Proiectarea și întreținerea grădinii

Creați o grădină din față pe partea de nord – casă cu 1 rând, 3 sugestii cu un plan de plantare

În casele cu terase, grădina trebuie de obicei împărțită în două zone – cea din fața casei (reprezentativă) și cea din spatele casei (privată). În timp ce puteți amenaja curtea din spate în funcție de gustul dvs. și de nevoile familiei, grădina din față este mai mult un spațiu semi-public care funcționează ca o intrare reprezentativă și trebuie să arate întotdeauna îngrijit. Deoarece proiectarea grădinilor din partea de nord a unei case poate fi o provocare, merită să solicitați sfatul unui expert în grădinărit și peisagistică. Aflați ce plante sunt potrivite pentru această locație umbrită în acest vârf de grădină.

proiectați curtea din față înainte și după

Cititorul nostru, doamna Raab, întâmpină dificultăți în proiectarea grădinii din față cu orientare nord-vest. Îndoielile dvs. privesc un pat de flori mic între ușa garajului și poarta de intrare. Aceasta este ultima casă în rând, așa că poarta de intrare este pe partea laterală a proprietății.

Curtea din față pe partea de nord - Înainte

„Un molid mic și subțire crește pe acest pătrat rotund, dar a fost plantat de fratele meu, astfel încât să am o preferință pentru acesta și un copac mare, vechi, care este gol în interior. De asemenea, este important pentru mine, deoarece a fost mutat din casa familiei mele din Rostock. De curând am început să tund puțin bușonul și devine din ce în ce mai gros ”, scrie doamna Raab în scrisoarea sa. „Din păcate, bușonul ascunde spațiul care ar trebui să fie vizibil în mod logic de pe stradă, dar pe de altă parte este și un ecran de confidențialitate frumos, prin care nu puteți vedea ce se întâmplă în grădina din partea laterală a casei. Există, de asemenea, un mic molid de argint, flori de sezon și erică pe piață. De fapt, nu am nici o idee sensibilă despre cum să proiectez acest colț de grădină, nici curajul de a face schimbări serioase ”, se plânge doamna Raab.

Curtea mică din față este lângă o stradă aglomerată pe care Partea nord-vestică, soarele strălucește acolo după-amiaza târziu. Ar fi dificil să ajungeți la locul cu o mașină de tuns iarba, astfel încât o peluză nu este o opțiune în acest moment.

Exemple de proiectare a unei curți din față pe partea de nord

Ca răspuns la scrisoarea doamnei Raab, Agata Kies de la Studio Green Creations a creat trei concepte, cum să proiectezi o curte modernă pe partea de nord. Fiecare dintre concepte a inclus, de asemenea, sugestii cu privire la modul de protejare a patului de strada aglomerată cu plante sau panouri prefabricate de gard din lemn la o înălțime similară cu gardul existent. La cererea doamnei Raab, molidul existent și bușul veșnic verde au fost lăsați în patul de flori, care ar trebui tăiat în mod regulat pentru a menține o creștere compactă și sănătoasă. În noile proiecte, datorită locației nord-vestice, erica existentă (Calluna), un molid albastru mic (Picea pungens) și ierburile ornamentale din genul păiușului (Festuca) au fost renunțate, deoarece au nevoie de o locație însorită..

Uită-te la cele trei idei de așternut și lasă-te inspirat pentru propria curte din față. Planul de plantare ajută la o mai bună planificare a numărului și amenajării plantelor. Apropo, puteți găsi mai multe planuri gratuite de plantare pentru curtea din față în acest articol.

Primul concept: deschideți umbra cu plante galbene

Proiectați grădina din față pe partea de nord - modernă și ușor de întreținut

Ecologizarea se bazează pe culoare galbenă și se referă la pavajul existent în culoarea nisipului și fațada ușoară a casei. Un număr mare de plante au fost folosite aici, exclusiv înfloresc în nuanțe de galben și galben deschis. Grădina din față proiectată în acest fel va lumina colțul umbros din partea de nord și îi va conferi un caracter cald, individual. Amestecul de plante și plante perene, care înflorește unul după altul asigură că patul rămâne frumos în fiecare anotimp al anului.

Proiectați grădina din față din partea de nord cu copaci, acoperire a solului, flori și stâlpi verzi scufundați

Pentru ecologizare s-au folosit plante care au crescut simți-te bine la umbră și preferă condițiile urbane. În spatele patului, au fost aranjați trei stâlpi (Taxus baccata ‘Hicksii’), care au stabilit un accent clar și vertical în pat. Având în vedere acest lucru, sunt sugerate grupuri de vulpe cu flori mari (Digitalis grandiflora), care înflorește din iunie până în august, și columbina cu grădină lungă (Aquilegia chrysantha), care înflorește din mai până în august. Plantele perene ating o înălțime considerabilă de până la 100 cm în timpul înfloririi.

În partea de mijloc a patului ar trebui să existe un arbust veșnic verde, un mahon ornamental (Mahonia aquifolium “Apollo”), cu flori mici, galbene, parfumate, care apar din aprilie până în mai.

