Proiectarea și întreținerea grădinii

Copaci pentru grădină – sfaturi și idei pentru spații mari și mici în aer liber

copaci-grădină-design-exterior-intimitate-protecție-arbuști

Copacii sunt pur și simplu parte a designului grădinii. Și din moment ce cel mai bun moment pentru plantare este toamna, aveți, de asemenea, destul timp pentru a vă planifica. Dar alegerea poate fi destul de dificilă, deoarece există atât de multe soiuri diferite de pomi fructiferi, de la copaci ornamentali până la soiuri veșnic verzi. Desigur, alegerea depinde și de mărimea grădinii, deoarece nu se pot combina multe specii mari de copaci pe micul teren. Cu toate acestea, pentru a vă face alegerea un pic mai ușoară, am adunat câteva sfaturi și idei pentru copaci pentru grădină, cu care puteți face zona exterioară mai naturală și diversă. Aceste idei de amenajare a grădinii vă vor ajuta cu siguranță.

Copaci pentru grădina mică

copaci pentru grădină ecran de confidențialitate-piscină-modernă-bambus

Dacă nu aveți mult spațiu în aer liber, ar trebui să alegeți dimensiunea potrivită a arborelui în consecință. Oricine crede că poate controla înălțimea și lățimea făcând tăieri frecvente greșește. Pentru că în acest fel nu creați doar o cantitate inutilă de muncă. Acest lucru deranjează și creșterea și, în cele din urmă, probabil că nu veți obține ceea ce v-ați dorit optic. În special în cazul pomilor fructiferi, puteți afecta cantitatea de fructe în acest fel.

Copaci utili pentru grădină – plantarea de pomi fructiferi

copaci-grădină-pomi-fructiferi-climat-creând-grădini-mici

Deși pomii fructiferi pot deveni destul de mari, puteți obține totuși o înălțime de statură scăzută cu tăieturi regulate (nu prea frecvente!) De care arborele are nevoie oricum. Acest lucru, desigur, facilitează recoltarea. Practic, însă, există acum copaci pitici sau cei care urcă sau cresc sub forma unei coloane, care sunt desigur ideali atunci când există puțin spațiu. Aveți, de asemenea, o alegere liberă de fructe. Fie că prunele, merele, perele sau piersicile nu contează. Există chiar și încrucișări interesante care conțin două tipuri de fructe, ceea ce, desigur, economisește și mai mult spațiu. Alunul nu este un pom fructifer, dar totuși își dorește să fie numit din cauza dimensiunilor mici.

Arțar roșu: copacii cu creștere rapidă “Acer rubrum” oferă o culoare splendidă toamna

Plantarea unui copac de trompetă cu bile – aceste sfaturi pentru o îngrijire adecvată vin în ajutorul grădinarului hobby!

Cum să alegeți și să îngrijiți în mod corespunzător pomi fructiferi pentru grădină

Arborii ornamentali

copaci pentru grădină frunze de galben-arțar japonez

Dacă doriți doar copaci ornamentali pentru grădină, există și o selecție suficient de mare pentru copaci pentru grădini mici. Speciile care cresc în coloană sunt deosebit de potrivite. Acestea includ carpen, cireșe ornamentale, frasin de munte și păducel. Arborii, cum ar fi arțarul sferic, robinul sferic sau trompeta sferică, precum păducelul sau prunele de sânge sunt, de asemenea, potriviți. Acestea sunt foarte populare. În ceea ce privește lățimea, totuși, trebuie lăsat puțin mai mult spațiu. Coroanele pot avea o lățime de până la șase metri. Speciile alese frecvent sunt, de asemenea, salcia pisoiului, fagul roșu și mărul ornamental. De asemenea, sunteți binevenit să cumpărați copaci japonezi pentru grădină. Există un număr mare de soiuri mici care sunt potrivite, inclusiv popularul arțar japonez. Acest lucru este deosebit de plăcut toamna cu culorile sale atractive ale frunzelor. Copacii înfloriți potriviți pentru grădină includ magnolia, copacul lui Iuda pitic, parul sălbatic chinezesc, liliacul sau, cu puțin mai mult spațiu, cireșul de garoafă cu frunze roșii.

