuiesc iarna sau cel puțin trebuie acoperite cu protecție depinde în totalitate de tipul de plantă. Plantele anuale sunt de obicei împiedicate să moară prin tăierea plantei înainte de înflorire. Dar asta depinde și de tip.

Crește busuiocul

Proprietăți de îngrijire a cultivării busuiocului - sol din ghiveci - ierburi de bucătărie

Busuiocul este relativ ușor de întreținut, ceea ce îl face o alegere bună dacă doriți să plantați o grădină de plante, dar planta are nevoie de multă lumină și o temperatură ridicată a camerei. Îndepărtarea apei trebuie evitată, deoarece aceasta nu obține planta și duce la frunze ofilite și formarea mucegaiului. Vara este recomandabil să puneți planta în exterior, astfel încât să se aleagă o nuanță parțială, deoarece soarele direct poate duce la un gust amar al frunzelor..

Busuiocul se toarnă abundent (aprox. La fiecare 2 până la 3 zile) și de preferință de jos. Dacă planta este însetată, lasă frunzele să atârne. Apoi, ar trebui să le oferiți apă cel târziu. Recoltați frunzele inferioare sau tăiați tulpina deasupra primei axe a frunzei. Planta poate continua apoi să crească în pace. Este important să preveniți formarea florilor prin recoltarea regulată, deoarece acest lucru asigură că planta încetează să crească și moare după un timp.

Sfaturi pentru cultivarea arpagicului

Arpagic ierburi sfaturi pentru îngrijirea grădinii ierburi de bucătărie

Iarba aromată este indispensabilă în bucătărie, deoarece oferă frunze care sunt gata să fie recoltate aproape tot timpul anului. Așadar, asigurați-vă că luați în considerare arpagicul atunci când planificați o grădină de ierburi. Poate fi plantat cu ușurință atât în ​​grădină, cât și în ghiveci. Pământul umed și slăbit este necesar pentru ca planta să prospere. Locația selectată trebuie să fie însorită sau parțial umbrită. Planta oferă praz aproape tot timpul anului, care ar trebui pur și simplu tăiat la intervale regulate. De asemenea, puteți recolta o cantitate mai mare și o puteți îngheța.

Cultivarea mărarului

Spice Herb Garden Marar Efecte medicinale în creștere Nutrienți Sfaturi pentru grădină de bucătărie

Majoritatea grădinarilor de casă cultivă planta pentru a o folosi ca condiment în bucătărie. Dar planta este foarte cunoscută pentru proprietățile sale medicinale și nutrienți. Fructele sale conțin uleiuri esențiale. Mararul nu crește din nou după recoltare și trebuie să fie semănat din nou în fiecare an. Deci, dacă este necesar, doar tăiați cantitatea necesară de crenguțe și folosiți-le pentru felul dvs. de mâncare.

Cultivarea și îngrijirea balsamului de lămâie

Spice Îngrijirea plantelor Balsam de lămâie Sfaturi pentru grădină Balcon grădină

Balsama de lămâie este utilizată ca produs condiment și medicamentos și are un efect calmant. Chiar și atunci când frunzele sale sunt uscate, substanțele vindecătoare sunt reținute. Planta necesită relativ puțină întreținere. Cu o îngrijire bună, balsamul de lămâie poate crește până la un metru înălțime și poate fi recoltat de mai multe ori pe an. Trebuie să fii atent să nu lași ierburile să se răspândească prea mult.

Se udă în mod regulat, dar trebuie evitată înmuierea. Perioadele scurte de uscare nu reprezintă o problemă. Cu toate acestea, se recomandă umiditate constantă. Recoltați cât de des doriți. Planta poate răsări de până la patru ori pe an, cu condiția ca tăierea să fie făcută înainte de înflorire.

Oregan aromatic

Oregano în creștere Sfaturi pentru îngrijirea grădinii de ierburi condimentate

Condimentul are un efect antioxidant mult mai mare și mai intens decât merele, cartofii și chiar afinele. Pentru a prospera bine, căldura și mult soare ar trebui să fie garantate, deoarece acestea asigură, de asemenea, că frunzele primesc o aromă deosebit de puternică. Solul poate fi uscat sau cel puțin nu ar trebui să formeze apei. Se toarnă imediat ce stratul superior s-a uscat.

În principiu, puteți tăia oregano în orice moment. Începe să crească viguros, mai ales din al doilea an după pauza de iarnă și poate fi tăiat radical până la 10 cm. Cu toate acestea, o tăiere poate fi efectuată și mai târziu în timpul sezonului. Cel mai bine este să uscați cantitatea mare de frunze pe care o obțineți, apoi este mai bine să o condimentați. Deci, dacă sunteți în căutarea unui condiment deosebit de hrănitor, ar trebui să creați o grădină de plante cu organo.

Grădină de ierburi cu rozmarin

Rozmarin Ingrijire Ierburi culinare comune Cultivare ghivece de flori Teracota

Iarba rozmarin mediteraneană poate fi folosită în multe feluri în bucătărie. Planta prosperă în locuri însorite și fierbinți. Rozmarinul este cel mai bine plantat într-un sol bun de ghiveci. Deoarece rozmarinul este, de asemenea, una dintre plantele mediteraneene, soarele este locul perfect pentru acesta, care este combinat cu pământ uscat. Deci, o mulțime de umiditate nu este numai inutilă, ci și dăunătoare. Dacă placa este umplută cu apă în timpul turnării, aceasta trebuie turnată imediat.

Se recomandă tăierea anuală în timpul iernii sau după înflorire. Apoi planta este stimulată să încolțească din nou. Apar noi plante, care își păstrează și aroma plăcută. Frunzele tăiate pot fi, de asemenea, uscate sau chiar congelate dacă sunt prea multe pentru a fi consumate imediat.

cimbru

Creați grădină de plante cu cimbru cultivați proprietăți medicinale de plante perene

Cimbrul este o plantă medicinală importantă și perenă și este potrivit pentru bucătărie, balcon și terasă. Condimentul devine deosebit de aromat dacă este plasat sau plantat într-un loc însorit. Mai mult, solul ar trebui să fie sărac în nutrienți și, mai ales, permeabil la apă. Din acest motiv, puteți utiliza planta aromatică utilă pentru a vă proiecta grădina și mai ales pentru grădina de stâncă. Este important să știți că cimbrul nu trebuie amestecat cu maghiran, deoarece cele două plante nu se înțeleg deloc.

Tăiați condimentele în mod regulat pe tot parcursul anului. Îndepărtarea vârfurilor lăstarilor are un efect de întinerire. Deci, nu numai că vă aprovizionați în mod regulat cu deliciosul condiment, dar vă îngrijiți și planta în acest fel. Ramurile devin mai tulburi după aceea. Cel mai bine este să recoltați într-o zi caldă și însorită. Dacă doriți să uscați condimentul, se recomandă perioada chiar înainte de înflorire.