Proiectați grădina din față pe partea de nord - plan de plantare

În partea din față a patului, mantaua moale a doamnei (Alchemilla mollis), floarea Amur adonis (Adonis amurensis), căpșunul auriu de covor (Waldsteinia ternata) și târâtoarea veșnic verde (Euonymus fortunei) sunt folosite ca acoperire a solului. Sezonul începe cu Amur Adonis, care înflorește încă din martie, apoi florile aurii de căpșuni apar din aprilie până în mai și numeroasele flori mici ale mantalei doamnei apar din iunie. Ecologizarea designului grădinii din față este planificată în așa fel încât Timpurile de înflorire ale plantelor individuale completează și îmbină.

Al doilea concept: creați o grădină nobilă din față cu hortensii

Creați grădini din fața de nord-vest cu hortensii și plante de umbră

Pentru al doilea concept compoziții vegetale diverse și multicolore ales. Curtea din față nu este doar impresionantă din această cauză Magie înflorită a plantelor. the diferite forme și dimensiuni de plante dau întregului lucru o dimensiune spațială.

Grădina din față a fost ecranată din stradă de o coloană înaltă a soiului „Hicksii” (Taxus baccata „Hicksii”) și de o hortensie paniculară de dimensiuni medii „Pinky Winky” (Hydrangena paniculata). Hortensia atinge o înălțime de până la 150 cm și are scoruri cu flori atractive, inițial albe și mai târziu roz închis, care apar din iulie până în octombrie.

Proiectare grădină față casă terasă partea de nord Exemplu de verdeață

Nivelul inferior este format dintr-o splendoare japoneză (Astilbe japonica) cu panicule de flori roșii carmin, asemănătoare ferigilor și un funkia cu frunze atractive, mari și flori violete. Ambele plante perene înfloresc abundent din iunie până în august.

Faceți grădinile din față ușor de întreținut cu tufișuri și plante de acoperire a solului

Patul umbros este completat de florile albastre-cer ale memorialului de primăvară (Omphalodes verna), care apar între martie și aprilie, lăstarii purpurii înfloriți ai pistolului târâtor (Ajuga reptans) (perioada de înflorire mai-iunie), inima- flori violete în formă de floare de inimă pitică (Dicentra eximia), care pot fi admirate din mai până în iunie, și floarea roșie elfă (Epimedium x rubrum), care fascinează prin frunzele sale atractive în aprilie și mai.

Patul de flori a fost conceput pentru a fi infloreste tot anul și este un punct culminant în curtea din față.

Al treilea concept: modern și ușor de întreținut cu pietriș

Proiectați curtea din față - care plantează pentru puțin soare

Al treilea concept se bazează pe Minimalism și eleganță simplă. Utilizarea acoperirii solului veșnic verzi face patul atractiv, toamna și iarna. Configurarea găleților în culori intense însuflețește compoziția.

Piața a fost protejată de strada aglomerată cu panouri de gard din lemn, care nu numai că închid vizual interiorul patului de flori, ci și întreaga grădină din față, creând un spațiu mai privat.

Și aici, cel mai important element vertical este un tisa al „Hicksii” (Taxus baccata „Hicksii”). În plus față de bușul existent (Buxus sempervirens), a fost adăugat un altul mai mic, de asemenea, în formă sferică..

Proiectați curtea din față cu pietriș și bușteni

Formați centrul și punctul principal al patului panouri decorative de grădină în diferite dimensiuni pe pietriş sunt mutate. Două găleți mari cu un design modern și elegant au fost așezate pe farfurii. the găleată au fost plantați cu bile de buș, dar opțional pot fi furnizate și cu flori de sezon din a doua jumătate a lunii mai. Impatiens, fucsia și begonia, de exemplu, preferă locații umbrite.

Omul gras (Pachysandra terminalis), șamburul inferior (Gaultheria procumbens) și nespusul „Eichholz” (Cotoneaster radicans „Eichholz”) formează covoare frumoase în jurul plăcilor. Astfel încât Lenjerie de pat, de asemenea, toamna și iarna nu își pierde atractivitatea, sunt sugerate plante de acoperire a solului veșnic verzi precum garoafele (Dianthus).

Proiectați curtea din față cu pietriș și plante în ghivece

Al treilea concept nu folosește plante perene abundente de înflorire, deci este un ecologizare simplă, dar originală care este ușor de implementat și nu necesită nicio îngrijire specială.

Pentru proiectare, arhitectul peisagist a decis panouri de gard în tonuri calde de maro, care pot fi combinate cu găleți deschise, albe sau de culoare crem. Designul poate fi totuși variat prin utilizarea panourilor în nuanțe de gri, de exemplu, și alegerea unor găleți colorate, „atrăgătoare”, de exemplu într-un violet intens. Culorile căzilor și plantelor sezoniere care sunt plantate în ele pot fi schimbate pe măsură ce starea de spirit te duce, creând un nou efect de fiecare dată.

Planul curții din față cu plante veșnic verzi, rezistente