Copaci veșnic verzi pentru grădină

copaci pentru grădină veșnic-gazon-paturi-chiparos

Pe de o parte, puteți cumpăra copaci bonsai atrăgători pentru grădină. Acestea sunt menținute mici prin tăieturi regulate și, astfel, pot avea orice dimensiune. Multe plante veșnic verzi sunt foarte mari în sine, dar au și variante de dimensiuni mai mici, pe care ar trebui să le aflați la grădiniță. Sunt potrivite speciile mici de cireș de dafin portughez, stejarul de plută, Sycopsis sinensis, tisa europeană, chiparosul fals, arborele cutiei, arborvitae, molidul sârbesc cu creștere îngustă și brazi mici. Dacă doriți să plantați un copac veșnic verde, aflați nu numai despre înălțimea acestuia, ci și despre lățimea acestuia. Pentru că într-o grădină mică, un copac înalt nu trebuie să fie o pacoste atâta timp cât este îngust. În decursul timpului, pinii înalți dobândesc un trunchi gol, care cu greu ocupă spațiu, în timp ce ace oferă o umbră plăcută.

Plantează o grădină mare cu copaci

copaci-grădină-catalpa-copac-copac-mare-copac-umbră

Dacă aveți o proprietate mare, puteți desigur să renunțați fără probleme. Totuși, nu uitați să oferiți suficient spațiu copacilor. Dacă sunt strânși în colțuri mici între perete și fațadă, acest lucru poate afecta creșterea și, prin urmare, frumusețea. Dar ce copaci ar trebui să alegeți pentru grădină? Urmează o mică selecție de copaci și idei de grădină. Puteți utiliza acestea la fel de bine ca și variantele pentru spații mici în aer liber.

Plantează pomi fructiferi

copaci-grădină-idei-sfaturi-vegetație-în aer liber

Pomii fructiferi pot fi aleși liber în funcție de gust. Cu o tăietură regulată, nu vor ocupa mult spațiu nici măcar într-o grădină mare. Mărul și piersicul, care impresionează prin culorile lor roz, au flori deosebit de frumoase. Deci, ei sunt copaci frumoși pe care trebuie să-i ia în considerare grădina. Tot ce trebuie să luați în considerare aici este numărul, deoarece acest lucru crește și nevoia de îngrijire. Deoarece cu cât dețineți mai mulți pomi fructiferi, cu atât trebuie să tăiați și, bineînțeles, să recoltați.

Copaci ornamentali pentru grădină cu o suprafață mare

copaci-grădină-magnolie-arbori-ornamentali-flori-gard-paturi-design de grădină

Puteți planta cu ușurință copaci nativi pentru grădină în zona mare în aer liber. Fagii, stejarii, plopii, laricile sau castanul destul de înflorit nu sunt deloc probleme. De asemenea, puteți folosi copaci agățați pentru a crea o textură frumoasă. Indiferent dacă salcia sau mesteacanul nu contează. Aceste exemplare arată deosebit de frumoase lângă iazuri. Ramurile lor luxuriante și căzute sunt de asemenea potrivite dacă doriți să folosiți copacii pentru intimitate în grădină. Alternativ, arborii de stâlpi sunt, de asemenea, foarte potriviți în acest sens. Arțarul japonez ar trebui, de asemenea, menționat din nou, deoarece aici aveți și opțiunea de a alege unul dintre tipurile mai mari.

Specii de arbori veșnic verzi

copaci-grădină-veșnic-copaci-plante-grădină-arbuști din față

De la coniferele autohtone, cum ar fi pinul și bradul, până la bonsaii și plantele exotice deja menționate, aveți și o alegere liberă aici. Cel mai bine este să combinați soiuri de diferite dimensiuni pentru a crea o textură interesantă. Exemplarele veșnic verzi pot fi folosite și ca accent și ocupă o zonă centrală în zona exterioară. Acest lucru este valabil mai ales pentru cei care au o croială interesantă. Deci, dacă sunteți în continuare în căutarea unui dispozitiv de atracție natural, puteți lovi ochiul taurului cu un copac veșnic verde. Dacă căutați ceva mare, cel mai bine este să alegeți cedru, stejar de piatră, magnolia grandiflora sau stejar veșnic verde.

copaci-grădină-asiatice-exotice-ornamentale-iarba-luxuriante-grădină-idei-de-proiectare

În ciuda listei de copaci pe care am compilat-o, există desigur nenumărate alte soiuri care sunt potrivite atât pentru grădinile mici, cât și pentru cele mari. Cu toate acestea, deoarece este pur și simplu imposibil să le colectați pe toate într-un singur articol, este recomandabil să întrebați la creșă. Acolo vi se vor oferi sfaturi profesionale individual pentru proprietatea dvs. Cu toate acestea, puteți menționa exemplarele pe care le-ați ales aici și puteți primi sfaturi cu privire la acestea.